Consumer Blog: Kravata

Ponedeljek, 16. januar 2006

Kravata

Včeraj sem si v Trstu kupil to kravato. Premierno sem si jo nadel za sinočnjo premiero Ane Karenine od Dušana Jovanovića v Drami, pred tem pa sem rabil še drugo mnenje, ali mi v redu paše, in sem posnel to fotko za MMS.

Potem pa sem se spomnil, da sem te dni slišal nasvet, ki se mi je sprva zdel malo brez veze, ampak je morda le bil na mestu. In sicer: zakaj na blogu ne objavljam raje svojih fotk – namreč fotk samega sebe -, ki da bi folk bolj zanimale kot pa te nepomembnosti, ki jih vsake toliko ovekovečim in počim gor? To je skratka geneza tega posta.

Potem pa sem dobil še eno noro idejo.

Recimo, da bi objavljal nekakšen potrošniški blog. Vse, kar bi kupil, bi zabeležil na blogu: od kruha in mleka v lokalnem Mercatorju ali bencina na Petrolu pa do iPoda pri Cancomu ali srajce v Emporiumu.

Za primer: to je kravata od Miu Miu, stala je 80 evrov, kupil pa sem jo v Trstu v trgovini Bar Bar Bar, ki se nahaja v pasaži, ki vodi od zavarovalnice Generali med Serlijem in barom Rex proti San Giustu. Zraven bi objavil še fotko trgovine, prodajalca, itd. in prilepil gor Googlov advertising. Nekaj drobiža bi mi navrglo že oglaševanje, naslednjič pa bi bil tam deležen že lepega popusta – tako kot tudi v drugih trgovinah.

Življenjski stroški bi se mi drastično znižali, obenem pa bi bil ta blog tako ultimativni ekshibicionizem in najelegantnejši trendsetting (pa tudi svojevrstno računovodstvo).

Fora interneta je, da se človeku porajajo nore ideje, ki pa se zdijo popolnoma izvedljive – in mogoče celo v resnici so!

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 16. Januar, 2006 ob 01:01 v kategoriji Fashion, Konzumer Blog, O, moj Blog!.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

8 komentarjev na “Consumer Blog: Kravata”

 1. jasna pravi:

  A je bila v Bar Bar Baru tudi tako dolga vrsta pri blagajni kot nedavno za film Strti cvetovi? In ali si tudi v Italiji tako kot v kinu Vič ‘preskočil’ tiste bednike, ki so ponižno čakali, da pridejo na vrsto?

 2. tomaž pravi:

  mah, tale kravata ne vem no.

  buras ma hudo dobre zadeve. vidm, da si neobrit, torej bi mogu temu primerno malce manj “uradno” zgledat, drugačno kravato, ne tako monoton reklc, pa bi blo.

  sicer pa me bol firbca, kak se je dušan odrezov z ano karenino?

  ave,t.

 3. Jake pravi:

  Kravata kaj pa vem, ne gre čist zraven k obleki oz. mogoče gre kar malo preveč zraven k obleki.

  Morda ne bi bilo narobe za v teater kaj drugega kot kravato, ki jo vsaj jaz povezujem predvsem s pisarno.

  Ideja ja pa dobra.

 4. dada pravi:

  kravata je bolj shiptarski style, ampak drugac najbrz zaziga. ce bi bli cist mal drgacni odtenki, bi bil pa Tito style ;) skratka opazna jugo nostalgija

 5. cedevita pravi:

  1. 80 EUR za kravato je rop sredi belega dne

  2. uporabljaj dvojni vozel

 6. Marko Crnkovič pravi:

  Če je kravata fajn, dam toliko, kot hočejo. No, seveda obstaja meja, ampak 80 EUR še gre. Dvojni vozel, to pa ne. To je za japije, ki nosijo dvojne vozle na srajce, ki zgledajo kot kuhinjski prti.

 7. cedevita pravi:

  med drugim dvojnega nosijo tud vojaki v častni četi, ne le japiji. zakaj? ker zgleda lepše, saj je vozel bolj simetričen in poln. sicer majo pa vsake oči svojga malarja, pravijo.

 8. JBT pravi:

  Kot pravi cedevita: dvojni vozel!

  To, kar imaš, je za stare fotre, ki se ne obrijejo ko nadenejo kravato in zgledajo kot prepiti klošarji.

  :-)

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.