Merkur. Ustvarjamo nezadovoljstvo.

Sobota, 15. april 2006

Res je, da sem danes zjutraj kupil revijo Wallpaper*, v kateri je bilo marsikaj zanimivega in lepega — od mode do industrijskega dizajna, na čelu s pohištvom in svetili. A da ne ne bo pomote: nisem tak snob, da ne bi šel kdaj tudi v Merkur v BTC. Ker kaj pa mi preostane, ko pa v centru Ljubljane ne morem kupiti niti najvadnejših žebljev ali kakšne podobno trivialne tehnične robe.

Če niti ne omenjam, da sem Schollmayerjev prijatelj in kot tak njegov zaveznik v večnih sporih okrog Bofexa, mi gre Merkur na živce že sam po sebi kot ekspozitura ceneno slovenskega naredi-sam lifestylea. Odkar je od Schollmayerja Merkur kupil BOF, so to trgovino sistematično — čeprav seveda nehote, iz neznanja pač — uničevali. Zadnji udarec so ji zadali z zaprtjem kavarne, ki je bila še edino, kar je trgovino delalo drugačno.

A kakorkoli: danes sem moral v Merkur po neumnosti, kakršni sta majhen stenski reflektorček in še večja bizarnost, ki se ji reče “potezno vgradno stikalo”. (To je tisto za lučko, ki jo prišgeš s potegom za vrvico.) Po zaslugi zmede, ki vlada med gnusno nametano robo, in zateženih prodajalcev — zlovoljnih, ker morajo delati na velikonočno sobboto —, je ekspedicija trajala skoraj eno uro. Edinega kolikor-toliko užitnega reflektorja ni bilo več na zalogi, prodajalec sam pa ni hotel odmontirati razstavljenega primerka, ker “za to ni pooblaščen” in bi mu “šefica težila”. Tako me je poslal v drugo Merkurjevo prodajalno, in sicer na Rudnik!

Whatever! Med ogledovanjem artiklov in čakanjem na postrežbo sem si ogledoval grozovitosti in malo fotografiral.

150420064431.jpg

Bodite prosim pozorni na to varčnost s prostorom. Noben kupec ne more biti tako varčen z denarjem, kot je lahko varčen s prostorom prodajalec!

15042006444.jpg

Ob izhodu pa sem naletel na najboljšo foro. Žal ni bilo okrog že spet nobenega strežnega osebja, da bi preveril, ali sta žabici samo dekoracija ali pa si ju lahko dejansko tudi privoščimo za okrasitev tuš kabine.

150420064461.jpg

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 15. April, 2006 ob 17:30 v kategoriji Konzumer Blog, O, moj Blog!.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

6 komentarjev na “Merkur. Ustvarjamo nezadovoljstvo.”

 1. Klemen pravi:

  Oh, žabice so zelo kul!

  Hja, z žeblji v centru (Metalka btw) je tako, kot je bilo lep čas z računalniško opremo. Dokler se ni na Miklošičevo naselila majhna štacuna (Zak? pozabil.), je bila edina (meni znana) tam v ližini Leva in Venera shopa, v strogem centru pa (je še vedno) kriza.

  Vsekakor pa preveč trgovinic z najrazličnejšimi pisanimi cunjicami, pa lokalčki in ostale neuporabnosti. Se center feminizira? :)

 2. sv3der pravi:

  ne berite več wallpapera in vam bo lažje ;)

 3. redmanila pravi:

  zakaj si _moral_ v Merkur, ce ga pa tako zelo sovrazis? v centru imas namrec http://www.pirnat-lights.com/ – precej bolj snoblikelifestyle. ;)

 4. Marko Crnkovič pravi:

  Iskal sem plafonjero in majhen stenski reflektor in stikalo in se nisem mislil ukvarjat z dizajnom in se metat v stroške.

 5. redmanila pravi:

  se opravicujem, mogoce sem bil malo prevec piker. Merkur pac je to – malo denarja, malo muzike. Poznam njihov odnos tudi z druge strani (B2B) in tudi tam ne stima, zal.

 6. Polde Oberžan pravi:

  Marko ti nisi še nič videl, ko bi videl Merkurjevo organizacijo od znotraj bi šele “zajokal”

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.