SLO-HR epistole

Ponedeljek, 31. julij 2006

Dovolite, da vam predstavim [Borisa Dežulovića](http://www.dopmagazin.com/file.asp?area=6&pd=20050916_124631&print=print). Gre za fanta mojih let — no, kakšni dve leti manj —, na katerega me je opozoril na tem blogu že večkrat omenjeni prijatelj, ki želi ostati anonimen. Ime mi je bilo sicer napol znano, a kaj več, kot da je hrvaški novinar, nisem znal povedati.

To je bilo ravno v dneh, ko so v uredništvu Dnevnika dobili idejo, da bi v dopisovalni/epistolarni rubriki v sobotni prilogi Zelena pika uvedli “mednacionalna” pisma, začenši seveda s sosedi in seveda s Hrvati. Prvotno je bilo mišljeno, da bi si dopisoval s Tanjo Torbarino, kar pa se je v nadaljevanju izkazalo kot ne najboljša ideja. Tako sem hvala bogu prišel do Dežulovića.

Najprej sem do njega prišel celo dobesedno, v Split, a mi je ravno tisti dan, preden sem jaz pobegnil v Nin, pobegnil na Brač. A več o tem v pismih.

Z Borisom sva razmišljala, ali ga naj na blogu objavljam v originalu ali v prevodu. Sam pravi, da mu je načeloma vseeno, da pa mu je všeč, kako zveni v slovenščini. Tudi meni je všeč, kako zveni v slovenščini, saj ga za Dnevnik sam prevajam, po drugi strani pa se mi zdi zabavneje, da ga objavim v hrvaščini. Navsezadnje je to internet, zato nam ni treba upoštevati slovenarskih jezikovarstvenikov in njihove obsedenosti s podnapisi, ne?

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 31. Julij, 2006 ob 09:24 v kategoriji Dragi Boris, O, moj Blog!, Pisma.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

1 komentar na “SLO-HR epistole”

  1. Administrator pravi:

    Kogar zanima, bo razumel, sprenevedanje in strah sta odveč. Seveda pa tudi mi njih zasuvajmo s slovenščino, kadar se le da.

    Zelo zanimivo branje! (Od danes tudi v [Pismih](http://www.rozina.si/pisma/category/dragi-boris-dragi-marko/)!)

    -Jonas

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.