Dobro jutro, Slovenija. Lahko noč, kmetje.

Petek, 25. avgust 2006

Zadnje, kar je v nocojšnjih Odmevih povedal voditelj Slavko Bobovnik, se je začelo z naslednjimi besedami: “To novico boste lahko prebrali v jutrišnjem Delu, mi pa jo objavljamo že nocoj.”

Ne boste mogli verjeti. Šlo je za to, da je Franci But, državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, vročil ministrici Mariji Lukačič odstopno izjavo. Big deal.

Nekdo na TVS je pogledal na internet, ali je morda kaj novega v spletnem Delu. Ali pa je nekdo tekel na črpalko po večerno Delo. A kakorkoli. Saj vsi vemo, da si mediji med seboj kradejo — milo rečeno — novice. Toda kako je mogoče, da si na nacionalni televiziji drznejo delati takšno reklamo za enega od jutrišnjih dnevnikov, kot da bi ta objavil ne vem kakšno ekskluzivnost?!

Minuto pozneje, po Odmevih, so že bile reklame. Kot nalašč tudi naslednja: ob glasbeni spremljavi operne arije se ljudje zbujajo, vstajajo iz postelj, zehajo, se pretegujejo, manejo oči, pijejo kavo, jejo rogljičke, berejo časopise, itd. Časopise? Aha! Pa menda ja ne Delo? Brez skrbi: simpatičen starček, vzorno urejen kot pravi gentleman, bere kaj drugega kot Guardian! Enega najbolje zdizajniranih časopisov na svetu. Če ljudje v reklamah zgledajo bolje kot v resničnem življenju, zakaj ne bi tudi časopisi?

Saj veste: jumbo panoji so polni reklam za gnusne PC kište in laptope, toda v reklamah — ne seveda v tistih za računalnike — vedno nastopajo Apple Computers. Tako kot pred leti iMac v reklami za Klik NLB, online bančne storitve. Zadeva je delovala briljantno. Samo ne na Macu.

Pa lahko noč.

Saj res, tista reklama z zehanjem: “Barcafé. Dobro jutro Slovenija.” Zvenelo je tako kot jutranja napoved vsebine Dela, ki jo vsako jutro na Valu 202 prebere Delov novinar Dejan Vodovnik. Upam, da je to v Odmevih in reklamah po njih bilo le naključje.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 25. Avgust, 2006 ob 23:10 v kategoriji Reklame.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

1 komentar na “Dobro jutro, Slovenija. Lahko noč, kmetje.”

  1. Šest stratosfer pravi:

    Dobro jutro…

    Crnkovič piše o dobrem jutru. Tukajle

    ……

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.