Micromemo za iPod od XtremeMaca

Torek, 29. avgust 2006

Micromemo za iPod je ena najbolj preprostih, simpatičnih, elegantnih in user-friendly napravic, kar sem jih kdaj videl. V poplavi iPod accessories pa še posebej.

V bistvu je to snemalnik za iPod. As simple as that. Natakneš ga na iPod — širok in debel je natanko toliko kot 60 GB iPod z videom — in že snemaš v studijski kvaliteti. Karkoli že. Če si slučajno v studiu. No, najprej moraš pritisniti na gumb, iPod pa se je medtem že sam takoj preklopil na Voice Memo funkcijo.

 

dsc00634.jpg

 

Ob strani je mikrofon na upogljivi palčki in s penasto ola-gumico za boljši zvok. Mikrofon lahko tudi snameš in namesto njega priključiš drug source snemanja. Recimo računalnik. Ali hi-fi. Ali miš-pult. Svašta.

Micromemo ima tudi mičkene zvočnike. To je seveda bolj za silo, just to check. Vklopite jih z daljšim pritiskom na gumb in poslušate posnetke direktno iz iPoda brez slušalk. In ne samo voice memote: to velja tudi za glasbo, ki jo imate sicer v iPodu! Odlična fora: poslušaš iPod, slišiš ga pa kot žepni tranzistor! Nisem slišal tega nežnega glasbenega sikanja iz škatlice že vse od sedemdesetih!

Potem seveda sinhroniziraš iPod z računalnikom in to je to. Z micromemom posnete .wav fajle najdeš na playlisti Voice Memos, ki jo je iPodov softver dodal po defaultu. He-he.

Snemaš lahko bodisi v visoki ali nizki kvaliteti zvoka: bit rate znaša v prvi varianti 1411 kb/s, v drugi pa 352, sample rate pa 44,1 kHz v prvi in 22,05 v drugi.

Kaj točno to pomeni, nimam pojma. No, malo si že predstavljam. Vsekakor se pa sliši tako fajn kot v starih časih recimo WOW & flutter pri gramofonih.

Za probo en majhen testni posnetek, seveda hi-Q: micromemo.wav

S to zadevo bomo počeli še marsikaj!

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 29. Avgust, 2006 ob 11:37 v kategoriji Mac & Posh.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.