Da ne bo pomote

Torek, 12. september 2006

Ko smo bili majhni, smo prezirali komercialne bende. Ko smo malo zrasli, smo poslušali bende, ki so znemali za neodvisne založbe. Kasneje smo prisegali tudi na neodvisni film in redno brali Independent.

To je intelektualistično filozofiranje.

Neodvisno bloganje je tisto, ki je odvisno samo od avtorja in od nikogar drugega. Z oglasi ali brez.
Časopisi, ki nimajo (dovolj) oglasov, bojo crknili. Internet — kot medij —, ki ne bo imel (dovolj) oglasov, bo tudi crknil. Ne vidim razloga, zakaj bi imel kdo kaj proti oglasom na internetu. Dokler mu ne skačejo čez tekst, ki ga bere.

Toliko, da ne bo pomote. Lahko pa se seveda kregate še naprej.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 12. September, 2006 ob 22:55 v kategoriji Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

15 komentarjev na “Da ne bo pomote”

 1. markopigac markopigac pravi:

  Všeč mi je, da me bereš. :) Vendar na vsako izmed zgoraj navedenih trditev imam kontratrditev. Verjetno zaradi generacijske razlike razmišljava drugače.

  (Ne moti me toliko reklama, sem se nanje navadil že iz xxx dl časov, kot dejstvo, da je vsiljena tja brez moje privolitve).

 2. mArkedzanijev Secret » Blog Arhiv » Blogos reklamira pravi:

  [...] Ni mi všeč. Sprva tista reklama v desnem kotu (“pridi vabim te na SiOL“ oz nagrajujemo zvestobo), še manj pa ogromni banner, ki se je pojavil tokom dneva, na desni. Se temu reče neodvisno bloganje? [...]

 3. Blogos reklamira « mArkedzanijev Secret pravi:

  [...] Ni mi všeč. Sprva tista reklama v desnem kotu (“pridi vabim te na SiOL“ oz nagrajujemo zvestobo), še manj pa ogromni banner, ki se je pojavil tokom dneva, na desni. Se temu reče neodvisno bloganje? [...]

 4. christooss pravi:

  Kakšne reklame?

  Adblock mi ne pokaže niti ene.

  Glede oglasov mislim podobno kot Marko. Vsak medij crkne če ni priliva. npr preko oglasov. Ampak če ima medij preveč oglasov se bo medij opustil. Bralci bodo odšli nato pa še najemniki reklamnega bannerja. In medij propade.

 5. ameli pravi:

  nimam težav z reklamami, v bistvu jih sploh ne zasledim…niso pomembne, ne dajejo vtisa, pa sej niso moteče…ja, ko mi bodo zasenčile blog, tedaj se oglasim ;)

 6. jaKa pravi:

  ekhm, mene sicer reklame ne motijo, redko katero namreč sploh zapazim, vseeno pa me zanima od kod in kako do tega zaključka, da bo Internet — kot medij —, ki ne bo imel (dovolj) oglasov, bo tudi crknil.?

  sam sem seveda popolnoma nasprotnega mnenja, internet je tu in je here to stay, z oglasi ali brez. internet (kot medij) je namreč kup žic, računal in protokolov za prenos podatkov po njih. kot tak nima nobene veze z reklamami, njegova izjemna praktičnost (in prav nič drugega) pa mu zagotavlja in bo zagotovila obstoj. ne le obstoj, razcvet.

  ponudniki vsebin preko tega medija pa lahko seveda živijo z reklamami ali brez njih. odvisno od poslovnega modela pač. in kar se slednjih tiče, nismo videli še prav nič v primerjavi s tem, kar še bo.

 7. imitation78 pravi:

  Osebno me oglasi ne motijo. Zakaj bi me? Moti me dejstvo, da oglasi nimajo nikakršnega učinka za blogerje. V osnovi to pomeni, da blogerji SiOLu ustvarjajo promet, ki pomeni več prihodka od oglasov, kar pomeni več denarja za SiOL.

  V kolikor bi bili blogerji udeleženi dobička, potem so oglasi kul. V kolikor misli SiOL služiti denar na ramenih blogerjev, potem je to pač izkoriščanje in posledično brez veze.

 8. maja.k. pravi:

  reklame…..hmm, nujno zlo…….odvisno tudi od operaterja, kako vsiljiv in tečen zna biti.

 9. martinhari pravi:

  Kdor je neodvisen, je s svojimi odvisnostmi opravil, ali pa vsaj na omembe vreden način dela na tem in na neodvisnosti pridobiva.

  Tukaj smo pa vsi še daleč od tega.

  Odvisni od neodvisnega bloganja in pametovanja o reklamah.

  Meni že malo dol visi.

 10. markopigac markopigac pravi:

  jaka, ravno o tem sem pisal v prvem komentarju (tocka 1).

 11. ameli pravi:

  Oprosti, urednik, ampak zaenkrat še nisem našla nobenga maila, bilo kakšnega dostopa, da te prosim za pomoč na pravem mestu….no zdaj pa pač tule :X
  Torej: Dajana mi ne more pisat komentarjev (baje ji piše, da je komentar že napisala in neki hieroglifi se izpisujejo namesto črk…), ne vem, kako je še za druge…in kaj moram naredit, da je nov post objavljen pod zadnje objave? Ker namreč drugi ni bil nikjer viden.

  Lp, A

 12. ameli ameli pravi:

  in zdaj tretji tud ne… :(

  No, bo že, a ne.

 13. ameli ameli pravi:

  ok, zaj pa zadnjič – ne bom več :( ….vidim, da je glede objav že ok. dela.

  noč.

 14. mica mica pravi:

  .ko sem bila mlajša, sem počela vse to kot ti:-)
  Majhna sem pa še zmeraj:-)

 15. commonsense pravi:

  dragi striček urednik:brez reklam res niti časopisov,revij, televizije in interneta ne bi bilo. prosim povej pa teti sonji, ta rdeči, ki je študirala vse mogoče o komunikaciji,naj ga neha srat z bljaki (ne blogi), kjer kar naprej prodaja neke čudežne kremice , pilule in podobno. prodajanje megle je za novinarja ki ne zna nič pametnejšega vsaj kolikor toliko častno, prodajanja kačje masti na takšnem nivoju pa bi se še vsaka branjevka sramovala.pa še branjevka uporablja svoje besede in ne bere s kakšnega reklamnega švindlcetlca.
  druga stvar pa je degradacija koncepta, znotraj katerega si ti urednik.sramota pada tudi na tebe.oprosti.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.