Odpokličite Drnovška!

Četrtek, 14. september 2006

Naslov včerajšnjega komentarja Financ o tako rekoč bankrotu urada predsednika Republike Slovenije se je glasil: “Drnovšek je prehitro pojedel sendvič”. Se strinjam s poanto, ampak v bistvu gre za pomoto. Drnovšek že ne bi jedel žepnega fast fooda v celofanu. Naslov bi se moral glasiti: “Tudi oreščki stanejo”.

Zdaj, ko mu zmanjkuje denarja in ko minister za finance ne odgovarja na njegove zahtevke po dodatnih sredstvih, dr. Janez Drnovšek trdi, da je ravnanje vlade neustavno.

To je nezrela reakcija, ki si je kot predsednik države ne bi smel dovoliti. Kdo pa misli, da je? Zapravljivec iz sosednje ulice? In da si pri tem še drzne obtoževati tiste, ki njegove zapravljivosti nočejo podpirati?

Tudi sam sem recimo že trošil čez svoje zmožnosti, ampak jaz si lahko privoščim stvari, ki si jih predsednik ne more — recimo tudi pišem kolumne, polne kontroverznih stališč in neprijetnih mnenj in priložnostnega duhovičenja, in tudi blogam. In če me je kdo vlekel iz godlje, potem tega ni storil zato, ker bi ga prepričal s trditvijo, da bo ravnal protiustavno ali nemoralno ali kako že, če mi ne bo pomagal.

Drnovškova neznosna lahkost očitanja vladi, da finančno stisko UPRS izkorišča za polemiziranje z njegovo politiko, priča o tem, da je njegov ego večji, kot bi ga bil sam pripravljen pripisati komurkoli od tistih, ki živijo svetlobna leta daleč od načel njegove novodobniške think-positive razsvetljenosti.

Predsedniška funkcija zahteva človeka, ki zna združiti vtis, da se žrtvuje, a da ga to neizmerno veseli. Drnovšek je že na tem nivoju zanjo neprimeren: za razliko od modrecev, ki bi jim rad bil podoben, on s svojim ravnanjem dokazuje, da vse, kar dela, dela le zato, ker je v svojem egocentrizmu obseden od tega, da bi imel vedno prav.

Lepo in prijetno je vedno imeti prav — toda Drnovšek tu ne razume dveh stvari. Prva je, da funkcija, ki jo opravlja, v nobenem primeru ne povečuje možnosti, da bi imel prav, ali kaj šele, da bi bili vsi ljudje ta njegov prav pripravljeni deliti kot nekakšno dogmo.

Druga stvar pa je, da pozicija človeka, ki ima prav, nikakor ne implicira socialnega statusa zmagovalca. Človek, ki ima prav, je lahko tudi luzer, marginalec, preziran, zapostavljen. Še več: kot vemo iz zgodovine, se prerokom — in to še zdaleč ne samo prerokom Drnovškovega tipa — to zelo rado dogaja. Drnovškov psihološki profil je pač takšen, da hoče imeti prav, ker je to zanj samoumeven način samopotrjevanja. Če ima (slučajno) prav, v redu. Če nima, pa se sklicuje na svojo funkcijo. Predsednik ima vedno prav, ne? Če ne bi imel prav, sploh ne bi mogel postati predsednik.

Tako je zdaj z denarjem. Prav je imel, ko je potoval v Bolivijo in svetil pri inavguraciji predsednika Moralesa. Prav je imel, da si je na Titikaki omislil tako rekoč avtoportretni foto-opportunity. In nič hudega, če se je taisti Morales s svojimi potezami že kmalu izkazal za anarhističnega komunista, ki bi pobral premoženje vsem, ki kaj imajo, samo da bi popravil krivice tistim, ki ga nimajo. (Lepega dne bo Drnovšek povabil Moralesa v Slovenijo, ta pa mu bo v znak hvaležnosti pripeljal čredo lam — tako kot mu je v dobrih, starih časih Gibanja neuvrščenih Gadafi privlekel v beograjski Sava Centar kamele!)
Prav je imel tudi takrat, Drnovšek, ko je odpotoval v indijski Bangalore na srečanje fundacije Art of Living. Njegov nastop tam doli je moral biti impozanten: če zaradi ničesar drugega pa vsaj zato, ker mu je nedvomno godilo, da govori toliko ljudem, kot če bi se pred njim zbrala vsa Slovenija!

Da ima res definitivno in neizpodbitno prav, pa je dokazal s svojo knjigo. Vse to, kar objavlja na internetu, lahko ljudje spodbijajo, ker jih veliko še ne jemlje tega kot legitimen medij. Internet je za Drnovška samo sredstvo za maksimiziranje dosega komunikacije. Da je napisal knjigo, pa mu v očeh preprostih ljudi — mislim, v bistvu tistih kompliciranih, ki jih normalni ne razumemo dobro — daje kredibilnost. Kdor napiše knjigo, pa že mora imeti prav, ne?

Drnovšek zdaj torej ne bo odpotoval v New York na zasedanje generalne skupščine OZN. Kdor misli, da je to nedržavotvorna in tako rekoč neprofesionalna opustitev dolžnosti, ki bi jo moral izpolniti, mu bo predsednik zaprl usta z argumentom, da bi on že šel na zasedanje, če bi mu vlada dala dodatna sredstva. Po svoje ima prav. Vlada bi morala razmisliti, kaj je za Slovenijo večja škoda: mednarodnopolitična, da se njen predsednik ne bo udeležil skupščine OZN, ali notranjepolitična, da jo bo predsednik odnesel brez ukora in še naprej samovoljno razmetaval proračunski denar.

Predlagam naslednje:

Drnovšku naj le zagotovijo sredstva, da bo lahko odpotoval na East River, saj si Slovenija ne more privoščiti takega spodrsljaja. Naj stisnejo zobe in pogoltnejo slino in popravijo njegovo napako. To je pač v nacionalnem interesu. Obenem pa naj sprožijo postopek odpoklica. Mislim, da je Drnovšek zdaj že presegel mero znosnosti svojega ravnanja. Doslej je bil le kontroverzen, neortodoksen, pač odštekan predsednik — kar ni najhuje, kar lahko simbolno glavni v neki državi hudega zagreši. Zdaj pa že dokazuje, da ni kos svoji funkciji. Predsednik, ki preseže proračun, ker je zapravljal za nepomembne, minorne, sporne, vprašljive državniške obiske, in ki mu konec leta zmanjka sredstev za kaj bolj bistvenega, je očitno nesposoben opravljati svojo funkcijo. Ali mar misli, da mu ni treba biti menedžer? Še več! Ta sredstva je ne samo lahkomiselno zapravil — misleč, da si mu ne bodo upali zavrniti rebalansa ali kaj?! —, ampak se zdaj za nameček še pretvarja, da se mu godi krivica. To je neodgovorno. Predsednik pa ne more biti neodgovoren. Kaj šele, da si izmišlja moralne norme, ki nimajo nobene zveze z občimi.

Ubožec zdaj napoveduje, da bo v Španijo odpotoval z avtom. Predsednik na avtocesti? Na dvatisočkilometrski relaciji? Kakšna demagogija! No, nekje na pol poti naj le prespi. Lahko mu priporočam nekaj spodobnih budget hotelov na Côte d’Azur in v Provansi. Šofer pa naj ekstra pazi med Genovo in Ventimiglio, da ne bo preuranil Velikonjevega oraklja. Sicer pa mu bo stari kolega Juan Carlos gotovo dovolil parkirati na dvorišču Palacia Real.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 14. September, 2006 ob 20:27 v kategoriji Dnevnik 2004-, Kolumne.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

40 komentarjev na “Odpokličite Drnovška!”

 1. inspiron inspiron pravi:

  Ma kaksen sofer??? Sej si ga ne more privosciti!! Ce je frajer (in ce se hoce res smiliti narodu v dolini Sentflorjanski!) potem bo vozil sam. Spal pa u avtu! (priporocam kaksnega, kjer se sedezi podrejo in ustavrijo flat poden).

  :)

  V glavnem se strinjam z napisanim. Le z enim pridrzkom… OK, Drno ga je usral, ko je zapravljal. Ampak – a moramo res izpasti petorazredna drzava in ga zajebavat na tak nacin? Naj mu dajo cash, pa naj clovek dela – cetudi vcasih cudno in vcasih slabo.

  A konec konec je le nas predsednik.

  (In ce bi bil jaz Drno, bi od so-predsedniskih prjatuckih (ki jih sigurno ima!) nafehtal “povabilo” na stroske kake druge drzave. Hm… Recimo od Mesica! J.J. in Dimsi Rupsi se POZRETA!)

 2. dajana dajana pravi:

  Se strinjam. Samo potem bi morali odpoklicati tudi polovico vlade. Kaj se sploh dogaja v vrhu slovenske politike? Kaj se dogaja v zakulisju? Kaj pa Hotiza? Kaj pa Rupel?

 3. kanzyani pravi:

  Torej kdo je kdo? Kdo je Janez Drnovšek (predsednik) in kdo je Janez D. (vodja gibanja) oziroma kdaj kdo govori>

  1. PRIMER

  Janez D.:
  Živimo skromno in enostavno življenje, kapitalizem je problematičen.

  Janez Drnovšek:
  SHOW ME THE MONEY!!
  Rabim denar za potovanja in nov avto. 800 milijonov nikakor ni dovolj!!

  2.PRIMER

  Janez D.:
  Ljudem je potrebno dopuščati, živeti v harmoniji, stavri reševati za mizo, ne se kregati.

  Janez Drnovšek:
  Imena Janez Janša ne želi več slišati, z njim se nebi pogovarjali tudi če bi grozila usmrtitev Križnarju. O kakšni spravi in reševanju stvari ne duha ne sluha.

  Kateri je pravi Janez oziroma ali sta oba in ima naš predsednik problem z dvojno osebnostjo.

 4. christooss pravi:

  Bravo Marko Samo aplavz nakoncu posta bi mogel bit pa bi bilo to to.

  Kanyziani zelo daobra kratka umestitev našega dragega predsednika :)

  Na kakšen način pa se sploh odpokliče predsednika?

 5. Franci pravi:

  Avto je še posebej pri sedanjih cenah bencina kar precej drag prevoz.

  Bo ceneje, če gre z letalom. Morda še pri Adriji dobi ugodno ceno.

  Drugače pa gre lahko iz Benetk za ugodno ceno v Španijo. Do tja ga pa lahko pelje kakšen izmed pravično gibajočih.

 6. methos pravi:

  najboljše bi bilo da se pelje z Ryan Airom. :) Iz Avstrije.

 7. ovlis pravi:

  Dokler je jedel meso, je bilo vse ok. Očitno pa je zdaj postal žleht, hudoben in maščevalen. JEMO MESO.

 8. kanzyani pravi:

  @christooss

  Pri nas je možno odpoklicati predsednika samo v primeru ustavne obtožbe.

 9. Lampelina » Blog Arhiv » Blogi sem, blogi tja… pravi:

  [...] – danes sem opazila, da ima Crnkovič že Rediit v svojih objavah (na koncu vsake), ter v profilu, v kolikor je le-ta na prvi strani platforme. O možnostih vnosa Reddita dalje ne bom več izgubljala besed, ker je Hapax napisal precej obsežen post o tem. Tu bi omenila samo še to, da sem v ponedeljek poslala mail v uredništvo eDnevnika glede uporabe Reddita na njihovi platformi, a zaenkrat še ni bilo odziva. Na Večeru so bili precej hitrejši. Čeprav je to povzročilo tudi nekaj zmede… ah, berite Hapaxa, on je bolj domač na tem področju Že tako ali tako imamo pravo blogersko zmedo tako z enakimi članki, ki se pojavljajo na večih blogih (žal tudi jaz nisem izjema, čeprav je moj namen bolj firbec, MY HOME IS HERE!) kot tudi z zelo podobnimi. [...]

 10. christooss pravi:

  Hehe nekdo je že razmišljal o tem leto nazaj

  http://www.mladina.si/tednik/200547/clanek/slo–zunanjapolitika-alih_zerdin/

 11. Urko pravi:

  Glede gnarja! Ipak govorimo o predsedniku. En osebek pač ne more zapraviti preveč. Neprimerno več denarja se izgublja par nivojev pod predsednikom, kjer je tudi nastanjena največja količina izobraženega in pol izobraženega gnoja, ki pa lahko zapravi ali zajebe neprimeno preveč denarja za še manjše in še bolj obrobne stvari.

 12. janezg pravi:

  nise za potrano zapravlanje denarja anpak če pomislimo da je to
  le naš predsednik in če seje zameril tovarši janši zato nemoremo
  zgbjati ogleda vsvetu poiščmo potratne račune kiji je naredil naš
  nesposoben zunanji minister in drugi in takrat bomo videli kdo
  zapravlja davkoplačevalski denar lep pozdrav vsem domobracem in
  vatikanu

 13. filozof pravi:

  hm…

  ko berem vaše pripombe in razlage ter po vašem mnenju visoko razgledane in inteligentno kotirane izjave o tem kdo mora kaj narediti oz. kdo je kaj naredil ali pa bi to mogel se mi dviga po grlu…

  nihče ni sposoben pogledati v globino situacije katera nas obkroža..
  če bi.. bi lahko videli da je vsa ta farsa skrajno učinkovita metoda zaposlovanje vaših (naših) miselnih procesov in vam hkrati ne dopusti, da bi videli da je ogrožen sam individum človeka in dobra narava njegovega početja (kar se lepo vidi po vaših izjavah.. mislim tudi na analizo drnovškovih akcij)

  usmirjanje v dobrobit človeka in potegovanje za to, da le ne bi pristali kot robotki v tem skorunpiranem socialnem okolju
  ampak mogoče spoštovanja vredna čuteča bitja (kar je v tem času iskana redkost) je kot kaže pretežka naloga za vas..

  raje se pojdite igrat na travnik, bo veliko bolje za vaša izpraznjena energijska polja..

 14. tomaz pravi:

  Ma jaz ne bi bil tako kritičen. Imerhin je naš predsednik s podporo večine. Res so bile volitve pred leti, vendar a bi bilo danes kaj drugače? Problemi so drugje, denar se zapravlja drugje. Mar bi za operacijske mize manj plačali pa mu dali denar… Če je človek malo več potoval zdaj in manj v preteklosti, to ni tak greh. Dejstvo je, da ga takšnega nismo bili navajeni, treba se je pač sprijaznit z novim načinom dela, če ne pa ga ne volit. In predsednika se v vsaki normalni državi zelo spoštuje.
  Če samo pogledam njegovo včerajšno izjavo na temo policije na Hotizi. Ded vedno zadene prav, kaj policija, to ni to, diplomati so odpovedali. Obe vladi. Hočem reči da je pravi predsednik.
  Da pa bi moral predsednik dajati vtis da se žrtvuje in ob tem uživa?
  No ja.
  Janša bo gotovo krajšo potegnil, če bo tekmoval z Drnovškom.Pa saj to ve, zato bo odvezal mošnjiček.
  Živel predsednik. Pravzaprav oba…

 15. missnymphee pravi:

  Če naj se že koga odpokliče, glasujem za Crnkoviča.

 16. filozof pravi:

  se strinjam z izjavo!
  ..da bo imel čas premisliti kako zelo onesnažuje medijski prostor z
  zaslepljenimi izjavami.

 17. Urko pravi:

  Tale 15 in 16 je pa malce nesmiselna, ker je avtorjev namen v blogu vreči kost. Na podlagi naših besedičenj pa se izdeluje statistika razmišljanja o neki stvari ne glede kakšni. Kvaliteta avtorja bloga pa se meri v številu komentarjev, še posebej če te za to nekdo podpira (finančno ali moralno ali ideološko ali …)

 18. missnymphee pravi:

  Kvaliteta avtorja se ne meri s številom komentarjev. Sploh pa so take meritve pri nekomu, ki je znana osebnost povsem nesmiselne. Kdo koga podpira in kako pa tako ni nobena velika skrivnost.

 19. Tomi pravi:

  Če naj se res koga zaradi nesposobnosti dojemanja sporočila odstavi, je missnymphee vsekakor prva kandidatka.

  Med sporočilom per se in sporočil, ki dviga promet in hkrati promovira (če ne drugače, zaradi prometa) Blogos, je velika razlika.

 20. missnymphee pravi:

  Sporočilo sem že dojela, še vedno se mi zdi butasto. Sporočilo per se (bljak kako grozna beseda sploh za uporabo v slovenščini) ali sporočilo zaradi promocije. Kakor ga želiš imenovati. Če bi ga imela bi mi ta trenutek visel dol. ;)

 21. komentar nič več pravi:

  Glede na to, da je Drnovšek predsednik, in kot to največja autoriteta, ki predstavlja državo, ima vso pravico, da porabi toliko denarja, kolikor mandat z različnimi krizami in dolžnosti zahteva.

  Če Drnovšek prileti v državo z zasebnim letalom, in se mu pogrne rdeča preproga se mu izkaže spoštovanje njemu in naši državi, pravtako mu zagotovi kredibilnost in boljše stališče za kasnejše pogovore.
  Vse poslovne večerje in ostalo kar spada zraven je del poslovnega sveta, ki se vidi da se ga naše ljudstvo še ni navadilo. Razumem da človek ne more razumet zakaj se zapravlja po 100k za navadne poslovne večerje, samo to je vse protokol, ki je nujen v vsaki normalni politiki in poslovnem svetu.

  Če pogledamo kaj se lahko zgodi, ko pride predsednik na OZN z avtomobilom, bo veliko ljudi govorilo, da smo tako revna država, da si ne moremo privoščiti niti zasebnega letala, kakor sem prepričan bodo storili vsi politiki, ki se bodo srečanja udeležili, če so le malo bolj oddaljeni.
  Hočem reči ne bodo rekli ja je proračun prekoračil, ne rekli bodo ne moremo si privoščit letala.

  Kar se tiče križnarja, mislim da samo pismo da je bil izpuščen na prošnjo predsednika pove dosti. Nima veze kaj je moral narediti, da so ga izpustili, dejtvo je da mu je uspelo. In ne samo zaslužnemu Ruplu, kateremu se ob njegovih izjavah smejejo celo novinarji.
  Mogoče bi pogledali v njegovo finančno stanje???

  Mednarodnega sprejema po javnih linijah se pravtako ne da pripraviti, saj bi bilo čudno, če bi po rdeči preprogi najprej pricepljali turisti z očali in kovčki.

  Mogoče bi lahko začeli premeščati denar tistim, katerih akcije so bile učinkovite in izvedene. Ne pa tistim, ki grejo zraven zaradi novinarjev.

 22. markopigac markopigac pravi:

  crni – predsednika ni mogoce odpoklicati ;)

 23. markopigac markopigac pravi:

  Kaj pa pravi RTV SLO?

  “Predsednik Drnovšek se kljub ponudbi premierja Janše, da bo našel dodatna sredstva, ne bo udeležil zasedanja Generalne skupščine ZN-ja.

  V Uradu predsednika Janeza Drnovška pojasnjujejo, da so vse pripravljalne dejavnosti, povezane z zasedanjem, potekale že junija, zato se ga predsednik ne bo udeležil.

  V Drnovškovem uradu še pojasnjujejo, da se je predsednik na večino poti, ki jih je opravil letos, odpravil z redno letalsko linijo, odobritev dodatnih sredstev za proračunske porabnike pa ni nič nenavadnega. Opozarjajo, da je vlada zgolj v obdobju med 15. in 30. julijem letos odobrila dodatna sredstva trem ministrstvom in uradu za informiranje, v nobenem primeru pa ni šlo za naravne nesreče.

  Urad dodaja, da je vlada v preteklosti dodatna proračunska sredstva iz proračunskih rezervacij Uradu predsednika republike že odobrila. Vlada se torej z vlogo za dodatna sredstva ne srečuje prvič, poudarjajo v Uradu, zato pričakujejo, da bo o predlogu odločala čim prej.

  Janša: Denar bi se našel
  Janez Janša je pred tem povedal, da bi se denar za Drnovškovo pot na zasedanje generalne skupščine ZN-a v primeru, da bi si predsednik premislil, našel, in sicer pri tistih, ki so pri porabi sredstev bolj varčni.

  Ob tem je dodal, da se doslej še nikdar ni zgodilo, da bi predsednik države zahteval dodatna sredstva, letos pa je poraba urada izjemno velika. “Problem je, da se sredstva trošijo za zadeve, ki niso bile pričakovane in za Slovenijo niso pomembne,” je poudaril Janša. Opozoril je, da je Drnovšek udeležbo na generalni skupščini ZN-a odpovedal že 20. junija, kasneje pa je še gostil potomca srbske kraljeve dinastije Karadjordjevič, princa Aleksandra Karadjordjeviča.

  O načrtovani poti Drnovška na državniški obisk v Španijo pa je Janša povedal, da bi tja lahko šel z redno letalsko linijo, ki jih državniki velikokrat uporabljajo. Lahko pa bi Drnovšku priskrbeli tudi posebno letalo. “

 24. gimimani pravi:

  Absolutno se strinjam z g. Crnkovičem. G. Drnovšek pač ima smolo, da si ne more privoščit zapravljanja v stilu, kot si ga je lahko njegov nekdanji vzornik, Josip Broz Tito. Ne želim ga primerjati z njim, vendar me nekatera njegova dejanja, včasih spominjajo nanj.
  Drnovšku želim še dosti zdravja, želel bi ga videti na skupščini OZN, želim pa tudi, da ne bi bil več predsednik, ni kos svoji nalogi. Je pa res, da ne poznam ustrezne zamenjave.

 25. sordid pravi:

  “Predsednik, ki preseže proračun, ker je zapravljal za nepomembne, minorne, sporne, vprašljive državniške obiske, in ki mu konec leta zmanjka sredstev za kaj bolj bistvenega, je očitno nesposoben opravljati svojo funkcijo.”

  zdaj pa poglej, koliko znaša slovenski proračunski primanjkljaj, pa predlagaj odpoklic celotne vlade, če porabi več, kot ji je na voljo. ampak kvazi-političnemu analitiku to še ni padlo v betico, anedi? domišljavc zarukani …

 26. commonsense pravi:

  bolj kot to, kako nedostojanstveno za slovenijo bi bilo, če bi se drnovšek v madridu pojavil v osebnem avtomobilu, me skrbi, da bi iz avtomobila izstopil z grmom na glavi in juanu carlosu ponudil pest oreščkov in nekaj zdravstvenih nasvetov….

 27. husler pravi:

  Nerealno je pričakovati, da bo JJ podpiral JD pri svojem početju. Sta pač na različnih straneh ulice. In to poceni nabiranje točk JD je prav v skladu z njegovimi useless obiski.
  Je že prav, da se loči kdo razmišlja smiselno in kdo ne. Jinov tazadnji post ( http://jinovsvet.blogspot.com/ ) je zelo zanimiv.

 28. andrej pravi:

  Se strinjam da je predsednikovo ravnanje sila neodgovorno. Od obiska v Boliviji ima Slovenija samo manj denarja. Od gostitve Karadjordjeviča prav tako. Njegov pogled na Kosovsko vprasanje je spet naredil same probleme. In nenazadnje, njegov osebni odposlanec je sel vohunit v Darfur.

  Ja, vohunit ja. Zbiral je podatke (kamera) na ilegalen nacin (ilegalno je prestopil mejo). Sicer dobronamerno a vseeno vohunjenje. Malo offtopic pa vseeno: ce je Kriznarju toliko do tistih ljudi, zakaj ni raje presedel tisti 2 leti v zaporu. Koliko ljudi bi lahko nahranili s tistimi miljoni, ki so se porabili zanj…

 29. špela pravi:

  Ves ta rompompom okoli zapravljanja denarja, je le pesek v oči,
  da raja zine: Ja glej, pa res, kako more tako zapravljati! In še: Saj res, tale Janša je pa res skrben gospodar!

  Kakšen gospodar neki, vsa vlada izvaja ukaze resničnih gospodarjev, iz Vatikana: Z ognjem in mečem, kot v srednjem veku, s to razliko, da danes uporabljajo bolj sofisticirane metode in pošiljajo v boj domobranske sinove.

  In tako je v ozadju še vedno boj, ne boj mesarsko klanje med ta bejlimi in rdečimi, ki se vleče že 60 let. Za narodov blagor, pa nič!

  No, obstaja tudi možnost, da imam preganjavico, ker so me morda v prejšnjem življenju zažgali kot čarovnico!

 30. Franci pravi:

  Prav zanimivo je brati neumnosti fanatičnih privržencev Drnovšak, ki je zanje očitno bog. Kot vidimo, je Drnovšek, še preden je sploh zaprosil za dodatna sredstva, odpovedal obisk ZN.

  Tisto o avtu je pa reklamna poteza in nič drugega. Prevoz z avtom bi bil namreč dražji kot prevoz z letalom.

 31. komentar nič več pravi:

  Franci prevoza z avtomobilom ni predlagal Drnovšek. Look up

 32. commonsense pravi:

  ničveč: kdo pa drugi?

 33. tina pravi:

  Zdi se da veliko ljudi veliko govori in se pritozuje, nihce pa ni pripravljen nicesar storiti.
  KAJ BOSTE PA VI STORILI V ZVEZI S TISTIM, ZARADI CESAR SE PRITOZUJETE???
  Drnovsek se zavzema za dolocene stvari, za katere je treba nekaj storiti ZDAJ, medtem, ko vecina ljudi stoji naokoli s prekrizanimi rokami.
  TUDI VI LAHKO NAREDITE NEKAJ ZA SVET, ZA LJUDI, ZA OKOLJE, ZA SVOJE OTROKE. V KAKSNEM SVETU BODO PA VASI OTROCI ODRASCALI ? OD VAS JE ODVISNO.

 34. tina pravi:

  Now, in tomorrow’s New York Times, Nicholas Kristof (in Times Select, paid subscription required) says,

  ” . . . presidential leadership on Darfur is coming from … Slovenia. The Slovenian president, Janez Drnovsek, has emerged as one of the few leaders who are actually organizing an international effort to stop the genocide . . . Mr. Drnovsek came to the United States recently to talk about Darfur . . . [b]ut he says that President Bush declined to see him; if Mr. Bush were more serious about Darfur, he would be hailing Slovenia’s leadership — indeed, emulating it.”
  What’s Slovenia got that we ain’t got?

 35. grison grison pravi:

  LEJGA FANTA, TA PA IMA VEDNO PRAV. DA JE MALO BOLAN TAKO ŽE VSI VEMO. DA PA NI SPOSOBEN ZA PREDSEDNIKA PA ŠE NE VEMO VSI. DAJTE NAROD PREBUDITE SE!
  ČEPRAV ŽIVI V REVNI DRŽAVI, SI PRIVOŠČI MALO DA NE SKORAJ VSE.
  ŽELIM MU ZDRAVJA, VENDAR NE ŽELIM, DA OSTANE PREDSEDNIK ŠE NAPREJ.
  lp

 36. Kofi pravi:

  Komentarjev pod “kolimno” niti nisem bral – mogoce kaksnega v zacetku potem pa nic vec, ker se mi ne da – posteno. Vam spoštovani Crnković pa bi rad povedal naslednje. Večina vaših kolumn mi je vseč in berljivih, včasih pa tudi vi malce udarite mimo – kar je seveda povsem normalno. V zgoraj napisani zadevi, ste natrosili kar nekaj “nebuloz” in ob prebiranju se mi je samo po sebi postavljalo vprašanje – koga bolj jebe ego? Drnija ali Crnija. To, da se strinjam glede milo receno – cudnega onasanja našega predsednika sploh ne bom omenjal, vse ostalo pa ze bolj kompleksna zadeva. Od vas g. Crnković, bi prej pricakoval, da se obregnete nad delo nase vlade in njenega nacina vodenja. O Ruplovemu egu, in vse kar spada zraven, bi lahko pisali knjige. O načinu vodenja naše države s strani JJ prav tako…In vse to je veliko bolj pomembno in sramotno za naso drzavo kot pa to, da je JD zapravil ves denar. Navsezadnje je zapravil to, kar mu je bilo namenjeno in nic vec – vsaj zaenkrat ne. Medtem ko naprimer let Rupla na znameniti “Zbor za…” iz Londona v Ljubljano se sedaj ni placan. Tako JJ kot Rupel sta takrat sveto zatrjevala, da so stroski poravnani – Nova revija naj bi jih….Skratka – lep pozdrav :)

 37. negazirani pravi:

  “Navsezadnje je zapravil to, kar mu je bilo namenjeno in nic vec – vsaj zaenkrat ne.”

  zdaj pa ima dolg vnos in je umaknil prošnjo za dodatna sredstva. V tem predsedniškem petelinjenju bi bilo prav zanimivo videti g.Drnovška na naslednjih parlamentarnih volitvah.

 38. commonsense pravi:

  kva moderacija, prosim?

 39. Drugi dom » Janez Janša v elementu: laži, še več laži, rupel pravi:

  [...] 1. Drnovšek ni edini, ki je zaprosil za dodatna sredstva. Če Crnkovič pobalinsko kriči, da je zaradi zahteve po dodatnih sredstvih potrebno Drnovška zamenjati, a lahko potem sklepamo, da je potrebno zamenjati tudi lep del vlade? Je potrebno zamenjati kar premiera, čigar ministri so očitno menedžersko nesposobni in veliki zapravljivci? Ali pa so zahteve po dodatnih sredstvih nekaj normalnega? No, Crnkovič, kaj bo? [...]

 40. Blogi sem, blogi tja… « MOJ ARHIV pravi:

  [...] – danes sem pri nekaterih že opazila Reddit v svojih objavah (na koncu vsake), pri Crnkoviču tudi pod profilom, v kolikor je bil le-ta na prvi strani platforme (ta je izginil – gledam @ 02:00). O možnostih vnosa Reddita dalje ne bom več izgubljala besed, ker je Slothrop napisal precej obsežen post o tem. Tu bi omenila samo še to, da sem v ponedeljek poslala mail v uredništvo eDnevnika glede uporabe Reddita na njihovi platformi, a zaenkrat še ni bilo odziva. Na Večeru so bili precej hitrejši. Čeprav je to povzročilo tudi nekaj zmede… ah, berite Slothrop-a, on je bolj domač na tem področju Že tako ali tako imamo pravo blogersko zmedo tako z enakimi članki, ki se pojavljajo na večih blogih (žal tudi jaz nisem izjema, čeprav je moj namen bolj firbec, MY HOME IS HERE!) kot tudi z zelo podobnimi. [...]

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.