Draga Mojca, …

Torek, 19. september 2006

… včeraj zvečer sem bil s prijatelji v Žmaucu na pivu. Vmes je klical Tadej iz Celja. Potem je Luka prišel z veceja in povedal, da imaš tak malo enigmatičen slogan. Bilo je že precej pozno. Saj res, sem rekel, to pa moram videt. Tako sem šel na skret in tam si bila ti. Res imaš enigmatičen slogan. Tak ženski, milo rečeno, ki ga jaz kot moški ne razumem najbolje. Da si na fotki malo shujšana — mislim, bolj suha kot v resnici —, pa sem ti itak že povedal. In ko sem bil ravno tam, sem se odločil, da bom uriniral. Pil sem sicer guinness, po katerem me ne vem zakaj ne tišči tako zelo na vodo kot po recimo smiletu, ampak zakaj bi dvakrat hodil. Priznam, da mi je bilo zelo zoprno. V bistvu nerodno. Nisem videl, kam naj gledam. Ti si me kar naprej gledala v oči, kar je bilo po eni strani v redu, po drugi pa ne. Med uriniranjem ponavadi vidim napol gole bejbe na reklamah v stilu pošlji sex in še enkrat sex na številko ne vem koliko. Všeč mi je bil Slivnik pred leti, ko je obkrožen s krokodili tipkal svoje blazne članke. Takrat sem prav rad hodil urinirat. Ampak ti!

Res ne vem, zakaj je treba Blogos oglaševat na skretih. To se mi zdi tako poniževalno. Saj sem ti rekel, da sam tega nisem hotel, pa Gušti tudi ne. Ti pa sploh nisi imela možnosti izbire, ker ti je nisem niti omenil. Sploh mi ni jasno, kako lahko nekomu pride na misel, da oglašuje v sanitarijah z obrazom in imenom prepoznavnega posameznika (ki ni ravno Slivnik). A ni WC primeren kvečjemu za oglase z nekom anonimnim, neprepoznavnim? Na skret pašejo generične sex-ad punčare z retuširanim osramjem in kazalcem med našobljenimi ustnicami. Če bi punco s plakata srečal na izhodu s skreta, je ne bi prepoznal niti po stotih uriniranjih.

Sicer pa si že velika punca in boš najbrž prenesla pogled na vse te tipe, ki ščijejo pred tvojimi očmi. Mogoče je to samo moj problem, ker te slučajno poznam, medtem ko za anonimce to ne bo nič takega.

Oprosti, Mojca, da sem te v to uvalil.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 19. September, 2006 ob 10:46 v kategoriji Reklame.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

17 komentarjev na “Draga Mojca, …”

 1. Radvanjec Radvanjec pravi:

  prisel, videl, hcal

 2. Dajana pravi:

  Mogoče pa na stranišču reklamirajo ravno zato, ker je to edini prostor, kjer kaj takega sploh opazimo? Jaz reklame namreč sploh ne opazim, sploh ne vidim. LP

 3. metod pravi:

  Kar ste si skuhali, požrite. Sami ste se prodali Siolu, v zameno pač lahko olašujejo kjer hočejo. Mojca je očitno pač bolj lakomna kot vidva z Guštijem.

 4. sv3der pravi:

  ampak res, po guinessu se ne hodi toliko scat kot po drugih pirih…

  -sv3

 5. Miha pravi:

  Ampak, Dajana, jasno da ne vidiš reklam, ko pa se na školjko usedeš … Te reklame, o katerih piše Crni, so obešene nad pisoarji …
  Madona, pa so res obešene ali nemara tudi prišraufane … ker se ni ne bi čisto nič zdelo čudno, le bi kdo Mojco odnesel domov … najbrž ne za na stranišče … :)

 6. dajana dajana pravi:

  Hmmm, Miha, mislim, da je na Dunaju drugače, kot v Sloveniji. Tam sem veliko let živela. In večkrat, ko sem šla kje tam na stranišče (v privatnem stanovanju), je bilo vse polno napisov. Pri moji bivši tašči na primer v stranišču. In to za to (po moje), ker ljudje tam na stranišču visijo po eno uro – rešujejo križanke itd.

  Mogoče se to prenaša sem? Ta straniščna kultura. Da ne govorim o lokalih. Tam je vse polno reklam na stranišču.

 7. negazirani pravi:

  poskusi se prihodnjič skrit za sončnimi očali. ti bo lažje.

 8. Vale pravi:

  Grem preverit katera Siolova faca gleda iz vrat ženskega WCja … ni dvakrat za rečt, da nisi na njih prav ti Crni …

 9. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Kot sem napisal, nisem hotel nastopat v WC verzijah te akcije. Če me vseeno najdeš, pa prosim sporoči, da se pritožim!

 10. napo pravi:

  še zmaraj boljše, da te na skretu gleda mavčeva, kot pa javornikova … bi koj poklicala paparaca, pa bi bil v novi …

 11. prakha pravi:

  Zakaj bi bilo poniževalno za človeka, če se njegov/njen obraz pojavlja na sekretih? Sekret je posvečen prostor, tam je človek izpostavljen in ranljiv, opravlja pa nekaj, kar mu/ji je praviloma v užitek. Obrazu Mojce Mavec lahko pridam neko vsebino, lahko si predstavljam, da me vabi, naj potem, ko se bom do konca uscal, pogledam Čez planke ali pa si vsaj razširim obzorja z njenim blogom. Dosti bolj zdrav nasvet, kot mi ga lahko ponudi kaka lažnivo razkrečena baba, ki bi rada od mene samo to, da pokličem na neko drago telefonsko številko.

 12. Miha pravi:

  Še zmeraj raj gledam Mavčevo na skretu, kot pa Crnkoviča … :) Sorry Crni … mogoče je pri Mariu drugače … :)

 13. ameli pravi:

  no v Mb-ju še jih nisem zasledila…le koga bodo dali v Takosu na ženskega (če bodo blagovolili odmaknit S’Oliver-ove reklame)…hm :)

 14. Radvanjec Radvanjec pravi:

  s’oliverk pa ne bodo dali dol! iz preprostega razloga, ker je lastnik licence te trgovine obenem tudi neke vrste gazda tako’s a. torej, to ostane…meni bi pa vseeno bilo zanimivo videt kako bi zenske reagirale, ce bi se na njihovem hajzlu nasel crni, ampak na tleh, ko one se mi zdi da ipak sedijo, a ne? to bi bil hec….morda pa bi crni postal nov sex God of Slovenian toilets..the most wanted face on girlie sekret….pzpv. bi tako bil privilegiran….

 15. Marko Jenšterle Marko Jenšterle pravi:

  Moja najboljša anekdota v zvezi z reklamami na WC-jih je izpred nekaj let. V enem od ljubljanskih lokalov sem ob uriniranju navdušeno bral reklamo nad pisoarjem o neki brazilski dogodivščini, ko pa sem prišel do dna teksta, sem ugotovil, da sem ves čas uriniral po steni, mimo pisoarja.
  Prav jim je, zakaj pa nas v tako intimnih trenutkih ne pustijo pri miru.

 16. dajana dajana pravi:

  hahahaha :) )))))

 17. Za narodov blogor » Blog arhiv » Dogodek v pisoarju pravi:

  [...] Da ne govorim o tem, da je tudi ta “dogodek” lociran v skret in da v tekstu spet — čeprav indirektno — nastopa Mojca Mavec, kot že enkrat ali dvakrat prej. [...]

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.