Paparaco v akciji

Petek, 22. september 2006

Peljem se včeraj z biciklom po Čopovi navzgor in se ustavim pred rdečo med Pošto in Slonom. Stojim in raztreseno gledam okrog sebe in na lepem opazim človeka na nadstrešku Name. Model čepi na robu s fotoaparatom v roki in meni nič, tebi nič zumira. Morda mene?


Prvi hip nisem bil prepričan. Toda še preden sem ugotovil, je pristopil prijatelj, ki me je tam zagledal. Kaj delaš, me vpraša. Nič, slikajo me, odvrnem in pomignem z glavo proti nadstrešku Name. Prijatelj odstopi za dva koraka, da ne bi motil kadra, jaz pa ga hitim pomirjat, da to ni foto-sešn, ampak paparaco-ekšn.

Prijateljeva pomota je razumljiva, ker je sam v službi v 8. nadstropju Name in ima dostop na malo teraso (in pod nama Ljubljano, pomanjšano). Teraso sem si namreč že dvakrat sposodil za fotografiranje za nek intervju in za plakat — z neverjetnim ljubljanskim skylineom za ozadje.

Kakorkoli: prižge se zelena, midva greva čez, jaz še vedno na biciklu. Zdaj ni več dvoma, da tip fotografira mene: sledi mi z objektivom in rafalno fotografira. Gledal sem ga iznad očal z mešanico nejevere in nejevolje, malo pa mi je šlo tudi na smeh.

Fotografa nisem poznal, zato ne vem, v katerem tabloidu lahko pričakujem te fotke. Mi pa gre še danes nekaj po glavi. Kdo pa pravi, da me je na tistem prehodu ujel slučajno? Kdo pravi, da je ždel na frekventnem križišču zato, ker je na slepo čakal, da pride mimo nekdo, ki bi se mu ga zdelo vredno fotografirat? In kdo pravi, da me ni fotografiral tudi drugje, kjer ga nisem opazil?

Ampak to bi bila že paranoja. Lahko sem zadovoljen, da sem bil lepo oblečen in da nisem paparaco, ki si mora služiti kruh na tako krut način.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 22. September, 2006 ob 13:54 v kategoriji Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

11 komentarjev na “Paparaco v akciji”

 1. negazirani pravi:

  še dobro da je blo lepo vreme..kjere težke delovne razmere..

 2. Matic Bitenc pravi:

  Drugič ga lahko tožiš in trdiš, da slikanje krši načela tvoje vere saj verjameš, da slikanje odžre del tvoje duše. Če te res razjezi se mirno loti tudi kake ambasade ali sedeža tabloida. Nestrpnost v protest verski nestrpnosti je zdaj priljubljena reč.

 3. Zehani pravi:

  Marko, Marko,
  mar nimaš fotoaparata v telefonu?
  Paparacu bi lahko vrnil milo za drago.

 4. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Ja, sej! Prav jezen sem sam nase, da se nisem spomnil. Očitno ne bi bil dober paparaco.

 5. Jana pravi:

  hja, ta teden se bo morala vojeristicna slovenska javnost zadovoljiti z Crnkovicem na kolesu pred Namo. Verjetno naklada ne bo dosegla iste stopnje kot s toples Miso Molk…

 6. skyman pravi:

  In zakaj bi recimo bile zanimive slike Crnega, ki potiska kolo preko enega od najfrekventnejših prehodov za pešce v Ljubljani? A se ti ne zdi, da si pa le malo prevec narcisoiden?

  Blue sky from Skyman!

 7. pikapolonica pravi:

  Ciao legenda.
  Povsem razumem tvoje nelagdje in tudi meni se obraca zelodec, ko razmisljam kam smo prisli. Argument, da je tako povsod po svetu je tako neumen, da me vsakic, ko ga slisim boli glava! Kako sranje folk. Zakaj ne moremo biti bolj zavestni, zakaj se tako odtujujemo od sebe, zakaj zivimo v taksni neverjetni lazi in napuhu…odgovora seveda ne vem, vem pa, da ko bom velika bom dalec od tega, tam gori ali doli kjer je vse dugace,kjer zivis vcasih v hudi sami, a vseeno SVOBODEN. Dragi Marko bodi mi lepo in nikakor ne dovoli, da te oplazi paranoja. To naj razvijajo tisti, ki dnevno zivijo v lazi, v kraji lastne vrednosti.

  Posiljam ti soncek.

 8. prijatelj pravi:

  mogoče skyman ima prav. poglej sobotnje delo (stran 6). raje napiši kako je bilo včeraj na koncertu.

 9. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  zanimivo! — čeprav nisem ziher, da je to to pred namo. a propos buldožer: coming soon to a blog near you.

 10. josko pravi:

  ej stari, dokler ne bojo ‘paparazzi’ zacel tvojga dojencka fotkat, si lohka povsem miren. cestitke za narascaj!

 11. Kofi pravi:

  Pocakaj do 1.10, potem pa te lahko upraviceno zacne skrbeti kje in kdaj te bo kdo poslusal in slikal. Predlagam ti, da vsake toliko casa spet kaj pikrega napises o JD, pa ti mogoce nebo treba skrbeti :) )

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.