Po 16 urah

Petek, 29. september 2006

P990 sem dal polnit včeraj ob enih. Šestnajst ur pozneje sem telefon odklopil z elektrike, vstavil SIM kartico in ga vključil. To je bilo sicer ob petih zjutraj, ampak vseeno se je začela nočna mora.

Čeprav so se vsi (Sony) Ericssoni doslej briljantno povezovali z Maci, temu to ni prišlo na misel — niti ni prepričal Maca, da bi se ta povezal z njim. Moja zmedena Nokia N80 — prepametna za tak majhen volumen in očitno še manjše možgančke — se ni pustila prepričati, da bi 1532 itemsov v Imeniku poslala v P990 po Bluetoothu. Nekje na polovici se ja palčka ustavila.

Moje domače MC-bzzzzz WLAN omrežje je sicer našel, ni pa se hotel z njim povezati. Obnašanje P990 me spominja na PC-jevski idiotizem, zakamufliran v aroganco.

Do osmih zjutraj še nisem zgubljal živcev, ker nisem imel časa, saj sem bil ob sedmih pomotoma že v Podutiku, ob pol osmih pa v Kosezah. Potem sem prišel na Mobitel, kjer me je vzel v roke prijazen mlad mojster.

Moja zmedena Nokia ni dojemala USB kabla oz. je mojstrov PC ni našel. To je seveda brez veze, vendar se mi je zdelo fajn, da je tudi PC ne najde — čeprav je v paketu Nokia PC Suite —, če je že moj Mac ne. Ampak on je ne najde zato, ker je preveč nova zanj. Z Nokio 6680 in N70 se je sicer dobro razumel. Celo mesidže sem lahko pošiljal iz Address Booka!

Imenika se skratka ni dalo prenest direktno iz N80 v P990 ne po BT ne po IR. Svašta. Potem je trejalo pol ure, da si je mojster zloadal na računalnik obe PC Suite (od Nokie in od Ericssona) in začel s postopkom. Vmes sem šel brez obeh telefonov nazaj v Koseze. Ko sem prišel čez slabo uro nazaj — bilo je že deset proč —, sem imel cel kup zamujenih klicev, toda imenik je bil skopiran. Potem sem sicer opazil, da v nekaterih itemsih manjka številka, mail, karkoli. Potem sem imel polurno histerično telefonado, med katero sem se kregal tudi z enim Štajercem, ki ni nič štekal. Ko sem končal, je bila baterija že na tretjini.

Šel sem nazaj v MC Ajdovščina in prosil mojstra, naj preveri, zakaj mi ne dela mail. Trajalo je še pol ure, da je ugotovil, da pri najboljši volji ne ve, zakaj mi ne dela mail. Potem sem šel. Za vogalom sem si privoščil kavo, da se malo pomirim. Z eno roko sem si prižgal čik, z drugo pa sem dal simko nazaj v Nokio.

Ekran P990 ni ravno obupen, ampak če prešaltaš nanj z ekrana od N80, te vse mine. Je pa definitivno obupen, ko dobiš klic: zgoraj nekaj, spodaj nekaj, vmes pa vse dizgasting sivo.

Težka je ta z Ericssoni. Bom še malo sprobaval in sporočil.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 29. September, 2006 ob 12:53 v kategoriji Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

12 komentarjev na “Po 16 urah”

 1. metod pravi:

  Če imaš N80, sploh ne vem zakaj rineš k Ericssonu?

 2. tomilaptos pravi:

  metod: mogoče nisi bral, ampak Crni testira telefone za Mobitel. Itak, da se z Nokie ne gre :-)

 3. Miha pravi:

  Marko, SE P990 je bil top mobilni telefon leto in pol nazaj. Razvit je bil davnega 2004, a v množično proizvodnjo spuščen dosti kasneje. Nokia N80 je razvojno letnik 2006 in je v mnogih segmentih pač sodobneje zasnovana. P990 je famozen. Dolgo smo nanj čakali, preveč smo zrajcani z njim in imamo prevelika pričakovanja. Temu obvezno sledi ravnodušje ali razočaranje. Napako pa je storil Sony Ericsson. V prodajo bi ga moral spustiti spomladi 2005 pa bi bilo vse oh in super.

 4. majakrizaj pravi:

  Tudi Nokia ni več to kar je bila, meni ne deluje infra rdeči žarčni prenos slik, sporočil itn…..na PC.Pa možakarji tudi ne vedo zakaj je tako.

 5. me pravi:

  sorryericssonofthebitch!

 6. Tomi pravi:

  Več kot ima naprava funkcij, večja je možnost, da ena od njih ne bo delala. Logično.

  Še vedno so pa Nokie zanesljive. Jaz ostajam pri precej starem modelu (7610), ampak dela vse, edino pogrešam mogoče, da je druga in ne tretja generacija S60 in da nima Wlana. Drugače pa z ustreznimi dodatki dela super. Točno to, kar rabim (in to ni malo).

 7. JBT pravi:

  Pa napiši še kaj o počasnosti, dodaj glomaznost in bo.

  SE P990i je jajc in pika. Symbian je pa že izgubil bitko z Windows Mobile 5.0.

  Glede povezave z Mac-om: a se sploh ni povezal (predvidevam, da preko BT) ali samo sinhronizacija ni delala? Meni se je namreč normalno povezal in sem prenašal slike itd.

 8. bojan pravi:

  Nokia E61 je zakon, pozabite na allinone sranja.
  Kar se tiče kopiranja imenika, pa povprečen uporabnik uporablja sinhronizacijo z Outlookom. To pa vsi malo zmogljivejši telefončki zmorejo.

 9. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Nisem povprečen uporabnik, ker uporabljam Maca in se sinhroniziram z Address Bookom. Zmogljivejši telefončki zmorejo tudi to. Samo ko pridejo novi modeli, nastopijo problemi, ker Apple ne updata takoj OS X in se je treba za nekaj časa znajti s home made skriptami.

 10. Fiat lux! » Dokaz nesmiselnosti želja pravi:

  [...] Čez 16 ur je sledil prvi zapis vtisov, ki so bili malce bolj hladni. KLIK [...]

 11. Črt pravi:

  Imam novi P990 in sem zaenkrat zadovoljen. Uporabljam ga kot telefon-dlančnik, sinhronizacija in povezava s Toshibo laptopom sta od začetka štekali potem pa sama od sebe začela delovati brezhibno. Tako da sem zaenkrat zadovoljen, čeprav vseh malenkosti še nisme preiskusil.

 12. Dokaz nesmiselnosti želja | Luka pravi:

  [...] Čez 16 ur je sledil prvi zapis vtisov, ki so bili malce bolj hladni. KLIK [...]

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.