Svetlobni efekti

Petek, 6. oktober 2006

Odkar hodim po svetu s fotomobiteli, se še malo bolj kot prej trudim opažati stvari okrog sebe. Še zlasti me fascinirajo svetlobni efekti — no, stvari, ki se svetijo. Telefoni sicer niso profesionalni aparati in tudi jaz sam nisem umetnik. (Sem pa hotel biti nekoč davno, ko sem za fotografiranje porabil ves čas in denar, ki sem ga premogel.)

Kakorkoli, od danes naprej in v naslednjih dneh bom v rubriki Foto dneva objavlil nekaj svojih fotk. Te se bodo najbrž zdele zanimive samo meni kot mimoidočemu avtorju. Izbral sem jih na slepo iz zakladnice svojega iPhota.

Skratka: z njimi bi rad dal zgled v tem smislu, da bi tudi drugi blogerji začeli na Blogosu objavljati fotografije — posnete s fotomobitelom ali magari z boljšim, pravim digitalcem —, ki se bodo najbrž zdele zanimive samo njim kot mimoidočim avtorjem. A nič za to. Hodímo po svetu z odprtimi očmi in s prsti na sprožilcih. Kar utegnemo sestaviti, ne bo morda nič manj pisan blog kot ta, ki ga ustvarjamo z besedami. Niso samo umetniki tisti, ki lahko naredijo svet lepši!

Medtem bomo na Blogosu pripravili vse potrebno, da boste imeli kam pošiljati svoje fotografije. Do takrat pa spremljajte Foto dneva in zbirajte ideje.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 6. Oktober, 2006 ob 00:23 v kategoriji Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

3 komentarjev na “Svetlobni efekti”

  1. Dajana Dajana pravi:

    Super! Predlog: prosim, daj spodaj možnost komentiranja! Zelo zelo fino je, če kdo pusti kakšen komentar pod slikco ali pa si sam želiš kaj povedati o tem. Ta slikca, ki je zdaj gor, je recimo prelepa. Šele malo kasneje sem videla, kaj je pravzaprav gor! LP

  2. profi pravi:

    In koliko bo Blogos plačal za naše fotke (Jonas je cel traktat na to temo napisal, da ne smemo zastonj fotk dajat)?

  3. Tomi pravi:

    Se strinjam z idejo. Ravno včeraj sem šel po zelenih delih zahodne Ljubljane in našel nekaj res lepih motivov. Nekako Slovenci še vedno nimamo enega znanega mesta, kjer bi lahko slike objavil in dobil nanje tudi komentarje, ker so forumi, ki to omogačajo, premalo znani in obiskani.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.