Špegli in skrinšoti

Torek, 24. oktober 2006

Čez vikend se mi je zgodilo, da je v N80 nehala delati aplikacija Splet. To je tista z Minimap funkcijo, ki omogoča srfanje po webu, medtem ko z aplikacijo Storitve srfamo po wapu. Zadeva je začela ob zagonu, še pred vzpostavljanjem povezave — “vedno vprašaj” — javljati: “Splet: že v uporabi!” Svašta.

Ker je bilo mojstrom na Ajdovščini še manj jasno kot meni, sem šel včeraj na Teleray. Trajalo je skoraj dve uri, da smo rešili problem. V bistvu ga nismo rešili. Resetirali so mi telefon. Ponastavili tovarniške nastavitve. Pa še vedno nič. Treba je bilo reformatirat tudi spominsko kartico. Šele potem je bilo v redu. Logično, da zdaj dela telefon kot nov.

Potem sem cel popoldan porabil za to, da sem si iz laptopa bimal nazaj teme in aplikacije, ki sta jih operaciji povozili. Med drugim tudi Handy Taskman, ki sem ga nabavil pred kratkim in je zelo v redu: z njo veliko lažje in hitreje najdete aplikacije — odprte ali recentne —, kot pa z brskanjem po meniju in mapah. Obenem pa kaže tudi informacije o spominskih kapacitetah telefona:

skrinsot-0002.jpg

Na moje presenečenje pa teme S60 White, ki sem jo pred skoraj štirimi meseci hvalil in kazal na blogu — linka ne navajam, ker so se fajli zgubili pri prenosu z Rozine na SiOL — in ves čas uporabljal, ne morem več inštalirat. Pokaže se naslednje sporočilo:

skrinsot-0005.jpg

Če je komurkoli jasno, zakaj ni mogoče inštalirat S60 White (3rd Edition), naj mi prosim pove — bom zelo hvaležen.

Potem sem si iz razočaranja na Nokia Software Marketu kupil dve novi Mangotemi po 3€ 36, in sicer Nseries2 in Music 1. Nseries2 je ta na zgornjih skrinšotih, Music 1 pa zgleda boljše kot v izložbi:

skrinsot-0006.jpg

In ne, seveda, da ne bo pomote: ne gre za to, da sem začel špegle nosit, niti da bi imel nove. To so tisti, ki si jih dam gor za na blizu, kadar se spomnim. In ker ni nujno, se ne spomnim.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 24. Oktober, 2006 ob 23:32 v kategoriji Nokia, Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

10 komentarjev na “Špegli in skrinšoti”

 1. Tomi pravi:

  Glede na to, da si zadnjič tako ali tako dal naslov do ene “ukradene” teme, ti bom dal še link do uradne strani, kjer je še nekaj podobnih s60 tem, za obe generaciji.

  S60 White pa je tukaj.

 2. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Hvala. Kot zanalašč ravno S60 White ne obstaja za N80 (3rd Ed.) Sem si pa downloadal Grey, Metal in Color. Kul.

 3. jani pravi:

  Čestitam za današnjo kolumno v Dnevniku. Zadetek v polno.
  Lp, Jani

 4. MWeiss pravi:

  Se strinjam za Jani-jem. Z veseljem sem se zjutraj pomudil še 10 minut in jo prebral v Dnevniku. Pri ostali kolumnistih me velikokrat moti, da me vlačijo na levo ali desno. Ti pa to počneš naravnost, takorekoč “na gobec”. Čestike!

 5. Lan pravi:

  Probaj prestaviti datum na telefonu za kakšen mesec ali več nazaj in inštaliraj temo še 1x.

 6. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Hvala, Lan. Dober trik. Deluje!

 7. jakob pravi:

  jaz pa bi sam povedu g. Crnkovič, da sem ga včeri zvečer vidu v oddaji Odmevi. zgledal je kakor(skoraj prepričan sem da ste jo imel), da niste imel treme. Čestitam! =)

 8. mmayer mmayer pravi:

  @Marko: Zanima me, kako imaš nastavljen fotoaparat na N80-ki, ker meni včasih prav smešne fotke spaca skupaj. Ali morda uporabljaš kak dodaten program za obdelavo oziroma izboljšavo slik? Imaš vedno nastavitve na ‘automatic’? Hvala za odgovor!

 9. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Hja, N80 včasih res paca. V bistvu se je treba navadit slikat pri optimalni svetlobi, dobre fotke pa dela tudi na makro. Dodatnih programov v (N80) ne uporabljam, razen izjemoma za efekte, včasih pa kakšno “popravim” v računalniku. Ampak to je seveda lari-fari. In ja, nastavljeno imam na automatic, kvečjemu včasih dajem fleš na on/off.

 10. mmayer mmayer pravi:

  Hvala za tole. Sem ravnokar slikal v optimalni svetlobi in se res pozna kar precejšnja razlika, slike so bistveno boljše. Ja, pri tem telefonu je iznajdljivost očitno pol (dobre) slike :)

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.