Sumljivo za simbol SLO

Torek, 7. november 2006

Natečaj za nov simbol Slovenije je bil morda lažiran in je na podlagi očitnih dokazov vsaj sumljiv.

Pop TV je na podlagi notranjih informacij že v včerajšnji oddaji 24ur poročal, da je Urad vlade za informiranje (UVI) na natečaju za simbol Slovenije izbral projekt agencije Nuit z logom in sloganom I FEEL SLOVENIA.

UVI bo rezultate natečaja sicer predstavil v petek na tiskovni konferenci, Pop TV pa se je do informacij dokopal slučajno ali kot naročnik taiste agencije, ki je izdelala online uredniški sistem za 24ur.com.

Dizajn in aplikacije slogana I FEEL SLOVENIA si lahko ogledate tukaj. Ups! Pravkar so sneli predstavitev projekta z interneta. Pred petimi minutami je še bila tukaj.

No, tole je T-shirt, ki sem ga hvala bogu prej downloadal:

ifeelslove-1.jpg

Very funny, če mene vprašate, kreativno pa seveda še tem bolj.

Rok za oddajo projektov za ta natečaj je bil 4. september 2006. Zdaj pa si poglejte fotografijo, ki jo je posnela FA Bobo na Kredarici 1. septembra 2006, na kateri je skrajno levo tudi premier Janez Janša s čepico, ki ima nad šiltom izvezen natanko ta logo!

ifeellove-b.jpg

Predsednik vlade se je udeležil prireditve “Vrh na vrhu”, na kateri je med drugim Zavarovalnica Triglav predala dobrodelni ček Društvu onkoloških bolnikov Slovenije.

Da ne bo dvomov, še fokus na premierovo čepico:

ifeellove-s.jpg

Nad natečajem je zaradi strokovnih nejasnosti in pomanjkljivosti že ob razpisu negodovalo združenje grafičnih oblikovalcev Fundacija Brumen, njeni člani pa so napisali tudi javni apel. Tudi sam sem o tem pisal kolumno za Dnevnik (088-100806.pdf).
Ko to pišem, je spletna stran Urada vlade za informiranje nedostopna, sicer bi objavil tudi link na besedilo natečaja. Če bo pozneje kaj več sreče, to je to.

Na podlagi tega, da je premier že pred iztekom natečaja nosil kapo s sloganom, ki je v nadaljevanju zmagal, sicer ne moremo zatrdno sklepati, da je bilo vse odločeno že vnaprej — lahko si pa to mislimo. V vsakem primeru je to zelo nehigienično. Odveč je poudarjati, da razpisni pogoji od prijaviteljev niso zahtevali, da skupaj s projektom do roka oddajo tudi že aplikacije simbola in logotipa, na primer baseball kape.

Očitno je bil simbol oz. logo v uporabi že pred iztekom natečaja. V razpisnih pogojih ni bilo omenjeno, da bi prispele idejne rešitve morale biti nove oz. še ne videne. To je sicer čudno, ampak kaj hočemo, tak je bil pač natečaj. Najbolj čudno pa je seveda to — če je simbol že bil v uporabi —, da je aplikacije z njim nosila na glavi ravno vlada!

Zdaj sem končno dobil tudi direktorja UVI Gregorja Krajca. Povedal mi je, da so bile kape in majice s sloganoma I FEEL SLOVENIA in SLOVENIA, VIDI, VICI v uporabi že pred natečajem, saj so jih odkupili kot promocijski material. Po Krajčevih besedah je premier Janša nosil kapo z napisom I FEEL SLOVENIA zgolj slučajno. To, dodaja Krajc, pa tudi nima nobene zveze z izidom natečaja.

To je sicer možno, kljub temu pa meče slabo luč na postopek izbire.

PS: Prijatelj, ki se z Maca ne vem zakaj ne more prijavit ne v Safariju ne v Firefoxu, da bi zadevo komentiral, me po mailu sprašuje nekaj, kar sem pozabil omenit:

picture-1.png

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 7. November, 2006 ob 13:45 v kategoriji Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

68 komentarjev na “Sumljivo za simbol SLO”

 1. london london pravi:

  V zacetku oktobra, je STO organiziral predstavitev Slovenije tukaj v Londonu. Med promocijskim materialom so bile tudi te majice in odziv je zelo pozitiven. Torej se strinjam z Markom, da je zadeva posrecena. Sam natecaj in nacin izbire le-tega, pa je tako kot se mnogo kaj drugega spretno zavit v “celofan” in vsi napori, da bi zadevi prisli do dna so tako brezpredmetni. To je pac nacin delovanja trenutne oblasti, kateri sem imel vsaj do sedaj obcutek, si bil ravno ti Marko mnogo bolj naklonjen kot prejsnji. Lahko bi veckrat opozoril na stevilne milo receno – cudne odlocitve v zadnjih dbeh letih…

 2. nordstar nordstar pravi:

  Sem že malo utrujen od teh spletk. Sem tudi ssam enkrat “not padel”. Ko je bil natečaj za zastavo, sem krepko “zastavil” in bil z delom zelo zadovoljen. Malo manj nad rezultati, zgrožen pa, da mojega dela sploh ni bilo na razstavi. Ko sem delo dobil nazaj, je bilo označeno: “napačna šifra – izločeno”. Pri šifri sem namreč namesto šestih znakov napisal samo pet (nekako tako).

 3. nordstar nordstar pravi:

  Sem že malo utrujen od teh spletk. Sem tudi sam enkrat “not padel”. Ko je bil natečaj za zastavo, sem krepko “zastavil” in bil z delom zelo zadovoljen. Malo manj nad rezultati, zgrožen pa, da mojega dela sploh ni bilo na razstavi. Ko sem delo dobil nazaj, je bilo označeno: “napačna šifra – izločeno”. Pri šifri sem namreč namesto šestih znakov napisal samo pet (nekako tako).

 4. Samo pravi:

  Zanimiva je primerjava s Češkim razpisom, ki jo lahko preberete na http://www.dmagazin.si/

  Osebno me žalosti dejstvo, da na tako ne zgolj nestrokovnem, ampak že kar diletantskem razpisu sploh sodeluje kakršnokoli podjetje, ki se ukvarja z oblikovanjem.
  Po drugi strani nas je resnično veliko, ki smo se principelno odrekli sodelovanju, kar vsaj vzbuja upanje za učinkovito združevanje in nastopanje oblikovalcev v prihodnosti. In tu ne mislim institucionalno, ampak etično in načelno.

 5. mijau pravi:

  I feel manipulated.

 6. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  tudi sam sem se – na humoren način razpisal o tej temi, naslov mojega prispevka je Slovenija je ljubezen, ljubezen je Slovenija:
  http://seks.blog.siol.net/2006/11/07/slovenija-je-ljubezen-ljubezen-je-slovenija/

 7. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  za vsak slučaj dodajam še link iz ona-on.net:
  http://www.ona-on.net/clanek.php?parentid=45&subid=46&articleid=1659

 8. commonsense pravi:

  če bi bil še čas, bi predlagal SlovenIIIJAAA. bi vsaj vsi ljubitelji konj(ki jih poznajo s spota na cnn) prišli v lipico in bi se naučili golfa, pa bi bi si vsi v sloveniji naročali brejčevske metuljčke (jebi hrvaške kravate!!)in si pri popovičevem frizerju naročali janša frizure.tako bi slovenija postala zares prepoznavna!!!!

 9. had had pravi:

  najboljsi slogan bi bil: “ne prihajajte v slovenijo” ampak na zalost ni zrastel na mojem zeljniku :)

 10. majakrizaj pravi:

  V kompliciranju smo že tako posebneži N1,pa naj bo to prepevanje ali poskakovanje, sicer pa je ideja in izvedba simpatična in sprejemljiva, vse čestitke.

 11. Blodnje, fleši, tripi in psihoze!!! pravi:

  [...] Crnković se spet huduje. Tokrat nad nedopustnim nošenjem kapice iz seta novega promocijskega materiala našega predsednika vlade nekje v hribih. [...]

 12. u462 u462 pravi:

  eh ja, saj ni panike.
  Čez leto ali dve bo SLO itak neuporabna kratica in jo bo zamenjala SVN.
  Upam, le, da bo JJ takrat prišel do leta 1947, ko je revolucija žrla svoje otroke.

 13. zolja pravi:

  Heej Crnkoviću. Zdej vem kam pes taco moli. Ti bi rad bil odgovorni urednik Dela. Ali pa za začetek Demokracije.

 14. majakrizaj pravi:

  Ja, če bi pa to dosegel, potem pa obljubim, da bom postala naročnica kar obeh časopisov, ha,ha….

 15. bane pravi:

  dvomim v anonimnost predlogov (predvsem zmagovalnega), če je naročnik ta predlog že imel naročen!
  Zakaj delati razpis na katerem zmaga izdelek, ki ga že imaš..
  V razpisni dokumentaciji je tudi napisano da mora biti slogan v slovenskem jeziku in angleškem jeziku…
  Kako se nov slogan potem glasi v slovenskem jeziku?

  JAZ ČUTIM
  SLJUBEZENIJO?

  PS: čez par let ko bo verjetno nov razpis pa imamo že potencijalnega zmagovalca…
  sloVENIja
  VIDI
  VICI
  Seveda naročnik bo tudi takrat anonIMEN

 16. matjazgerm pravi:

  Tale sloganček je popolnoma grd in natančno odraža sta je slovenske kreatvinosti- je približno tak kjer je tatoo muze v pesmi bigfootov!!!!

 17. london london pravi:

  http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/210620/ – vidim da zadeva postaja vse bolj in bolj zanimiva – in kje se bo ustavilo? :)

 18. mrobert mrobert pravi:

  Ma ni tko slabo! Vsekakor je lepo poudariti besedo LOVE! Smo edina država na svetu, ki ima to besedo v imenu države. :-)
  Problem je edino to, da je to (vsaj če sledimo medijem) samo beseda. Torej, samo še pometemo z raznoraznimi t.i. novinarčki in ostalimi medijci, ki bi naj bili za zgled vsem ostalim in to je to.
  VOLITVE ZA NOVINARJE!
  bdw, oblikovalsko bi bil lahko lepše narejen logotip.

  mR

 19. bninooo pravi:

  ker sem aktivno sodeloval na natečaju, kot predlagatelj slogana, sem poskušal spremljati dogajanje. ob vseh peripetijah okoli pristopa in načina izvedbe razpisa ter sestave žirije imam še par pripomb. ena redkih opredelitev oz. zahtev je bila uporabnost na vseh področjih: turizem, gospodarstvo in kulturi. neke posebne vrednosti za promocijo na področju gospodarstva s tem sloganom ne opazim (to je bilo sicer po mojem vprašljivo tudi pri mojem predlogu – z zelo podobnim konceptom). druga zelo poudarjena zahteva je bila anonimnost. po končanem (predolgem!) procesu izbiranja sem dobil celo obvestilo po pošti. tam je bilo med drugim navedeno, da je bilo več predlogov izločenih iz izbora zaradi razkritja identitete predlagatelja. kako je možno, da niso izločili tudi te rešitve, če je vsaj en član žirije, G. Krajc že kupil to idejo prav za “svoj” urad. če pa bi razmišljali, da je lahkop isto rešitev predlagal še kdo, pa bi morali še prej odstopiti od nje zaradi problemov avtorstva.
  mogoče sem pa samo pristranski in me razjeda foušija, ker nisem bil izbran… vam bom zaupal svojo rešitev, ampak drugi teden, ko bo mimo tiskovka in bomo vedli, če mogoče celo razpis pade. pol mam še šanse :-)

 20. london london pravi:

  Ja, odvisno od medijske gonje! :) Ce se bo nadaljevala, v kar seveda dvomim ker je itak vecina urednikov “njihovih”, potem bo cela zadeva sla na “prvo stopnjo”, kar pomeni ponoven razpis. Seveda pa mocno dvomim v to.

 21. zolja pravi:

  HEJ ljudje. Tale kapa na JJ-ju ni nič drugega kot sporočilo, da je zaljubljen. – i feel love.

 22. bodoo pravi:

  Ker je slogan tako samosvoj in globalno razumljiv, se ne bom upiral, da povem, da je tudi zelo odprt in ponuja cel kup mutacij. Iz glasbene zaloge bi ga lahko v prihodnosti nadgradili v BYE BYE SLOVENIJA (Simon & Garfunkel, Everly Brothers), z malim poipravkom imena državice (očitno ne bi bil tako hud davek) v I FEEL LIKE SLAVENIJA, ali pa ga samo poudarili z verzom iz istoimenske pesmice UUUUUUUUUUUUUUUU I FEEL SLOVENIJA. Gotovo se da iz tega izvleči še veliko več.

 23. bodoo pravi:

  Ne, ne, takole, UUUuuuuUUuuuUuuuuUUU I FEEL sLOVEnija UuuUuu, bolj kot volkovi. Custva so namreč že v “originalu” z veliko vstavljena v misel.

 24. tomilaptos pravi:

  Marko, dva predloga zate kot urednika:
  -današnji bloger dneva ni polinkan pravilno
  -bi se lahko naredil arhiv “Blogov dneva”, ker tisti, ki ne spremljajo Blogosa dnevno, potem kakšnega zamudijo?

 25. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  upam, da bo tokrat link delujoč, tekst je humorno-seksi:
  http://seks.blog.siol.net/2006/11/07/slovenija-je-ljubezen-ljubezen-je-slovenija/

 26. Alma pravi:

  Ogabno, res, me pa niti najmanj ne čudi. Pravzaprav me ne bi čudilo niti, če bi se izvedelo, da se je Janša s svojo damo (in le nekaj dni pozneje še s kapo) v javnosti pokazal le zato, da bi propagiral nov (bedast in povsem neizviren) slogan …

 27. Simon Simon pravi:

  Slogan niti ni tako slab, sploh če je zapisan z belimi črkami na črnem ozadju. Mene bolj skrbi predlagan logotip. Če sem danes pri tv dnevniku prav videl, spominja na kakšen znak vaškega gasilskega društva. Ogenjček na modrem ozadju. Spodaj bi moralo le še pisati: “Na pomoč!”.

 28. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  simon, se strinjam. logotip je čista katastrofa. kaj je sploh to? čud’n zmazek nečesa? glej tole novičko: http://novice.siol.net/default.aspx?siteid=1&pageid=2&article_id=12061110010810101&cid=100&pgn=1

 29. commonsense pravi:

  zame najboljši komentar je št.15, bane. čestitam

 30. Samo pravi:

  Hahaha: http://www.dmagazin.si/
  (se opravičujem, ker že drugič pišem isti link – je pač nova vsebina)

 31. deyo pravi:

  simbol slovenije bi moral biti s črno poševnico prečrtan – prepovedano kurjenje v gozdu !

 32. Ninočka Ninočka pravi:

  Čisto tako, v Hri-bar-u (11.11.2006) je bil dober štos na ta logo, in sicer sta Peče in Podobnik imela internacionalno trgovino majic z napisi: I feel (s)PAIN, I feel (sw)EDEN, I feel HUNG(a)RY in še nekaj se mi zdi…

 33. nasal aka drekec kakec » Blog Arhiv » Aja, pa se o: “I feel sLOVEnia” pravi:

  [...] Linki: SiOL novica Marko Crnkovic Carniola [...]

 34. pandora jewellery pravi:

  If you are a man of fashion pandora jewellery| rolex replicas| rolex watches uk| look at it There rolex replica uk| pandora| Very cheap replica watches uk| replica rolex uk| and polo ralph lauren | ralph lauren polo Good quality you Can select some christian louboutin uk| discount louboutins| A lot of style pandora jewellery| pandora bracelets| ed hardy| ed hardy clothing| Reputation is our fundamental

 35. replica watches uk pravi:

  Replica watches are very popular for the people, you can buy cheap and high quality replica Rolex watches from replica watches UK online store. Replica watches store provides all kinds of famous brand watches, such as replica tag watches, replica omega watches and Swiss watches. Happy shopping from replica watches UK online for sale. at http://www.ireplicawatchesuk.com.

 36. rolex replica pravi:

  replica rolexrolex replica,rolex replicarolex replica,rolex replica ukreplica watches uk,breitling watches breitling watches,breitling replica breitling replica,replica watches uk replica watches uk,omega watches omega watches,omega replica omega replica,Louis Vuitton BagsLouis Vuitton Bags,replica watches replica watches,replica watches replica watches,replica watches uk replica watches uk,laptop batteries laptop batteries,replica watches uk replica watches uk,replica watchesreplica watches,rolex replicarolex replica,Cartier Replica,Tag Heuer Replica,Rolex Replica,Rolex Watches,breitling replica,breitling watches

 37. different life pravi:

  The particular self confidence improve oftentimes realized having scorching set of high heel produces lots of women to enter credit debt because of the persistent spending on these footwear. ugg boots sale.Rearfoot shoes or boots were invented while in the 17th millennium by simply Egyptian butchers. mbt shoes.Catherine delaware Medici appeared to be a dearest of your Duke of latest Orleans, and she may perhaps be a certain amount while using current rise in popularity of that superior heeled boot. Silver Jewelry. A person word of advice-I would prevent acquiring any specific silver jewelry that’s not sterling. lady life. Repelling any terrible ingredient during the heavy snow as well as nippy wind, it keeps toes warm along with dry anytime all through winter. ugg schuhe.Contemporary pants along with bluejeans are usually additionally structure while using the aim of accentuating the actual putting on regarding Christian Louboutin Shoes. ugg boots sale uk.It truly is accurate cheap Ugg Boots provide method aficionados terrific in addition to broad possibilities to spice up their shows. save money. The pinkish ensemble shows a pink raffia bag to support the straighteners, rrncluding a white and pink compact mirror.cheap ugg boots sale.This specific past be aware is rather gory and also may cause the majority of females which put them on wince.

 38. vibram five fingers pravi:

  Really trustworthy blog. Please keep updating with great posts like this one. I have booked marked your site and am about to email it to a few friends of mine that I know would enjoy reading..
  cheap christian louboutin
  cheap christian louboutin shoes
  Jimmy Choo
  Jimmy Choo Shoes
  jimmy choo sale
  h&m jimmy choo sale

 39. Nike Air Max 90 pravi:
 40. Replice handbags pravi:

  Its outstanding, seeking in the time and work you Replice handbags place into your weblog and detailed facts you produce. I’ll bookmark Replica louis vuitton your web site and go to it weekly for the new posts. Welcome to our website.

 41. christian louboutin shoes pravi:

  The tragedy of louboutin shoes life is not so much what men suffer, but what christian louboutin sale they miss. I find life an exciting christian louboutin shoes business and most exciting when it is lived for discount christian louboutin others. Young men make great mistakes in christian louboutin pumps life for one thing, they idealize love http://www.louboutinsonline.com/ too much.

 42. Designer handbags pravi:
 43. Designer handbags pravi:

  Learned a lot,thank you
  These are my favorite, would like to share with you ,the beautiful innocence
  Designer handbags
  replica handbags
  Christian Louboutin
  Replica Prada Handbags
  replica gucci handbags
  Miu Miu Handbags
  Replica Tag Heuer Watches

 44. ddfdf pravi:

  Cheap moncler jackets U – [url=http://www.piuminomoncler.com/specials.html]Moncler Vest[/url] L – [Link=http://www.piuminomoncler.com/moncler-jackets-for-men-c-2.html]discount moncler jackets[/Link] LA – moncler clothing LU – [url="http://www.piuminomoncler.com/belstaff-men-jackets-c-14.html"]belstaff jacekts[/url] S – [belstaff jackets outlet->http://www.piuminomoncler.com/belstaff-men-jackets-c-14.html] sale on line.

 45. cheap laptop battery pravi:

  from West Azerbaijan, hip hop abs the Iranian capital Tehran, wholesale laptop battery the capital of Uro Millay. The day 16 points off the original plan, cheap laptop battery but due to snow in Tehran the same day, the flight was delayed two hours. Plane trying to land upon arrival, but the bad weather conditions Uro Miyet airport, wholesale Acer Laptop Battery the aircraft did not make it to land.

 46. handbags replica pravi:

  Plane trying to land upon arrival, but the bad weather conditions Uro Miyet airport
  Moncler outlet is the replica handbags has the soft pliable skin of the replica christian dior handbags facing out as it has the Replica Goyard handbags part of the skin facing in. This Replica Marc Jacobs handbags results in a soft outer or exterior skin to the Replica Miu Miu handbags that means that Replica Mulberry handbags can be a little prone to damage and replica handbags when used in wet weather or inclement, Desiger handbags or muddy Replica Bell & Ross Watches.

 47. cheap laptop battery pravi:

  Outline that was handed over to the United States if, wholesale Compaq Laptop Battery A Sangqi really dangerous and even torture of abuse that the Bill of wholesale Dell Laptop BatteryRights in the EU is prohibited in Clause 3. A Sangqi denied the sexual assault allegations.
  A Sangqi said that despite his own ugg boots face a lawsuit, but will continue to ugg boots publish WikiLeaks decrypt the file. WikiLeaks said in December last year, cheap laptop battery the site plans to release a large U.S. banks immoral (unethical practices) document. Industry generally believe that WikiLeaks was referring to U.S wholesale laptop battery. banks (Bank of America).

 48. spyder jackets pravi:

  spyder jackets are vital to keep your body warm and homelike during winter sports activities. Look for waterproof spyder ski wear,spyder pants for your nice grip

 49. Pearl Pendant pravi:

  Thanks you for sharing and may you have many thought provoking conversations!

 50. Xy Uggbottes pravi:

  Bottes Ugg France Bottes Ugg Hiver could be the first shoes in the world to come with instructions on how to use them. Nike Air Jordan High Strap
  Nike Air Jordan Retro High PremieNike Air Jordan Phatmost outlets provide specialist advice on walking properly. short rapid steps, landing on the heel or masai sensor
  region before rolling towards the toe, is Tiffany Colliers TFNL839 Tiffany Heart Tag Pendant Tiffany Heart Tag Pendant Collier outlet the way forward. exercises include floating, Nouvelle Moncler StorePrintemps Nouvelle Moncler DoudouneAuthentique Bottes Monclera near jog closely resembling that slightly ridiculous gait employed by olympic walkers.

 51. careprost pravi:

  Hey there,
  Really nice job, There are many people searching about that now they will find enough sources by your tips.
  Also looking forward for more tips about that

 52. CHEAP GUCCI SHOES pravi:

  The shoes have a nice piece sewn with a nice letter N logo lining louis vuitton jeans for men in contrast color pink. I love the accent of pink on the back with cheap louis vuitton shoes a beautiful design of pink, is also back it. Both shocking prada shoes for women green eyes with a beautiful black lace come. Like the midsole and outsole in black burberry scarf for sale and white. You will surely love this sneaker. The N logo is amazing? Stock log-in-the-dark.

 53. louboutin pumps pravi:

  womens louboutin pumps. Whether life or business christian louboutin high heels, this is the only way to achieve objectives http://www.clshoessales.com/

 54. Plantation locksmith pravi:

  Thanks for sharing new thoughts and ideas.Waiting for new post to get more things to read on different topics.

 55. Nike Air Max 90 pravi:

  Very good post. Made me realize I was totally wrong about this issue. I figure that one learns something new everyday. Mrs Right learned her lesson! Nice, informative website by the way.

 56. Nike Air Max 90 pravi:

  A number of excellent content pieces here on the subject of just how to take good care of your white gold locket

 57. Infrared Thermometer pravi:

  I found your site in yahoo. And I will be back next time, thank you.
  This blog is cool.

 58. replica watches uk pravi:

  The unpleasantness begins when so abundant chocolates had been devoured, however

 59. Chanel Handbags pravi:

  Many thanks to the person who made this post, this was very informative for me. Please continue this awesome work. Sincerely…

  The article is very well!

 60. Air Max 90 pas cher pravi:

  It is so lucky to read your blog,it is full of useful message.I wish we both can do better in the future.It great honour if you can visit our website,and give us some suggession.

 61. ED Hardy T shirts pravi:

  What a fun pattern! It’s great to hear from you and see what you’ve sent up to. All of the projects look great! You make it so simple to this.Thanks!

 62. Louboutin pravi:

  discount Ed hardy on sale
  tall Ed hardy clothing classic
  prefect cheap Ed hardy gift

  cheap Louboutin is very good
  classic Christian Louboutin UK is very Comfortable
  Beautiful Louboutin Shoes UK on sale

  very good Ed hardy is very cheep
  our Ed hardy UK is Good quality
  cheap Ed Hardy Clothing is very good

  very cheap Ed Hardy is very good
  sale Ed Hardy UK is very Comfortable
  cheap Ed Hardy Clothing is very Beautiful

  cheap christian louboutin is very good
  very good christian louboutin sale uk is very cheep
  our discount louboutins is Good quality

  very good ralph lauren polo is very cheep
  our polo ralph Lauren is Good quality
  cheap ralph Lauren is very good
  classic polo shirts is very Comfortable
  Beautiful ralph lauren online on sale

  boots UGG Boots UK is Good quality
  classic ugg boots sale is very Comfortable
  very classic cheap ugg boots is very good
  very cardy ugg boots is very Beautiful

  nice chaussures nike is very Comfortable
  cute nike air max nice
  discount air max on sale
  tall nike tn classic
  prefect nike shox gift

  good Ed Hardy on sale
  good Ed Hardy UK cheap
  comfortable Ed Hardy Clothing cheap

  nice chaussures nike is very Comfortable
  cute nike air max nice
  discount air max on sale
  tall nike tn classic
  prefect nike shox gift

  our Chaussures Nike is very good
  cheap Air max is Good quality
  cheap Nike Air max is very good
  classic Nike Tn is very Comfortable
  Beautiful Nike Shox on sale

  cheap Chaussures Nike
  our Air max is Good quality
  classic Nike Air max is very Comfortable
  Beautiful Nike Tn on sale
  cheap Nike Shox is very good

  cheap cheap louboutin store is very good
  very good louboutin uk is very cheep
  our christian louboutin uk is Good quality

 63. beezid bonus code pravi:

  I am looking forward to another great article from you.

 64. jimmy choo online pravi:

  christian louboutin UK Store, Christian Louboutin Shoes Sale Online . Cheap christian louboutin shoes sale UK Online. Variety of louboutin Shoes including Louboutin Boots, Pumps, Sandals and other High Heels with top quality, hottest designs and Free Shipping . Welcome to christian shoes on-line store! Now an extensive selection of super-fashion louboutin shoes with different colors and styles are provided at the most competitive prices, christian louboutin uk is good ,boots,sandals at our online store. Our goal is to make all of you enjoy the top fashion and become the most charming women with our beautiful shoes.christian louboutin sale well ,you know we also sale jimmy choo shoes ,it is fashional in uk ,jimmy choo is a great brand in women’ heart .jimmy choo shoes are popular with yong ladiea and many stars like it .jimmy choo sale . jimmy choo uk !

 65. christian louboutin pravi:

  We will stay away from winter, spring is approaching. Imagining that you are wearing jimmy choo shoes in the summer, that is a wonderful thing, jimmy choo has always been the best shoes for girls, very sexy, very beautiful, jimmy shoes meke you become beautiful , your feet will feel very comfortable, jimmy choo online sell all kinds of jimmy choo shoes, I hope you’ll like it.jimmy choo sale well in UK! Many people like christian louboutin pumps , most of them are young people , if you are Middle-aged , christian louboutin boots will make you young .ysl shoes are for women ,you can get a 85% off ,you can save a great number of money ,yves shoes as well as ysl shoes.louboutin sale, louboutin shoes uk !

 66. nike air max pravi:

  Strange this post is totaly unrelated to what I was searching google for, but it was listed on the first page. I guess your doing something right if Google likes you enough to put you on the first page of a non related search. :)

 67. moncler outlet pravi:

  If your Riches are yours moncler outlet, why don’t you take them with you to the other world ?(Benjamin Franklin, American president)moncler usa Money is a good servant and a bad moncler sale master.(Francis Bacon, British philosopher)Money is like moncler down jackets muck, not good except it be spread.(Francis Bacon, British philosopher)No country, however rich, can afford the waste moncler down jacket of its human resources .(Franklin Roosevelt, American president)Sometimes one pays most down jacket moncler for the things one gets for nothing.(Albert Einstein, American scientist)A lifetime of moncler men jacket happiness ! No man alive could bear it ; it would be hell on mens moncler jacket earth.(G. Bernard Shaw,British dramatist)Happiness is form courage.(H. Jackson, British writer)Happy is the moncler jacket women man who is living by his hobby .(G. Bernard Shaw, British dramatist)Happiness womens moncler jackets lies not in the mere possession of money ; it lies in the joy of achievement, in the womens moncler jacket thrill of creative effort.(Franklin Roosevelt, American president)Human felicity is produced not so much by great moncler mens vest pieces of good fortune that seldom happen, as by little advantages that occur every moncler vest men day.(Benjamin Franklin,American president).Most folks are about as happy as they make up their moncler vest women minds to be.(Abraham Lincoln,American president)The secret of being miserable is to have leisure to bother about whether you are moncler long coat happy or not. (George Bernard Shaw, British dramatist)The supreme happiness of moncler sweater life is the conviction that we are loved.(Victor Hugo, French novelist) ZHC

 68. Nike Air Max pravi:

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.