RSS feed za Nokio N80

Četrtek, 14. december 2006

Nokia Podcasting je program, prvotno mišljen za “glasbeno” Nokio N91, vendar deluje tudi na moji N80 in drugih S60/3G aparatih. V telefon si ga lahko naložite zastonj. Skoraj sem že mislil, da od njega ne bo bistvene koristi — ker pač ne vidim posebnega smisla od downloadanja podcastov na mobitel —, ko se mi je slučajno posvetilo, da bi zadeva morala delovati kot običajen RSS feed program. In res.

Če vnesem http://jonas.blog.siol.net/feed/, potem program ne le naloži linke za Jonasovih zadnjih deset postov, temveč recimo downloada tudi Povodnega moža kot MP3 file. Filmov ne nalaga, sicer pa vse skupaj zgleda takole:

skrinsot-0004.jpg

MP3 seveda odpre v Music Playerju.

Če pa vneseš URL-je za feed navadnih pagev, potem Nokia Podcasting naloži zgolj linke, ki jih pač odpreš v aplikaciji Splet. Tako sem si vnesel skoraj cel Blogos, da imam mir pred laptopom in Sony Ericsson P990i (ki je imel klasičen RSS feed program). Zdaj bom počasi dodajal še druge blogerje, komentarje, itd.

Označiš vse in updataš naenkrat — po želji tudi samodejno na najmanj 15 minut. To je malo kruto, ker lahko postanem histeričen. To je malo kruto, ker lahko postanem histeričen. Pa še baterija mi bo crkavala ob dveh popoldan.

Kar zadeva teme, sem trenutno na S60 Grey. Tudi nova Turquoise ni slaba, ampak je malo neresna.
skrinsot-0013.jpg

In tako je Sorry Ericsson spet romal v predal.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 14. December, 2006 ob 23:28 v kategoriji Konzumer Blog, Mac & Posh, Nokia, Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

16 komentarjev na “RSS feed za Nokio N80”

 1. martin martin pravi:

  Imam občutek, da je moj P80 uporaben samo še kot podstavek za avto (namesto dvigalke).

 2. Dajana Dajana pravi:

  Vau, dal si cel Blogos na mobilca, če sem prav razumela? Hm, a lahko pišeš poste noter v telefon? Tako kot sms-e. Vau, fantastično!!!!

 3. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Cel Blogos ravno ne, ker je vseh blogerjev že okrog 1700. Sicer pa Blogos v mojem internem besednjaku predstavlja uredniške blogerje plus Hada, Blogotip, Vincija, Medijskega, Janeza D. in tebe.

  In ja, pišem lahko po mobitelu, tako kot mesidže, pa editiram tudi. Žal pa ne morem uploadat slik in delat napovednikov. Na mobilcih se strani prikažejo malo drugače in drugače tudi funkcionirajo.

 4. nakladac pravi:

  zgolj iz firbca in za občutek:

  ko od mesečnega računa odšteješ ta zaresno telefoniranje, koliko znese vse ostalo ”igračkanje” ?

 5. xurko pravi:

  Oprostite, ker sem bral. Nisem vedel, da je na urednikovem blogu brezplačna pomoč za upravljanje s tamagočiji.

 6. jonas jonas pravi:

  Kaj pa na naslovu http://www.jonas.si/jonaslandradio.xml, ti naloži filmčke?

 7. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Žal ne, filmčkov pa ne. Vsaj ne v teh tvojih formatih. Mogoče – po mojem – bi prebral .3gp ali H.kolk_ze.

 8. mmayer mmayer pravi:

  Kaksne izkusnje imas s predvajanjem videovsebin oz. streamingom filmckov z neta? Ti recimo predvaja videonovice z wap.rtvslo.si? Meni sicer vse normalno dela, samo tik preden se filmcek pozene me vrze iz real playerja. Kaksne nastavitve imas glede pretoka videovsebin? Prosim za pomoc in se ze vnaprej zahvaljujem.

 9. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  mmayer, gremo po vrsti:

  Videa tipa YouTube ne morem gledat. Pojavlja se opozorilo, da nimam vkljepljenega Java Scripta ali zadnje verzije Macromedia Flash Playerja. Domnevam, da gre za drugo razlago, ker Java normalno dela na Nokii. Tu se žal ne da pomagat, ker obstaja samo RealPlayer za Nokie.

  Video na Planetu gledam normalno, ko pa sem šel probat na site od RTV Slovenija, je telefon zahteval, naj določim dostopno točko. Katero? Poklical sem na Mobitel (041 700 700), kjer so mi rekli, da gre za nastavitve RealPlayerja. Postopek gre takole: Meni – Slikovne aplikacije – RealPlayer – Možnosti – Nastavitve – Povezava – Omrežje – Privzeta dostopna točka – … izberi tisto, ki jo ponavadi uporabljaš, na primer Planet Mini (tako kot jaz).

  Kot rečeno, MP3 file pa Podcasting normalno downloada in preigrava.

  Upam, da sem bil v pomoč.

 10. mmayer mmayer pravi:

  Najlepša hvala za tole, res. RTV is alive! Še eno drobceno vprašanje. Poznaš kak brezplačen call recorder (ali vsaj čim bolj poceni) za Nokio N80? Zelo prav bi mi prišel, da bi si razne intervjuje in podobno potem lahko v *.mp3 ali *.wav obliki shranjeval v računalnik. Hvala za vse!

 11. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Call Recorder Pro bi moral kar v redu delovat, pa tud dost poceni je:

  http://www.softwaremarket.nokia.com/?productdetails60.html&itmId=5675&pID=2065

 12. mmayer mmayer pravi:

  Super. Hvala!

 13. mmayer mmayer pravi:

  Marko, odkril sem nekaj, kar bi te utegnilo zanimati. Obstaja namreč programček, ki si ga namestiš na PC in ti omogoča predvajanje youtuba, google videa, ipd. Imenuje se Orb, potrebuješ pa še plugin Orbthis, ki ga namestiš po inštalaciji glavnega programa. Vse skupaj deluje tako, da si ti ustvariš svoj account na Orbu, nakar z omenjenim pluginom označiš vse tiste posnetke, ki bi si jih rad ogledal na mobitelu. Ustvariš si nekakšno datoteko favourites na Orb accountu, do katere pa lahko potem dostopaš tudi z brkljalnikom najine Nokie N80. Ne boš verjel, najin RealPlayer v hipu predvaja vse živo. Poročaj, ko preizkusiš zadevo, meni dela odlično, lahko gledam vse Jonasove in druge norčije. Lep pozdrav!

 14. mmayer mmayer pravi:

  Aha še to. Vse je brezplačno, dobiš pa na tem naslovu: http://www.orb.com/

 15. mmayer mmayer pravi:

  Še eno vprašanje o najini N80-ki. Imaš tudi ti pri najvišjih možnih nastavitvah obupno zrnaste video posnetke. Podnevi so sicer malenkost (res malenkost) boljši, ponoči ali na umetni svetlobi pa je vse skupaj skoraj negledljivo. Morda kak firmware update zadevo odpravi?

 16. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Hja, video je zanič in tu nič ne pomaga. Če hočeš snemat dober video, si nabavi N93. 640 x 480 pikslov, 30 frameov na sekundo. Zelo v redu.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.