Katarina

Sobota, 24. februar 2007

Katarina je ena tistih zoprnih punc, v katerih je nekaj simpatičnega. Preden sem naju slikal, me je vprašala, kako naj se drži. “Just be you,” sem rekel. Nastalo je tole.
21022007029.jpg


Gre seveda za Katarino Stojanović, voditeljico pogovorne oddaje Katarina na Kanalu A. Fotografirala sva se po sredinem večernem snemanju oddaje na temo blogov in resničnostnih šovov, ki bo na sporedu to nedeljo ob 18:00. Poleg mene so bili gostje oddaje še …

Ali niste opazili, da je skrajno levo v ozadju zgornje fotografije Nina Osenar?! Jap, nastopil sem v oddaji z Nino Osenar. No, ne samo z njo. Ampak pojdimo po vrsti.

Prejšnji teden me je klicala producentka Alenka Kavčič in me povabila v oddajo. Razložila mi je, da bo naj govorili o resničnostnih šovih in o tem, ali niso morda tudi blogi nek podoben fenomen. Seveda niso, sem takoj bevsknil, ampak predvsem me je zanimalo, kdo bodo gostje v oddaji. Naštela mi je Domna Saviča, ki ga poznam oz. vem, da je sam bloger in se ukvarja z blogi tudi teoretično; Mira Todosovskega, ki mi ga je opisala kot zmagovalca prvega “jugoslovanskega” (ko Juge ni bilo več) resničnostnega šova To sam ja; in Leona Magdalenca, televizijskega kritika. To se mi je zdelo sprejemljivo. Ne maram namreč nastopati v oddajah z iks-ipsiloni, slavnimi po tem, da so slavni. Enega takega 15-minutnega modela bi že še preživel, Savič in Magdalenc pa sta tako ali tako normalna. Celo veselil sem se že, da bom Magdalenca pred kamero sprovociral, naj mi razloži, kako lahko piše svoje sicer odlične TV kolumne v Dnevniku pod psevdonimom.

Alenka je potem v sredo zjutraj še enkrat poklicala, da bi potrdila, in tako sem ob pol devetih zvečer prišel na Pro Plus. Najprej so me peljali v masko. Čim me je maskerka pokrila s plahto in začela pudrati, že je priskakljala Nina Osenar z iztegnjeno roko in se prijazno predstavila. Živjo, Nina, živjo, Marko — ampak meni se je takoj zdelo malo sumljivo. Da ne bo slučajno tale smrklja v oddaji, sem razmišljal. Potem je prišla Katarina in me peljala v kadilnico, kjer sva enega prižgala. (Ogabno, čiki jim padajo čez rob ogromnega pepelnika!) Kako pa kaj gostje, sem takoj vprašal. Ja, skratka, Miro Todosovski, pa Nina Osenar, pa Nika Dev s Pop TV, pa Leona Magdalenca ne bo, ker nima časa, pa Domen Savič …

Že tako ali tako nisem bil najboljše volje, ker je bila že sreda zvečer, jaz pa sploh še nisem začel pisati kolumne za Dnevnik, ker se preprosto nisem spomnil teme. To se mi ni zgodilo še nikoli — niti prejšnji teden, ko sem imel na grbi še intervju z Jonasom in mi je Ali podaljšal deadline do četrtkovega popoldneva. Nakar še tole z Osenarco!

Rekel sem, da se to ne grem in da se nismo tako zmenili in da grem kar lepo domov, ker so me nategnili, ker sicer nimam nič proti Osenarci, ampak ne me tlačit v isto oddajo z neko misico ali kaj je že, ker se mi zdi neumno mešat hruške pa jabke, sploh pa so mi to namerno zamolčali. Katarino je malo stisnilo in je začela, da naj Nini kar lepo sam povem pred kamero, da je glupa, če tako mislim, na kar sem odvrnil, da tega sploh ne mislim, pa tudi če bi mislil, ji ne bi rekel v faco, ker sem vljuden pred kamero, in saj sploh ne gre za to, ampak da nočem sodelovat v takih oddajah, ki so prilagojene temu nivoju, prišel pa sem zato, ker so mi oddajo — ki je, mea culpa, pač še nisem gledal — tako predstavili, kot da bomo lahko kaj pametnega povedali, ne pa afne guncali z nekakšno misico in enim bitolskim barovcem ali od kod že je. Vmes je posegala že tudi Biba Mazzini, ki je bila tudi tam, jaz pa ne-ne-ne, jaz grem domov, sem rekel in vstal.

Katarina je bila po mojem malo panična, zato je začela brenkati na kolegialne strune, jaz pa sem se dejansko začel mehčati. Mogoče že zato, ker sem si malo dal duška. Potem sva šla s Katarino na hodnik, ona pa je rekla, da mi mora še nekaj povedat. “Danes je prva obletnica, odkar mi je umrl otrok,” je rekla: “Misliš, da se meni je, da vse to danes delam?” Mene je kar zvilo. Potem sva šla naprej po hodniku proti studiu in se nekaj hecala, da ne bi bilo tako mučno. Seveda pa nisem bil prav nič boljše volje kot prej.

Malo mi je bilo zoprno — še posebej, ko je gospa pozneje govorila pred kamero —, da sem se kot nekakšen statist znašel v propagandni oddaji televizijske hiše, ki skozi usta svoje ex-piarovke in sedanje casting direktorice za Bare in Big Brotherje evidentno promovira svojo lastno produkcijo.

V oddajo sem prišel z iPodom in MicroMemovim snemalnim adapterjem in tudi vse posnel. Vse skupaj je dolgo eno uro, zato se mi zdi brez veze uploadat — pa tudi kvaliteta tona ni briljantna (zaradi položaja mikrofona). Sem pa si downloadal Fission, program za montažo zvočnih posnetkov: tole je začetek oddaje, ko Katarina najprej nagovori publiko in kot prvega gosta napove mene, ampak tako smešno, da je vseh nas pet gostov, še skritih za majavimi kulisami, bruhnilo v smeh, pri čemer Miro pravi: na gobec jo daj, jaz pa potem obupano vzdihnem: o šit!

Za poslušanje potrebuješ Flash Player.

Pa še nekaj sem se spomnil. Ko me je Katarina predstavila in poklicala na oder in sem po navodilih stage managerja zavil izza kulis mimo tabureta proti Katarini, mi še na misel ni prišlo, da bi pozdravil publiko. Pravzaprav se sploh nisem spomnil, da je na tribuni najmanj petdeset ljudi! Toda ko je prikorakala oder Osenarca, je bila prva stvar za ovinkom ta, da je začela z obema rokama mahati publiki! Tako se dela — ne pa tako kot jaz amater! Ali pravzaprav “mrtva riba”, kot se je v oddaji izrazila casting direktorica.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 24. Februar, 2007 ob 01:40 v kategoriji Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

38 komentarjev na “Katarina”

 1. andrlon pravi:

  Že preden sem prebral tole, sem se večkrat spraševal kako lahko sicer čisto pametni ljudje sodelujejo v oddajah, v katerih so ob njih ljudje, ki so jih naplavili razni resničnostni šovi, drugače pa niso še čisto nič pametnega naredili. Sedaj vem. Tako da jih nategnejo. Hvala za to razlago iz zakulisja tega. Če tega ne bi vedel, bi si mislil, ja pa kaj je iz tem Crnkovičem narobe. Sej je drgač čist fejst dec, pol ga pa tkole biksa.

 2. ameli ameli pravi:

  hm, bomo videli, a ne…

 3. chef chef pravi:

  Upam, da si bom vzel čas za oddajo!!! Bom moral najprej prepodit ženske, ker zadnje čase 24 ur dnevno gledajo filme, haha.
  Sumim, da bo oddaja bedasta, pa vseeno :D

 4. sebek sebek pravi:

  nikoli še nisem gledal te oddaje, nasploh me take stvari ne zanimajo preveč, prav zato, ker se preveč afnajo ;) ampak ju3 ob 18h si bom to ogledal ;) can’t wait :)

 5. nakladac pravi:

  o tej frači in kuri katarini si mislim naslednje:

  • pihanje na dušo s primitivnim izkoriščanjem otrokove smrti

  vso njeno bedo in samoreklamo pa razkrije tisti reklamni spot :( :(

  • primožila se je v zmajevo družino (=tašča)

  • na hrbet pade le zato, da ima potem mir pred dedcem

  • upam, da ne izkorišča in povezuje ”moj otrok se drogira” z otrokovo smrtjo

  • služba se ji jebe, saj je bolj pomebno, da pelje psa tik pred oddajo scat

  • ne spoštuje in upošteva zakonov in predpisov, saj se ji policijska in redarska obvestila usujejo pri odpiranju avtomobilskih vrat

  čudi me le, da je crnkovič tako hitro podlegel njenim ”argumentom”

  morda pa bom 1x celo pogledal to skropucalo :)

  jebat ga, prej je formatiranje odpovedalo.

 6. pikicavelika pikicavelika pravi:

  Dobr. Nism edina k ji gre osenarca z njenim smehom na jetra in je absolutno ne prebavlja…
  O voditeljci pa tud nimam ne vem kako briljantnega mnenja. Očitno je lahko voditelj na Kanalu A vsak k ma 5 minut…

 7. wane pravi:

  Ma saj sploh ni ene pogovorne oddaje ,ki bi bila kaj vredna.Marko, a misliš da tisto na trenjih je blo pa kaj boljše?

 8. grampy pravi:

  Izkoriščen, zlorabljen, zmanipuliran…

 9. stesh stesh pravi:

  Jaz se ziher ne bi udeležil te oddaje.

 10. robert79 robert79 pravi:

  Kaj dosti ti ta obisk tudi ne mogel škoditi. Ne razumi me napak. Videti si telegeničen! Pa še podpiraš domačo produkcijo. Mi je všeč zanimiv opis momenta s publiko, ki kaže kako različna človeka sta z Nino Osenar; ona je gotovo bolj ljudski človek.

 11. markopigac markopigac pravi:

  ej, ce pa nina ni mahala publiki..

 12. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Ja, sem videl. Ne vem, sem bil 100%, da je mahala.

 13. chef chef pravi:

  Evo, nisem vzdržal do konca, pa tako sem se trudil!

  Oddaja je taka katastrofa, od voditeljice (ki ni za na televizijo), do gostov… Ni mi jasno, kako si vzdržal zraven, saj je bilo očitno, da si edini pameten.

  O bloganju se itak ni skoraj nič govorilo, razen ko je Katarina izpadala s svojim neznanjem o tem, kaj sploh je blog. Grozno.

 14. irenca irenca pravi:

  :)

 15. mweiss pravi:

  Iz čistega firbca in ker sem zasledil, da boš v oddaji, sem preklopil na Kanal A. No, še prej sem tisočsedemstodvaindevetdesetič pokukal konec StarWars. No in se je začelo. Ja ljubi Jezus kakšno skrpucalo od oddaje. Brez repa in glave, slaba predpriprava in popolnoma brez koncepta. No saj tudi Hribar ali pa Žnidaršič, vsaj na videz nista nikoli vlagala veliko truda v svoje oddaje. Ampak onadva premoreta vsaj nekaj talenta, humorja, merico cinizma in smisel za improvizacijo. Pri tej Kanta-rini pa enostavno nisem zdržal več kot 15 minut. Ne, da bi preklopil na drugi kanal, sem protestno “pritisnil na tisti gumb na katerem piše off”. Upravičeno si tam sedel vidno skrušen in s kislim nasmehom. Če bi kje na TV morala rezati cenzura, je to pri izbljuvkih kakršno je smetje od te oddaje. Moje sožalje.

 16. gimnazijec gimnazijec pravi:

  “pameten in zabaven se morda ne bi prijavil za ta šov…” al neki tajga ni čist točn citat sam je pa resničn :) morm priznat da si zdržu dlje ko sm pa mislu ne da bi se nasmeju komentarjem ostalih gostov :)

 17. legendaris legendaris pravi:

  Jao Marko, si bil pa res čisto nezainteresiran. Katarina te 100% ne povabi v nobeno oddajo več. Vsako besedo posebaj je morala vleči ven iz tebe.

 18. andrlon pravi:

  Sem pozabil na oddajo in sem jo začel gledat šele pri koncu ampak me je že tisto čist razočaral. Kakšna beda. Če bi mene ob dveh zjutraj u pižami še mal pijanga privlekli u studio bi boljš vodu tako oddajo. Ja kje so pa to dobil za voditeljco. Edina dobra stvar tega je da zdej noben pametn človek ne bo šel za gosta v tako oddajo. Ti si pač naredil edino kar je bilo v taki situaciji možno. Poskušal si biti čim več tiho. Vsi ki bodo od zdaj naprej zavrnili gostovanje v tej oddaji se lahko zahvalijo tudi tebi.

 19. pasjevič pasjevič pravi:

  “Kaj ti je tega treba bilo?”

 20. sadie007 sadie007 pravi:

  hehehe … kako se je trudila, da bi te vsaj malo zainteresirala … drugač pa … jst sem ena izmed tistih omenjenih blogerjev, ki pišejo o bruhanju in o tem, kaj so jedli —> spank me :D

 21. chef chef pravi:

  Kaj pa tista obilna gostja v kravati in s katastrofalno frizuro?
  Hočem reči, Crnkoviča napovedo kot ne posebej lepega, pa je bil po mojem mnenju takoj za Osenarco. No, daleč za njo, pa saj veste, kaj sem hotel povedat :lol:

 22. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Kaj naj rečem? Hvala vsem, da ste gledali.

  In če ste že taki kavč-krompirji, potem me jutri ob 21:00 glejte na Papriki z Ajšo Šunjić.

 23. majakrizaj pravi:

  Ako upoštevamo poslovno strategijo Siol-blogos, moraš vzeti v zakup tudi kakšen neprijeten moment.Se ti je videlo Marko, da komaj sediš tam, ha,ha (” hladen kot riba” ).
  Na koncu je bila tvoja pripomba oziroma predlog na vprašanje voditeljice:”kdaj bi gledal resničnostni šou ti ” “jaz bi gledal samo, če bi bili nastopajoči politiki iz različnih strank” imenitna !
  Sem pa tudi jaz komaj gledala oddajo in hvala, ker si rekel, da trend slovencev ni na tem nivoju.

 24. hexon pravi:

  res ne vem kaj si pocel med vsemi njimi ….. nisem mogla gledat do konca oddaje, ker me Nina vedno naredi zivcno … Upam da bo jutrasnja oddaja bol zanimiva : )

 25. Nergač » Blog Arhiv » Oddaja Katarina - katastrofa pravi:

  [...] Za obstoj oddaje Katarina sem izvedel že pred nekaj tedni, a sem bil prepričan, da je trapasta. V svojem nergaškem sadomazohizmu sem si jo sicer želel ošvkrnit s pogledom in takoj popenit nad idiotskostjo, a se mi potem to nikdar ni ljubilo. Ko sem zadnjič na Crnkovičevem blogu izvedel, da bo kot urednik Blogosa Katarinin gost, je bil izgovor za ogled več kot primeren. Zagotovil sem si torej prostor pred televizorjem (kar je pri nas od nabave DVD plejerja postalo skoraj nemogoče) in se s strahom zazrl v ekran. Pričakoval sem najhujše… in to tudi dobil! [...]

 26. Becca pravi:

  Lep pozdrav. Sicer še nikoli nisem bil na tvojem blogu. Tudi članka, priznam, v celoti nisem prebral. Pišem ti le zato, ker te moram podpreti o mnenjih, ki si jih imel glede resničnostnih šovov v oddaji Katarina. (ravno sedaj gledam ponovitev) Zdel si se mi odličen in te v marsikateri izjavi podpiram.

  Glede Osenarjeve Nince pa tko….Zelo rad jo pogledam….na slikah. Sicer super ženjska, sexy,…vredna greha!! Ko pa jo vidim na TV me mine vse, ker mi je njen način govora tako zoprn in tudi smeh se mi ne zdi povsem sproščen.Mogoče bi si upal reči, da postanem kar malce živčen. Čeprav, če pa pogledam z druge plati, še vedno bi ji ob priložnosti s prijetnim pogledom segel v roko. HeHe

  No, pa dovolj filozofiranja. Odličen si bil v oddaji Katarina in v izjavah, ki so se navezovale na resničnostne šove te podpiram.

  enjoy…

  LP

 27. markopigac markopigac pravi:

  MC – Katarino sem pogledal celo, ker me je res zanimalo kaj bosta povedala z Domnom. Moj vtis o oddaji – jajca. Čista. PR.

  Voditeljica zeli biti duhovita na neduhovit nacin. Nimam nic proti njej, vendar je neatraktivna in negledljiva. Goste so izbrali in postavili skupaj po nekem cudnem, meni neznanem kljucu. Mislim, to sem rekel ze Domnu, da je bil koncept oddaje najverjetneje spremenjen v zadnjem trenutku, saj sta vidva bila tam povsem “brez kurca”. Ampak zalostno je, da sta v glavah ciljne publike te iste oddaje izpadla najvecja bebcka. Geeka, ki zelita biti to, kar Nina & Miro ze sta. CTRL+ALT+DEL

 28. markopigac markopigac pravi:

  Aja, Ajse vejretno v zivo ne bom gledal. Te bom pa ujel tako ali tako cez teden. Ponovitve so tam zapolnitev programa.

 29. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Mogoče raje ne, da ne boš potem spet slabe volje!

 30. Človek Človek pravi:

  Tudi sam sem namerno tole pogledal, ker sem bral v tvojem blogu že zadnjič, da boš nastopil… Prvič sem gledal to oddajo… Vse kar lahko rečem…Pro Plus… Obstaja z namenom..:/
  Kar se pa tiče Paprike, je to danes? Ker me prav zanima kaj boš tam povedal, glede da ni velike razlike med njimi in POPom, vsaj kar sem videl oddajo, ki jo je vodil ŠEFE, ki prodaja pralne stroje in podarja evre, v kateri je bila gostja Katarina (takrat me je zanimalo, ker so napovedovali revolucijo) kjer je bila hvala o njej, da sem mislil, da bo zaradi njene pronicljivosti nastala najmanj nova stranka, če ne že zgorela Ljubljana… Ampak zgodilo se je kot pričakovano…

 31. mweiss pravi:

  No pa sem si zadevo na hitro zvrtel preko interneta. V 15 minutah kolikor sem ob popoldanski kavi porabil, je šla najbrž marsikatera podrobnost mimo mene. Vseeno sem prepričan, da je to prva in zadnja oddaja, ki sem ji namenil nekaj pozornosti. Rezime? Dobro si se držal. Fino, ker si se držal na desno, da te salve nizkega IQ z leve niso pritiskale preveč navzdol. S svojim ravnodušjem do POP-ovskega reality show businessa si izzval tistega “možakarja” iz POP TV. Niko Deu (ali Dev)? Ko je že voditeljica omenila Allen-ov film Everything You Always Wanted to Know… in z napačno interpretirano vsebino zgodbe kardinalno usekala mimo, sem se spomnil še ene od zgodb iz filma. V tisti gruči si izgledal kot črni spermij med belimi. What am I doing here? To bo vse!

 32. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Ravno tisti dan sem to sceno omenil človeku, s katerim sem se pogovarjal o novi reklami za SiOL! Tisti modeli v belih kombinezončkih, ki ročno uploadajo ali kaj že.

 33. mweiss pravi:

  Ha, ha. Točno to!!

 34. poznavalec pravi:

  Podobne vrane vkup letijo – tudi njen izbranec Peter Keček, ki je na čelu podjetja Temma-x d.o.o. deluje po podobnih principih – še svojo mamo bi prodal, da bi lahko kaj unovčil. Po Sloveniji kroži že cel kup opeharjenih strank, ki jih je pod pretvezo dobrega poslovnega sodelovanja po domače povedano nategnil. Na osnovi manipulacije z informacijami, lažmi, prikrivanjem in pretvarjanjem informacij doseže nek dogovor, ki se ga ponavadi ne drži ali pa si ga po svoje razlaga – sicer pa Slovenija je majhna in krog se hitro zaključi.

 35. The L Files » Blog Archive » “Katarina” talk-show pravi:

  [...] …more at my gallery …more at Narodov blogor …official site [...]

 36. hopacupa pravi:

  “Ne maram namreč nastopati v oddajah z iks-ipsiloni, slavnimi po tem, da so slavni. “

  ROFL… kdo to pravi… LOL * LOL * :) :) :)

 37. tracker pravi:

  Crni, ti boš izdal knjigo.
  Nismo te videli že dolgo, zadnje čase pa si ves čas na TVju.

  Če pa tega ne delaš zaradi promocije, si kreten (pa ne mislim žaljivo). V tej oddaji, ki sem jo gledal predvsem zaradi “navzkrižja interesov” si izgledal nebogljen (kot mrtva riba).

  Pa res, brez slabih misli, ampak takih stvari se ti ni treba iti.

 38. Nekaj vidikov slovenske blogosfere « Vsaka stvar nekam zadene pravi:

  [...] Z Rozino je tesno povezan tudi Marko Crnkovič, katerega idejo o komercializaciji spletnih dnevnikov preko vip-ovcev je odkupil SiOL, in nastal je Blogos. Ta povabljenim znanim osebnostim za spletne zapise plačuje honorar. Namen tega je k sodelovanju pritegniti množico obiskovalcev (piscev in bralcev) in na račun visoke obiskanosti prodajati reklamna sporočila na spletnih straneh. Ali pa vsaj utrjevati svojo blagovno znamko in se predstavljati kot družbeno odgovorno podjetje. Problem Marka Crnkoviča kot urednika Blogosa je, da o spletnikovanju nima neke konkretne vizije. Nasploh o bodočnosti spletnih dnevnikov dvomi, njihov vpliv označi z izrazom drekec-pekec, češ da ne morejo bistveno vplivati na demokratično vzdušje v državi. Malodušna pozicija Crnkoviča ni tako nenavadna, če vemo, da njegovi projekti radi propadejo. Kljub temu ga marsikdo rad prosi za pametovanje o spletnikovanju in še čem: knjižni sejem, RGL, Katarina, … [...]

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.