Termometer in ura

Sreda, 14. marec 2007

Danes dopoldan je pozvonil poštar. Prinesel je termometer in stensko uro, ki sem ju naročil po internetu iz Manufactuma.

Termometer je vrtni ali kako se temu reče in sem ga takoj obesil na balkon. Centriral sem ga v vertikalno os stenske lučke. Za lažjo predstavo: visok je 85 cm.

14032007422.jpg

Višino termometra navajam zato, da ne bo pomote: ker prav do pomote glede realne velikosti je prišlo pri naročilu stenske ure.

Mislil sem, da sem naročil uro, ki je v premeru velika kakšnih 20 do 30 cm. Nekaj takega sem si želel, seveda z nihalom. Ker kaj pa človek ve o velikosti na internetu? No, seveda je pisalo, da je premer ure 10 cm, ampak ob naročilu sem to gladko prezrl.

Pa ne, da bi mi bilo žal: nedvomno imam eno najbolj prismojenih stenskih ur, kar se jih je dalo pomotoma dobiti — pa čeprav (ali ravno zato, ker) gre za nekakšno alt-dojč klasiko! Ne, resno: ura je super. Pa še stala ni več kot en swatch!

14032007424.jpg

Pa saj več očitno tudi ni vredna. Kakor hitro sem jo obesil, je že nehala delat. Ne vem, kaj je narobe — navita je do konca —, ampak po nekaj minutah se nihalce ustavi. Schluss. Očitno jo bom moral zapakirat in poslat nazaj v Schwarzwald!

Sicer pa sem jo obesil na steno zraven slike moje none. Ta stena se mi namreč zdi nekako temporalna. Čeprav bi jo lahko obesil tudi na drugo stran oboka, kjer simetrično visi še nonotova slika. (In hmmm, če smo že pri urah: nono je bil nadzornik proge.)

14032007425.jpg

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sreda, 14. Marec, 2007 ob 20:17 v kategoriji Konzumer Blog, Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

10 komentarjev na “Termometer in ura”

 1. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Do naročanja stvari iz tujine imam še vedno neko nezaupanje. Čeprav…ravno tipkam po zadevi, ki sem jo lansko jesen naročil iz tujine (sem pa res prej preveril, da lahko garancijo uveljavljam v Sloveniji).

 2. chef chef pravi:

  Ojej, je pa res obupna ura :D Oprosti, ampak tole…

 3. Urška Urška pravi:

  Marko, glede ure ti svetujem, da še malo počakaš. Včasih to pomaga. Ali pa je mogoče krivo to, da si jo obesil zraven nonine slike. Saj veš: ženske imamo včasih to nadnaravno moč, da kar ustavimo čas. In smo cela desetletja stare na primer 29, 39 ali 49 let, odvisno pač od tega, kje v času se zataknemo :) Skratka, probaj jo obesit še zraven nonota. You never know: mogoče bo pa potem delala!

 4. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Hmmm, Urška… Dobro, da si me spomnila. Nona se je zataknila v to sliko leta 1934, čeprav jo imam še najbolj v spominu po fotografiji iz leta 1980 (ki sem jo sam posnel kot nadobuden umetnik) in na kateri sta ti dve stari v ozadju! Upam, da je to še kje pri moji mami!

 5. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  Hahaahahah, kakšne hude slike… tam nenormalno velik termometer, potem pa tam nenormalno majhna ura… Zakon. No upam da ti uspe usposobiti uro :D

 6. teoo teoo pravi:

  klk dobra stran tale manufactum. Zdej sem skoraj vse pregledal. Ful majo zanimive stvari. …v poplavi cenenih izdelkov je vse težje najti dobre stare ročno izdelane zadeve…. ki v tvojem primeru ne delajo:D

  ful se mi dopade ena stropna luč… sam kaj ko so cene ..hmmm… precej visoke:)

 7. ermin pravi:

  kot tehnofrik bi si lahko najdel uro, ki jo poganja baterija, če ne že solarna energija, ali kaj še bolj modernega. in navijati jo je treba vsak dan?

 8. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Kaj bi z baterijo, če ima nihalo?

 9. chef chef pravi:

  Najbrž bi ura malo dlje delovala, haha.

 10. ajda ajda pravi:

  hude tapete!

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.