MC Communicator

Petek, 10. avgust 2007

Tako je ime mojemu novemu telefonu. Ja, odkar obstaja bluetooth, dajemo telefonom imena. Še dobro, da tudi avti nimajo bluetootha. A kakorkoli: gre za Nokio E90 Communicator.

ne-prazen_inf.jpg

Tema Inferno: Prilega se tako widescreenu kot ta malemu. Aktivno pripravljenost sem skenslal, ker imeti kar osem ikon aplikacij na notranjem ekranu pri vseh teh dedicated gumbih pod njim nima smisla. Na zunanjem pa sem si naštimal bližnjice s petsmernim gumbom.

Na mojo nesrečo je model prišel na slovenski trg sredi mojega dopusta. Na še večjo nesrečo me je zadnji teden v ledja zopet zarezala lumbalgia acuta. Jaz pa v Zadru: daleč od maserja Li Furuja, daleč od elektrošokerja Frančiška Oberstarja v Murglah — in še dlje od E90. Imelo me je, da bi šli nazaj že v sredo ali petek, kot je bilo prvotno in drugotno mišljeno, ne šele v ponedeljek, ker je bil na Pelješcu ugoden veter za srfanje in sta Jure pa Sandra podaljšala in nista prišla v Nin. S takim hrbtom bi tako ali tako težko vse spakiral in znosil v prtljažnik in potem še vozil do doma. Res nisva vedela, kaj naj. (Hvala bogu me je potem hitro minilo.) No, vmes pa sem nepremišljeno zinil, da me na Mobitelu čaka nov telefon in da bi mogoče … — in me je Nina vprašala, ali sem normalen. Ja, hani, seveda sem normalen, sem zavzdihnil. In tako smo ostali do nedelje.

Res pa je, da bi v tem primeru iz bojlerja izteklo manj vode.

Telefon sem kupil. Plačal. 538,99 EUR. Podaljšal za dve leti aneks za UMTS paket 15.000, ki se mi je že iztekel. Na Mobitelu so mi telefon kot ponavadi hoteli ponuditi v testiranje, kar pa sem hvaležno zavrnil. Dovolj je bilo tega razvajanja. Ne morem kar naprej uporabljati posojene mobitele. To se ne spodobi, vsaj ne v nedogled. Tako ali tako si že več kot dve leti nisem kupil mobitela. Zadnji je bil — oz. je še, za vsak slučaj — Nokia 6680 (ki zgleda totalno predpotopno). To je zdaj to. Komunikatorja sem v bistvu čakal nekaj let. No, pretiravam. Jebeš iPhone.

Šel sem torej v MC na Vilharjevo, kupil mašino, šel v Wagon Pub na kavo in začel prenašati podatke iz N95 v E90. Potem je prišla s sestanka moja dobra vila z Mobitela, ki vse zrihta. Spila sva juice in se malo pogovarjala. Vrnil sem ji N95. Vmes je prišel mimo Marko Pogorevc in kot vedno prijazno pozdravil, čeprav se ne poznava. Potem sem šel domov.

Ko to pišem, ga uporabljam štiri dni in se nanj počasi navajam. Dva Komunikatorja sem uporabljal po dve leti (99–03), od takrat pa konstantno te enoročne palčke. Prehod je hud. Za trenutek sem že pomislil, da sem se prenaglil, ampak vidim, da bo šlo. Sem že not padel. Občutek imam, da se mora célo telo navaditi na ta telefon.

V vsakem primeru pa ta hip še nisem dovolj kompetenten — in prišteven — ocenjevalec takega telefona kot je Nokia E90 Communicator. Bom kaj več napisal, ko bom.

I’ll be back. I am back.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 10. Avgust, 2007 ob 01:31 v kategoriji Konzumer Blog, Nokia, Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

9 komentarjev na “MC Communicator”

 1. nacka nacka pravi:

  jaz imam nokio n95 in se večrat na dan kar sesuje, zato me mika da bi si kupil E90. Napiši še kaj o novem communicatorju.

 2. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Bom. Ampak saj je tako rekoč isti SW oz. OS. Vsake toliko časa bo treba upgradat, pa bo boljše.

 3. zigaturk pravi:

  210 gramov. Ni čudno, da imaš probleme s hrbtenico :-)

 4. lukav lukav pravi:

  ^^ :D :D:D:D:D:D:D

 5. picow pravi:

  Kljub temu, da imas paket 15.000 si placal ceno navadne UMTS narocnine? Weird :) .

  LP,
  PIC

 6. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Ne, podaljšal sem paket 15.000!

 7. picow pravi:

  Oj!

  Se vedno ne razumem. Primer:

  Sony Ericsson P990i
  208,22 € za naročnike Paketa 15.000
  416,87 €za naročnike ostalih Mobitelovih naročniških paketov**

  Sony Ericsson M600i,
  41,30 € za naročnike Paketa 15.000
  249,96 € za naročnike ostalih Mobitelovih naročniških paketov**

  Nokia E90, 558,99 €

  Cudi me, da uporabnikom paketa 15.000 niso ponudili nizje cene od “obicajne”.

  Aja, pa da ne bos mislil, da gnjavim, zanima me iz lastnega interesa :) .

  LP

 8. blogar blogar pravi:

  aouch marko… ne morš rečt da je 6680 predpotopna no :) zdej se pa počutm kot lastnik enega muzejskega primerka… smrk…

 9. andrejmrevlje pravi:

  Veliko sreče! Nekdo drug, tudi moj prijatelj, je danes preplaval Gibraltarsko ožino, ti pa se ukvarjaš s telefonom, o katerem se odločam tudi jaz. Projekta se mi zdita oddaljeno podobna.Sporoči torej, če bo tudi tebi uspelo priplavati na drugi breg. Trenutno imam zelo omejen dostop do interneta in zadeve ne morem sam proučevati. Pa še na počtnicah sem. Pozdrav, A.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.