Ko bom prišel na Bled

Nedelja, 16. september 2007

Na Bledu vedno pijem kavo v Grand hotelu Toplicah. Tam vsaj vem, zakaj je draga. Predvsem je zelo dobra, zraven pa je še dostojno postrežna. Imajo lep kavni servis in srebrne žlice. Ni treba posebej zahtevati vode. Natakarji so ustrežljivi, niso smrkavci in jih — po livrejah — že na prvi pogled prepoznaš kot natakarje, ne da bi jih zamenjal z gosti. Polkrožni salon s pogledom na jezero in grad je enak, odkar pomnim, ampak očitno redno vzdrževan v doslednem retro stilu socialistične noblese petdesetih let. Zato me nikoli ni motilo, da je kava dražja od kremne rezine.

V starih časih, ko je kava v Ljubljani stala 150 ali 200 SIT, je v Toplicah stala 300 ali 350. Dandanes se je ta razlika zmanjšala ali izničila. Prav danes sem bil tam: makjato je stal 1,90 EUR, kapučino pa 2,10. Toliko bi za kavo danes zlahka plačal marsikje v Ljubljani, vendar z bistveno razliko: spil bi jo v pajzlu; postregla bi mi prek študenta najeta delovna sila, ki bi pristopila k mizi z besedami: kaj boš; obstaja pa tudi resna možnost, da bi bila kava kiselkasta.

Kdo je že zadnjič nekaj komentiral, da sem snob? In da sesuvam pajzle?

Tri kremšnite za s sabo v slaščičarni Hotela Park — ki jih strežejo tudi v Toplicah — pa so stale 6,60 EUR. Toliko o podražitvah. V Ljubljani.

Ni čudno, da so jih že toliko prodali.

kremsnita.jpg

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Nedelja, 16. September, 2007 ob 21:39 v kategoriji Konzumer Blog, Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

52 komentarjev na “Ko bom prišel na Bled”

 1. stella stella pravi:

  V soboto sem tudi jaz uživala v njihovih kremšnitah in kavi. Ni se mi zdelo drago, ker za prelep razgled in prijazno osebje mi ni škoda dati malo več.

 2. ps9457 ps9457 pravi:

  Danes nisi snob, če sesuješ pajzle, danes si snob, če greš v tak pajzl.
  Kar se pa tiče cene kave, povezano z livrejami, pa menim, da v dostojnem lokalu, ne glede na uniforme ali livreje, takoj veš, kdo te streže, glede na ceno kave kajpak. Celo v Ljubljani so prijazni ob tem.

 3. Dajana Dajana pravi:

  Und? Šta je pjesnik želio s tim da kaže? You sux, man. Pa kava kiselkasta, pa belkasta, pa črnkasta. Jao, dej piš raj kej bol zanimivga .

 4. vijolca vijolca pravi:

  Suck, se reče, sorry. Pa hvala bogu za takšne pesnike, ker sicer bi se zgubljali v postsocialistični sivini, ki ne prenese noblese, nekaj preserancije, pa ne nazadnje – v resnici malo nivoja. Smo imeli pred desetimi leti v najemu neko vilo, kjer je bil kao nivo; solastniki pa so nas upravljalce disciplinirali, češ, kaj da se gremo: zahtevali so, da ceno in stil prilagodimo nivoju, ki bo ustrezal obisku “vsake Pekotove delavke”. Šta su pjesnici time hteli da kažu? Povedali so, kje se dobro počutijo, po mojem.

 5. erzo erzo pravi:

  @dajana
  kaj zaboga je pa narobe, če človek na konkretnem primeru utemelji neko podražitev in vnese še izsek iz svojega doživaljanja / življenja?

  no jest bom naslednjič ko grem na bled sigurno šel tole kavico prevert ;)

 6. simonarebolj simonarebolj pravi:

  A resno misliš, da obstaja kdo v tej Sloveniji, ki mu ni jasno, da je Marko Crnkovič snob? Pa saj v tem si najbolj simpatičen s svojimi opisovalnimi impresijami … ko si skušam predstavljat tvoj topel pogled nad srebrnimi žličkami, se še sama kar raznežim … he, he …

 7. webmaher pravi:

  jao Marko a na Bledu si bil…pa drugič vsaj najavi da te fanfare pričakajo…pa sirena bi tut lohka tulila :-)
  Ok, zdej pa zares…Bled ni več kar je bil…skoraj vsako selo lepše je…da mogli bi mu slavo vrniti, bi moralo jezero presahniti…

 8. joste joste pravi:

  @Marko: zanimivo. Pricakoval bi, da bojo ravno na turisticnih predelih cene se najbolj poskocile.
  @dajana: lol, kaj hudiča je pa s to objavo narobe? Oprosti ker se vtikam, ampak pocisti raje pred svojim pragom.

 9. webmaher pravi:

  @joste kaj pa ti ni jasno, da Bled ni več to kar je bil ali da Dajana pričakuje od Marka “nešto više” :-) :-)

 10. chef chef pravi:

  Take kavarne so že fajn, ampak ne moreš pa na en jutranji kofe takole. Se že spodobi, da te zjutraj kelnerca malo nazija, če si zoprn :)

 11. jonas jonas pravi:

  “Jao, dej piš raj kej bol zanimivga”

  A je res treba srat v komentarje, kokoš?

 12. Dajana Dajana pravi:

  Uf. Se opravičujem gospodu uredniku, da sem mu srala v komentarje in ga prosim, da me izbriše. Brišem tudi moj kmetavzarski post o Jonasu. Jonas you sux, too. Vijolca tako sem napisala zanalašč.

 13. phobos phobos pravi:

  Očitno mora…

  Je pa res, da zadnje čase močno upada kakovost kave, vsaj v meni okoliških kafičih. Vodena, velikokrat kisla… Na primer pred petimi, šestimi leti sem v Novi Gorici spil odličen kufetek za pičlih 38 centov. Predlani me je taisti kufetek stal 75 centov. Letos? Letos še nisem pil kave v Gorici… pa tudi ne vem, če jo bom.

 14. klemensas pravi:

  To je odličen članek. Med drugim tudi govori o porazni natakarski kulturi na Slovenskem. Meni se človek, ki pričakuje, da ga bo natakarica vikala, ne zdi snob. Ni snob, temveč svetovljan. V Sloveniji se je zmešala alpska kultura z balkansko, zato pa imamo tako porazno vzgojene ljudi, ki te strežejo. Če me je kdaj kaka natakarica tikala ali govorila, jaz nisem nobenga gospa – sem ji brž povedal, da to vem, vendar da ji rečem gospa, ker sem sam gospod. Najbrž je mislila, da sem snob, toda jaz si nisem samo mislil, temveč sem vedel, da če bi ta ženska delala kje v tujini, bi bila čistilka skretov, ne pa natakarica.

 15. Dejan Kaloh Dejan Kaloh pravi:

  Ha, ha, prvi del je svetski. Mene, ki se imam za enega takega polesteta tudi dvigne, ko me kje streže, neki neotesani mulo, brez občutka za fah.

  Res je, Bled, Portorož, LJ, Rogaška, MB, so se cenovno zlili, vsaj kaj se kofetanja tiče. In to, da je pomembno, kje in kako te strežejo, seveda lahko izjavi samo človek, ki je kavo pil še kje drugje po svetu :)

  Mimogrede, kava pred Louvrom v Parizu pride 10 eurov, v neposredni bližini Rialto bridga v Benetkah pa 12 eurov. Zakaj? Odgovor je seveda očiten…

 16. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Jonas: Bomo že preživeli, ne se jezit.

 17. jonas jonas pravi:

  Tale kratki zapis o kavi na Bledu je odličen. V bralcu najde stično točko in jedrnato zajame duh časa.

  Zeitgeist. V tem je finta blogov.

  “Brišem tudi moj kmetavzarski post o Jonasu”

  Kokodak?

 18. jablana pravi:

  Ne glede na to, koliko se vrtim in obračam okoli zadeve, še vedno ne morem ugotovit, zakaj je človek snob, če si želi, da za svoj denar dobi ustrezno storitev ali izdelek. Za to konec koncev gre tukaj. Če kavo plačaš v nekem lokalu enkrat več kot drugje, bo seveda logično, da za to tudi dobiš kaj več. Čeprav kulturna postrežba po moje spada v minimalne standarde, oziroma to sploh ne bi smela biti stvar poklica, ampak vzgoje in manir. Jaz imam na primer neko tako čudno faco, in zgledam mlajša (in to že od malega), in mi gre to marsikdaj pošteno na živce, ker moraš pri nas očitno imet vsaj že sive lase, da te smrkavi natakarji/ce vikajo.

 19. Dajana Dajana pravi:

  Jonas je kmet. Bil kmet. Ostal kmet.

 20. Dajana Dajana pravi:

  Joj, in jaz se ne znam zadržati. Grrrrrrrrrrrr. Zbriši me Crni, prosim.

 21. webmaher pravi:

  jonas od kdaj pa ti tud komentiraš-dej piš kej no :-)
  sicer pa z Markom (pa ne komandantom:-) pridita čez leto ali dve ko bo Oman obnovil Riklijevo podrtijo pa spesnita kaj za Dajanino dušo ;-)

 22. chef chef pravi:

  Vseeno bom pa nekaj zinil, ker sem prej pozabil.

  Podjetje, kjer sem nekaj časa delal, je v omenjenem hotelu pripravljalo nek sprejem. Jaz sem tja pripeljal darila (ojej, kako sem ga nasankal!) in jih zanesel v dvorano.

  Seveda so ženske, ki so sprejem pripravljale, nekaj zamočile, zato smo dogovor spreminjali in glede tega sem se zapletel v pogovor s šefom strežbe v livreji. Spoštovanje do gostov? Kje neki!

  “Pizda ji matrna, prekleta baba, vse je zasrala, vem da nisi ti kriv, ampak ljudje so prfukneni…” In tako dalje in tako dalje.

  Hočem povedat, da so sicer naučeni smehljanja, ko izginejo okrog vogala, pa gost na lepem ni nič vreden.

 23. Dejan Kaloh Dejan Kaloh pravi:

  Zanimivo je, ko se vdarijo 3 blogerske avtoritete zaradi zapisa o kavi. Kava je očitno jedro žalosti, spora in krivde že od cankarjevskih časov naprej… jaz imam vse tri rad, ker so vsak na svojem koncu presežni…

 24. lukav lukav pravi:

  Dajana no offense ampak včasih bi pa res lahko izklopila svoj ”radar”.
  Tak ”tip” smetenja je resnično neprimeren in že nekoliko otročji..
  Sicer pa naj tvoja ”jeza”, če že mora, raje mirno priveka na dan v enem izmed zapisov, kjer ti tega verjetno ne bo nihče očital (ali pač) ..

  Sploh pa je tukaj govora o problemu strežbe in ne o reality show-u (beri Kmetija..)

 25. jablana pravi:

  @dajana, če že hočeš zmerjati, potem mu reči kmetavz, ker je kmet vsega spoštovanja vreden poklic, kar se za mnoge, ki učeno tipkajo po tipkovnici (danes sicer tudi marsikateri kmet to počne, ampak večinoma le po potrebi), ne bi dalo reči – glede na to, kaj pride ven.

 26. 1tastar 1tastar pravi:

  Snob bi bil, če bi ga zgodaj zjutraj iz blokarskega stanovanja odpeljal livriran šofer z limuzino na Bled na kofe, osemmetrska limuzina z anteno na riti pa bi parkirala pred vhodom v Toplice.

  Je pa poleti bolj luštno kremšnite jesti pri Kazini, pozimi pa je luštno sedeti v Toplicah nasproti panoramskega okna v hotelu in gledati zamrznjeno jezero.

  Ampak zakaj slika iz konkurenčnega Parkhotela, ki je grd. Lep je bil nekdanji v švicarskem slogu.

 27. klobi klobi pravi:

  no, no, vseeno kava še ni tako draga v Ljubljani, ponavadi ne dam več kot evro in dvajset centov pa še to se mi zdi preveč glede na to da jo dobiš za evro.

 28. mica mica pravi:

  :-)
  Dajana, konec koncev, žali tudi mojo malenkost. Živim namreč na kmetih-očitno edina tukaj naokoli?
  Kar se tiče pitja kave,,,,,,,,,,,,,,,,,mmmmmm….očitno sodi MC v “naš” krog sladokuscev.
  Ne sodim med tiste, ki bi kavo zlivali vase na horuk. Pitje le-te je zame obred, ki zahteva nek poseben tretma.
  Bodisi doma, ali kjerkoli drugje.
  Pa še nekaj: zgornji zapis je predvsem ošvrknil (po moje) tiste, ki še zmeraj mislijo, da je za Slovence vse dobro.,.,,,
  Tudi na področju strežbe bo potrebno razmišljati drugače in uporabljati vsaj malo pravega stila…..
  kajti: če plačam – in to pošteno- ima da sem potem gospa :-) :-)

 29. 1tastar 1tastar pravi:

  Tiste, zlasti ženske, za katere je bilo pitje kave obred, so rekle, da k obredu obvezno sodi cigareta.

  Še en mesec, največ, potem pa obreda do prvega pomladnega sonca ne bo več.

 30. mica mica pravi:

  Če cikaš name: sem zaprisežena NE-kadilka

 31. lon DON » Objave » Transakcija pravi:

  [...] v smeh! Nasa stara znanka, ki se vedno vraca kot Lessie, je imela spet napad! Ob nedolznemu zapisu MC-ja o kavici na Bledu, je dozivela “black out”! Ocitno se ne more sprijazniti, da jo folk [...]

 32. pavot pavot pravi:

  Jaz pa ne maram ne kremšnit, ne kave, ne cigaret.

  btw: g.Crnkovič ste res vi prevedli Baudelaire-ovega Tujca?

 33. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Neverjetno! Kakšna občutljivost! Kot da bi bil MC mister vljudnosti in korektne, nikoli negativno nastrojene pisave. Zdaj mu pa kolega Jonas priskoči na pomoč … Sem mislila, da se bo MC nasmejal tistemu Dajaninemu komentarju, Jonas pa sploh … spisan je namreč precej duhovito. Jaz ponavadi nimam te sreče, ko me skušajo razni domišljavci blatit, pa si vseeno drznejo trdit, da bi morala baje vse skupaj sprejemat z blazno toleranco, strpnostjo in predvsem s smislom za humor. Kje je zdaj ta smisel za humor?

 34. gyzar gyzar pravi:

  ma ja, ne vem zakaj se vmešavaš jonas. ni nič bolj na mestu, kot pa če bi se vmešal jaz. kar cheap izpade, da zdej glumiš neko blogersko moralno avtoriteto, ker si bil pač med prvimi.

  in crnkoviča, po njegovih fašistoidnih oz. skrajno desničarskih postih sodeč (pa ne mislim tega o kavi), ni treba čisto nič braniti.

  je čisto na mestu, da mu kdo kdaj kej pove, ker njegov blog res ni baš nešto, sam pa se ves čas cinično naslaja nad “neumnostjo plebsa”.

  ah …

 35. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Simona: Ne boš verjela, ampak Dajaninemu komentarju sem se od srca nasmejal. Vedno se od srca nasmejim Dajaninim komentarjem.

  Tvojim pa tudi, da ne bo pomote.

 36. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Pavot: Ja, prevedel sem Tujca, in sicer v knjigi Charles Baudelaire: Spleen. Izbrana prozna dela. Cankarjeva založba 1991.

  Pred mano ga je prevedel že Jože Udovič za ne vem katero literarno revijo, objavljen pa je tudi v knjigi Charles Baudelaire: Rože zla. Izbrana dela. Mladinska knjiga (zbirka Kondor) 1975. Uredila Marjeta Vasič.

 37. had had pravi:

  @jonas: hahaha :)

  @marko: res je.. bled je kot spomenik casu.. in naj tak tudi ostane..

 38. mare72 mare72 pravi:

  Tudi natakarji iz Grand hotela so bili enkrat smrkavci.

 39. ermin pravi:

  klintz pa kafe, o pornografiji piši. pa linke ne pozabi.

 40. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @MC:
  Uau! Mojim komentarjem se režiš??? Potem imaš brez dvoma genialen smisel za duhovitost. Komplimenti! Zdaj verjamem, da si resnično prebiral Camusa, pa Baudelaireja … pa … kam naj si vtaknem srebrne žličke ne vem, ampak bom razmislila. Rimbaud bi si jih verjetno v nos.

 41. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Ne gre mešati kelnerjev po študentskih kafičih/lokalnih beznicah s kelnerji v luksuznih kavarnah ali bohnedaj restavracijah. Slika je po vsej Evropi ista. Pojdi v kateri koli malce manj nobel in/ali študentski lokal kjer koli v Evropi in postregla ti bo ista klonirana piercana študentka ali že-tretje-leto brucka, ki te bo tikala (no vsaj mene še vedno večinoma tikajo).
  Ravno tako greš lahko kjerkoli v Sloveniji v restavracijo in/ali malo boljšo kavarno in postregel te bo profi. It always has been and always will be. Ne štekam v čem je težava? Če ti ne paše atmosfera ali postrežba v recimo Le Petitu ali Konobi, greš pač v kakšno srebrno-ožličeno kavarno tipa Lev ali Evropa.

  (Off topic – Namesto na burek ali kebab greš lahko prbit ob 7 zjutraj tudi na buffet zajtrk v Leva. Tri ure se lahko bašeš, nacejaš s kavo in izbranimi sokovi, vsakih 10 minuit pa te pride uniformirana kelnerca vprašat, če še kaj rabiš. Preverjeno.)

 42. Človek Človek pravi:

  Hmm, no ja… Ravno Hoch to ni no… Če bi bili nekje leta 20-50, bi lahko to še nekako postavili nekomu ob bok, danes pa je zgolj zapuščina časov, ki jih več ni… Včasih je gostoval tam Kralj, danes pa je Wellness za vsakogar ki ima 1500 EUR plače… Te cene si ne zaslužijo, ker prodajajo jezero… Marko naslednjič priporočam obisk ˝belvederja˝…Tam je denar v vsakem primeru dobro porabljen… In seveda vsak nima dostopa, pa vseeno… Ne razumem pa zakaj je človek snob, če se pogosti? Zakaj pa dela? Zgolj za preživetje? Dajte ljudje pojdite malo ven, živite vsaj trenutek…. Pa čeprav si tega ne morete privoščiti… Ampak ko si boste, boste vedeli zakaj…

 43. simonarebolj simonarebolj pravi:

  “Ne razumem pa zakaj je človek snob, če se pogosti? Zakaj pa dela? Zgolj za preživetje? Dajte ljudje pojdite malo ven, živite vsaj trenutek…. Pa čeprav si tega ne morete privoščiti… Ampak ko si boste, boste vedeli zakaj…”

  Ne, snob ni človek, ker se pogosti. Snob pomeni:
  “kdor se ima za družbeno višjega od drugih in s prezirom gleda nanje; kdor skuša biti imeniten.
  Snobizem: snobovsko vedenje in ravnanje.”

  Tako piše v Leksikonu.

  Snob se torej najbolj zabava ob dejstvu, da obstajajo ljudje, ki gredo malo ven, živijo vsaj trenutek … pa čeprav si tega ne morejo privoščit. Hudo bodo gor plačali za trenutek. Snob ne more bit snob, če ni obrobja. Snob se futra ravno z zavedanjem, da obstaja beda, ki se njega bojda ne tiče. Brez bede, ne bi mogel bit snob. Kajti znotraj snobizma se napleta tudi velik dolgčas. Lep pogrinjek še ne pomeni nujno interesantnega doživetja, razen če od zadaj flešira zadovoljstvo zavedanja, da na ta račun nekateri rijejo z nosom po blatu. Večina snobov je v resnici zelo dolgočasnih ljudi, ki se jim nič takega ne dogaja, nič posebnega ne spoznajo, niti jih ne zanima. Zanima jih samo etiketa prestiža … zato so pripravljeni kdaj celo kaj potrpeti.

  Ja, bila sem že zelo lepo postrežena. Spila dobro kavo. Ampak niti slučajno ne bi mogla trdit, da so me tako zadovoljili v najbolj mondenih restavracijah. Velikokrat sem naletela na zatohlo, prazno, sterilno vzdušje in slabo muziko. Debeli snobi pa so smokali in brundali, kako čudovito je. Kelnarji pa naporni, prijazni, ampak naporni za popizdit. Slow food gustiranje me spravi na rob živčnega zloma. Ampak to je moj problem in osebna percepcija. Bistvo je, da snobizem ne zna realno ocenit situacije, ker mu je dovolj že dejstvo, da malikuje vse, kar diši po snobovskem. Vsa ta galagalama je stokrat preplačana. Za tisto, kar plačamo bojda malo, bi vljudnost, dobro kavo itd. morali itak dobiti, ker plačamo povsem dovolj … tudi če trapasti stoli niso iz zlata.

  In to nima nikakršne veze s pogostitvijo. Kaj pa je dobra pogostitev?

 44. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  @Simona: jaz bi dodal še to, da snobizem lahko hkrati povzroči trpljenje, kadar je njegov nosilec izpostavljen tistemu, kar mu po lastni percepciji ne pristoji. Po mojem mnenju se tukaj šele pokaže v pravi luči. Ne v naslajanju nad tem, kako je nekaj fajn, ampak v trpljenju, kadar je treba trpeti nekaj, kar je sicer dovolj dobro za drhal. Oziroma, če malce drugače povem, srebrna žlička in beli prt nikoli ne bosta tako dobra, kot bo trpljenje ob aluminijasti žlički in kelnerci-študentki veliko.

 45. webmaher pravi:

  @simona+mojo-zelo težko za moje pojme bi tole lepše razložila-še sreča da vidva niti slučajno nista snoba :-) :-) :-)

 46. Človek Človek pravi:

  Simona, potem lahko sklepam, da sta z Crnkovičem vsaj izredno dobra znanca, da si lahko to potegnila iz pisanega? Sam sicer tega nisem zaznal, res pa je da človeka ne poznam najbolje. V mojih ušesih je vse skupaj zvenelo bolj kot kritika na dejansko stanje povprečnega ˝lokala˝, kjer ti dejansko postreže ˝študentka˝, ki ji je to delo zgolj izhod v sili… Če bi Marko stopil samo 20 korakov v drugi lokal, mu ne bi bilo potrebno primerjati cen z Ljubljano, saj tudi na Bledu obstaja kar nekaj lokalov, ki dosegajo enako ceno, pri čemer si v ˝čakalni vrsti˝ vsaj 15 min, potem pa brez pozdrava, brez dobrodošlice, brez našmeška, čakaš, ali boš kavo dobil v šalico ali v naročje… Kot pravim, če pa gre za dejansko stvar snobizma in to veš, potem se opravičujem…
  Kaj je dobra pogostitev? O tem ne bi pisal tukaj, ker mislim s to temo pričeti na lastnem blogu, ko bo čas za to….

 47. blitz blitz pravi:

  marko, včasih se tudi kislo, priznaj. Nasmejiš.

  Sicer pa tudi mene moti, da je danes lahko natakar kdorkoli – pravzaprav je to žalitev njihovega poklica. V bistvu je izvirni greh čezvse razpasen študentski servis, s katerim se birti izogibajo plačilu davkov. Študentski servis je tudi sicer vprašljiv – študentje odžirajo delo usposobljenemu kadru, ko pa (če sploh) diplomirajo, se pa čudijo, ko jim novi študentje službe odžirajo.

 48. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @Mr.Mojo:
  Se strinjam. Čeprav obstajajo detajli. Osebno velikokrat trpim zaradi kakšne nepotrebne šlamparije, ki jo moram silom kakšne prilike prenašat … zaradi čistega natega in malomarnosti, pri čemer jo vsi kar sprejemajo pokorno kot nekaj normalnega, jat izpadem pa afna, ki kaj neki misli, da je … Čeprav bi bili lahko vsi deležni boljšega, če bi preprosto zahtevali … No, tako nekako …

  @Webmaher:
  Imam rada estetiko, imam rada izvirnost, da se pozna rokica na nečem itd., ampak se mi fučka za etiketo prestiža. Najbolj se mi zdijo na primer smešne ženske, ki se odevajo v kakšne prestižne cunje, ampak so totalno brez smisla in okusa zase, kot bi se opravile na tržnici ali pripravile za polnočni obhod po štacionu za klienti … za moške enako velja … Enako mi gre na živce snob in skopuh, ki se natlači v trenirko in popelje s starim kolesom po Ljubljani, da bi izpadel ljudski in skromen v petih minutah brez razloga. Na to foro pa ljudje še celo radi padajo.

  @Človek:
  Več zapisov priča o njegovem nagnjenju k snobizmu. LadyD, supermega mobitelček te in te znamke, zdaj srebrne žličke … to so samo zadnji odmevi. Ne mislim pa, da je on snob hude sorte. To ne. Tako malo … no malo več kot malo. Je pa res, da sem tudi malo povprašala naokrog, ali je Crni snob … he, he, he … poleg ostalih dvajsetih vprašanj.

  Sicer pa ja … kot sem zapisala. Problem je v tem, ker večina lokalov ni vredna nobenega denarja, tisti kvazi petični pa niti slučajno ne tolikšnega denarja. Zato me zmoti, ko nekdo reče, da je pripravljen z veseljem dobro plačat za dobro ponudbo. Se strinjam. Ampak pri nas imajo te zadeve take pomene, da jaz z veseljem ne plačam skoraj nikjer več ničesar več. Plačam pač, da dobim eno žalost od bede ali pa žalost od prestiža.

  -offtopic!
  Mi lahko prosim kdo razloži, če ve, zakaj mi danes okrog 22.30 ni objavilo bloga na prvi strani?! Poleg tega mi kar naprej meče ven Prijavo!

 49. majakrizaj pravi:

  Jaz vidim problem v naši Zakonodaji ! Kot vse kaže v Sloveniji sploh ne potrebujemo Šole za Gostince in Natakarje, ker že vsak polpismen,srednješolec druge stroke ali pavzer tretje kelnari,kuha,streže,odpre kafič,gostilno ali hotel.
  Si predstavljate, da bi v zdravstvu veljala enaka pravila ?
  Jaz rada lepo postrežem doma in rada sem lepo postrežena tudi drugod vsekakor pa sem v obeh primerih vedno gospa !

 50. Jazzy Jazzy pravi:

  čisto mimo teme bom usekala in se spotaknila ob dajanine komantarje.. ok MC ti gre v nos ti niso všeč njegovi zapisi in skoraj vedno maš kaj kontra za rečt.. vse lepo in prav, tudi meni niso vsi njegovi zapisi všeč tale, tisti o all starkah od sina in še kašen so mi pa zelo, ostale preberem in ne komantiram.. ti pa zmerjaš folk, nekaj kar sama pri svojih blogih ne toleriraš in sovražne poste brišeš, ker baje kvarijo tvoj ugled, al kako že to gre? tudi, če te MC zbriše, to še vedno ne menja dejstva, da si ti napisala in mislila.
  in ima prav da te ne zbriše, ker “sovražni” posti govorijo več o tistem, ki jih je napisal kot pa o tistem na katerega so leteli…
  meni je čist vseeno za MCja in za jonasa, njega sploh ne prebiram redno, me pa zmotijo taki, ki se obešajo kadar je treba in kadar ni tereba…

 51. 1tastar 1tastar pravi:

  MrMojo, snobizem res lahko povzročimtrpljenje.

  Spomnim se prijatelja, ki je (tedaj obetaven igralec) špilal snoba na ljubljanskem Bellevueju.

  Takrat so se ravno pojavili pettisočaki (Lepa Vida smo jim rekli, ker toliko je takrat računala najdražja ljubljanska kurba). In ta prijatelj je prišel zvečer na Bellvue in kavo z vejico plačal s pettisočakom

  Zjutraj je šel v trafiko, cehi za cigarete dodal še 180 dinarjev, in prosil trafikantko, naj mu da pettisočaka.

  Zvečer isti prizor kot dan prej. In tako naprej, dober teden.

  Nakar ga pri izhodu začopati udbovec v civilu in ga odvleče na Beethovnovo. Tri dni so ga zasliševali, ker so bili prepričani, da je švercar.

 52. 1martin pravi:

  Hm, pa sem bil dolgo prepričan, da eden od ni snob in da drugi ni k.m.e.t. (in da je tretji takoj zlezel v tri črke). Temu se reče Blogos. Čeprav je tretji postal s.p.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.