V roki sem iMel iPhone

Sreda, 26. september 2007

Proti večeru je nenapovedano uletel Jonas z Alenko in Zojo na obisk. S sabo je iMel iPhone, ki mu ga je prinesel Godler.

V bistvu sem bil malo presenečen: Jonas iMa iPhone, jaz pa to iZvem od njega, ne zBloga! Res ne vem, kaj čaka.

Medtem ko sta Oskar in Zoja pred mamama delala svoj show — vsak svojega, seveda —, pa sva se midva ukvarjala z najinima D-LUX 3 Leicama, predvsem pa seveda z iPhonom. Jonas mi ga je malo demonstriral sam, malo pa sem sam probal. Zadeva zgleda tako perverzno zdizajnirana, da sem se jo skoraj bal prijeti in po njej tapkati. Safari je kar v redu — nedvomno hitrejši in priročnejši za navigacijo kot Web/Splet na moji E90. Tudi touchscreen ni slaba pogruntavščina.

A kaj — mi je rojilo po glavi med preizkušanjem —, ko pa na daleč vidim, čutim, slutim, kako malo funkcij ima v primerjavi v mojo in ne samo mojo Nokio že po defaultu, kaj šele z vsem tem, kar se dá v telefon inŠtalirati naknadno!

Potem pa sem vklopil fotoaparat in naju hotel fotografirati. He-he. Poskusite pritisnite na sprožilec, ki ni gumb, temveč gumb na touchscreenu. Tole je nekako ratalo:

iphoto.jpg

Tudi sam sem ga posnel s fotoaparatom, da bi se lahko pred kom postavljal. Tole fotko sem potem poslal prijatelju s pripisom, češ, I touched it!

l1000672.jpg

Andrej v življenju uporablja približno iste naprave kot jaz. Trenutno si deliva E90, le da je njemu že padla na tla in crknila, ampak dobi novo. Zastonj. No, odgovoril je z vprašanjem, za kateri predmet poželenja vendar gre. Potem sem videl, da fotka res ni ne vem kaj. Tako kot iPhone, v bistvu.

Črna podolgovata škatlica v ozadju na mizi je MC Communicator. Po mojem mi bo služil ravno tako dolgo, dokler se Apple ne bo naučil narediti mobitel.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sreda, 26. September, 2007 ob 21:10 v kategoriji Mac & Posh, Nokia, Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

16 komentarjev na “V roki sem iMel iPhone”

 1. Kašpar Kašpar pravi:

  iPhone sem tudi jaz že preiskusil :) )

 2. nemo pravi:

  Ko veliki otroci dobijo v roke igračko. Medtem pa se svet utaplja. O tem je lepo napisal Uroš Gruber:

  http://blog.gruber.si/2007/09/25/kdo-je-vecji-car-jonas-ali-crnkovic/

 3. Jonas - Zapisi » Paket v stiski pravi:

  [...] se odreže v slabo osvetljenih situacijah. Bilo je že pozno popoldne in temno, ko sem pritisnil.↩O iPhonu pa kmalu te dni, nisem ga še shekal do konca, težave mi dela še seznam slovenskih besed za [...]

 4. jumeirah pravi:

  Fotoaparat pa mobitel so dve razlicne jebe. Nevem zakaj si potem kupu Leico, ce je tvoj fotoaparat na Nokiji tako dober.
  No sej Apple se more se kaj naucit pri mobilcih. Ampak prav tako se morija tudi Nokia naucit SW delat. Kle jo Apple povoz kt burekm pa ne samo tukaj. Naprimer kvaliteta izdelave, design in UI ;)

 5. agarwaen agarwaen pravi:

  Res je, da je lep. Ni pa najbolj uporaben za ta dnar, ki ga moraš odštet.

 6. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Jumeirah: Nikoli nisem rekel, da je fotoparat na E90 dober. Dober (soliden) je za silo, po kriterijih kvalitete fotoaparatov na mobilcih, čeprav še vedno ne tako kot na N95. Če človek misli v življenju še kaj slikat, potem pa seveda rabi fotoaparat.

  Sicer pa mislim, da zna Nokia dovolj dobro delat SW. Da ne govorim o vseh developerjih, ki delajo aplikacije zanje.

 7. lukav lukav pravi:

  Jaz se priporočam za oba .. anyone?

 8. Mr. Mojo Mr. Mojo pravi:

  Ko sem prvič slišal za iPhone, sem si mislil “WTF?”, kj hudiča je pa tako revolucionarnega pri napravi, ki je hkrati mobitel in spila mp3-je. Sam imam reč – SE-P800, ki zmore (skoraj) vse, kar zmore iPhone od leta 2003. Za tem aparatom so se pa pojavljali premnogi modeli vseh možnih izdelovalcev, ki so zmogli še veliko več kot iPhone.

  Zadnjič sem pa naletel na naslednjo primerjavo Nokije (E70) in iPhonea:
  http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone
  Maddoxu kar zaupam.

  Ena najbolj smešnih stvari, ki sem jih videl na njihovi domači strani, so informacije o ringtonih:

  You can create iPhone ringtones from over 500,000 songs on the iTunes Store. You can even pick the section of the song you want. Just choose a track with a ringtone symbol, then get creative. You can edit, loop, fade in and out, preview, and play around until your ringtone is just the way you want it. And each ringtone is only 99¢ plus the cost of the song.

  Great! Where do I sign up?

 9. taca taca pravi:

  Sicer sem fenica in uporabnica Apple izdelkov, a o iPhoneu imam približno tako mnenje kakršen je zaključek objave. Mislim da užitka, ki mi ga daje iBook ali iPod z drsanjem po touch screenu in polaganjem škatljičastega stvora na uho ne bom dobila. Sicer nevem zakaj, ampak to je prvi Applov proizvod, ki me ne zanima. Ga pa privoščim tistim, ki ga imajo in jim je fajn.

 10. matej1001 pravi:

  Sam sem ga tudi že sprobal in se mi zdi kar fajn zadevca, moti me edino touch screen.Sploh pri pisanju sporočil zna biti težaven.

 11. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Touchscreen zna bit fajn, ampak moti me nekaj drugega. Ravno zaradi touchscreena iPhona ni mogoče uporabljat enoročno (razen za mizo). Kot uporabnik E90 pa vem, da tudi to prav pride. In če smo že pri dvoročni uporabi: na E90 naredim z obema rokama (oz. setoma prstov plus dlanema) več kot na iPhonu, pri katerem eno roko (dlan) uporabljam samo za to, da ga podšprajcam, z drugo pa samo tipkam – pa še to samo z enim prstom!

 12. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  PS: Tipkanje po virtualni QWERTY tipkovnici na iPhonu mi je šlo kar dobro od rok (izpod prsta).

 13. okapi pravi:

  V: Kako prepoznas snoba?
  O: Placa 100 evrov, da ima na Panasonicovem fotoaparatu Leicino znacko:-)

 14. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Absolutno. Kaj fotoaparat ne bi smel dobro zgledat? Samo poglej, kakšen je tisti Lumix!

 15. Jonas - Zapisi » iPhone pravi:

  [...] niti ni tako slab, kot sem pričakoval in kot se Crni zmrduje. Jasno, najprej mu je seveda padlo na pamet slikati samega sebe, kot da ni naokoli bolj zanimivih [...]

 16. balkonski balkonski pravi:

  Sreda, 26. september 2007. Dan za zapomnit!

  Mimogrede, si že obvestil Muzej novejše zgodovine? Take prelomnice v narodovem življenju jih gotovo iNteresirajo.

  NP!!!

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.