2 okrogli mizi 2.0

Sreda, 28. november 2007

Letos spet vodim “debatne kavarne” na Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu — konkretno kar dve. Prva bo danes, ob 17:00, na temo YouTube proti časopisom. Pogovarjal se bom z Janijem Severjem, odgovornim urednikom Vesti, in Mileno Kalacun, odgovorno urednico spletnega portala Žurnal24. Grega Fras, odgovorni urednik Blogorole, se žal ne bo mogel udeležiti debate.

V petek ob isti uri pa bo še ena, in sicer na temo Blogi in zasebnost. Ta bo ženski krožek: sodelujejo blogerki Katarina Žarki, Saša Gerčar in Sabina Obolnar, odgovorna urednica One.

Dajana pa letos ni povabljena. Mislim, vsaj ne na oder.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sreda, 28. November, 2007 ob 14:09 v kategoriji Po defaultu ZNB.
Komentiranje je dovoljeno. Pinganje je trenutno onemogočeno.

41 komentarjev na “2 okrogli mizi 2.0”

 1. majakrizaj pravi:

  A na simonorebolj si pa pozabil ??

 2. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Ja.

 3. Insomniac Insomniac pravi:

  Danes imam čas in bom verjetno prišel malo pogledat. Hvala za obvestilo.

 4. Urška Urška pravi:

  Marko, zakaj pa ne daš linka na Slovenski knjižni sejem? Sicer sem pa zgrožena nad naslovom debatne kavarne, ki jo vodiš danes. In ker sem pridna punca, ki — hvala Q — NIKOLI ne preklinja, si seveda sploh ne upam povedati, kaj pomeni “KZ1Q”. A lahko kljub temu dobim knjigo? Zaradi zgledne puritanske drže. ;-)

 5. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Jah, pozabil. Hvala.

  Saj mi je že žal za ta naslov. Bom skenslal nagradno igro.

 6. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  A ne, no. A sem zato jaz tri dni zabil na googlu, da sem ugotovil kaj pomeni kratica, da ne bom dobil knjig!!!! :nosdotal:

 7. Urška Urška pravi:

  Ja, Stic Bedanc, jaz tudi protestiram!
  Sicer pa ni tako hudo, Marko. Svetlana Mararovič bi verjetno rekla, da s tem le bogatiš slovenski jezik. In ona bi že morala vedeti, ne? ;)

 8. ponpet ponpet pravi:

  jest pa protestiram zarat latinskega vodila debatnih kavarn … kot je zapisano:

  “Rdeča nit letošnjih debatnih kavarn je latinski pregovor Verba volant, littera scripta manent: besede letijo, zapisano ostane. ”

  ker je narobe. Stari so rekli – littera scripta manet

 9. markopigac markopigac pravi:

  Marko, a boš kaj posnel, da bomo tudi mi iz druge strani Trojan imeli kaj za videti? :)

 10. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Ne.

 11. beatnik pravi:

  Zanimivo, 2 blogerki… Kaj če bi blogerkam tudi tu na siolu naredil malo več promocije…recimo hišni ste samo dve, od tega ena (Urška Jerkič) še nikoli ni bila objavljena zgoraj med štirimi “elitnimi”…, kjer pa je vedno dovolj prostora za razne rojstnodnevne zabave. Zakaj?

 12. katarina katarina pravi:

  :) upam, da bom fajn jecljala in se potila. :) in da se bom zapletla v hlačnice in padla pred občinstvom. :) aja, pa še nohte moram pogrist. :) če se mi to vse zgodi, bodo imeli vsi kaj za pisat. :)

 13. Insomniac Insomniac pravi:

  Danes je bilo kar zanimivo, čeprav se v nekaterih pogledih ne strinjam s povedanim. Zanimivo je, da urednica žurnala, ni seznanjena z izidom (morda) konkurenčne Blogorole, pa tudi Severjev komentar, da bo zadeva špilala, če je tednik zastonjski, je bil zabaven.

  Škoda, ker v petek nimam časa, bi prišel poslušat še Katarino :D

 14. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @majakrizaj:
  Crnkovič na simonorebolj in “simonoreboljevske” pisce z veseljem pozabi, tudi če ne pozabi. Mogoče Crnkovič sam še ne toliko kot verjetno Siolovci s svojimi operaterji, ki jim služi pač tudi Crnkovič v slogu “Treba je preživet!”. Vsekako pa na okroglo mizo o reality show blogih (v obeh ozirih … nivojsko in vsebinsko) simonarebolj sigurno ne paše. Je pa zanimivo, da bo Knjižni sejem s strani blogov deležen posebne pozornosti reality showu pisane besede. Gre tokrat za trud konkurirat leposlovni besedi v najbolj žlahtnem smislu … he, he …? Ali gre za trud predstavit bloge kot že v kali kategorijo listanja za naslado in lahkotno zabavo? Je prcanje Sabine Obolnar z neporavnanimi računi pač čez vse zabava za … koga že?

  Ampak tisto, česar res ne razumem, se pa skriva v zadnjem odstavku. Zakaj nam je bralcem moral Marko Crnkovič vsem obelodanit, da Dajana ni povabljena na okroglo mizo kot gostja???? Urednik Siola kaže mišiče, kaj se zgodi, če koga od blogerjev ne mara?????? Nekdaj je bila Dajana vabljena, danes ni več, čeprav se njena vsebina pisanja ni prav nič spremenila. Mojca Mavec bi lahko pisala z vsem plonkanjem na grbi, kolikor bi hotela, dokler Markota ni užalila na osebnem nivoju z eno klobaso, ki jo je javno zapečatila ravno ga. Obolnarjeva. Mislim … Crnkovič nam očitno hoče pokazat, kako pomembno je, da ugajaš uredniku in veliko manj pomembno kaj, kako in zakaj pišeš. Al’ kva? Problem peticije novinarjev 500 in nekaj podpisnikov verjetno, samo da na blogih kar transparentno. Mogoče bi še kakšno o tem rekli na okrogli mizi o zasebnem na blogih. WTF!

 15. had had pravi:

  @simona: dajana se je spremenila.. nekoc sem jo prebiral, ceprav se nisem strinjal z njo..

  glede povabljenih na razne okrogle mize in ostalo pa je stvar okusa vsakega posameznika.. in o okusih se ne razpravlja.. meni je prav vsec, da sodelujejo razlicni sogovorniki in ne vedno eni in isti.. zakaj kdo koga ne povabi, pa je verjetno njegova odlocitev.. in prav je tako.. no, to je vsaj moje mnenje.. zvezd pac ni, smo samo blogerji, ki pisemo in uzivamo v tem.. kdo bo kdo zivel od tega, bo zame zvezda..

 16. beatnik pravi:

  Ja, ampak…a ni malo hinavsko, da se organizira okrogla miza z Ženskimi udeleženkami (gremo nardit babji fight, Obolnarca v. Katarina, to mora da je zanimivo, da teče kri in se pulijo lase blabla)…medtem ko se na Siolu blogerke – dobre piske zanemarja. Med hišnimi do predkratkim ni bilo nobene, zdaj ko pa sta dve, ju ni nikoli v zgornjem okvirčku…Da ne govorim o tem, da bi se (zastran kvalitete) spodobilo videti med hišnimi Reboljevo, Zlobo…in še jih je. Ampak od uredništva, ki je vrglo iz bajte genialnega Pograjca, je kaj takega utopično pričakovati.

 17. afna pravi:

  Ampak glede blogerk na Blogosu se moram pa strinjati, prej niti nisem bila pozorna. Marko, kaj če bi res malo pazil na to, da so med tistimi štirimi zgornjimi prispevki redno tudi punce? Saj si feminist, če prav razumem? :D

  ps. Pa ne se izgovarjat, da hišne punce ne pišejo dovolj zanimivo/dobro. Če ne drugače, najdi nova imena, saj to ni ravno težko.

 18. katarina katarina pravi:

  Beatnik: in zakaj bi se jaz in Sabina fajtali? Saj se sploh ne poznava.

 19. beatnik pravi:

  Afna: hvala za podporo, če jo dobim od tako dobre pravnice, že mora biti nekaj na tem, hehe. Od Marka pa tako ne pričakujem odgovora…

  Katarina: Če se prav spomnim je Sabina Obolnar pred časom pisala nekaj proti blogerjem (ne vem točno, kaj). In ti si pač brez dlake na jeziku in temperamentna…skratka potencial za vsaj kako žlahtno debato. S tem ni nič narobe, moti me samo, da če se že organizirajo takšne “ženske” debate za javnost, naj se potem ženskam tudi tu nameni malo več pozornosti. To je vse.

 20. katarina katarina pravi:

  in glede tega imaš prav, beatnik.

  v petek bom prišla tja naravnost iz službe. dvomim, da bom po 8-urnem govorjenju še razpoložena za kako hudo debato. razen … če mi bodo dali martini na mizo. .:)

 21. beatnik pravi:

  Sem prepričan, da te pričakala cela flaša…Crni stavi na show :-)

 22. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @had:
  Jaz se z Dajano velikokrat ne strinjam in na sploh si nisva kaj dosti podobna tipa žensk in tudi najin prvi stik je bil prej na gobec kot naklonjen. Vendar vseeno z njo ne obračunavam za vsako ceno na vse možne načine, ne glede na vsebino. Se z lahkoto pomenkujeva tudi povsem naklonjeno, skratka, fer. Medtem ko posebej pudarit, kako nekdo ni povabljen, brez dvoma pomeni jasno izražen odpor na osebnem nivoju! O tem sem jaz pisala. Ne o tem, koga nekdo kam povabi in o okusih. Zakaj bi nekdo posebej zapisal, da nekdo ni vabljen? Zakaj ni potem naštel vseh blogerjev s Siola, ki nismo vabljeni … he, he ..? Prosim, ne trdit, da ti to ni jasno.

  Kar se tiče pa okusov in raznih okroglih miz, je moje mnenje, da imamo vsi lahko take in drugačne okuse pač, razen urednikov oziroma kreatorjev takih orgij. Oni namreč zadevo lahko pripravijo slabo, dobro, plehko, kakovostno, neumestno … In oni morajo imet več občutka za te zadeve od vseh drugih, ki jim tega občutka ni treba imet, še manj, da bi bili kaj plačani za to. Oni vzpostavljajo prioriteten nivo!
  Tokrat gre pač za okroglo mizo v času Knjižnega sejma! In v tem okviru služi okrogla miza s strani blogerstva verjetno tudi neki promociji. Ampak promociji za okvir ljudi, ki so del Knjižnega sejma in ki obiščejo Knjižni sejem! Potem se človek vpraša, kaj bi rad z okroglo mizo v tistem prostoru dosegel in si postreže z odgovorom, v kolikor ga najde.

 23. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Reboljeva: Mogoče bi v živo – recimo na okrogli mizi – odkril, da si v bistvu čisto v redu, ne pa taka zoprnica, ki na en stavek odgovarja z dolgimi rafali čveka. Ne bi pa tvegal.

  Dajana lani ob tem času še ni bila zagrizena, frustrirana, fanatična, moralistična in sitna. Bila je čisto normalna punca – no, morda z nekaj nastavki za to, kar se ji zdaj dogaja. Predvsem pa takrat še ni bila The Lizard Queen.

  Iskanje hišnih blogerk ž. sp. je dejansko že nekaj časa moja prioriteta, ampak se nisem spomnil še nobene pametne. Sicer je v igri že bila ena genialna avtorica, ki pa je v zadnjem trenutku odpovedala.

  Ireno, Chefa in Fetalija spremljam in jih dajem na naslovko, če se mi kaj zdi zanimivo, ne po defaultu. Glede misterija Urše Jerkič pa samo tole: ker še nikoli nisem slišal zanjo in ne vem, kdo je in kaj dela (in ker tudi iz njene “about” rubrike težko kaj razberem), je tudi še nisem napovedal, saj je nisem znal in mogel predstaviti.

  Afna: Odkod ideja, da sem feminist?

  Bodi dovolj za danes uredniškega komuniciranja.

 24. beatnik pravi:

  Simona: Niso se vsi ljudje sposobni povzdvignit na objektiven in profesionalen nivo…čeprav bi se to pričakovalo vsaj za tiste na položaju…a kaj, ko se starih zamer ne pozabi tako hitro…

 25. beatnik pravi:

  Marko…ja, če ne veš, kdo je Urša Jerkič, pač povprašaj malo tiste, ki so jo postavili za hišno (sem pa mislil, da je to tvoja naloga). Jaz se jo spominjam kot voditeljico Videospotnic, pa potem Štafete mladosti…(viden vpliv Bauerja na njeno pisanje ;-) ), sem prepričan, da si že slišal zanjo.

 26. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Aha, to je že nekaj! Sicer pa so to oddaje, ki jih nikoli nisem gledal. Ali vsaj ne videl. Ali si koga ali kaj vsaj zapomnil.

  Viden vpliv Bauerja? Markota? Kako bi lahko on na koga vplival?

 27. beatnik pravi:

  Eh, nič. Nekaj poskušam bit rumen.

 28. 1martin pravi:

  Kmetavzovo nakladanje. Nekoč berljivo, danes kup iztrebkov. Ampak res, ej. S t.i. Reboljevo sva si v laseh, a je za nekaj razredov na višjem nivoju. Simona, zakaj si sploh komentirala in temu blogu dvignila vrednost? Vem, altruizem. Naj se nihče ne trudi z odgovorom, napišem in grem. Ne hodim namreč gledat, kaj mečejo delije v hrbet.

 29. mica mica pravi:

  sem razočarana in prizadeta na izrazito osebnem nivoju.
  Nihče ni pomislil name in me povabil.
  In ne glede na to, da slovim kot blogerka z najlepšimi nogami na Siolu.
  O tistem, kar je swkrito med sivimi možg. celicami v tem trenutku ni pomembno in zato se oglašam, da temu blogu dvignem vrednost.
  :-)
  Mica, višja svetnica Užaljenosti 1.r.

 30. chef chef pravi:

  Tudi mene bi morali povabiti in sem zdaj užaljen.

 31. Nataša Nataša pravi:

  Pridem pogledat Katro. ;)

 32. katarina katarina pravi:

  ne no, nataša. sej ti lohk zdej pošljem sliko, da se ne boš matrala in delala pot do tja zame. :)

 33. simonarebolj simonarebolj pravi:

  TV Paprika izbori za mis simpatičnosti torej rulajo. Dajmo uvozit fešto kar še na knjižni sejem! Predlagam! Ko so Camus, Baudelaire, Verlaine, Rimbaud, Wilde, Sartre in drugi “norci” samo še stvar imidža po potrebi v mimobežnem trenutku. Za kakšen hitro pozabljen citat. Fensiiiii! Mi štekamo samo še ta normalno prazne. Bab nima smisla omenjat, ker so izven kategorije … razen namišljenih genialk, ki se nočejo predstavit … he, he … Superbeeeee!

  Sem zadost kratka? Ziher ne!

 34. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  V bistvu je preveč karkoli, kar poveš.

 35. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Tako občutiš ti in Iztok Gartner … he, he …

 36. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Aja, a propos Dajane: Tisto na koncu sem dodal samo za hec, ker so me že trije ljudje v hecu vprašali (ko sem jim povedal za okroglo mizo), češ, a Dajane pa letos ne boš povabil. Samo to.

 37. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @MC:
  To bi z lahkoto vzela kot post festum sprenevedanje, ampak ti popolnoma verjamem. Roko bi dala v ogenj, da si bil cinično duhovit, kot sem prepričana, da tvojih pikrih na moj račun ne misliš dobesedno (seveda bo ena pikra tudi na tole verjetno priletela) in verjamem, da so te minimalno trije vprašali v štosu, ali boš Dajano tudi povabil. Ti pa bi z lahkoto odgovoril, da tudi si spet povabil Dajano, samo da se tokrat imenuje Katarina in Saša. Namreč nihče te ne bi česa takega vprašal sploh, če ne bi bilo tako očitno, da konstantno promoviraš eno in isto babjejado, kot da je to edini blogosmisel. Dajana je samo parkrat kavico polila po tvojih hlačah in je deležna vzgojnih hecev, ta bolj pridne klonprijateljice pa zadovoljno molčijo, ko si jo privoščiš … valda! Saj zdaj so one pri omizju … končno na vrsti … Mogoče Sabina Obolnar kateri še plača za cajtng objavo prigod za zaprtimi vrati … Vse odkrite in še neodkrite Dajane na blogu si bodo pogrizle kolena … he, he …

 38. afna pravi:

  Torej nisi? Škoda.

 39. irenca irenca pravi:

  Smešno. Kako stalni uporabnik računalnika in interneta ne zmore vtipkati dveh besed v google, glede na to, da je urednik Blogosa in da za hišno blogerko (ki ima ta status že mesec in pol!!!) pravi da: “še nikoli nisem slišal zanjo in ne vem, kdo je in kaj dela (in ker tudi iz njene “about” rubrike težko kaj razberem, je tudi še nisem napovedal, saj je nisem znal in mogel predstaviti.”

  Potem pa še na prvi strani tako žaljiva napoved. Crni, Crni se ti ne zdi, da se vseeno malo preveč smešiš?
  Ampak da, seveda, vsi ti verjamemo, da ne gre za tvojo aroganco in “personal matters”, le bogi pač nimaš pojma kdo je Urša Jerkič in zatorej ne moreš nič narediti. Jao.

  Lep pozdrav v tvoj cirkus,
  Irena

  P.S.: Od “intelektualca” alla ti, bi pričakovala, da bi prej slišal za mlado, zelo obetavno in inteligentno mlado dekle po imenu Urša Jerkič kot kvazi pevko Sašo Lendero, zraven katere si se slikal.

  P.S.S.: Urša Jerkič, Urša Jerkič, Urša Jerkič… Samo tako ponavljam, da si boš lažje zapomnil ime. (preden boš naslednjič začel trositi lažnive nesmisle naokoli.)

 40. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  obolnarjeva je bila na… eee… za okroglo mizo, pa je dejansko zadeva minila brez incidentov? interesting :D

 41. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Ni bilo incidenta, ker je nazadnje ni bilo. Opravičeno.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.