Preživel bo vse

Sreda, 20. februar 2008

Slovenija bi lahko bila laboratorij za raziskovanje širjenja govoric. Terenska raziskava v Sloveniji bi po mojem dokončno pojasnila skrivnost širjenja tračev, s katero se sociologi in komunikologi že dolgo ukvarjajo. Seveda pa bi za to morali v realnem času in od samega začetka beležiti, kdo je komu kaj rekel, kdo je kaj narobe razumel, kako je sam dopolnil manjkajoče člene informacije, od koga h komu je šla informacija, kakšne so povezave med viri, kako in zakaj se je spremenila med enim pošiljateljem in naslovnikom, kako med prvim in zadnjim — predvsem pa, zakaj se je neka neresnična novica sploh začela širiti.

Lepo priložnost za takšno raziskavo zamujamo prav zdaj, ko se že nekaj dni širi trač, da je umrl Drnovšek.


V nedeljo zvečer je bila Drugem domu objavljena fotografija Janeza Drnovška. Teksta ni bilo, naslov pa se je glasil Brez. Ko sem v ponedeljek zjutraj to videl, sem se vprašal, kaj hudiča hoče bloger povedati? Niti pomislil nisem, kmet neumni, da bi lahko šlo za kaj tragičnega. Ali morda Drnovšek pije viski brez ledu, kot bi lahko bilo razvidno iz fotke, potem pa sem se spomnil, da naš bivši predsednik ne pije alkohola, pa tudi kozarec drži bolj tako, kot da gre za steklen čajni lonček. Ah, amater, sem se nazadnje sprijaznil in odsrfal naprej.

Na to objavo sem se spomnil šele zvečer, ko me je prijatelj vprašal, ali vem kaj o Drnovšku, češ, slišal je, da naj bi umrl. Zadevo smo predebatirali in se strinjali, da gre za masten trač.

Amater je objavo Brez v torek že snel z neta. Danes, nekaj po deveti uri, je bila spet gor, zdaj pa je spet ni.

Nekaj strani, kjer so omenjali Drnovškovo smrt, si lahko ogledate tudi pri Hadu. Meni so najbolj všeč komentarji v stilu: po mojih podatkih je drnovsek včeraj umru. Pa saj to ni res! Polpismen in anonimen tipček uporablja medijsko dikcijo? Po mojih podatkih? Ha-ha-ha!

A kakorkoli. Novica, ki jo je danes zjutraj še pred osmo uro prinesla varuška, je bila spet ta, da je Drnovšek umrl. Jaz sem se samo smejal in ji rekel, da ne da že nekaj dni umira, ampak da je v zadnjih nekaj dneh umrl že večkrat. Torej je to samo trač, je rekla? Ja, in to masten, sem odvrnil. In kakor hitro sem to rekel, jo je klicala prijateljica. Iz pogovora se je dalo razbrati, da ji sporoča, da je Drnovšek umrl. Varuška je rekla, da “dobro obveščeni gospod Crnkovič” pravi, da je to samo masten trač.

Pol ure pozneje sva šla z Nino do tržnice, kjer sva v Sofrici na hitro spila kavo, preden je šla ona naprej v službo, jaz pa po sadje in zelenjavo. Za sosednjo mizo je slonel kolega z Dnevnika. Nina je bila zaradi Drnovška zelo vznemirjena. Nanjo namreč zelo deluje ta hipnotična logika tračev, ki bi jo lahko povzeli s sloganom za Hopla: kaj pa, če je vse res? Da bi jo pomiril, sem kolega vprašal, kaj je zdaj to z Drnovškom. Nejevoljno je odmahnil z roko in zgroženo pripomnil, da je spletni Večer danes ob sedmih zjutraj objavil novico o Drnovškovi smrti — in jo seveda kmalu tudi umaknil. Še več! Kanal A je včeraj vdrl z ekipo k Drnovšku domov! Na Zaplano!

Kaj naj na to rečem? Seveda, mediji morajo govorice preverjati, kajneda? Če ne drugače, pa tako, da prideš k domnevnemu pokojniku na dom, pozvoniš in ga vprašaš, ko (če) ti odpre: ah, kako nam je odleglo, veste, v bistvu samo preverjamo, ali ste še med živimi! In potem greš nazaj v studio, zmontiraš posnetek in obvestiš javnost: brez panike, ustavite trače, našega bivšega predsednika smo živega zasačili na domu!

Največ, kar se lahko zgodi živemu človeku, je to, da ga ljudje pokopavajo. To je še več, kot če o človeku sanjajo. Manca Košir je enkrat omenjala, da se ji je večkrat sanjalo o Drnovšku — nastopal je v nekakšni delavski spodnji majci —, potem pa je v pogovorih z drugimi ženskami ugotovila, da se o njem sanja tudi mnogim drugim.

Zato me ti trenutni trači v bistvu ne čudijo. Za ustno pokopavanje bivšega predsednika je dovolj, da je terminalno bolezen že enkrat prebolel in da je tako namerno kot slučajno ustvaril okrog sebe oblak mistifikatorske megle. Človek, izpostavljen človek, ki so ga ljudje najprej sami vlačili po zobeh, ki se jim je pozneje sam dajal v zobe, nazadnje pa z vsem skupaj odločno in samovoljno prekinil, je ravno pravi material za trače — s ščepcem zaskrbljenosti za zdravje še tem bolj.

Janezu Drnovšku želim obilo zdravja — pa tudi zabave ob poslušanju teh norih tračev! Upam samo, da to jemlje s humorjem!

PS: Drugemu domu sem dolžan opravičilo. Zmotil sem se. Ko zdaj rekonstruiram redosled, ugotavljam, da inkriminirana fotografija danes (20.02.) ni bila “spet gor”, ampak je samo ostala od prej v mojem NewsLifeu. Mea culpa.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sreda, 20. Februar, 2008 ob 10:33 v kategoriji Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

87 komentarjev na “Preživel bo vse”

 1. xx pravi:

  Joj Crnkovič, tale blesav post je povsem neprimeren. Očitno imaš zelo slabe informacije.

 2. had pravi:

  zanimiv je tudi clanek v jutarnjem..
  http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,19,,109326.jl

  sicer pa se strinjam s tvojim zadnjim stavkom..

 3. dare dare pravi:

  Takšni trači pa mene niti slučajno ne čudijo.Poznam konkretne primere, ko se je z enega konca vasi do drugega zlomljena roka razvila v tragedijo s smrtnim izidom na kraju nesreče. Pa je menda tip imel še srečo…da se ni matral. In takšne novice se spreminjajo in rastejo od ust do ust brez kakšnega vmesnega modernega medija in že zelo lokalno se z resnico dogaja vsehsort! Kdo oz. kakšen je človek, ki preprosti novici doda nekaj ali nekaj kar tako spremeni,tega ne vem, morajo pa to biti zanimivi osebki.
  Aja, pa še to…..čigavo sliko si nalepil na svoj blog ???

 4. rabarbara pravi:

  Trači so zanimiva stvar. Res bi bilo dobro raziskati, kako
  se širijo. Človek kar verjeti ne more, kakšen slon včasih
  nastane iz muhe. Tudi jaz poznam konkreten primer.
  V svojih najstniških letih sem doživela prometno nesrečo.
  Nič hujšega, pretres možganov. V domačem kraju pa
  sem bila v komi, za celo življenje na invalidskem vozičku….
  in tako naprej. Sem jemala s humorjem, četudi mi je
  bilo malo nelagodno ob misli, da me trači želijo tako
  rekoč pokopati.

 5. rabarbara pravi:

  Ja, saj res, že nekaj časa sem v komentarjih brala o tvoji novi sliki pa nisem vedela, o čem govorijo, ker sem jaz še vedno videla staro.
  Ker mi je bilo vse skupaj čudno, sem kliknila gumb osveži,
  zdaj pa mi je žal.:)

 6. Mirela pravi:

  Bravo heroji iz oddaje Svet na Kanalu A!

  Zasliši se trač – in hop…

  Tok-tok po Zaplanskih vratih- kdo je?
  Ah, gospod Drnovšek, samo preverjamo, če ste še živi v bajti.
  No, če ste že živi, kako pa kej drgač… Mate kakega novega pesa…

 7. mina pravi:

  Tole masovno zgražanje nad tem, da bi ljudje radi zvedeli resnico, mi je malo tuje. Če dobiš informacijo, da je nekdo umrl, pa naj bo to bivši predsednik ali pa sosed, je popolnoma normalna reakcija, da človeka to zanima in da želi informacijo preveriti. Poleg tega se mi zdi zelo neverjetno, da bi se taka informacija razširila, če ne bi bila resnična. Kar mi je pa najbolj nesprejemljivo, pa je to, da v primeru, da ta informacija ni pravilna, kako grozljivo, da njegov kabinet tega ne zanika in mirno gleda, da se ta informacija širi naprej. In da še naprej razvijem misel, če pa je res, da je ta informacija resnična in da naj bi bil mrtev že od vikenda dalje, pa se mi zdi podlo, da toliko časa ne dajo uradne informacije vem. Navsezadnje je bil naš predsednik in imamo pravico vedeti.

 8. Upam, da je trač o smrti Janeza Drnovška, le neslana in ogabna šala pravi:

  [...] sem seveda naletel tudi na zapis Marka Crnkoviča, ki pravi čisto drugače. Ki je prepričan, da gre za trač. Za lažno novico, ki se pač širi po [...]

 9. Jure pravi:

  “Dobro obveščenemu gospodu Crnkoviču” bi amater želel sporočiti samo to, da umik objave – ki se je zgodil samo enkrat (ne vem, od kod ugotovitev, da je bila “spet” gor?) ni povezan z (ne)resničnostjo trača – če sem zajebal, sem pač zajebal a ostalo bi tam, big deal.

  Umik je sledil, ker pač nisem želel biti del tega splošnega (in neokusnega) ugibanja o zdravju g. Drnovška, ki se mu v teh dneh preprosto ni mogoče izogniti. Senzacionalistični zdrs, priznam. Gospodu Crnkoviču bi to moral biti dokaj poznan teritorij, mar ne?

 10. nakladac pravi:

  @mirela, kakšni heroji neki :(

  bedni aferaški pocarji a-greznice, ki so malce prehiteli tiste dripce iz 24-kur :)

 11. Dejan Kaloh Live on Net » Granma poroča: granpa se ne gre več ali kaj pa če je Castro že mrtev? pravi:

  [...] našli filozofi, modreci in šlogarji, ki govorijo o domnevni Drnovškovi smrti, med drugim tudi kolumnist MC.   Objavil Dejan Kaloh, dne 20.02.2008 v Globalno, Medijska kritika, [...]

 12. jodlar pravi:

  A je torej Drnovsek ziv ali mrtev? Ja, glede na to, da se Crnkovic nekaj zmrduje nad govoricami, objavljenimi na blogih, je prav dvolicno pristavil svoj postenjakarski blogerski loncek k taistim govoricam. Jure je vsaj stvar umaknil, Crnkovic pa bo priloznost za samopromocijo, pa ceprav z “napol mrtvim” Drnovskom, zagrabil z vsemi stirimi.

 13. mici pravi:

  A se vam zdi ta novica, zdaj kakršna koli že je, resnična? Zgrozim se ob misli, da lahko nekdo širi tak nenormalen trač? HALO!!!!!!!

 14. calinko pravi:

  G. Crnković zgleda nima potenciala, da se znebi kompleksa Milijonarja. Rad nastopa, a skoraj vedno izpade v kvalifikacijah. In sploh ne odneha, vendar mu te vrste upornosti sploh ne zavidam…

 15. mica mica pravi:

  glede na to, da je na tisti strani, ki jo zgoraj omenjaš, med pisci tudi zelo spoštovani in cenjeni Darko Štrajn, skorja ne morem, da ne bi trdno kot kamen kost verjela, da je (bilo) v zapisanem delček resnice.
  Sicer pa: vsak izmed nas bo enkrat na tem, da bo odšel, nekateri prej, drugi pozneje.
  ob nekaterih se bo ljudem oddahnilo, ob drugih se bodo jokali in z veliko bolečino v duši, še dolgo žalovali.
  Enako se bo zgodilo tudi pri Drnovšku.
  Žal…..

 16. chef chef pravi:

  Zdaj mi pa ni jasno, ali gre za vrhunsko čenčo, ali pa za vrhunsko prikrivanje informacij. Pravkar sem slišal, da so sosedje rekli, da so Drnovška “odpeljali z nekimi avtomobili.” A si sploh lahko predstavljamo še boljšo govorico? Nič določenega. “Neki avtomobili” pač.

 17. solata pravi:

  Mirela,

  so heroji iz oddaje Svet na Kanalu A potem videli JD?

  Mica,

  od kdaj pa je hujskač in demagog Štrajn spoštovani in velecenjeni?

 18. mica mica pravi:

  ohja, ko sem nekoč sejala aokoli nekaj o njegovih šovinističnih opazkah na račun žensk, me je službeni kolega ustavil in podučil , naj pazim na jezik da je on spoštovani član Liberalne akademije, in zelo blizu tistim, ki nameravajo zmagati na naslednjih volitvah.
  in ker sem bogaboječa ženska, ki izjemno spoštuje moške, o tem gospodu govorim le lepe reči.
  ki so trdne kot kamen kost
  :-)

 19. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Chef: Drnovšek je v resnici ugrabljen. Verjetno so to storili reptili.

 20. xx pravi:

  Vidim, da se tvoje norčevanje še kar nadaljuje. Nezaslišano.

 21. Biba pravi:

  Haha… ugrabljen od reptilov. Končno!

  No, ne da mu želim, ampak… končno je nekdo pogruntal, kaj se je zgodilo. :D

 22. Simon Simon pravi:

  Moji občutki pa so takšni, da mu želim le še spokojno in čim manj bolečo smrt (četudi šele čez leta). Upam, da mu je uspelo odkriti notranji mir, ki ga ne kali nesmiselno vprašanje o smislu našega obstoja. Farewell, dear Drni.

 23. Simon Simon pravi:

  P.S. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

 24. chef chef pravi:

  “Reptili z nekimi avtomobili, tako menda pravijo sosedje”, ja.

 25. maja pravi:

  A je to res, da je šel kanal A kar h Drnovšku na Zaplano? Meni gre ob tem kar na bruhanje….

 26. had pravi:

  “Drnovšek je v resnici ugrabljen. Verjetno so to storili reptili.”

  dobis za pir! LOOOOL

 27. horaci pravi:

  Marko zapisal si trač se strinjam, dokler ni potrditve od verodostojnih je vse skupaj trač in to zelo neokusen. Tudi če je kaj resnice o vsej zadevi, je toliko verzij dogodkov in razlag, da bolj spominja na rubriko “saj ni res, pa je res”. Najbolj mi se pa zdijo sprevrženi tisti, ki trdijo, da imajo pravico zvedeti. Neumnost, da ni večje. Gospod Drnovšek je brez javne funkcije enakovreden državljan, res poznan širši javnosti. Sedaj vsi ki boste umrli, me morate obvestiti, drugače se vidimo na sodišču, tako nekako to zgleda. Ne pravica, vaša radovednost vas dela za bedake. V primeru, da bi še bil predsednik, bi še nekako razumel te “pravice” in jih toleriral. Osebno si želim, pa da imaš prav Marko.

 28. pendejo pendejo pravi:

  A veste, da so danes zjutraj smetarji na Fužinah v kanti za smeti našli desno roko.

  Ja res, desno roko od 101ke.

 29. Sara pravi:

  @Horaci: Drnovsek ima funkcijo bivsega predsednika, s tem mu pripadajo nekatere pravice in pa seveda tudi dolznosti.
  Menim, da bi zgolj obvestilo o kakrsnem koli dogodku bilo upraviceno, kajti je “usluzbenec javnosti”. Nikakor pa niso potrebni dolgi prispevki itd.

 30. Sara pravi:

  @Horaci: Drnovsek ima funkcijo bivsega predsednika, s tem mu pripadajo nekatere pravice in pa seveda tudi dolznosti.
  Menim, da bi zgolj obvestilo o kakrsnem koli dogodku bilo upraviceno, kajti je “usluzbenec javnosti”. Nikakor pa niso potrebni dolgi prispevki itd.
  Btw: jaz sem slisala, da je umrl v ponedeljek, novica o smrti pa naj bi bila objavljena po pogrebu, ki naj bi bil naslednji teden.

 31. maatjazh maatjazh pravi:

  Canis aureus.

 32. pendejo pendejo pravi:

  A dejte no mir. Kdo pa je Drnovšek, da bi njegovo smrt tako skrbno skrivali pred javnostjo toliko časa?
  Saj ni Tito. Pa še njegovo smrt so hitro obelodanili.

 33. gobasteer pravi:

  kdo ali kaj so reptili?

 34. zidar pravi:

  malo heca pa le mora bit…

 35. anči pravi:

  Dragi moji!

  Po mojem je Drnovšek živ in se krepko krohota ob vaših ugibanjih!
  A verjamete?

 36. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Hihihi … Po eni strani je pa lepo. Očitno ljudje vendarle zelo zelo pogrešajo Drnovška ali pa vsaj klepete o njem in njegovih potezah, dejanjih. Ker zdaj pač ni več materiala, ga lahko samo pokopavamo in pokovamo in pokopavamo. Pri Kučanu je bilo drugače, ker pač ne neha in ne neha “delovat”.

 37. Marcos pravi:

  Ko enkrat Kučan in Drnovšek gresta iz tega sveta, takrat se lahko veselimo. Obadva sta naredila toliko škode, da je škoda, da se nista stegnila že prej. Šele ko končata pod zemljo, bomo lahko obrnili nov list in opravili z zgodovino – s spreobrnjenimi podlasicami.

 38. had pravi:

  @marcos: “Ko enkrat Kučan in Drnovšek gresta iz tega sveta, takrat se lahko veselimo. Obadva sta naredila toliko škode, da je škoda, da se nista stegnila že prej”

  pa si ti preprican, da ves kaj pises? kaksno skodo sta konkretno naredila? si lahko tako prijazen, da nam obrazlozis?

 39. kerlc pravi:

  @had

  Oba sta aktivno sodelovala pri vzdževanju enoumnega sistema in pletenju gospodarsko-političnih mrež elit, ki jih še danes nismo razbili. Zaradi takšnih ljudi, katerim je osebni politični interes pomembnejši od nacionalnega, še leta ne bomo ulovili standarda razvitih držav, kot so Avstrija ali tako opevane skandinavske države. Tako v smislu gmotnega standarda kot tudi standarda v smislu delovanja pravne države in objektivne obveščenosti.

 40. imeninavoljo imeninavoljo pravi:

  Ko je sedanjost črna, se “junaki” ukvarjajo z zgodovino.

 41. kerlc pravi:

  Če pa za koga aktivno podpiranje enoumja in zatiranje svobode izražanja ni škodljivo, je pa to seveda druga zgodba.

 42. kerlc pravi:

  “Ko je sedanjost črna, se “junaki” ukvarjajo z zgodovino.”

  Tudi o pomenu zgodovine se v Sloveniji iz ust istih ljudi posluša povsem nasprotna stališča. Venomer se je ponavljalo, da se moramo na dogodkih iz zgodovine učiti in da se zato z zgodovino moramo ukvarjati. Ko pa zgodovina nanese na (za posameznike) nekoliko bolj neprijetna obdobje, pa se takoj obrne plošča – takrat pa poslušamo, da se moramo nehati ukvarjati z zgodovino in se usmeriti v prihodnost.

  Slovenci, neumni kot smo, seveda hitro nasedemo.

 43. vickyha pravi:

  Ja, takele čenče so res čisto slovenske…. rekla-kazala….., verjetno v tem primeru prav boleče za dotičnega. Osebno nimam nobenih posebnih afinitet do Janeza Drnovška. Med drugim sem večkrat imela možnost bežnega srečanja in nisem bila prav nič navdušena nad njegovo precejšnjo nekariozmatičnostjo, togostjo in nedostopnostjo. Prvi vtis….. (politiko na stran) Vedno enaka maska na obrazu, nič populističnega ni bilo na njem. Tak človek ni predstavnik ljudstva.
  Res pa je, da se v zadnjih lekaj letih spreobrnil. Silom prilike. Kolikor je to sploh možno.

  Zanimiv interview z Janezom Drnovškom (2007, London Times)veliko mednarodnih komentarjev (tudi moj prispevek)

  http://women.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/women/the_way_we_live/article2870371.ece?Submitted=true

  Sicer pa, ne glede na moje osebno gledanje in na vse kar je bilo, mu želim vse dobro, kot vsem tistim, ki se srečujejo s to strašno boleznijo.

 44. Zares » Arhiv » Zares b(l)ogato pravi:

  [...] Crnkovič Preživel bo vse Blogroval: [...]

 45. horaci pravi:

  Sara pa mi naštej dolžnosti bivšega predsednika, ki so z zakonom določene, tako kot njegove pravice po prenehanju mandata.

 46. had pravi:

  @kerlc: saj se mi je zdelo, da so rdece sile iz preteklosti krive za to, kar se zdajle dogaja v sloveniji.. in da bodo krive za vse, kar se je zgodilo in se bo kdajkoli zgodilo..

  :boink:

 47. davidpelko pravi:

  had, brez zamere, ti si cep.., ali se pa samo delaš, da si. Kdo pa je kriv, da so se tako lepo popravitiziral?

  Kdo pa je kriv? Po moje osamosvojitvena politika, kjer je iz ene ZKS nastalo nekaj strank, ki pa na žalost vse izhajajo iz te korenine.

  A ni tako?

 48. Vanja pravi:

  Tudi v Drnovškovem rojstnem kraju se na veliko ugiba ali je umrl ali ne. Njegovo zdravstveno stanje ni najboljše. Sicer pa so mu različni “dobro namerni” ljudje napovedovali smrt že lansko leto. Se spomnim nekega odurnega zdravnika, ki je to razlagal po medijih. Poden pač Ki je značilen za podnaste dežele. Je pa Drnovšek eden redkih politikov zaradi katerih me ni sram v tujini, inteligenten in svetovljanski. Ima tudi karizmo, ki pa ni na prvo žogo. Se pač ne smehlja na vsa usta-po ameriško a la Reagan.
  Drnovška mi je žal, lahko pa trdim, da so ga v javnosti zadnje čase zelo grdo obravnavali. Šele čez nekaj rodov bodo znali Drnovška ceniti. Čeprav ni bil kos pohlepnežem iz LDS-a. Ampak en človek ne more scati proti vetru.

 49. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Had: Če se boš kregal s Pelkotom in Kerlcom, boš kratko potegnil. Jaz pa tudi ne rabim sto (takih) komentarjev.

 50. had pravi:

  @marko: sem uvidel, da je vse to en in isti smorn :) in da bi bil vsak nadaljni odgovor brca v temo..

  za vse pa mogoce tole
  http://www.zurnal24.si/cms/novice/slovenija/index.html?id=34245

 51. Miroslav Prešern pravi:

  Slovenja je en velik “gluhi telefon”, saj se spomnite te igrice iz otrštva.
  To nam želi povedati M.C.

 52. dr. Wega pravi:

  Pravzaprav mi edino pri vsem tem ni jasno, zakaj sploh toliko prahu okoli tega? Če bi umrl, bi pač umrl in nič usodnega se ne bi zgodilo. Če bi ga ugrabili, bi ga pač ugrabili, pa kaj – nekaj dni štofa za Svet na kanalu A. Če bi se iztaknil iz časa pa tudi prav, saj ne bi bil prvi.

 53. davidpelko pravi:

  Ah, ne HAD. Noben odgovor ne bi bil brca v temo. Prav rad bi slišal oz. prebral tvojo argumentacijo. Glede na to, da se “bežno” že poznava, obljubim da se ne bom kregal.

 54. davidpelko pravi:

  Marko Crnkovič pravi:
  21. februar 2008 ob 11:24
  Had: Če se boš kregal s Pelkotom in Kerlcom, boš kratko potegnil. Jaz pa tudi ne rabim sto (takih) komentarjev.

  Crnkovič! Zakaj bi HAD kratko potegnil? Če ima argumente na svoji strani bi jaz zagotovo utihnil. Še več, opravičil bi se za svojo “neumnost” in bil hvaležen za nove informacije o dobrem delovanju slovenske politike. Če pa argumenti niso na njegovi strani, bi pa Had zagotovo “kratko potegnil, tako kot si se ti izrazil.

  Glede na kvaliteto tvojega pisanja (predvsem političnemu sklopu tvojih objav) si lahko srečen, da sploh še imaš kakšen komentar!

 55. zidar pravi:

  Marcos,ko se bosta omenjena dva stegnila se bo še marsikdo upal še kaj do sedaj zamolčanega povedati,kajti marsikdo se še strese ko zasliši glas teh Udbovcev….

 56. tornado pravi:

  Gospod Crnkovič…malo mimo teme…kakšno je vaše mnenje o Kosovu?

  Glede Drnovška: A je slovensko novinarstvo res tako slabo?

  LP!

 57. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Tornado: Danes sem ravno napisal kolumno za sobotni Dnevnik z naslovom “Pa naj jedo pasulj!”, ki bo na blogu objavljena v ponedeljek. Sicer pa ja, podpiram samostojnost Kosova in mislim, da ga Srbi ne morejo več imeti za svojega na podlagi zgodovinskih dejstev. Prepričan sem tudi, da Slovenija ne bi smela ignorirati kosovskega problema zaradi ekonomskih interesov v Srbiji.

  Glede novinarstva pa mislim, da so mediji že kaj hujšega zagrešili kot to zdaj z Drnovškom. Večina pomembnejših ga namreč ni pokopavala. To bi bilo le preveč deplasirano.

 58. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Gobasteer: Pozabil sem nate. Reptili so kuščarji, ki živijo v podzemlju, si včasih nadenejo človeško podobo, pridejo na površje in manipulirajo z ljudmi. Po ezoteričnih teorijah zarote so oni tisti, ki vladajo svetu. Več o tem si lahko prebereš na Dajaninem blogu.

 59. vickyha pravi:

  MC : glede tvojega stališča do Kosova – se strinjam. Ravno sem komentarirala Košakov blog, ki pojasnjuje natanko to.

 60. fidodido pravi:

  Jaz še vedno verjamem mojim trem virom da je res umrl. Vsaj enemu v vrhu LDS, ce bi bili morda ostali nateguni.

 61. basketas pravi:

  Drnovšek je bil kot premier in predsednik javna osebnost in nevem zakaj bi moral zdej skrivat da je umrl! ker tudi zdaj ko nima vec funkcije je JAVNA OSEBNOST!!! nej pusti da se objav da je umru kaj se bo zdaj skirval in obžaloval kar je slabega storil!!s tem samo dokazuje da je še bolj čuden clovek za kakrsnega smo ga ze imeli!!

 62. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Jap. Kuščarji so ga ugrabili, pokopali pa ga bodo svizci.

 63. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Basketas: Če je umrl, potem ne more več dovoliti, da to objavijo, niti se ne more več skrivati. Sicer pa, če nisi sam prišel do tega sklepa: Drnovšek je živ, nihče ni nič skrival, vsi so samo čvekali. OK? In če smo že pri tem, prav se piše UMRL!

 64. pavot pavot pravi:

  se opravičujem, ker sem off topic:

  nočem bit žaljiva, ampak tale nov avatar je pa res grozen, no :s

  spominjate na svetlano makarovič v hri-bar izvedbi. grozljivo.

  seveda se razume, da ta komentar lahko zbrišete, takoj ko ga preberete.

 65. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Ne zanima me vaše mnenje. Meni je fotka v redu.

 66. sebek sebek pravi:

  zakon post! ;)

 67. centrifuzija centrifuzija pravi:

  Pred nekaj leti sem bila v družbi, ki se je malce “pošalila” in sprodicirala trač, da je Boris Cavazza umrl. Ne vem, kako in zakaj naj bi bilo to smešno, a kljub temu, da je šlo za zelo kratkotrajno šalo, je ta potrebovala le dva posrednika in prehitro prišla do stopnje, da je nekdo izrekel sožalje njegovemu sinu. Jeba!

 68. beatnik pravi:

  Off topic: Meni je pa fotka v avatarju všeč. Ne je menjat!

 69. tornado pravi:

  @MC: Hvala za odgovor!

  Nekaj me še zanima o novinarstvu….a se bosta kdaj v Sloveniji pojavila novinarja kalibra Denisa Latina in Stankovića (Nedeljom u dva)?

  LP!

 70. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Ni za kaj. Glede Latina in Stankovića pa samo tole: ni takšen problem najti človeka, ki zna voditi tako oddajo, kot je problem najti urednika, ki bi si izmislil koncept, jo dal na program in potem za to tudi nekaj naredil!

 71. 1tastar 1tastar pravi:

  Pa vsi vejo povedati, da so ga pokopali v družinskem krogu.

 72. gobasteer pravi:

  Hvala za pojasnilo

 73. samomolen pravi:
 74. fidodido pravi:

  Mhm… kot smo rekli… “preživel bo vse” … dejstvo je da živimo na v eni čudni državi, kjer se smrt bivšega predsednika skriva teden dni in Marko bo upam to sedaj lahko priznal.

 75. Za narodov blogor » Objave » Dirty Harry R.I.P. pravi:

  [...] prijatelju, kolegu, sodelavcu. Odgovoril je: “Žal. Nepreklicno.” Ko sem v torek pisal o tračih o Drnovškovi smrti, sem imel slab občutek. Kljub temu, da sem preverjeno vedel, da gre samo za trače, sem tudi [...]

 76. Branč pravi:

  kaj mislite, je avtor res tako slabo obveščen, ali pa samo sodeluje v igri zavajanja ljudstva?

 77. had pravi:

  ali je pomembno branc?

 78. boris pravi:

  Ni pomembno, je pa v Janšastanu res vse mogoče.

 79. dENI pravi:

  Neverjetno, g. Crnkovič. Ta vaš zgornji zapis, kjer se znova zgražate nad malomeščanstvom in učite druge kako naj živijo – obenem pa ( čisto subjektivna ocena) oholo v tekstu širite svojo resnico, je vrhunec vaše nemoralnosti. Zaradi tega in takih “intelektualcev” kot ste vi, bo Slovenija vedno ostala le dolina šentflorjanska. Se opravičujem, da sem si drznil poseči v vaš ego, toda ne morem več. Od tega trenutka dalje dajem besedo, da ne bom nikoli prebral niti ene vaše kolumne. Prostestno. In še mali nasvet. Poskušajte biti malo manj jezni. Vam bo bolje.

  S spoštovanjem.

 80. Branč pravi:

  @dENI
  Bravo!

  @had
  globoko spoštujem izraz želje svojcev, da se od pokojnega poslovijo v ožjem družinskem krogu, brez pompa in zijal.
  Ni pa zato potrebno lagati, zavajati, prikrivati, ter pisati, da se pokojni “dobro počuti”.
  Ali je pisec zavajal namerno, ali je pa le slabše obveščen (sprašuješ, če je to pomembno)? Za smrt ne. Za odnos novinarjev (in g.Crnkovič je neke vrste novinar..) pa je pomembno, ker je to način iz nekih preteklih let.

  @boris
  Absurdni direndaj ni posledica politike tistih, na katere namiguješ. Malo so te pojmi sfukali..

 81. zidar pravi:

  Tuđman je nekoč izjavil:Ima Boga- danes mu to verjamem!!!!

 82. had pravi:

  @branc: “Ni pa zato potrebno lagati, zavajati, prikrivati, ter pisati, da se pokojni “dobro počuti”.”

  http://www.sta.si/vest.php?id=1261042

  mogoce pa bi ti nam lahko vsem obrazlozil, kaj je bilo v resnici, ko drugi lazejo??

 83. Branč pravi:

  @had
  ne pričakujem nekih novih odkritij pri Kozincu, zato novice nisem kupil. Aja, to, da se je prejšnjo soboto še dobro počutil? Normalno, prejšnjo soboto res še. Ne pa potem (ko o novici že vrabci čivkajo) pisati kako se pokojnik dobro počuti…
  Je pa stvar preprosta: ko jim je novica ušla (ja normalno no..), si je uradno niso upali zanikati. Zato so pa preko takšnih “novinarjev” demantirali in zavajali. Svojih virov ti seveda ne bom odkrival, me pa čudi tvoje začudenje nad tem, glede na to, da si spletni maček ;)

 84. Branč pravi:

  @zidar
  upam (in si želim), da je tvoj komentar namenjen samo avtorju bloga..

 85. zidar pravi:

  Ne Branč,ni namenjen njemu,le ti ga ne razumeš(ali nočeš razumeti)!!!!

 86. Branč pravi:

  Torej gre za sarkazm…
  Ni na mestu.
  Sicer pa rek drži tudi zate..

 87. had pravi:

  @branc: potem pa imas ti informacije, ki jih celotna slovenija nima.. jih podkrepis z dokazi, ali streljas v prazno? dana ti je beseda..

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.