Afne guncat

Ponedeljek, 24. marec 2008

Gotovo gre za golo naključje, ampak poleg intervjuja s predsednikom vlade Janezom Janšo v zadnji številki Jane — pod romantično svetobolnim naslovom “Zamudil sem na stotine sončnih zahodov” — je ta teden odmeval tudi nastop opozicijskega prvaka Boruta Pahorja v nedeljski oddaji As ti tud not padu? na Pop TV. Primerjava nastopov nam lahko veliko razkrije o mehanizmih rekonstruiranja človeškosti politikov, nenazadnje pa bo prav prišla tudi kot spodbuda za medijsko uravnoteženost.

Predvolilna kampanja se še ni začela, seveda pa je vsako pojavljanje v medijih koristno že zdaj. Dokler še ne gre tako zares in na nož, je morda primerneje nastopati v spravljivih, prijaznih, preprostih, toplih, človeških ali če hočete trivialnih tonih in odtenkih.

Povedati moram, da sem nad Pahorjevo udeležbo v Zrnčevi in Bizovičarjevi oddaji zgrožen. Dati intervju za Jano, kakršnega je dal Janša — in pred njim vsi vidnejši slovenski politiki, vključno s Pahorjem, vsi celo po večkrat —, je v primerjavi z nastopom v As ti tud not padu? le majhna prijaznost do medija. Ta prinese več koristi, kot je dotični vanjo vložil truda, vendar ni nekaj, kar bi politikom smeli zameriti. Ob tem pa je intervju kot novinarski in komunikacijski žanr kontrolirana in predvidljiva situacija, v kateri lahko spreten človek pove vse, kar misli, in neglede na vprašanja ohrani osebnostno integriteto.

Za začetek je neverjetno že to, da si je Pahor sploh vzel čas za snemanje oddaje, v kateri se pogovor v studiu prepleta s številnimi skeči. Vsakdo, ki pozna televizijsko produkcijo, lahko čez palec oceni, da si je Pahor moral vzeti najmanj dva delovna dneva, da so na različnih lokacijah in v različnih garderoberskih setih posneli vse, kar smo potem gledali dobro uro in pol. Že to dejstvo dokazuje, da si je Pahor res srčno in vroče želel nastopiti v tej prismuknjeni oddaji. Sam jo sicer rad gledam, vendar se mi zdi popolnoma neprimerna za figuro resnega politika.

Dolgo sem mislil, da je Pahorjeva samovšečnost le natolcevanje hudobnih in zavistnih. Meni se je zmeraj zdel simpatičen in kredibilen in sem bil to tudi pripravljen priznati. Ampak ne, morda pa se nisem motil. Morda se je šele zdaj vrgel v ofenzivo, ko je samega sebe in pol Slovenije prepričal, da bi prav on moral biti predsednik vlade po jesenskih volitvah?

Kot eden od te polovice pa mu moram povedati, da se bojim, da si z guncanjem afen dela kaj slabo uslugo. Dostojanstvo vsakega politika — vsaj slovenskega — je občutljivo ravnotežje med dokazovanjem, da mu gre za resne, visoke, pomembne cilje in da dobro in veliko dela, da je nekaj več od nas državljanov, čeprav seveda le zaradi bremena odgovornosti, ki si jo je naložil, ampak kaj hočemo, noblesse obliž. Po drugi strani pa mora tudi dokazovati, da je človek iz mesa in krvi kot mi vsi, da je samo eden od nas, samo smrtnik s svojimi problemi, ki pa se vendarle zna pohecati, tudi na lasten račun, in biti ljudski, vključno z otožnim pogrešanjem sončnih zahodov, za katere ga je kruto življenje prikrajšalo.

V želji, da bi se ljudem prikupil kot simpatična osebnost, je Pahor do kraja izgubil kriterije za uravnavanje svoje samopodobe. Najprej je v intervjuju za Playboy priznal, da je zasvojen s fitnesom. Da ne bo pomote: ne moti me, da je priznal; moti me, da je zasvojen. Nisem namreč prepričan, ali je varno zaupati politikom, zasvojenim s čimerkoli že. Potem je nekje duhovičil, da mu bodo pred volitvami poskušali obesiti še to, da ni najlepši. Mojstrska samoironija? Daleč od tega. Nakar je vse to kronal še v nedeljski oddaji.

V njej je najprej kot pravi profesionalec izkoristil priložnost, da je dolgo pred volitvami, ko še ni — in tudi ne sme biti — ne duha ne sluha o političnih oglasih, pred vesoljnim občinstvom odigral svoj predvolilni spot. Genialno! Ampak to je bil samo hec, kajne? No, v nadaljevanju pa se je samo še preveč smejal in smejal in bil nasploh preveč sproščen. Nakar je za nameček izvajal body language, ki bi lahko omajal vsesplošno prepričanje v njegovo heteroseksualno usmerjenost. Že v redu, tudi moški moškemu lahko med zaupnim pogovorom položi dlan na podlaket. Nič takega. Ampak to je bil samo še zadnji dokaz, kako sproščen je hotel Pahor izpasti.

Pahor mi ni zdel nič manj simpatičen kot kdaj prej. Problem je bil v tem, da ni mogel skriti, kako zelo si želi, da bi vsi videli, kako zelo je simpatičen. Gledali smo Pahorja, ki je igral Pahorja: obenem takšnega, kakršen je in kakršnega si predstavljamo. Jasno, Pahor ni ne lažnivec in še manj ponaredek. Zna pa seveda šmirati na rampi. In to je za politika zelo slabo, kadar igra samega sebe, ne politika. Njegov nastop je bil velika konceptualna napaka.

Razlika med Janšo in Pahorjem je v tem, da Janša ne bi nikoli nastopil pri Zrncu in Bizovičarju in da ga modela niti ne bi povabila v oddajo. Kaj pa naj počneta z netelevizičnim človekom, ki v skladu z nekakšno protestantsko etiko kar dela in dela in jamra, da zamuja sončne zahode? To je pomembna točka prednosti za Janšo. Pahor pa se naj zamisli in zresni.

Dnevnikov Objektiv, 22. 3. 2008

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 24. Marec, 2008 ob 22:33 v kategoriji Dnevnik 2004-, Kolumne.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

111 komentarjev na “Afne guncat”

 1. Rado Rado pravi:

  Pahor si dela takšno “uslugo”, kot si jo je delal Peterle s svojimi orglicami.
  Dobra kolumna!

 2. Dejan Kaloh pravi:

  Pahor ima več kot očitno obupne in nesposobne svetovalce, ki ne znajo izmeriti, kako politično samodestruktivno je biti gost v ‘not padu’, ob tem, da je Pahor še sam toliko kratkoviden, da ne sprevidi, da tako želeni naskok na premiersko pozicijo ne pelje preko apatičnih nasmehov in igrane ljudskosti, kjer ga posedajo skupaj s Cimerotičem…

  In če je že bil Pahor tako fake ljudski, bi si še tisti čik nažgal, ne pa da se je vadil na to, da je on social smoker, ki kadi le ob določenih prilikah… Verjetno smo gledali enega izmed zadnjih žebljev, ki si jih zadnje čase tako neutrudno zabija…

 3. Miq pravi:

  “Da ne bo pomote: ne moti me, da je priznal; moti me, da je zasvojen”

  Lepo te prosim.
  Pa dejmo še tako: Mene ne moti, da je Janša zasvojen control freak, ne moti me da je ima nenormalno težnjo po oblasti in je zasvojen z oblastjo, moti me samo, da je pač addict. WTF?

  Ali te moti, da mu fitnes totalno dogaja (kar je pač, žal, čisto normalen pojav v današnji družbi) ali te pa ne. Ne more te motiti, da mu dogaja, moti te lahko kvečjemu fitnes…

 4. Miq pravi:

  Se opravičujem, napačno sem interpretiral.
  Govoril si o priznanju, ne o predmetu zasvojenosti…
  Anyway, vseeno bi lahko pristavil Janševe zasvojenosti, ki so mnogo hujše oblike kot Pahorjeve…

  Sicer pa pozdravljam Pahorjev sestop. Dejstvo, da je končno eden odvrgel masko, pa četudi ga bo to stalo nekaj političnih točk.

 5. beatnik pravi:

  Večini, ki jih poznam, se je zdel Pahorjev nastop v tej oddaji simpatičen, zato ga ne bi ocenil kot zgrešenega. Pahor ni s tem napravil nobenega precedensa, saj se slovenski politki že od nekdaj radi tržijo preko razvedrilnih oddaj, od Marija, Joževca in Senika do Hribarja. Tudi tisti resni. Razlika z “A si ti tud not padu” je pač v tem, da se je pri slednji potrebno znati pohecat na svoj račun in ta lastnost je kvečjemu pohvalna, ne pa kontradiktorna imidžu resnega politika. Če se s tem ne pretirava, seveda. Pahorjeva samoironična izjava o tem, kako se boji, da ne bo okronan za najlepšega, je zgolj precenjevanje slovenskega smisla za humor in podcenjevanje novinarske strasti do vzemanja izjav iz konteksta. Priznam pa, da gredo tudi meni te zlajnane šale o fitnessu in njegovi lepoti že malo na živce in ima predoziranje, pa čeprav s samoironijo, v tem smislu kontraefekt. Njegov body language (dlan na podlaket) ni pa pri njem nič novega. Gre za sestavni del njegove učbeniške retorike, s katero je že pred časom uspešno pomirjal tudi Jelinčiča v Trenjih, heh.

 6. nuky pravi:

  @Mig

  Mislim da si ti mal zasvojen s Pahorjem.

 7. Miq pravi:

  Wrong observation…

 8. Jasna pravi:

  Dragi Marko,Rado,Dejan kaj, če bi analizo Pahorjevega nastopa perpustili Miru Kline.To je kot nalašč za njega.
  Marko oh, ne že spet… si zgrožen! Tokrat nad Pahorjevo udeležbo v Zrnčevi in Bizovičarjevi oddaji.
  Kar se tiče osebne integritete bi rekla, da je Pahor ima ne glede kje se nahaja.Integriteta je njegov adut,ki ga naredi privlačnim.
  Marko zakaj dvojna merila?Pri Obami si tako toleranten.Obama Girl njegovo ime nosi na prsih in ritki, Rolling Stone ga da na naslovnico,zvezdniki ga vzamejo za svojega…Ah vem on ni nič kriv.Ne mi reč, da mu ne paše.
  “Bojim se da si z guncanjem afen dela slabo uslugo”-mogoče boš neprijetno presenečen.
  Potem ta noblesse obliž..prav butasto se mi zdi,ker ti nočem soliti pamet ampak moram povedati.dajaz to vidim drugače.Pahor je politik novega kova, nove dobe,ki mu hec na svoj račun ni tuj.To noblesse ni potrebno.
  Pišeš,da ni varno zaupati politikom zasvojenim s ČIMERKOLI. Hej Marko ta je pa težka! Potem moramo uvesti čisto nove standarde in pravila.Človek je lahko zasvojen s branjem,tekom ali nedeljskim sprehajanjem…Pretiravaš Marko, pretiravaš!
  Tisti hec s predvolilnim spotom je sigurno Zrnčeva in Bizovičarjeva zamisel.To sta mu onadva servirala.Misliš,da ne? Njemu pa je pasalo tako kot Obami.
  “Problem je v tem,da ni mogel skriti kako želi,da bi vsi videli kako zelo je simpatičen…”Marko prosim te ne bit žleht in to po babje!
  Ta izjava sodi v “slovenski kotiček” na koncu As ti tud not padu?
  To ni problem,da ni mogel skriti…on je zapeljivec,rad zapeljuje.
  V redu je,duhovit ni na njega se enostavno ne moreš jeziti.
  Primerjava Janše s protestantsko etiko ni posrečena,če se spomnem knjige Maxa Webra Protestantska etika in duh kapitalizma.Janša je ta boljš kolega od vatikanskega dvora.Vatikan ni ravno v duhu skromnosti ampak v zlatu in škrlatu.Poglej jih še Trubar im gre v nos! Ah kaj bi rekel Jezus na vse to?
  Janeza Janšo nismo volili za to da bi prestregel vsak sončni zahod.
  Hudo,ah…RTM.

 9. sakir sakir pravi:

  a je glede pahorja sploh še vredn jokat?
  tipo je zapravu svojo šanso za zmago na volitvah že decembra, k ni hotu preuzet vlade in tega se hudičevo dobr zaveda. komunisti pa spet po volitvah u jok in na drevo tarnat, kako hudičeva raja misl s svojo glavo. raj dam svoj glas za janšo, k pa za pahorco, pa če mi ga potegne.

 10. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Jaz pa menim, da si je Pahor prav s tem nastopom točke pri ljudeh še dvignil.

 11. Neverjetno pravi:

  Prav zanimivo kako so vsi politični analitiki in kolumnisti kar naenkrat polni besed o negativnih posledicah politikove odvisnosti od fitnesa:) omg fitnesa:). A to, da ne razglašate dejstva o večinski zasvojenosti od nikotina med slovenskimi poslanci in člani vlade je pa izvajanje nacionalnega interesa, ker bi drugače država zapopadla v brezihodno moralno krizo?:))))

  Če ima kdo v Sloveniji dejansko probleme z odvisnostjo ste to vi analitiki in kolumnisti, ki dajete povsem banalnim stvarem vedno znova pretežke uteži. In potem bote novembra spet pametno ugotavljali, da je bila slovenska predvolilna kampanija farsa, ker se je v medijih namesto o inflaciji ter novih delovnih mestih, razglabljalo kolikokrat je Janezova Urška prdnila na državni proslavi oz. pri kateri kozmetičarki si je dal Pahor depilirat rit.

 12. Rado Rado pravi:

  sakir,
  obnašaš se kot popoln politični analfabet. Kako naj bi prevzel vlado, če pa ni imel večinske podpore v parlamentu? Saj ničesar ne bi šlo skozi. Javnomnenski trendi mu v parlamentu ne bi pomagali prav nič.

  Crni ima prav. Tisto kar se je dogajalo v fitnesu, je bila čista polomija. Slaba igra! To če se že hecaš v studiju, je še nekako sprejemljivo. Seveda, če je na ustreznem nivoju.
  Pa na trenutke ni bilo!

 13. 1tastar 1tastar pravi:

  Enkrat je pa Rado povedal, kar bi rekel tudi jaz. Če bi gledal abotno Bizovičar-Zrnečevo brucovanje. :x

  Ampak oddaje ne gledam, zato Pahor name ni naredil nobenega vtisa. Mogoče bo pa vplival na šaljivce, ki grejo na volitve, potem pa listič popišejo z bogvedi čim! 8O

 14. erik cuder pravi:

  stvari so natanko take kot izgledajo da so

 15. sakir sakir pravi:

  Rado.
  Upam, da si imel vsaj kaj od študentskega življenja, če si sedaj pač s FDVjevo diplomo nimaš kaj pomagati in se na njej nabira prah.

 16. zidar pravi:

  Pahor si ni naredil kaj večje škode s to oddajo ker on že ima škodo narejeno še posebno od takrat ko je vzel pod peruti siamska dvojčka Rop-arja in nezmotljivega ter arogantnega MM Cvikla, da je o ostali Pahorjevi eliti škoda zgubljat besed!

 17. dr. Onyx pravi:

  Pahor je zame forma brez vsebine. Pri njem nikdar ne vem, kakšna stališča sploh zastopa, še najbolj mi deluje kot nekakšna lepša izvedba Marjana Podobnika. Mostograditelj, ki se mu zdi, da je njegovo življensko poslanstvo samovšečnost in povezovanje. Povezovanje vseh z vsem na levem in desnem polu.

  Nastop v “A si ti a nisi ti not padu” verjetno si ni zrihtal sam, ampak njegov volilni štab, ker so domnevam ocenili, da so rezerve za volitve 2008 še pri mlajši publiki, recimo od 18 do 30, ki to oddajo gleda in štose lahko razume (jaz jih večino ne). Srečanje z prvo ljubeznijo je bilo ganljivo in ne dvomim, da so tudi to režirali v štabu, ker so želeli pritegniti še samske volilke od 25 do 35, nesrečne v ljubezni. Drugače pa se mi zdi, da so si celo oddajo delili komplimente, predvsem Pahor Zrnecu, kar je šlo malo na tamalga Bizovičarju, ki ga Pahor ni kaj dosti upošteval.

  Moštvo Red Bull Pahor (copyright dr. Onyx) bo verjetno volive 2007 za malo tudi dobilo, jaz se bom v prihodnjih dneh res verjetno včlanil v SD, da dobim kakšno drobtinico po volitvah, samo to še ne pomeni, da so mi pretirano samovšečni in pocukrani ljudje všeč. Mi niso.

 18. dzups pravi:

  Nastop Pahorja, stran od razmišljanja koliko političnih točk je pridobil ali izgubil, v “not padu” je bil preprosto butast. Strinjam se z Markom, da je tisto nedeljo nekdo Pahorja oponašal, v tem pa bil slab. Nakladanje kako kadi le avgusta, režanje ob vsaki pripombi prvega komika Slovenije Zrnca in nasploh obup(a)ni poskusi slediti “kul” voditeljema so bili, hm, najstniški.
  Se še spomnite spota will.i.am-a, link do katerega je Marko objavil pred časom? ne bi bilo zanimivo poslušati (in gledati:) plestenjaka (morda celo magnifica) kako prepeva pahorjev govor? takrat bi borut šele cvetel…

 19. perogrizec perogrizec pravi:

  I feel slow volitve odločajo 60+ ženičke, ki te oddaje ne goltajo, zatorej nikar pretiranega vika in klika, ima ko da do the thinking na_ mesto vas.

 20. Mtei pravi:

  Pahor ni potreboval dva dneva za to oddajo, ker so skeče (tiste v katerih je on nastopal) snemali med oddajo. Potem so pa samo malo rezali in uredili in oddaja je bila nared za predvajanje;)

 21. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Perogrizec: Res je, ampak 60+ ženičke niso dovolj za volilno zmago.

 22. mica mica pravi:

  Jasna, vsaj ti boš razumela, če napišem, da se z MC kritiko popolnoma strinjam.
  Moški pač MORA izgledati VSAJ mičkeno dedca, če hoče, da ga SPLOH porajtam.
  In BP se mi zdi, žal, ena zafnana, poženščena baba :-)
  Kura, ki se nenehno sonči v svoji zunanji podobi, istočasno pa glasno zatrjuje, kako se “zavzema za lačne otroke Kjerkoliženatembožjemsvetu”.

  nekako sem že od nekdaj previdna pri osebah, ki mi – psoredno ali neposredno-poskušajo zlesti v rit.

  Pa naj bo to v realnosti ali virtualnosti.
  Sploh pa si ne predstavljam, da bi moj bodoči predsednik šlatal po nadlakti kakšne tuje politike, da bi se ti še ob tem zgražali ins e križali, kršenduš.

 23. katarina pravi:

  ola. tkole … če bi morala zdaj volit, definitvno volim pahorja (če bi jelinčič umrl, seveda). to kar je počel on v tisti oddaji se mi ne zdi namreč nič bolj blesavo kot poplesavanje busha pred televizijskimi kamerami. v bistvu je bil njegov nastop prav kjut, saj za razliko od busha on nima na vesti 4000 mrtvih vojakov.

  janša je pa … tako dolgočasnega človeka še nisem videla. če bi bil preveč po televiziji bi se kaj lahko primerilo, da bi od dolgočasja umrla. in ne, nikakor si ne želim, da bi bil on še kje blizu vlade naslednji mandat. :) se mi zdi odločno preveč podmukel.

  v končni fazi pa ne bom volila ne janše ne pahorja, ampak … jasno, jelinčniča. :) en tak mora bit v parlamentu, da se sploh kaj dogaja.

 24. zidar pravi:

  Katarina,seveda ni JJ veliko po tv ker ga vsepovsod cenzurirajo, razen takrat ga povabijo ko dobijo od lastnikov ukaz in ga popljuvajo, žal se ti ne bo uresničila želja glede naslednjega mandata JJ!
  Sicer je pa tvoje mišljenje o politikih na nivoju otročička….

 25. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Katarina: Nikoli ne bom štekal, kako lahko en tak normalen človek, kot si ti, voli Jelinčiča!

 26. Rado Rado pravi:

  V celoti gledano je Jelinčič zares problematičen.
  V parcialni zadevi: Odnosi s Hrvaško je pa skoraj edini od slovenskih politikov, ki ni impotenten.
  Zgolj obnašajmo se evropsko ni dovolj!!! Treba je poseči tudi za protiukrepi.

  Ena močna stvar je tista, ki lahko prevaga. Zato se lahko nadejate presenetljivo dobrega rezultata Jelinčiča na naslednjih volitvah.

  P.S.
  Vem Marko, zakaj si Zmagotu tako gorak. (pa ne bom o tem tu na netu :-) )

 27. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Rado: Kje pa, če ne na netu?

 28. Rado Rado pravi:

  Morda kdaj v živo.
  (čisto vsega kar človek ve, pa tudi ni treba povedati javno, mar ne?)

 29. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Bog ne daj!

 30. vladorobar pravi:

  Pri nas sta glavna fena oddaje ATTNP enajstletna hčerka in osemletni sin. OK, tudi sam si včasih pogledam katere od skečev, ker so smešni in me (vsaj malo) spominjajo na Leteči cirkus Montyja Pythona, katerega fen sem sam. Prejšnji teden pa sta otroka imela prepoved gledanja ATTNP in tako sploh nisem vedel, da je bil gost Borut Pahor. Ko sem to zvedel, se mi je na prvo žogo zdelo, da Pahor v tako oddajo ne paše in da si z nastopom ni naredil blazno velike usluge.
  Da je oddaja bližje levemu polu slovenskih volilcev, je po nastopu Gojca in Ivana Godniča (in po izpadu uravnotežitve) verjetno vsakemu jasno. Ampak nekdo, ki je tako deklariran politik, kot je Pahor, po mojem ne sodi v zabavno oddajo tipa ATTNP. Prva napaka je že na strani voditeljev oziroma tistega, ki je Pahorja v oddajo povabil (domnevam, da se ni sam). Seveda pa Pahor, tak kot je, povabila ni mogel odkloniti – čeprav bi ga moral. Še več, najbrž se mu je prav fajn zdelo.
  Meni je bilo zgrešeno že, ko sta bili gostji Osenarca pa Natalija V., tudi Jan Plestenjak mi ni pasal not, ampak politika pa si res ne želim nobenega. Pa če bo igral na orglice, dajal roko na pod- ali nad- laket drugemu moškemu ali ne vem kaj. Lahko bi rekel bogi desničarji, ampak po mojem ti že po prvi oddaji z Gojcem in partizanskim pevskim zborom tako ali tako več ne gledajo ATTNP.
  O tem, kako bo to vplivalo na volilni rezultat SD, ne bom pametoval. Mi pa ne paše, da me še takrat, ko na TV sporedu ni notranjepolitičnih oddaj, z ekrana gleda politik. No, saj zato pa TV res minimalno gledam. Si predstavljate, kako bi bilo, če bi na SLO2 v resnici prenašali vse seje parlamenta?

 31. Miran pravi:

  Res si ne predstavljam, kako bi bil lahko predsednik vlade tak “klovn”, kakršen se zadnje čase končno resnično kaže Borut Pahor. Človek brez vsebine!
  Če bi se na volitvah obrnilo, da bi vlado prevzel Pahor, Janša pa prevzel opozicijo, ga Pahorja pospravijo za obedek. Uboga Slovenija, ne bi bila sicer barbaraska , pač pa resničnio”barbikanska” dežela. Tega si pa res ne želim in tudi Slovenci si tako nekarakterne politike ne zaslužimo.
  Že nekajkrat sem gledal na televiziji Pahorja in njegovo resnično izgorevanje in pregorevanje, da bi bil nekaj, kar ni. V oddaji As tud ti not padu, je bilo lepo videti, kako Pahor ni kos niti samemu sebi in tak niti dogodkom okrog njega.
  Pahorju bi se na volitvah za predsednika še izšlo, to je pa vse. Pa še dobro, da ni kandidiral, ker bi Slovenci preslepljeni volili nekaj, česar nismo poznali. Sedaj je pa čas, za preteklost, vendar brez zgodovine. Oprostite mi, vendar sem pisal res tako kot mislim in tudi vem, da je tako.

 32. Miran pravi:

  Pa še to!
  Kar se Jelinčiča tiče! Spominja me na muho, ki je sedela volu na rogu in kričala: Mi orjemo!

 33. kinkitone kinkitone pravi:

  Nisem gledal dotične oddaje. Zato se počutim kompetento za komentiranje: jaz sem za naše!

 34. katarina pravi:

  marko: sej najbrž ga volim zato, ker sem normalna. :) :) :) ni mi sicer v vsem blizu, se tudi ne strinjam z njim in me je tu intam sram, da ga volim, a kot rečeno, tudi en tak mora biti v parlamentu, da vskoči takrat, ko vse ostale ovce umolknejo.

  p.s. kakšna kava spet ne bi škodila. :)

 35. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Kava samo pod pogojem, da ne omenjava Jelinčiča!

 36. 1tastar 1tastar pravi:

  Jaz pa vedno proti vašim :!:

 37. 1tastar 1tastar pravi:

  A Jelinčič tudi deletira sebi nevšečne komentarje :?:

 38. katarina pravi:

  marko: prisežem, da ga ne bom. razen če me boš provociral. :)

  1tasrat: ti si pa tko užaljen, bošček, da ti solze že po hrbtu tečejo.
  marko veš, 1tastarmu sem zbrisala nekaj komentarjev na mojem blogu pa je zdaj čist hin. :)

  te rufnem v ponedeljek pa se zmeniva. če ti je prav.

 39. Jasna pravi:

  Mica:Jaz sem ti že pojamrala glede MC-ja.Ne vem kaj mu je? Mogoče je krivo turobno pomladno vreme ali Saturn ni v pravi horoskopski hiši.
  Mica kdo je za tebe pravi dedec? MC,ki obira kot kakšna baba?

 40. Jasna pravi:

  Katarina nič te bit sram zaradi tega,ker voliš Jelinčiča.Včasih se mi zdi da ima prekleto prav.Vsaj ni Dunajski ups Bruseljski kočijaž.No še lepše bi to povedal Bora Riblja Čorba.

 41. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Jasna, Jelinčič ni kočijaž, on je konj.

 42. Tibor Jablonsky Tibor Jablonsky pravi:

  Good Morning Crnkovič.

  Nimam pojma kaj širni slovenci vidijo v Pahorju, je namreč najslabše kar premore njegova stranka.

 43. katarina pravi:

  TIBOR: kaj kaj vidijo? kaj so pa v kučanu videli? ne opaziš podobnosti? :) oba imata tkooo lepe plave očke. :) :)

 44. D'Addario pravi:

  Jelinčič je politik, ki svojo podporo že deset let dobiva z istim primitivnim govorjenjem in s svojo domnevno provokativnostjo. Nasedajo mu eni in isti ljudje, ki se v kakršnekoli politične razprave spuščajo z uvodnim; Jelinčič je caaar in ne premorejo drugega, kot da širijo negativno nastrojenost in nacionalizem med ostalimi petnajstletniki.

 45. klemenix klemenix pravi:

  Ah je že prav, da se sprosti. Vse preveč je zateženih politikov, ki se delajo, da so na nekem nivoji in nekaj več vredni od nas. Ob takih pa mi gre na bruhanje.

 46. XXX pravi:

  Dobro je, da imamo Jelinčiča v parlamentu… kdaj pove kakšno pravo na mestu in poskrbi, da ni vse tako dolgočasno. Seveda s predpostavko, da ostane na nekaj %.

  Letos bo dobil moj glas iz preprostega razloga.

  SDS si ne zasluži nove runde
  SD – staro leglo maloumja, ki se mu je priključila golazen
  ZARES – populistično leglo preostalih podgan, ki so zapustile barko
  LDS – skoraj bi mi prenovljeni ratal všeč vendar še vedno preveč smrdi po zatohlem
  SLS – preveč korupcije in čas je, da se poslovijo iz parlamenta
  NSI – ne hvala za posiljevanjem z vero
  DESUS – škodljivci
  LIPA – poceni imitacija SNS, ki bo naredila vse da pride v parlament

  Skratka ni koga za voliti… in boljše da SNS dobi kakšen glas več, da se pobere iz minusa z LIPO. Ne glede na izid volitev bo na oblast takšna ali drugačna golazen. Davki se ne bodo znižali, državni aparat ne bo manjši, dobili bomo še kakšeno novo zakonsko represijo, živelo se ne bo bolje in avtoceste bodo še vedno sesute in polne tovornjakov.

 47. davidpelko pravi:

  Politika je velik posel.

  Tudi mediji so velik posel.

  Tudi blog Marka Crnkoviča je samo posel. Tisti naslov za narodov blagor je samo megla.

  Postavljati se na stran kogarkoli, tudi Janše ali Pahorja je popolnoma vseeno. Kdorkoli bo na oblasti bo vozil Slovenija d.o.o. tako, kot bo odgovarjalo njemu in njegovim “botrom” v ozadju.

 48. Rado Rado pravi:

  David,

  ob površnem branju lahko oponiraš prav vsaki stvari.
  Če bi bolje prebral bi videl, da je Crnijev moto: Za narodov BLOGOR. (in ne Blagor).
  Zdaj ko smo te dobili, da površno bereš, lahko ocenjujemo vse tvoje dosedanje prispevke za NEVERODOSTOJNE! :-)

 49. davidpelko pravi:

  Rado, pa res, UF. Ampak, to je moral spremeniti v kratkem. A ni bilo prej za narodov blagor?

 50. Rado Rado pravi:

  Ne, ne, od samega začetka je tako!

  Torej, od danes si lahko začenjaš znova graditi imidž. Pa glej, da ne boš bruhal preveč desničarskega ognja. Imeli te bomo na očeh. (še posebej jaz).

  :-)

 51. davidpelko pravi:

  No ja, v tem primeru sem primoran narediti popravek:

  Politika je velik posel.

  Tudi mediji so velik posel.

  Tudi blog Marka Crnkoviča je samo posel.

  Postavljati se na stran kogarkoli, tudi Janše ali Pahorja je popolnoma vseeno. Kdorkoli bo na oblasti bo vozil Slovenija d.o.o. tako, kot bo odgovarjalo njemu in njegovim “botrom” v ozadju.

  Rado, hvala, res velikokrat površno berem. Pomanjkanje časa, čeprav to ne bi smel biti izgovor.

 52. davidpelko pravi:

  RADO, kakšen desničarski ogenj!!!! WTF!!! Zame so vsi isti! Po dejanjih, namreč! Jaz ne hodim na volitve, ker ni koga voliti. Osamosvojitvena politika si je politično in gospodarsko podredila Slovenijo. In koga naj v takem primeru voli David Pelko?

  In kateri od pujskov pri koritu je tebi bolj všeč?

 53. Rado Rado pravi:

  Vidiš Pelko,
  zdaj pa lahko tudi jaz pristavim svoj piskrček. Priporočam ti v branje http://rado.blog.siol.net/category/razprava-o-razpravi/ , še posebej moj zadnji prispevek: Ali govorimo vsi isti jezik?
  Kolumne govorijo o pasteh, ki prežijo na razpravljalce.
  LP

  Kot odgovor na tvoj komentar št. 52, si preberi komentar (zadnji odstavek) št. 26 pri Košaku.
  :-)

 54. davidpelko pravi:

  OK, Rado, prebral sem. Hvala za odgovore!

 55. Jasna pravi:

  Rado:Jaz sem že zdavnaj pogruntala,da ima davidpelko disleksijo.

 56. 1tastar 1tastar pravi:

  Tisti, ki hodite na volitve pa disaritmijo.

  Koga briga vaš glas, t.j. 1/tisočinka promile :?

 57. Jasna pravi:

  Marko: Konj je plemenita žival,ker je Jelinčič tudi dobro naj bo konj.
  Rado dej mi prišepni zakaj je Zmago MC-ju tako gorak.A greš na kavo?
  Tibor: A si se ti malce zmotil! Verjetno si hotel povedati, da je Pahor najboljše, kar premore njegova stranka. Dobro tudi Juri je s hudiča.

  xxx: NSI niso jehovci, da bi posiljevali z vero.

  Katarina a tebi je tudi Pahor očarljiv,smo že dve! Se ti ne zdi da sva same med temi tipi?

  Mica ne me še ti razočarati saj smo bile na isti valovni dolžini.Sploh ni važno kje in koga Pahor prime važno je, da obvlada stvari in, da je sposoben in moder politik.Kaj v zasebnosti počne ni mi pomembno.Zaradi mene lahko z dvema lepotičkama v Bruslju gleda sončne zahode.

  Miran dej ne pretiravaj!

 58. XXX pravi:

  @Jasna

  financiranje RK šol
  financiranje RK duhovnikov iz proračuna
  novo zaposleni RK duhovniki v vojski in policiji
  obnova cerkva iz proračuna
  poizkus vsiljevanja verouka v osnovno šolo
  poizkus prepovedi splava
  poizkus zaprtja trgovin v nedeljo
  poizkus “privatizacije” lova

  To je za mene posiljevanje državljanov z RK vero.

 59. Fritz pravi:

  …mislim, da je že kar nekaj časa nazaj zadnji žebelj v Pahorjevo krsto zabil mali veliki Kučan, ki je na vprašanje, kateri politični stranki bi se pridružil ob ponovnem reaktiviranju, dejal, se nekateri preveč ukvarjajo le z izgledom oz. formo.
  Drugače, pa bi Pahorja najbolje opisal Miro Serpentinšek (Radio Ga Ga) z besedami:”…al je ferdirban, al pa cvajtaktar…”
  Če bodo v nadaljevanju tekme udarci nizki, bo njegova spolna usmerjenost zagotovo priplavala na dan… najbrž se bo tudi našel kakšen lep fant… no, no,..kjer je dim je tudi ogenj!

 60. Jasna pravi:

  xxx:A to si mislil.Polovico seznama imamo že zdaj.Glede na tvoj nickname si pozabil dodati na seznam še prepoved pornografije.

 61. Blitz pravi:

  Mene moti samo to, da v Sloveniji ne moreš več gledati niti risanke, ne da bi politiki pred ekranom poplesovali. To je bolno.

  Kot da nepolitiki ne znajo pet, afn guncat in predvsem kot da se brez politike več ne da narediti zabavna oddaja.

  Kot da ni dovolj njihovih frisov v poročilih. Evo, tri dni sem bil doma, pa sem videl Pahorja v luknji, Krefta (še dobro da je ex) v neki klepetalnici, Jelinčiča, ki je v Tedniku pametoval o statusnih simbolih, Bruh, bruh in še enkrat bruh

  V Nemčiji in Avstriji nisem videl še nikoli politika nastopati v nepolitični oddaji.

 62. Blitz pravi:

  Aja, menda so za plemenskega statusni simbol samokresi, ampak kaj ko imajo v vseh muzejih kamere.

  jasna, konj ni samozvano plemenit.

 63. XXX pravi:

  @Jasna
  Moj nick nima nič skupnega s tem. RKC pa tudi nima problemov, kar se tiče pornografije. Uspešno jo tržijo s svojimi podjetji. Edina razlika je ta, da bodo zaradi “dolgoletnega” primera, ki se je pojavil v medijih prepisali podjetje na “bypass podjetja”.

  Sicer pa je tematika tega bloga drugačna in zaključujem s komentiranjem v tej smeri.

 64. Fritz pravi:

  @XXX & Jasna: tale seznam ni daleč od resnice, saj je problem predvsem v tem, da posamezno stranko sestavljajo posamezni osebki. No, tu pa je zgodba bolj pestra… Pa če začnemo z Jelinčičem…včasih res pove to, kar ostali mislijo, vendar igrajo diplomate (kar ni njihovo delo), vendar, da bi volil stranko, katere vplivni član je takšen k… kot je Barovič. Za bruhat!
  LDS… sprenevedanje za crknit… Gantar je svoje šuške odnesel iz države, sedaj se bo pa šel politiko… ja pa kaj še.
  Zares… mladinski revival…kretenčkovi… brez besed!
  NSI… ni kaj za dodati, je bis seznam o RKC zadosti.
  SLS… prej Podobnika, zdaj Šrota, vedno nek družinski dvojec brez krmarja… čas je, da zavijejo s proge.
  SD… al ferdirbani (Juri) al pa cvajtarjiaktarji (Pahor)
  SDS… en človek, en…
  DESUS… ne vem, koga imajo on za norca!
  LIPA… kaj je že to?
  … ugotavljam, da smo politično goli in bosi!

 65. Francinabalanci pravi:

  Liberalce z Mićotom na čelu je treba volit, pa bo veselo

 66. davidpelko pravi:

  Jasna, jaz nimam disleksije. Edina moja težava je, da mislim s svojo glavo in NIKOMUR NE LEZEM V RIT. Nikoli.

  In ne zameri mi, ampak se mi zdi čudno, da komentiraš tukaj zato, ker ti je Marko Crnkovič všeč.

  Če ti je nekdo všeč obstajajo boljši pristopi.

  @Blitz. Zakaj pa misliš, da je v Sloveniji toliko politikov na televiziji? Res je kar praviš, spremljam tudi nemške in avstrijske kanale in toliko politike niti v sanjah ne vidiš kot pri nas.

  Pri nas mediji ustvarjajo vtis, kot da politiki držijo to državo pokonci, kot da nam oni služijo kruh. Vsi se ukvarjajo z njimi, kot da so polbogovi in nihče ne kontrolira njihovega dela, kako dejansko porabljajo naša skupna sredstva.

  In v celi Sloveniji ne najdeš raziskovalnega novinarja, ki bi se poglobil v državni proračun in porabo sredstev po ministrstvih, ter tako nam davkoplačevalcem obelodanil dejansko delo ministrstev, ki porabljajo naša skupna sredstva.

  Veliko projektov je netransparentnih, nepreglednih in pravi posli se dogajaj pod mizo. Pri nas je politika glavni posel.

 67. XXX pravi:

  @Fritz
  Recimo sam nimam nič proti Gantarju. Morda samo to, da je v rahlo kalnih vodah prišel do možnosti. Od tam naprej pa je in gradi uspešno finančno podjetje. Pomemben kapital se je že dolgo nazaj preselil iz države zaradi nekonkurenčnosti. Gantar je bil eden izmed zadnjih – počakal je do odličnega Ropovega zakona o 50% obdavčenju dobička, ker drugače ni znal zakrpati luknje v proračunu.

 68. hivchek1012 hivchek1012 pravi:

  @ Marko Crnkovič: Kolk se sekiramo zarad Pahorja, MC. Dejansko je čas da ta barbika posprav kufrčke pa odpezdi v Pariz na kako modno revijo, ker je tipo totalno nesposoben.

  Ne vem zakaj levičarji tako radi podlegate šarmu naše tetice Borislave, kot da bo ta šminkica, ki ima doma “fička” zaradi imiđa, kdaj rešil solovensko rajo ali pa, bog ne daj, celo mrtvo komunistično revolucijo. Temu upanju se je odpovedal celo “mali lutkar” iz ozadja, Milan Kučan, ko je izstopil iz SZDL, pardon
  (ZL)SD.

  Mi je jasno da me bo rado napadel, ampak sej stri partijski pisuni me vedno klasificirajo kot fašista, ker ne znam po njihovo lajat v luno.

 69. XXX pravi:

  Prav z zanimanjem sem šel pogledat član katere stranke je župan občine Borovnica. Zanimanje sem pridobil po temu, ko v 2 prispevkih – 2 televizij niso omenili strankarske pripadnosti.

  Andrej Ocepek, župan občine Borovnica
  SD – Socialni demokrati

 70. Jasna pravi:

  Hivchek: A ti ni Pahor lep? Ravno prej sem ga videla v Preverjeno v bazenu.Seksi ni kaj!

  XXX:Tvoj nick…sem pa pokvarjena!

  Fritz:A mogoče ti bereš Mladino?Ne jim vse verjet.

  Pele:Danes Markotu ne dam prav.Preberi komentarje.

  Blitz:Samokresi in mlade ženice.Tisti konj naj bo samozvano plemenit.

 71. Blitz pravi:

  Joj, Jasna, sem se že večkrat vprašal, kaj če mi hči enkrat takega domov pripelje. Groza, danes sploh ne grem spat, da me ne bo mora tlačila.

 72. Jasna pravi:

  Blitz: A tebi ni smešna Zrnčeva in Bizovičarjeva oddaja?Tebi je bljak?
  Ti povem da politiki znajo dobr afne guncat.Pahor je bil super. Desa Muck pa čist zaendrek.Jaz nikoli ne zamudim As ti tud not padu.?Doma se tako smejimo še tri dni potem.

 73. hivchek pravi:

  @jasna: sej sem res gejčo, sam “stara” ti povem, da mi ni pahor prov neč fukabilen. predvsem mi je pa zmer šlo na ku*ac, ko sem moral poslušat člane mladega foruma, ja gejčote, k so priznaval povsod&zmer, da so v ZL-SD zarad lepega predsednika.

  pa tut zato, k sem jst zmerni monarhist: jst bi Franca Jožefa al pa njegove vnuke. boli me patak za tole politično skisano smetano k jo mamo zdj

 74. Jasna pravi:

  Blitz:In potem se s takšnim zjutraj briješ v kopalnici:)

 75. hivchek pravi:

  jasna, hhhhhhhh, zakon ;)

 76. Blitz pravi:

  Jasna, saj sem jo prvič videl, pa še to le pet minut, zato ne morem soditi, koliko je dobra. Ugasnil sem pa zaradi politikov. Pogledaš Dnevnik – politiki, pogledaš Mostove/Hidak – Pozsonec. Pogledaš Tednik – politiki. Pogledaš Hribarja – politiki, pogledaš Manca Koši show – politiki. Še porniče naj začnejo s politiki snemati, to bi me morda še pritegnilo.

 77. Blitz pravi:

  Jasna, prosim nehaj, že itak bom neprespan jutri, ni treba da sem še neobrit.

 78. fritz fritz pravi:

  @jasna: Verjet komu?

 79. dejan120 pravi:

  Jao, kako ste nekateri komenatorji zateženi. Pojdite že vendar enkrat v penzijo…

  Poglejte si recimo bodočega ameriškega predsednika, ki pleše na šovu lezbične Ellen:

  http://www.youtube.com/watch?v=RsWpvkLCvu4

 80. fritz fritz pravi:

  vsi drugačni, vsi enakopravni, he, he

 81. Jasna pravi:

  Dejan120: To je carsko!Trebuh me boli od smeha! Vidiš Marko kako si tako zatežen.Obama je tako luštkan.
  Blitz.Dej nehi politiki in porniči.Nič bat tam so zvezde samo punce.
  Politiki bi lahko samo statirali.
  Fritz ne vem vse mi je smešno.
  Hivchek:Pol si ti pa snob ali kako se tem reče.Zmerni monarhist dej nehi a hočete da nocoj kar crknem od smeha. Hivchek-zmerni monarhist.Solze mi že tečejo……

 82. mica mica pravi:

  blitz, tudi mene bi pritegnil pornič s politiki.
  V parlamentu sedi nekaj takih, ki imajo sicer nenehno polna usta, pa me zanima, če je to vse, kar je na njih hm..”polno”.
  Ženske niso izvzete- od unih rahitičnih na pogled, do tistih, ki so še ortodoksno komunističnega videza :-)

  Banalno vprašanje: ali Slovencem sploh še servirajo kakšne druge novice od teh, katera ima večje umetne joške pa kateri politik nosi bolj nemogoče barve svojih gat? /karikiram/

 83. ikari ikari pravi:

  Zanimivo mi je spremljat kam vse se debate razvijejo po tistem, ko komentatorjem zmanjka zaleta za osnovno temo.

  Levica, razbita in nesposobna kakor sedaj pač je, kar naenkrat je v političnem prostoru 9 strank, nebo uspela na volitvah.

  ->Nato pa se bo npr Spomenka Hribar protestno samo-sežgala pod Prešernovim spomenikom, sledeč zgledu Slavoja Žižka ki se je samoizgnal-in je njegova “brazilska poroka izzvala več zanimanja zanj med slovenci, kot vse njegove youtubovske analize o narodnem karakterju, na podlagi tega kako si ženske brijejo “muco” in to naj bi bil levičarski iedolog???? Ni čudno da je levica v pi*di.

  Vsem na levici se bo pa spet godila krivica.

  Pahor da je vodja “opozicije”? Celo MC je ugotovil, da je Pahor samo še “lep”. Njegovo sprenevedanje lani ob nezaupnici in naknadno pozerstvo, češ, naslednje leto bom pa premier, je bilo deplasirano.

  Janša ostaja. Four more years. Mi bomo slavili.
  Nek general Frankistov je v nekem filmu rekel: “Zmagali bomo, pa ne zato ker smo boljši, pač pa zato ker smo večje barabe!” Isto velja za Slovenijo 2008.

 84. TomazJ pravi:

  Jebiga Marko smo pač postulat rukzak-gojzdar civilizacije.

 85. Jasna pravi:

  Ikari:” Nikoli ne veš kaj te čaka jutri “je rekel Geptto Pinocchiu. Komentatorjem ni zmankalo zaleta. Raje linkaj Dejana120!
  Jaz sem ugotovila po mojih izkušnjah,da so lepi večinoma tudi pametni.Poglej MC-ja! Poglej Obamo! Pahor je lep in pameten!

  Hivchek dolžan si mi pojasnilo kaj misliš stem da ti Pahor ni fukabilen? To mi ni jasno!

 86. chef chef pravi:

  Porniče s političarkami, ja!

 87. dejan120 pravi:

  Sploh se ne čudim, da nekateri ljudje v Sloveniji še vedno mislijo, da mora biti politik odtujen, nedotakljiv in vedno skrajno resen. Zanimivo pa je, da so to ponavadi tisti, ki imajo največ povedati čez tovariša Tita.

  Nekateri menijo, da je Nixon dobil volitve leta 1968 ravno zaradi njegovega nastopa na šovu Laugh-In:
  http://youtube.com/watch?v=1ItU6tkdF2A

  Preobrat v Clintonovi kampanji leta 1992 se je zgodil ravno zatem, ko je nastopil s saksofonom:
  http://youtube.com/watch?v=LQqhSkwrU_M

  V ZDA se danes v medijih norca iz sebe brijejo tudi največji krščanski fundamentalisti. Huckabee-ju je recimo uspelo ravno s pogostim pojavljanjem na late-night comedy šovih premagati Romneya, ki je v Iowi za relamne oglase potrošil približno 20x več denarja.

 88. 1tastar 1tastar pravi:

  Jasna, plemenite živali znamke konj so žrebci! Konji so pa kastrirani in so samo za plug vleči :!:

 89. Liza pravi:

  Glede Pahorjevega nastopa v As ti tut not padu; meni se je zdel prav super. Hvala bogu, da se zna smejati in mislim, da se je smejal prav od srca, ni se mi zdelo zaigrano. O skečih: Sem skoraj 100%, da vsebino skečev pripravljajo drugi (mislim, da je Jurij Zrnec podpisan pod skeče) in ne Pahor sam. Pač malo heca na račun volilne kampanje.
  Očitno se tip tudi zna pošaliti iz svoje lepote, kar je bilo vidno pri fori s pavom Božom (“Dej Božo pleši, bravo Božo, lej kako ti ploskajo, ko ljudje gledajo tebe, vidijo mene” :lol: ) in ne vem kaj je s tem narobe. Hudo dam prav Zrnecu z izjavo, da ljudje očitno raje volijo “zategnjene” politike. (“Pomojem ljudje prav rečejo: Ah, ta se pa na svoj račun zeza, dej pejmo hitr enga druzga volt” – nekaj takega je izjavil) Da se zastopimo, sproščenost politika NIKAKOR ne sme biti glavno merilo za izvolitev. Je pa luštno včasih videti enega politika, ki se takole smeji in malo afne gunca. Vsi gostje tam afne guncajo v skečih. In če so jih lahko Gojc, Tomažinova in vsi ostali, jih pa lahko tudi Pahor. (srčno si želim videti “psihiatra” Grimsa v tej oddaji) O tem, da je bila to predvolilna taktika – verjetno. Ampak saj vsi uporabljajo neke taktike, mar ne? Sploh pa sta Lado in Jurij povabila Pahorja, verjetno jih ni prosil “dajta me vzet”. Pahor je, logično, zagrabil.

 90. katarina katarina pravi:

  jasna, jaz sem tudi lepa. :) :) si ti tudi lepa? kdo je še lep?

 91. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  A mogoče kdo (katera) misli, da je to izbor za miss Hawaiian Tropic ali kaj? Send the pictures!

 92. katarina pravi:

  :) )))))) nič bat, sej je jasna jasno zapisala, da si tudi ti lep (ne vem sicer od kje ji ta informacija) :) )))))

 93. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Ja halo, saj se vendar vidi na avatarju, a ne? Ne vem, zakaj so vsi tako proti tej fotki!

 94. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Najprej sem pomislila, da s tem naslovom spet prazniš denarnico Dnevniku, a sta obe besedici v SSKJ. Tudi guncati. Je treba preverit dandanes.

  Me pa preseneča primerjava z Janšo. Logično, da se on ne bi pojavil v As ti tud not padu, ker ne bi imel tam kaj počet … je preveč sproščen … hehe … Se mu je pa zdel zanj primeren teren, da se pojavi v afengunc oddaji Na zdravje! pred občinstvom, ki hkrati predstavlja zanj pomembno volilno telo. Ne vem … si pozabil, ti je ušlo iz spomina ali pa se ti zdi obisk politika v takem tipu oddaje sprejemljiva in dostojanstvena poteza v primerjavi z nastopom v As ti tud not padu, ki premore vsaj boljše štose.

  Kar se novejše fotke tiče … je super. Da sem mislila, kako je Siol očitno dobil novega hišnega, je samo malenkostna spotika … hehe … Sicer bi pa lahko bili “izvirni” in za avatarje na Siolu sprejemali samo akte … Kdo si sploh še fila računalnik s portreti. Danes šteje samo natančno in nazorno dokazno gradivo.

 95. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Simona: Res je, lahko bi omenil Janšev nastop v Na zdravje, ampak sem se temu izognil, ker oddaje žal nisem gledal. Pa tudi sicer bi bila to tema zase, saj ni Janša nastopil še v nobeni drugi oddaji razen tej. Kolikor pa sploh poznam to oddajo, se mi vseeno zdi, da gostje v njej ne guncajo afen na ta način kot v ATTNP. Tam menda samo kramljajo z voditeljema in morda zaploskajo v ritmu polke, a ne? Ali pa se motim?

 96. Martin pravi:

  Iz vseh oddaj lahko potemtakem volim zgolj in samo Tomaža Vnuka.

 97. hivchek pravi:

  @jasna: to je pedrski izraz za “seksi”. Pahor to ni. Men ne.

 98. FURMAN SVN pravi:

  sem ljubitelj vsega lepega, estet, takorekoč, ljubim čipkasto morbidno (mehko) perilo, lepe in dobre avte, en laptop in dober dvd za porniče.Pahor je pokazal konjske živce kot predsednik DZ na temo IZBRISANI in na splošno je lepa oseba, ki se tega zaveda. Ne vem, zakaj naj bi imel krizo glede samopodobe? lp, furman ;-)

 99. Jasna pravi:

  Hivchek jaz to razumem tako, da na njega sploh ne pride…A je to ?

  1tastar:Za plug vlečt so voli.Pa ne morem za Jelinčiča reč,da je žrebec. Ali pa mogoče…

  Katarina lep je še Stephen Hawking.

  Furman SVN: Vse to kar si napisal nekako ni skladno s tvojim nickom. Jaz ne bi nikoli šla z šoferji,furmani,gozdarji in lovci.

 100. Jasna pravi:

  Marko jaz nimam nič proti fotki.Lep si.Tudi Katarini si lep samo ona ne prizna.

 101. drej pravi:

  zasvojen s fitnesom?
  ma ne me basat!

 102. drej pravi:

  p.s.
  namreč ne poznam človeka, ki bi bil zasvojen z matranjem samega sebe!??

 103. Rado Rado pravi:

  Drej,

  naj ti pojasnim zakaj gre. S fitnesom, na trenažerjih, tekačih itd. utrudiš svoje telo, poškuduješ svojo mišično strukturo, obremeniš srce, in to vse zato, da bi bil po počitku močnejši in sposobnejši, kot si bil v štartu.

  Res je torej, da se moraš matrati. Vendar se na koncu splača.

 104. janez pravi:

  Lep je tale Pahor- zadnji čas je ,ali pa bi bil , da si gre delat avdicijo na F Fashion TV.

 105. Martin pravi:

  Drej: Če imaš dve levi roki in dve nazaj obrnjeni nogi, se ni potrebno prav nič matrati (prislovično). Veliko laže je pisati “pametne”. Ajd, debilno je tole bloganje in preslikavanje tujih dogodkov v lastne.

 106. Simon Simon pravi:

  Barbiko in Kena v politiki imamo, a kaj ko sta že malo passe. Kje so Winxice?

 107. hivchek pravi:

  @jasna:ja tko je- ni kjut niti seksi. tip ki je samo samovšečen ni seksipilen.

  @xxx: z veliko zamudo samo tole n tvoje naštevanje strank-popolnoma pravilna opredelitev stran, razen ene:NSI -tranka malomeščanskih argentinskih bankrotirancev. ti vere nebi znal širit niti če bi bil škof njihov predsednik.

  kar se tiče tega ti je že lukšič, s FDVja, povedal da poteka rekatolizacija družbe ko bo SRC zavzela nazaj položaj ki ga je imela pred drugo vojno. in ker ste komunisti nesposobni ne boste znal drucga, sori k ti povem resnico v obraz, kot cvilit da vam delajo krivico.

 108. nevarnokorenjeizvesolja pravi:

  Politiki nas skozi medije skušajo prepričati, da so simpatični, sproščeni in človeški ravno zato, ker vsi vemo, da v resnici NISO. Oni namreč sploh niso ljudje, ampak zombiji brez duše in razuma, njihova edina življenska potreba pa je GOLTANJE. Ni važno česa, važno, da goltajo. Čim več, čim bolje.

 109. Sproščena Slovenija » Čutiti Pahorja pravi:

  [...] Drži, tudi novinarjem RTVS v včerajšnjem dnevniku se je, verjetno politično intendirano, situacija zdela obsceno moteča, zato so jo poudarjeno rade volje zavrteli (zgoraj je posnetek veličastnega trenutka in prijema, ko se politik daje na razpologo čutilom volilke). Pahor se nam torej daje čutiti z vsemi čutili. Sam gesta poljubljanja, recimo kardinalska, ki nas tu ne zanima, se zdi nasledek Pahorjeve povsod navzoče želje po dotikanju. Spomnimo na precej indiskretno frontalno dotikanje prsi med njim in Janezom Janšo tam nekje ob podpisu famoznega partnerstva. Ali nedavnega homoseksualnega kontakta v As ti tud not padu, o čemer piše Marko Crnkovič: [...]

 110. soma groove pravi:

  soma…

  soma info…

 111. lado pravi:

  mhm, mhm vidm d ste fajn debato ruknl…na power

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.