Gozdiček pod mavrico

Petek, 27. junij 2008

Jutri gremo na morje. V gozdiček pod mavrico.

Nin

Fotografijo sem posnel lani z balkona po dežju. Neostra je zato, ker sem digitalni zum od N95 navil do konca.

Takšen pa je bil pred enim letom Oskar, pri osmih mesecih. Poležaval je v lupinici in dal mir. Letošnje počitnice bodo v tem smislu bolj aktivne.

Lupinca

Upam, da mi bo ostalo dovolj časa, da medtem še kaj postorim. Popraviti in dokončati moram prijavo projekta in prezentacijo za nadzorni svet, tu in tam kaj nalepiti na blog, zraven pa še kaj prebrati. S sabo bom vzel Ambrožičevo Novljanovo stoletje, Kompetentnega otroka Jesperja Juula in Vidmarjeve long-time-no-read Obraze. No, pa tudi kolumne bo treba pisati. Kolumnisti niso nikoli na dopustu.

Toliko. Maile bom bral enkrat na teden, če se mi bo ljubilo.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 27. Junij, 2008 ob 00:41 v kategoriji BabyBlog, Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

42 komentarjev na “Gozdiček pod mavrico”

 1. silvestre pravi:

  Slika je mnogo bolj kakovostna, če nikoli ne zoomiraš s telefonom (ker dejansko jo samo telefon namesto tebe zelo slabo cropa) – namesto tega jo sam s programom scropaj in ne bo tako zelo neostra. Pravzaprav zna bit veliko lepša… :)

 2. 1tastar pravi:

  Ne bomo ničesar zamudili, če boš užival na brezdelnem dopustu. ;)

 3. Ka pravi:

  Kdo ti bo pa otroka čuval, če misliš tolko delat? ;P

 4. Jasna pravi:

  A to je sonce zjutraj vzšlo? Ne, to je Marko. S Kompetetnim otrokom sem se zbudila na glavi danes zjutraj. Tako, da sem kar debelo pogledala, tvoj zapis. Verjetno boš kakšno rekel na to temo. Mali je isti tata, če bi bil po mami bi bil še lepši. Pa še domačo nalogo ti bom dala, posneti zelo posebno fotografijo. Me prav zanima kako boš vse te knige prebral. Oskar ti že ne bo pustil, mami pa sploh ne…

 5. afna pravi:

  Se mi zdi, da boste blizu :-) Ja, letošnje počitnice so bolj aktivne, čeprav se Perči že lani ni preveč navduševal nad lupinico. Upam, da imate klimo, ker je res pasje tukaj. Imaš ravno prav ambiciozen načrt za branje, se mi zdi, da se tri knjige da nekako skozi spraviti. Morje je pa mlaka, še Perčijev tata, ki so mu dovolj topla samo tropska morja, je to priznal že prvi dan. Skratka, uživajte in lep dopust!

 6. maja pravi:

  Ah, jaz tud vlečem vedno kup knjig sabo, ker se to tukaj, v ljubljani, in ko imaš največ dela, sliš tko fino; “ležanje v senci in branje” , ko sem pa tam, pa rajši samo ležim in buljim v morje…..dela pa ne vlačim sabo, to se mi pa sploh ne obnese, že od faksa dalje, ko sem imela vedno literaturo za kakšen izpit, pa ni bilo šans, da bi kaj odprla.
  luštkan mucek, oskar.

 7. Miran pravi:

  Na dopust vzeti lahko čtivo!

 8. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Afna: Če nas kje vidite, nas pocukajte za rokav!

  Miran: Menda ja ne misliš, da berem lahko čtivo? Sploh ne berem lahkega čtiva, za na morje pa si vzamem ekstra težkega!

 9. Nick pravi:

  Please define: kaj je lahko čtivo?

 10. Nick pravi:

  Dopolnjujem, vprašanje je za Mirana. MC, ti pa uživaj, kenede.

 11. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Lepo se imejte in upam, da se ne vrnete bolj utrujeni, kot ste na počitnice odšli … kot se ponavadi dogaja … hehe …

  @Nick:
  Na primer Desa Muck, Victoria Holt in Dajana Babič … hehe …

 12. simonarebolj simonarebolj pravi:

  popravek … kot se ponavadi večini dogaja …

 13. CNN pravi:

  Breaking news! This just in! Crnkovič going on vacation! Tells the world about it himself as he thinks the world needs to know! UEFA to postpone the EU finals! Croatian officials delighted with the temporary increase of the average IQ in their country….

 14. neikka pravi:

  Jaz pa bi, glede na to, da pričakujete novega družinskega člana, priporočila knjigo Ajre Pogačnikove(Miška) Šepet življenja:

  @Rojstvo je posvečeno.Posvečeno s poljubom obeh svetov.Skozenj si nebo in zemlja podajata roki@

  nas pa čaka Španija po dolgem in počez, a najbolj se veslim spet Alhambre in Alfacarja, kjer je pokopan Lorca.

  mejte se!

 15. Jasna pravi:

  A ve kdo kam gre Marko? V lijepu našu? V lepo vašo? Na Koralni greben? Tropska morja…?

 16. miran pravi:

  NICK predlagam, da na dopust naprimer ne vzameš stvari za doktorsko dizertacijo iz fizike.

 17. miran pravi:

  Marko sva si pač glede dopusta različna. Jaz na morju odklopim in se igram s črkami in številkami, tu pa tam kaj napišem, a možganov nalašč ne napenjam.Pač zrem in se hecam. rad se igram otroške igre, z ženo se greva, kot smo kot otroci temu rekli, velikokrat igrat bolnico.
  pač to je to.
  Ko pridem domov pa posežem po “resnejših” stvareh.

 18. Martin pravi:

  Jasna, Jasna. Miška ima desno tipko, pa ni težko ugotoviti. Glede na hehe komentar bom začel navijati za Radota. Kot kaže je ugotovil, kdo je v resnici soft and woolly.

 19. nevarnokorenjeizvesolja pravi:
 20. nevarnokorenjeizvesolja pravi:
 21. Dajana pravi:

  Simona??? Kaj pa ti mene omenjaš? haha zraven Dese Muck in Victorie Holt. Uffffff. hahaha Jaz ne samo, da ne pridem utrujena, sploh grem ne. No, ja, morda bom pa letos kaj začarala.;) Moram svojo čarovniško palico aktivirat. No, te bom prijela za jezik, ko boš imela otroke in šla z njimi na morje… ;)

  Crni, kaj bomo pa zdaj mi brez tebe? Saj se bo podrl Blogos! ;) Pa samo enkrat na teden bo mejle prebiral??? Stavim, da če bo šel mimo kakšnega računalčnika, bo vprašal, če gre lahko gor in bo gledal, kaj je Jasna povedala haha. Nimaš kaj, mi smo odvisneži od interneta. Ajt. ;)

 22. Morska pravi:

  Kompetentni otrok je vsekakor dobra odločitev. Vsak starš bi jo moral dobiti ob rojstvu otroka.

 23. svit svit pravi:

  Ah, svoje kolumne (proste spise) pa gotovo napišeš en dva tri. :) Glede na njihovo kakovost verjetno ne potrebuješ več kot 15 minut.

 24. Jasna pravi:

  Martin, pa res madona sem butasta! To je Nin pri Zadru. Kaj si še hotel povedati? Res se mi ne svita…

  Dajana: Jasna bo nekaj povedala v zvezi njegovih kolumen, ko je že Svit začel…Takole: mene zanima vse karkoli napiše, vse njegove brezvezarije in pičkarije, saj veš kakšni smo feni. On je moj idol in vzorec in oblika njegovih gat je za mene pomemben življenski podatek, brez heca! Ampak vsi niso feni in vsi niso brez kriterijev (tako kot sem jaz), za njih se je treba potruditi. Iz kolumne v kolumno predeluje kaj je kdo rekel, pa naj bo to Zgaga, Golobič ali Kresalova…Skrbi me, če drugi niso nič rekli ali naredili, da bo MC ostal brez gradiva.Treba je ustvarjati na novo in biti originalen.

 25. Dajana pravi:

  Jasna: Pošiljam ti nekaj, kar sem imela zelo rada, ko sem bila stara enih sedemnajst let. In spet zdaj odkrila:
  http://www.youtube.com/watch?v=ubGxLP22VCs&feature=related

 26. vesna pravi:

  Jasna: Jutri odhajam na dopust…..v bližino gozdička pod mavrico. Mogoče mi uspe dobiti paparaco fotko Crnija!! Zdaj, ko vem, da je vzorec in oblika (?) njegovih gat zate življenjski podatek se bom ekstra potrudila.

 27. david.pelko david.pelko pravi:

  Crnkovič, ker si nam zaupal, da odhajaš na dopust se spodobi, da ti zaželim prijetno dopustovanje :) s čim več lepega vremena! Kompetenten otrok je pa res obvezno čtivo za mlade starše, dobra izbira!

 28. Martin pravi:

  Jasna, ostalo ni namenjeno tebi. Odstavek se ni hotel postaviti kot odstavek.

 29. markopigac pravi:

  Torej nic dopusta.. Vsaj po prebranem sodec :)

 30. Jasna pravi:

  Hej, Vesna si me pa res nasmejala! Mislim, da si že sama pogruntala, ker se mi zdi, da znaš brati med vrsticami, da je življensko pomemben podatek bolj tistega… (?), ne pa gat.

  Martin, dej drugič raje naredi odstavek, ne pa da jaz imam ves čas vprašaj nad glavo. Tako kot v stripu.

  Zanima me, če bi Marko vzel kaj erotične literature? Zdi se mi, da ni on tak, da bi to rad bral. Jaz berem od Michela Houellebeca Možnost otoka, nisem niti vedla, da je v romanu toliko erotike. Kul. Houellebec pa zna…

  Miran: A ti imaš ženo? Pa meni si tako lepa in nežna pisma pisal. Pisati pa znaš ni kaj!

 31. Jasna pravi:

  Pelko: Kaj ti to iskreno?! A nisi nič jezen na Crnkoviča, ker si za njega anonimna svojat?

 32. david.pelko david.pelko pravi:

  Jasna, nisem jezen, niti zamerljiv. Sem hitre jeze in se tudi hitro ohladim, včasih kakšno stvar nekaj časa ne pozabim in tudi težim, kakor vidiš.

  Na dolgi rok pa jeze ne držim v sebi, ker bi s tem škodoval predvsem samo sebi. Kdor je jezen, sovražen, ljubosumen, zamerljiv, nevoščljiv, ošaben, nadut…. je predvsem neumen in v prekršku z duhovnimi zakoni. :)

 33. vesna pravi:

  David Pelko: Načeloma zelo ne rada sodim ljudi, ki jih osebno ne poznam. A tvoji komentarji vendarle odslikavajo del tvoje osebnosti. In moram ti povedat, da tako napornega človeka že dolgo nisem “srečala”. Tvoje moraliziranje me resnično iritira.

  Če se ne motim, si pred kratkim Crnkoviča spraševal, ali naj zapreš svoj blog. Menim, da moraš vsekakor nadaljevati, saj nekje pa ja moraš hranit svoj ego. Ti pa svetujem, da svoje komentarje mislim predvsem na tvoje občasne oz. kar pogoste izpade (mogoče bi bil bolj ustrezen izraz izlive) omejiš zgolj na svoj blog in mi tako ne kvariš užitka pri branju meni ljubih blogov.

  Pa, brez zamere. To je le moje skromno mnenje, do katerega imam baje vso pravico. Dopuščam pa možnost, da je resnični David Pelko povsem prijeten, mogoče celo zabaven sogovornik.

  Pelko, preseneti me in se vzdrži komentarja.

 34. neikka pravi:

  Jasna, živjo!

  To, o čemer David piše NI moralizianje, je nekaj povsem drugega, je odločitev naše duše, da zamer, slabih čustev ne skadišči v sebi kot negativni naboj, ampak jih spusti iz sebe.

  To je temelj tibetanske modrosti,to je temelj vzhodnih filozofij in osnovni pogoj, da smo ZDRAVI ljudje.

  Poglej si , če se ti le da, ta link mladega dekleta, ki o tem piše tako, kot to učijo modreci vzhoda in učitelji duhovnosti.
  http://zdravljenjeduse.blogspot.com/

  In lepo bodi.

 35. neikka pravi:

  upsss, Vesna, ne Jasna, se opravičujem.

  .lapsus, lapusus!

  mea culpa!

 36. david.pelko david.pelko pravi:

  Vesna, seveda imam svoj ego. Imamo ga vsi. Zelo velik in močan ego imajo politiki in tudi kolumnisti.

  Tudi tvoj ego je močan in celo malce nezdrav, ker me prosiš, skoraj zahtevaš, naj ne komentiram tam, kjer je tvoje “ljubo” branje. Crnkovič se bere na vrhu, komentarji so pa spodaj, pa saj to že veš!
  Vesna vsi komentarji odsevajo del osebnosti, moji mogoče še posebej, ker sem kar precej “odkrit” in v tem ne vidim nič slabega. Bi moral za masko anonimnosti “prirejati” še svoje komentarje?

  Ne moraliziram, sem poln napak in se nekaterih tudi zavedam. Jaz si vsaj priznam, da delam napake in se nimam za najpametnejšega, daleč od tega!

 37. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Jasna: Jaz sem pa mislil, da poznaš lijepu vašu kot lasten žep!

  Pelko: Hvala.

  Dajana: Računalnik imam s sabo. Kako bi sicer pisal kolumne in brkljal po Blogosu? Sicer pa mineva 48 ur, odkar sem tukaj, pa sem ga prvič prižgal in se konektal. Saj sem kar dolgo vzdržal, a ne?

 38. Dajana pravi:

  48 ur. Uf, jaz bi imela že čez 6 ur abstinenčno krizo. ;)

 39. Dajana » Skupnost pravi:

  [...] Postala sem odvisna. Ali je to dobro ali slabo? Ne vem, tako pač je. Vem pa, da mi je fajn, če me MC pozdravi iz morja. Počutim se pač kot del [...]

 40. vesna pravi:

  Pelko: Pričakovati, da ne boš reagiral na moj komentar, je očitno misija nemogoče.

  Moram pa priznati, da si se mi s svojim zadnjim odstavkom prikupil. Mogoče celo začnem prebirati tvoj blog, sploh zdaj, ko me je Neikka poučila o temeljih tibetanske modrosti.

  Saj verjamem, da si čist fajn dečko oz. dec, samo včasih pa res pretiravaš.

  Pa lep dan ti želim!

 41. Jasna pravi:

  Vesna, meni si ti fajn!

  Pelko: Za drugič, če te nekdo prosi naj ne komentiraš potem: šuti i trpi!

 42. polona pravi:

  Crni (ce ti je uspelo ctivo predelat): A je Jesper Juul resnicno kaj uporabnega napisal? Kaj takega, da si se lopnil po glavi in imel “aha doživetje”? Bi priporočil zadevo v branje (tudi tij)?

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.