Ribezova pita

Sobota, 4. oktober 2008

Slaščičarna Viki je morda najboljša v mestu. Pravim morda, ker je Rustika prav tako zelo dobra in za nameček tudi bolj današnja. Je pa Viki gotovo najbolj neverjetna. Obstaja že od kdo ve kdaj, toda tam se nikoli nič ne spremeni. Od nekdaj je to majhen lokalček s tremi seventies mizicami in slaščičarskim pultom, za katerim se drenja deset živčnih ljudi. Zraven spada prav tako majhen in skorajda zanikrn bife in nekaj mizic na ozkem ganku pod trnovskim blokom za črpalko na Riharjevi, ki mimo cvetličarne pripelje do slaščičarne. Mojstru “Victorju Ozwirku” — kot piše na nemški Urkunde plaketi, ki visi na steni — se očitno nikoli ni ljubilo razširiti lokala, kaj šele celo najeti ali kupiti novega ali nove. Nisem še bil pri Vikiju, ne da bi čakal v vrsti manj kot deset minut. Strežno osebje resda ni najbolj spretno, toda prometa morajo imeti ogromno. Vsak spretnejši in podjetnejši s.p. bi franšizo razširil najmanj po vsem mestu. No, prav v zakotnosti in skromnosti je šarm te slaščičarne.

04102008707

Danes sem tam nabavil dve ribezovi piti s stepenim beljakom. Popoldan smo namreč za peščico prijateljev priredili prezentacijo Jonasa (da tako rečem). Ta je prireditev v glavnem prespal, namesto njega pa se je prezentiral predvsem Oskar. Jonas je dobil Ralph Lauren kompletek, eno ogromno kravo in majhnega medvedka, za katerega pa se je izkazalo, da je miš. Nina je dobila rože in knjigo, jaz pa kar tri plus eno. Namreč knjige. Ampak to seveda ni imelo zveze z otroci.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 4. Oktober, 2008 ob 23:18 v kategoriji BabyBlog, Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

26 komentarjev na “Ribezova pita”

 1. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaz napišem blog o želodčni kislini, ki jo povzročajo tudi sladkarije, ti pa usekaš z blogom o jabolčni piti. Naredil si mi lušte, če jih zadovoljim, pa me čaka kislina. Pacek si.

 2. david.pelko david.pelko pravi:

  Ja, se strinjam z Iztokom. In najhuje je “nažreti” se takole na noč, kar pa jaz najraje storim.

 3. lukasi pravi:

  Viki že ve, kdaj mora napolniti hladilnike :D

 4. miran pravi:

  Daj CRNI, napiši nekaj zanimivega! Postajaš dolgočasen, oziroma deluješ že nekaj časa depresivno, neinovativno!
  Saj si vendar oče blogov, sam se pa prezentiraš podnajemniško.

 5. chef chef pravi:

  Ne samo da je najboljša, ampak tudi najcenejša!
  Rustika po mojem nima za burek, tista v podhodu Maximarketa oziroma nekje v BTC-ju pa tudi ne.

 6. Bogdan pravi:

  Če smo že pri sladkarijah; daleč najboljše imajo v Shank Pub-u… V mislih imam torte, sladoled je pa itak tukaj brez konkurence. Sami prostori niso ravno za “imenitneže”, vsekakor pa 100% zadovoljijo prave sladokusce. ;) Podobna zgodba kot pri Vikiju, še lokacija je blizu…

 7. Karmen pravi:

  Sem šla kar takoj spečt jabolčno pito. Si mi naredil lušte :-)

 8. Pumperdekl pravi:

  miran baba še večjemu korenjaku spije kri kot je M.

 9. 1tastar pravi:

  Mi je pa že bila bolj všeč nekdanja kolodvorska restavracija s 30x pogretim golažem. Zlasti še v tistih časih, ko smo v bar Slon ali Raufenk hodili s kravatami, potem pa kravate namakali v kolodvorski golaž.

  Mularija! Sploh ne veste, kaj je bilo lušten! Pozneje so sicer odprli Ilirijo, ampak ni bilo več tako lušten, ker so zjutraj pred lokalom dežurali miličniki in zajebavali nas, veseljake

 10. Robert L. Tuva pravi:

  Aha, Viki! In kavina torta, lahka in slastna, mnjama.

  P.S. Rad bi tudi pohvalil zadnjo kolumno v Objektivu o kinematografiji v Ljubljani.

 11. miran pravi:

  PUMPERDEKL razloži malo, kako se in kdo komu popije kri. Utegne biti zanimivo.

 12. 1tastar pravi:

  Sem pa ravno prave volje, da pokozlam slaščičarno s pito iz
  zmrznjenega ribeza :mrgreen:

 13. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Prekleti stari zoprnež, drkaj ti svojo sitnobo tako, da ne bo nihče vedel zanjo! A je prav?

 14. dahvor pravi:

  hehehe ts-tr… in na,v kolodvorski si takrat, v starih časih, ponoči našel največe slovenske ume … največkrat so čez sistem pesmice pisali…posebno tisti, ki niso redni gosti Mikliča bli.
  Družini pa čestitam, sicer ne vem, če se za prezentacije čestita, če uspe verjetno in ta je kot zgleda uspela …
  hehehe … g. Marko-tastari smo včasih zelo sitni, ko te celo telo-vsi sklepi tako bolijo, da je treba tableto vzet…in nekaj iz Vesolja pada, da smo zadnje dni bl taki…pojavil se mi je strah, da bom v bolečinah hudih moral umret, tako samo mislim, če te popustijo, malo prej in, ko se zaveš, da bolečin ni več – vsi okrog rečejo-ta je mrtev.
  Sadnih sladic pa ne jem, razen sezonskih-ko kakšno sadje dozori … baje sem tako tudi malo za hudo gospodarsko krizo kriv…potem je pa še prav, da Človek tistega kar čuti, iz noter prhaja in mu vlada, ne more na obrazu in v mislih skrit,ter z gibi telesa in tako potem prsti zasrbijo … in vseeno mnogo bolj je simpatičen naraven nastop, od kontroliranega, igranega in mnogo bolj zdraf, manj je šans, da te na stara leta ne bo tako hudo bolelo, da te farmacevtska industrija ljubim in obožuje…do 45 še nekako gre čas počasi, potem pa se mu utrga in začne hudo drvet, dvakrat se obrneš in si 60 in potem še enkrat in je 80 tle … Hvala Bogu, da je znanost odkrila skrivnost, da si pa še vedno lahko, tudi v teh letih mlad … samo Molitev ni pomagala … je pa zadnja rešitev, ko tableta več ne pomaga…vse kar Tastari reče-jo 100% drži, tudi, če se in največkrat se Mlademu samo ena sitnost zdi … ko je potem tam, kjer sem jaz danes in sem tam kjer je Mlad danes, bil … ti taki spomini ven butajo in ne zdijo se več samo ena sitnost – Svet drugače zgleda.
  …podzavestno se vsega zavedamo – zato Mladost nikoli ne mara Starosti, vedno je v konfliktu … najbl v kurzu pa je srednja leta … ne tič ne miš.
  in, nihče ga ne more zdrkat bolje, kot si ga lahko sam…in nihče zanjo ne ve…jo pa govorica telesa izdaja…če nihče ne ve, resnice ni…za samega sebe, pred samim seboj, vedno najdemo in stoji opravičilo…kar je seveda resnica osebna…o prekletstvu pa se mi ne ljubi več, je predolgo.

 15. dahvor pravi:

  …sem pred dvema tednoma slišal, kdo vse na betonu leži, ker jih tako hrbet boli … za ene vem, da so si pretežko breme naložili-nosili…hehehe, če je Človek zvit in raziskovalnega duha, če, ko odkrije kako en nivo lahko premaga, da v drugega pride, odkrije tudi kako se bolečino prevarati da, no, vsaj varat…vse je glih, vedno kasj peče ali srbi, če že ne boli…je dolgcajt ratal, tako smo se vzgojili – na tv same reklame za zdravila in avtomobile.

 16. Darja Hughes pravi:

  Ko že govoriš o Rustiki, očitno še nisi slišal za čokoladnico v pasaži Maximarketa. Ti garantiram, da bolj kvalitetnih čokoladnih izdelkov (vsi ročno izdelani in brez konzervansov) v Sloveniji prav gotovo ne najdeš.

 17. frius pravi:

  …z otroki.

 18. Jasna pravi:

  Od kdaj pa je tebi zakotnost in skromnost šarmantna? Če bi ti res bila bi mi bil bolj všeč. Priznam, da te bolj slabo štekam. Drugač, grde besede ti lepo pristojijo.Totalno frajersko!

  Miran: Prispevki so nežni i šarmantni…In smo že navajeni, slačšic, ker za Oskarjev rojstni dan je spekel zaherco.

 19. bettyruffino pravi:

  najboljša slaščičarna je mihalek, nobenih praškov, vse natur, ko enkrat tam ješ, vidiš kakšen poftl je vse ostalo

 20. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Poznam samo Mihalekove piškote, ki so res izvrstni, nisem pa vedel, da delajo tudi slaščice.

 21. Vanja pravi:

  Pri Vikiju smo naročili torto za prvi rojstni dan, ko smo jo prišli pobrati, so pa nanjo preprostot pozabili. potem so na brzino nekaj skupaj vrgli, cena je bila pa še vedno isto visoka. Opravičilise niso.

 22. Luka pravi:

  Njam

 23. chef chef pravi:

  @Vanja: Cena definitivno ni mogla biti visoka.

 24. nevenka nevenka pravi:

  Ribezove pite pa še nisem jedla, to mora biti nekaj popolnoma drugega kot jabolčna. Jedla sem pa borovničevo in malinovo, prelite s sadnim želejem in smetano. Zelo, zelo dobro.
  In stari lokali imajo svojo dušo, ki jo razne renovacije ponavadi odvzamejo. Tradicija ima svoj šarm.

 25. jula pravi:

  no ribezova v vikiju je res neki najboljšega!

 26. Bucika pravi:

  Z otroKI. :-)

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.