Dva Merkla

Ponedeljek, 6. oktober 2008

Včeraj sem na bolšjaku kupil dva angela za Oskarjevo in Jonasovo sobo. Dal sem jima ime Merkl. Obema. Prvi igra bas kitaro, drugi pa je iz funky pihalne sekcije. Zgledata pa takole:

Am-2
Am-1

Zanimivo, da je basist levičar. Lahko bi bil tudi Paul McCartney.

Sicer pa ni, da bi ta kič gledali preveč od blizu in se poglabljali v podrobnosti. Primernejši pogled je takšen. Angelčka visita levo in desno od okna.

Soba

Merkla sta stala 25 evrov vsak, vendar sem ceno zbil na 20. Na nekem drugem štantu so nekaj nedelj nazaj prodajali tudi stare, obtolčene, okrušene angelčke — po 200 evrov! Četudi bi bili res originalni in četudi mi ne bi bilo škoda toliko plačati, ne bi kupil niti enega. Ne morem si namreč kaj, da ne bi domneval, da so ukradeni iz kakšne vaške cerkve.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 6. Oktober, 2008 ob 09:05 v kategoriji BabyBlog, Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

29 komentarjev na “Dva Merkla”

 1. Nataša Nataša pravi:

  Hm. Ne vem, če je v redu, da Merkel visi Oskarju nad glavo. Nad posteljo. Pa ne zaradi kakšnih duhovnih pomislekov, ampak v primeru, da popusti šrauf.

 2. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Nataša: Pozabil sem omenit, da sta kipčka (iz gipsa) visoka približno 20 cm in precej lahka. Zato ni bojazni, da bi žebljiček popustil.

 3. Peter pravi:

  Pa zakaj so vsi starši obsedeni s temi (ogabnimi) angelčki?

 4. chef chef pravi:

  Groza :D

 5. abc pravi:

  To je RES pravi kič. Saj ne morem verjet, da ljudje dejansko kaj takega kupijo.

 6. abc pravi:

  ..mislim, ker obstajajo res korektne – estetske replike.

 7. Dinozaver pravi:

  Krasna sta.

 8. Pumperdekl pravi:

  tvoj podmladek bo muskantarski in bo špilal po hribih in razveseljeval pohodnike
  http://www.youtube.com/watch?v=cGTIUkXNniY

 9. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Hmnja, sicer sta tvoja otroka in verjamem da veš kaj delaš, ampak kaj si prepričan, da se ju predvsem Oskar, ki je v “pravih” letih ne bo bal?

 10. Jasna pravi:

  Tako si nežen in romantičen. A to pride z leti? Krasna angelčka. Drugač glede na to, da u Zagrebu na Hreliću (mnogo bližje mi je od LJ.) najdem kakšne broške za 1 kuno se mi zdita angelčka draga. Pa ne samo broške, tudi plošče so po 10 kn, ali kakšne druge drobnarije za imidž. Na Hreliću je vse skoraj zastonj.

 11. Khmer Rouge pravi:

  Čist maš že zjeban okus. A si preveč narodnjake poslušal? Nad posteljo jima raje obesi Caravaggiovo sliko angela: http://mentalfloss.cachefly.net/wp-content/uploads/2008/02/Caravaggio.jpg

 12. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Rdeči Kmet: Ali mi pripisuješ, da bi si lahko privoščil Caravaggia? Ali da bi mi ga Uffizi sploh prodal?

 13. Khmer Rouge pravi:

  Ne bod tok pikolovski, mislil sem reprodukcijo slike.

 14. Khmer Rouge pravi:

  Lapsus, ne gre za sliko angela, pač pa amorja.

 15. Aja pravi:

  Meni sta pa všeč (no mogoče taprvi dosti bolj, tadrugi ima obraz poceni plastične punčke, no cel je več ali manj kot poceni plastična lutka)

  ampak nekak ne razumem, kako je možno, da sta mi všeč, ker sta kičasta,

  samo po drugi strani se mi pa zdi, da izžarevata nekakšno nežnost, mehkobo, otroškost, malodane neko skrivnost, ki jo lahko razvozlajo samo čisto majhni otroci,
  mi odrasli pa lahko samo nekaj slutimo, nekaj se nam dozdeva, pa ne moremo čisto natančno določiti, pomenovati, kot da naša ušesa ne slišijo več njihove glasbe, ampak zdi se nam, da ni bilo vedno tako …

 16. miran pravi:

  MARKO čudi me, da vedno pišeš kako nekaj kupiš.Saj je to lepo. Ali narediš tudi kaj svojim trem otrokom brez, da bi kupil?

 17. 1tastar pravi:

  Da ju nisi slučajno pri uršulinkah ukradel :?:

 18. urša pravi:

  Zakaj jima nisi kaj drugega kupil za nad glavo? Kakšne slončke lepe, al pa pajacke. Tko versko blazno delujejo tejle anglečki.

 19. djubre pravi:

  ta zapis je dejansko duhovit. predstavljal sem si, da ga crnkovič prebere ozvočen z mikrofonom in oborožen s svojim tretjestrunskim glasom. potem sem se zasmejal s smehom kurblajoče lade njive.

 20. smokva pravi:

  sorry marko, sam tole obupno sobo moram komentirat. en mal domišljije bi pa lahk uporabila vsaj pri izbiri barve sten, če ne že pri opremi?!

  ko se samo spomnim – isto barvo sobe sem imela jaz kot otrok. nikoli mi ni bila všeč. ni ne modra, ne sinja, ne nič. kr neki. dejta to popestrit s kakšno okvirjeno fotko tamalih dveh, al pa še boljše – v baumaxu, baby centru, nami, kjerkoli, se dobijo take nalepke risanih junakov al pa recimo tako spužvasto-stiroporasti liki Nodija, Fifi, Disney-jevih junakov,…

  pa brez zamere!

 21. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Smokva: Sodeč po tvojih priporočilih glede artiklov in trgovin ti lahko samo priporočam, da ne soliš pameti drugim. Pa brez zamere.

 22. smokva pravi:

  aha, torej so tvoji ˝merkla˝ in bolšjak na višji inštanci kar se kakovosti, okusa al karkoli že tiče?! lej, čez kakšno leto ali dve ti bo Oskar sam povedal svoje mnenje o funky angelčkih v njegovi sobi. imam sina starega točno toliko kot je tvoj starejši in če bi mu obesila na steno kaj takega še pogledal ne bi. mogoče prvič.

 23. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  V isti sapi šimfaš angelčke in priporočaš spužvasto-stiroporaste diznijeve like? Pa saj nisi resna.

 24. Biba pravi:

  Luškano! Naj varujeta otroke pred tisto grdo opico ‘z drevesa’ :lol:

 25. markopigac pravi:

  marko, se kriz jima nabij na steno ;)

 26. dr. Onyx pravi:

  Jaz sem imel ko sem bil majhen tudi tazga angelčka (sicer iz poliestra, drugače pa domače delo), samo sem mu obraz s svinčnikom pobarval na črno, ker nisem razumel, zakaj bi morali biti vsi angeli belci.

 27. Pitt pravi:

  Spoštovani

  Jaz pa menim, da je potrebno vse stvari poimenovati s pravim imenom. Da skrajšam, kolikor je meni znano, pa nisem nikoli študiral umetnosti, tole niso angeli pač pa bi so “putti” glej link: http://sl.wikipedia.org/wiki/Putto .

  Medtem ko tipkam razmišljam kaka je vizualna razlika med Putti in Kupidi, pa si ne znam odgovoriti.

  Če gdo ve, naj prosim pove. :-)

 28. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Pitt: Hvala za poduk. Nisem vedel.

 29. helena pravi:

  Ni pošteno, da Simona Rebolj ni izbrana za stalno hišno blogerko, njeni prispevki kvalitativno daleč presegajo tudi nekatere, ki to so.
  Skratka prav se Vam zdi, da je plačano manj kakovostno, pa tudi manj obiskano.
  To je mnenje mnogih.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.