hudicek.jpg

Četrtek, 16. oktober 2008

Pred desetimi leti ali več sem v veleblagovnici Harvey Nichols v Londonu kupil Jean-Paul Gaultier kapo s hudičevimi rožički. Bila je smešno poceni — za JPG — in se mi je zdela dober štos.

Hudičeve kape nisem nosil pogosto, ker so me ljudje čudno gledali in celo spraševali, češ, ali je že pust in kaj pa jaz predstavljam. Slovenija je za kaj takega preveč zategnjena, sam pa nisem in nočem izpasti ekscentričen. Tako sem jo v glavnem imel za notranjo uporabo: po pranju glave sem si z njo delal frizuro, da mi lasje ne bi štrleli (in da se ne bi prehladil, če je hladno, ker se nerad fenam). Kapa je za mojo glavo malo premajhna in se nikoli ni zelo raztegnila, zato dobro stisne lase. To je ena taka kopalnična fotka izpred petih let:

Mc-Hudicek-3

V te namene jo uporabljam še danes, vendar po novem služi tudi za kaj drugega. Včasih recimo zjutraj ne najdemo Oskarjeve kapice, ko ga liframo v vrtec, in v tem primeru mu poveznem na glavo kar svojega Gaultiera. Malo mu je ohlapen, ampak ni, da bi dol lezel. S to kapo zgleda takole:

Oc-Hudicek-3

Takšen je Oskar. Po eni strani velik frajer z roko v žepu, ki že raje hodi sam po pločniku, kot da bi se pustil peljati za roko, po drugi strani pa še vedno sesa palec.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 16. Oktober, 2008 ob 13:17 v kategoriji BabyBlog, Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

36 komentarjev na “hudicek.jpg”

 1. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  Hehe, kako glasuj-zame stil prve fotke :mrgreen: Sicer pa kul kapa.

 2. chef chef pravi:

  Tudi jaz sem bil frajer in sem šel po stopnicah dol z rokami v žepih. Rezultat je bil tak, da so mi mlečni zobje izpadli daleč pred vrstniki :)

 3. post mail pravi:

  prej zgleda kot kaka vikinčka čelada.kapo dol

 4. boštjan pravi:

  važn da je JPG,itak

 5. Kobrowsky pravi:

  Haha, čebóšmél aparat obrnjen strano cebe, sene bóšni koli slikal!

 6. Irena pravi:

  Kje ste pa nabavili to prelepo Burberry jaknico?

 7. fetalij fetalij pravi:

  lej ti malega, kr burberry… :) ) kapa je pa huda in crni, priznaj da si se planiral prijavit na glasujzame, pa je potem razum zmagal…

 8. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Bundico je podedoval od starejšega prijateljčka, ki jo je že prerasel.

 9. chef chef pravi:

  Itak, v drugi roki pa šop črno-belo fotokopiranih 100-evrskih bankovcev!

 10. Jasna pravi:

  Kapca…simpl in zažiga. Za tipe z jajci. Kje si ti to, v kopalnici? Dej povej koliko zjutraj istisneš cm paste za zobe? ( retard humor ).
  Ne varjamem ti, da ti česa ne najdeš. Ti točno veš kje imaš kaj, ampak bolj kul se sliši, da česa ne najdeš.
  Mali hohštaplerčki pa pridno rastejo.

 11. Tadej Tadej pravi:

  to z zategnjenostjobi se strinjal, v sloveniji si kakor na odru gledališča, kar me jezi 500 na uro …

 12. Fuga pravi:

  Ja, sicer smo kape včasih nosili pogosto, potem pa kar niso bile več moderne. Tole z modnimi dodatki je prav kul in jaz bi rabil takšno z lasmi.

 13. nevenka nevenka pravi:

  Ko bo Jonas malo večji, se bosta pa z Oskarjem za rožičke kregala :-)

 14. djubre pravi:

  sooooo cuuuuuuuuuuteeee.

  @bedanec: haha. pa je res glasuj zame. mislim, da bi se moral marko crnkovič prijaviti na glasuj zame z vzdevkom ***mali_slatkiš*** potem bi mu spodaj napisal 5-ka, jedna pusa za tebe.:):):):):):):):):)<3<3<3<3<3

 15. zvezdica pravi:

  Mali je velik frajer in kapca je res šponska, a jo vendarle raje prepusti Oskarju. No, za notranjo uporabo jo pa le ponucaj, da ne bodo lasje štrleli :)

 16. Pumperdekl pravi:

  M pozabljaš pa da držiš v roki pred ogledalom nekaj najboljšega kar je nOKIA naredila, po tem telefonu so šle zadeve pri Nokia samo še navzdol saj njihovi telefoni sedaj zdržijo samo še cca eno leto intenzivne uporabe.

 17. Sašo pravi:

  So “fuge” ploščic v kopalnici rjave, ali so malenkost zanemarjene?

 18. patricia pravi:

  krasna kapa, jaz bi jo brez pomislekov nosila. bi bilo pa super, ce bi vidva oba z oskarjem imela enaki! to mi je prislo na misel, ker, ce se le da, si kupim enake kose oblacil, kot jih ima moja se ne 5 letna deklica, kar je pa najveckrat izvedljivo le pri dolocenih znamkah cevljev. sreca za malo!.zdaj pa vprasanje: zakaj je potrebna navedba, da je bila jpg kapa poceni in da je jakna podedovana???zakaj se nihce ne zna, ali ne upa (?) z nicemer pohvalit, vedno se nekje zazna neko oklevanje, saj bi se (hvalil), ampak si ne upam prav na direkten nacin, vedno se je treba z necim opraviciti. razen jonasa, ki je v tem pravi car v pozitivnem pomenu, se nisem zasledila nikogar. kaj pa je v tem slabega, ce kupimo svojim otrokom in sebi najboljse, saj jim vendar najboljse zelimo in tudi sebi bi morali, ker, kot pravijo, taksni tudi drugim samo vse najboljse zelijo (hahhhahahha). no ja, vedno se bo nasel kdo, ki bo ob tem pokomentiral fuge v kopalnici.lp

 19. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  Oprosti, MC, ampak skušnjava je bila prehuda. če se kdaj odločiš prijaviti na glasujzame, ti ne bo treba pimpati slike, sem ti jo že jaz.

  Tako zvani blogovani:

  http://shrani.si/f/19/WU/1EeEYV2t/blogovani.gif

 20. 1tastar 1tastar pravi:

  V glavnem pa s to kapo na glavi izgledaš tak, kakršen si :mrgreen:

 21. Jasna pravi:

  Dej no, Patricija lepo te prosim, da bi tata in sin imela enako kapo! Pa saj bi izgledala kot nočne omarice! Če je kapo kupil na rasprodaji in, če je bombonček bundico podedoval zakaj bi pisal drugače (neresnice) kot, da itak ni zadosti velik hohštapler?! In kaj ga primerjaš z Jonasom, ko pa je Jonas čist drugačen, ne glede na vse svoje boljke
  ( corvete in tehniko ) Jonas je preprost značaj. In s čim se je hvalil Jonas? Kolikor se spomnem s pogledom na morje, kajneda?

 22. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Patricia: Saj poznaš izraz peer pressure? Da te okolica sili početi, ravnati, misliti tako kot večina? Da se prilagajaš? Jaz se zelo rad pohvalim s kakšno stvarjo – ki ni nujno draga –, ampak kot si mogoče opazila, jih potem poslušam, da sem snob ali še kaj hujšega. Kaj vse so nakladali, ko sem na blogu objavil Oskarjeve all-starke! Dejstvo je, da je ta Burberry bundica res podedovana. In če smo že pri tem, prav zdaj nameravam naročiti Burberry marsovčka (duffle coat) za Oskarja in pajacka za Jonasa. Ne pride mi na misel, da bi to potem objavil. Raje imam mir.

 23. Tanci pravi:

  “sam pa nisem in nočem izpasti ekscentričen.”
  Phahaha, kaj si reku.
  Ampak verjetno nošenje res ne bi bila dobra ideja, bi se te kakšna mamca še ustrašla.

  Slikanje v ogledalu je lame :) (razen za na GZ :) )

 24. mm pravi:

  ma dej MC, dost je teh tvojih preseravanj.Imaš sicer kr nekaj fenov, ki padajo nate, ampak tvoj ego je očitno prezaposlen z zdravljenjem sebe preko zunanjih podob. Gaultier, al kaj?

 25. levinja levinja pravi:

  Meni je pa stric Crni v tej objavi končno postal navaden človek.Jean-Paul Gaultier gor ali dol,saj pravi da je bila poceni,pa tudi če bi dal pol plače zanjo,koga to briga.Čist luštna objava.Tamali je pa itak bl fejst kot stari :)

 26. patricia pravi:

  prilagajanje okolici je po mojem mnenju sprejemljivo samo v vojnih razmerah, hahahahhahahah,ko gre za prezivetje, sicer pa je bolje, ce okolico prilagodis sebi. mislila sem, da ima pisanje blogov prav ta namen. ce se ze clovek s tem ukvarja, potem res ne vem, zakaj ne bi objavil prav vsega, kar sodi pod dolocene kategorije. sploh ce se rad pohvali. konce koncev niti ne gre toliko za hvalo, kot verjetno za deljenje veselja z drugimi, ko si privoscis nekaj, kar te spravi v dobro voljo. in taksna objava bi praviloma morala imeti “ketonal” ucinek na vse druge prebrane jamrajoce bloge.

 27. knitter pravi:

  Tale hudiček pa bi prav pasal v Peking te dni, ko je totalno žvepleno zasmogan.

 28. Karmen pravi:

  Patricia, enaka oblačila za mamo in otroka? Modna policija pravi >strong>ne, nikakor! :-)

 29. Uršula Uršula pravi:

  Patricia, najprej se podpišem pod Karmen, ker … hmmm, enaka oblačila za mamo in hčerko … ne, ne, ne.

  Marko, takle dober štos bi pa še jaz imela. Slika te približa nam. Mali pa je cart. Kako je brata sprejel?

 30. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Uršula: V redu. Rad ga lupčka in boža, ampak še raje ga tudi po moško potreplja, tudi po glavi, ali mu hoče uturit flaško v usta. Vse iz ljubezni. Treba ju je stalno imeti na očeh.

 31. fetalij fetalij pravi:

  bedanc :lol: zdaj vem kdo pimpa tistim šestnajstletnicam slike za tja gor! :D

 32. Jasna pravi:

  Poznaš tisti rek: Ko hudič ima mlade….,malo me asocira tole s kapcami. Včasih preberem tvoje kolumne v Jani in pomislim: pa ni valjda takšen starš, kot jih opisujej v knjigi Oštekomanija Stevena D. Lewitta. Tisti ljubeči starši, ki vrtijo Mozarta še nerojenim otrokom, z dojenčki obiskujejo muzeje in tečeje francoščine. Dobro no, raje pustimo.
  Kar se tiče stila Alan Hranitelj v intervju za SP- Dela pravi: da ni pomemben, da so ljudje preveč obremenjeni s svojim videzom, da tudi tisti, ki nima stila ga na neki način ima, da je simpatično, če je kakšna stvar narobe, ker to daje osebno noto. Nekako se strinjam s svojim zemljakom.

 33. Rok pravi:

  Jasna, a si Hrvatica? Alan Hranitelj je hrvaškega rodu. Samo BTW.

 34. M pravi:

  ti si pravi hudiček.

 35. vibram five pravi:

  Another hand, she took a bookmark in the book, look in the vibram five process of reading, perhaps she walked in the far end willow tree, she is reading in the five fingers breeze. Perhaps this is the west wing of the book the vibram fivefingers unrelieved by or proper.

 36. vibram fivefingers pravi:

  vibram fivefingers is at an unprecedented pace experienced five fingers prospects the craze using the times, walking in the forefront using the times. the comparison of option styles is unique,it’s the five finger shoes which i like best.Often see this sort of modeling.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.