Babura in gospa

Ponedeljek, 2. november 2009

Se opravičujem, ker posegam po drastičnih primerjavah, ampak drugače na Pop TV ne bodo razumeli. Skratka: razlika med Kmetijo slavnih in programskimi vsebinami, kakršne predvaja TV Slovenija, je razlika med kurbirsko razgaljeno in našemljeno baburo, pobeglo iz bara za vogalom šoferskega motela, ki teka po mestu in kriči mimoidočim: “Jaz hočem seksat! Jaz hočem seksat!”, in med nevpadljivo napravljeno žensko, ki se zna spogledovati.

Da bo prva pritegnila več pozornosti, je jasno že vnaprej. Ampak tako je tudi mišljeno: dama si ne želi pozornosti, kakršno vleče nase omenjena babura. Ni pa mišljeno, da bo prva v redkih trenutkih zbranosti pripominjala, da je njen način pritegovanja pozornosti boljši od načina druge, ker je pač očividno učinkovitejši. Predvsem pa ni mišljeno, da se bo usajala nad dotično gospo, če si ta drzne biti začudena, češ, kaj se pa ta prasica tukaj dere.

Nauk te basni je v bistvu interpretacija svobode govora in televizijskih ratingov: če ljudje radi gledajo neko oddajo, potem nihče nima argumentov, da bi o njej kaj slabega povedal. Načeloma imamo pravico kritizirati, nimamo pa argumentov. Argument, ki povozi vse druge, je namreč samo eden: gledanost. Na to je danes zreducirana svoboda govora. Govorimo lahko vsi, saj živimo v svobodnem svetu, vendar pametni izpadejo le tisti, ki so si prilastili argumente. Prilastili so si argumente ulice — no, hleva — in z avtoriteto domnevno reprezentativnega vzorca eliminirali vse druge: argumente zdrave pameti, dobrega okusa, dostojnosti, diskretnosti, vzgoje in vzgojnosti, zasebnosti, kulture, kulture govora in kulturnega obnašanja.

Tako lahko zdaj Pop TV svobodno teka naokoli in kriči, da hoče seks, RTV Slovenija in vsi drugi zaskrbljeni državljani z institucijami vred pa ne smemo nič pripomniti. No, saj lahko — ampak bolje, da ne, saj se s tem izpostavljamo vrsti tveganj.

S kritiziranjem Kmetije slavnih se lahko, prvič, izpostavimo posmehu, saj kot rečeno nimamo boljšega argumenta, kot je ta njihov, da so dosegli svoj poslovni in programski cilj na preprost in učinkovit način. To sicer priča o njihovi samozadovoljnosti in sprenevedanju, ampak tako pač je. Kmetijo ljudje gledajo, kaj torej nakladamo?

Nadalje nas lahko obtožijo, da tudi mi kritiki radi gledamo Kmetijo, ker smo tako kot njeni molčeči ali glasni fani tudi mi voajerji. Ker kdo pa ni voajer? Seveda pa kot zadrti puritanci tega za nič na svetu ne bomo priznali, saj smo ali se imamo za intelektualce — kar je (oboje) za njih pomilovanja vredno znamenje kulturne indoktriniranosti. Vsakemu zgražanju nad Kmetijo vzamejo kredibilnost že s tem, da kritikom pripišejo hinavščino, celo moralno pokvarjenost. In ne samo to! Na Pop TV res mislijo, da vsi gledamo Kmetijo. To sklepajo iz dejstva, da smo jo očitno gledali vsaj nekaj minut, če smo si drznili o njej napisati kak stavek. V takem primeru potem zmagoslavno vzklikajo: češ, le poglejte, celo intelektualci gledajo Kmetijo!

Tretja nevarnost pri kritiziranju Kmetije pa je, da producentom vse prav pride. Pop TV je navdušen nad vsem, kar kdo reče o Kmetiji, pa če je še tako kritično. Vsako mnenje je v službi Proplusovega marketinga. Vsem zainteresiranim — in teh se kar tare, pa če so še tako jezni ali prezirljivi — so odstopili pravico do svobodne uporabe franšize Kmetija, pri tem pa večji del koristi (da ne rečem dobička) pobirajo sami. Vsaka fotografija in povzetek v trač revijah, vsaka kolumna v časopisih, vse nosi njihov brand in vsi v bistvu delamo za Ronalda S. Lauderja. To je pri vsem skupaj še najmanj nerazumljivo. Če se je nekdo sposoben okoristiti z najprimitivnejšim ekshibicionizmom najnižjih primerkov homo napol-sapiensa kot družbenega bitja, potem bo znal izrabiti tudi kakšno boljšo plat človekove narave in duha, pa če je še tako diametralno drugačna. Nenazadnje pa lahko ta svoj nenačelni kulturni eklekticizem tudi proda kot znamenje odprtosti do različnih pogledov ali celo kot zgled medijske demokracije.

Po mojem je Pop TV navdušen celo nad pozivom RTV Slovenija inšpektoratu za medije — kjer so se naredili neumne in zadevo odstopili naprej APEK —, da preveri vsebinsko spornost oddaje in jo temu primerno ukaže premakniti v manj gledan termin. Potezo pozdravljam. Resda je malo don-kihotska, saj lahko vsaka nedolžna dušica izve vse o seksu na Kmetiji tudi s stojal s tiskom, medtem ko z mamico čaka v vrsti pred blagajno. Pa vendar in ravno zato. Treba je bilo povzdigniti glas in povedati, da ni dovolj izklopiti televizor, če nočemo gledati tega gnoja. Preveč je že dejstvo, da tak gnoj sploh obstaja, saj se v tej majhni Sloveniji pač toliko bolj nehigiensko širi tudi tja, kjer ga v normalnih okoljih niti ne bi opazili. Problem je v tem, da Kmetiji preprosto ne moreš ubežati — in za čiščenje Avgijevega hleva so dovoljena vsa sredstva. In ne sprejemam argumenta, da bi javni zavod najprej moral pomesti pred lastnim pragom, preden se gre pritoževat. Ne. Razlika med gnojem in slabim programom je velika in bistvena — predvsem pa se ne meri z ratingi.

Dnevnikov Objektiv, 30. 10. 2009

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 2. November, 2009 ob 00:18 v kategoriji Dnevnik 2004-, Kolumne.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

49 komentarjev na “Babura in gospa”

 1. Stascha! pravi:

  No, eno drži – Kmetiji se ne da ubežati. Tudi jaz je ne gledam :D pa se ne “delam fino”, ampak pač nimam TVja in je ne bi mogla gledati, tudi če bi si v trenutku norosti zaželela 10 mintunega ogleda.

  Kljub temu znam sredi noči našteti vsaj 5 imen udeležencev, vem, kdo se je po njej gol sprehajal (sem vesela, da mi je vizualni del tega prihranjen) in celo da so, joj prejoj, na Kmetiji (baje) seksali.

  Oglaševanje je grozljivo. Ratinigi tudi. Ali pa še bolj.

  Kljub temu me niti malo ne skrbi dejstvo, da se take stvari (tudi pri nas) snema in predvaja. Bolj me skrbi rating. In to, kako besno ljudje sledijo, vsi obupani, ker “včeraj niso mogli gledat”.

  Oddajo lahko ukineš, vendar s tem populacije še ne spremeniš. Mogoče pa ta teden ne bi šla iz hiše, bo not bl varno…

  ???
  :-S

 2. markopigac pravi:

  Lepo si to napisal soimenjaće!

 3. uršula pravi:

  oo, stascha, srečnica, jaz sem pa videla onega, ki je gol telovadil. temu res ne moreš ubežat, ko med reklamami na enem drugem programu malo preklapljaš okoli.

 4. NordStar pravi:

  Kmetija je strel v polno za brezobzirni ameriški tv marketing. Tudi mene je zadel, čeprav imam kritično mnenje o Kmetiji, predvsem s stališča manipulacije. Zadeva se gleda kot neka polresnična telenovela. Počutim se kot narkoman. Lahko neham, kadar hočem, a za sedaj še ne bi.

 5. Marko Crnkovič pravi:

  Vsak zasvojenec pravi, da lahko neha, kadar hoče.

  PS: Hvala, Pigac.

 6. chef chef pravi:

  Problem je že v tem, da so vse bolj ali manj solidne oddaje prestavljene na 9. uro. Pa to niti ne bi bil problem – v praksi že med čakanjem na film, ki se začne ob 21. enostavno ne moreš spregledat vseh teh debilizmov, tudi če si jih želiš spregledat.

 7. Mikka pravi:

  Spor RTV zoper ProPlus je morda docela upravičen ampak totalno narobe tempiran.

  Če bi si RTV resnično želela pomagati pri tem, da slovenskim TV gledalcem omogoči “najvarnejšo” izkušnjo pri gledanju tovrstnih programov, bi POP TV že pred snemanjem po tihem opozorili, da je oddajo potrebno označiti z ustreznimi zvočnimi in slikovnimi informacijami o njeni vsebini oz. se z njimi vsaj pogovorili o nekem drugem terminu predvajanja. Poslanstvo RTV bi bilo opravljeno-POP TV bi jih nabrž itak ignoriral, ampak dobra stara teta s Kolodvorske bi v očeh ljudstva (vsaj za kakšno minuto) izpadla kot skrbna in na standardnih kvalitete temelječa TV hiša.
  Če pa čakaš tri tedne in iznenada v javnost poženeš poziv h gonji, pa je imo več kot očitno da bi rad samo skočil na vlakec prepoznavnosti. Pa četudi se vmes grdo spotakneš in padeš predenj.

  Bi pa omenil neko akcijo, ki nekako pade v pozitiven spekter v primeru En medij vs vsi ostali:http://www.radiostudent.si/article.php?sid=21018

 8. Rok pravi:

  Kako vesel sem, da za Kmetijo slišim samo takole iz blogov.

  Hvalabogu za torrent sajte in za možnost, da lahko gledam samo tisto, kar hočem.

  Slabost pa je, da včasih ne vem, da bi me morala že grabiti panika zaradi npr. prašičje gripe. ;-)

 9. Špelca pravi:

  Ha, tole si pa res dobro spisal. Sicer si obenem naredil tudi ti reklamo za Kmetijo, a to je le kaplja v morje vseh oglasov, člankov, nagradnih iger, komentarjev itd. na temo Kmetija.

  Glede na to, da je bilo že nekaj Kmetij, Bigbrotherjev in še česa na POP TV, pa bi lahko že pred oddajo, ne pa po nekaj tednih predvajanja, kdo naredil red. Take oddaje gledajo tudi otroci, žal, saj se njihovi starši ne zavedajo, da so neprimerne za otroške oči.

 10. MihaM pravi:

  @Špelca:nekaj mi ni jasno v tej logiki: praviš, da je oglasov toliko, da jim ne moremo uiti. V drugem odstavku pa praviš, da gledajo otroci, ker se starši ne zavedajo, za kaj gre.
  Skratka, očitno vsi ti oglasi gredo mimo slovenskih staršev.
  Je mar to mogoče, ali pa gre za sprenevedanje?
  Če gre za sprenevedanje, mar ni njegov vzrok to, da živimo v času, ki si nihče ne upa sprejeti odgovornosti – torej bodo starši čez deset let pač rekli, da je njihov otrok na slabih poteh zato, ker ga je pokvaril Pop TV? Ali pa bi mogoče morali starši sprejeti odgovornost ZDAJ in otrokom prepovedati ogled oddaje? Ampak, potem bi se soočili z otrokovo jezo in zato se raje sprenevedajo in valijo krivdo na druge.
  (pri čemer se seveda z Markom strinjam glede oddaje)

 11. MihaM pravi:

  Aja, še to: starš si ravno zato, ker moraš sprejemati odgovornost. Če jo ne, si lahko tudi naključni mimoidoči v življenju lastnih otrok.

 12. nora pravi:

  Mah gnilo, negnilo, zrežirano, plehko in kaj vem kaj še, gotovo zanimivejše od baleta iz leta 96 ali ponavljajočih se političnih spletk in sprenevedanj.
  Tle je vsem jasno da gre za šov, pri dnevnih novicah pa samo manjšini.

 13. Špelca pravi:

  Napisala sem, da se starši ne zavedajo, da so te oddaje neprimerne za otroške oči, ne pa da se ne zavedajo, za kaj gre. Tako da ne vem, ob kaj si se spotaknil.

  Kolikor jaz vidim, se strinjava.
  Najprej gre za zavedanje, da to ni primerno za otroke, nato pa še za odgovornost, da otrokom tega ne dovolijo gledat.

  Izgovarjanja na to, da je po vseh medijih polno Kmetije ipd. zadev, pa kar se tiče starševske vloge tudi jaz ne kupim.
  Pri nas deluje – pri nas ne gleda noben Kmetije, ne odrasli, ne otrok.Pa niti ne zaradi tega, ker bi otroku prepovedali gledanja, ampak zaradi tega, ker se tudi njemu zdi neumno in neprimerno in nepotrebno zabijanje časa.

 14. NoMercy pravi:

  he he
  kot 6. in 9. Božja zapoved (Ne nečistuj / Ne želi svojega bližnjega žene ) in še 3. smrtni greh ( Luxuria: pohota )
  ampak:
  folk f**a za vsakim vogalom, pa če je zemlja še tako okrogla, jajčasta ali ne_oglata :P
  —————————-
  bistvo je pa v tem, da eni (dušebrižniki) uživajo v tem, da druge (delikvente) stigmatizirajo, drugi pa v tem, da se s svojim početjem dela norca iz prvih.
  —————————
  mnogolema medijev:
  je bolj kulturno prikazovati s čim in kako se otroci delajo ali s čim in kako se pobijajo??
  Zoper prikazovanje masakrev, nesreč, vojnih grozot .. še nisem zasledil apela o primernosti prikazovanja v t.i. prime_timu!!
  Da o tem, koliko golote je v cerkvah na freskah, križu ne govorim.
  —————
  in v čem je sploh razlika med: moškim spolnim organom, onetom, penisom, tiče, k****m, … ??? še iste črke nastopajo v vseh lepih in grdih besedah!!

 15. NoMercy pravi:

  in le, da je v tem primeru “babura” RTV SVN, ki zato, ker imam elektriko, njo MORAM plačevati
  gospa pa je POP TV, ki dela oddajo zato, da jo prodaja, da pošteno zasluži.
  Kot, če bi branjevki na trgu rekel babura in uslužbenki v državni službi gospa.

 16. NoMercy pravi:

  a se v Labodjem jezeru balerinam in baletnikom še vidi vse mednožje ali so si že nadeli primerne kostume?

 17. MihaM pravi:

  Da ne bo kdo mislil, da se mi Kmetija zdi neprimerna za otroke, ker Štern kaže lulčka, kar naj ga. Problem je v tem, da prično uspeh v življenju enačiti z luzerstvom.

 18. Stascha! pravi:

  nomercy, ni problem golota, ampak nivo.
  kolega je komentiral: vsak 30 let star nemški pornič ima več zgodbe in “inteligentnih” kadrov, kot te vrste šovi…
  z drugim delom se strinjam – zakaj za vraga noenega, ampak res nobenega, ne moti nasilje v filmih, poročilih, in povsod drugje?
  ja seveda – streljanje je bolj “moralno”, važno da se muc in tičev ne vidi…

 19. NoMercy pravi:

  Stascha! – kavelj vidim v tem, da se pod_nivo sposobnosti delanja oddaj na nacionalki ne da primerjati niti s pornjaki iz 1970-tih niti pri eminentnih oddajah raznih miz: so že koga, ki je bil vsiljiv in “nespodoben” do ostalih udeležencev, ogaben v izjavah … vrgli ven iz oddaje?? prekinili oddajo? se opravičili gledalcev zaradi “nerodnega” izbora vabljenih?? dali na hladno voditelja omizja ali uredika?? — NEEEE … šlo je za gledanost!!
  In kaj je še huje: iste onesnaževalce ponovno vabijo (na nacionalki!!) za vsak omizje, komentiranje …

 20. df pravi:

  G.Crnkovič, a se boste vi in vaši bližnji cepili proti novi gripi?

 21. Marko Crnkovič pravi:

  Ja.

 22. Stascha! pravi:

  nekvalitetna nacionalka gor ali dol (s tem se načeloma strinjam) – bi z veseljem plačevala naročnino samo zaradi hribarja :D

  če bi ga lahko po tv-ju spremljala (ga spremljam, ampak drugače). pa kaj, ko so se potrudili in ga umestili v “ugoden” termin.

  seveda je jadanje nacionalke proti kmetiji “rahlo” hinavsko. nekako ne delim mnenja z MC, da bi lahko program na nacionalki (z izjemo omenjene oddaje) poimenovali “gospa”. niti v primerjavi s kmetijo, ne. žal.

 23. dare pravi:

  Če neka stvar prinaša denar, to pa že lahko po mojem razumejo tudi intelektualci! Ne vem sicer za Anjo Tomažin koliko je formalno izobražena, vem pa da je luštna baba in, da se mi jo je zdelo škoda, ko sem slišal, da je zraven tega sranja. Pa sem pomislil. saj konec koncev denar menda ne smrdi po tisti kmetavzariji. Kot ne smrdi Emeršiču oz. Batini, kot ne smrdi Jonasu in njegovemu trenutku resnice….in spisek je valjda dolg kot čreva. In tudi to, da bodo taka jajca prinašala denar je zagotovo potuhtal kakšen pameten in izobražen tip. Potemtakem se eni omikanci zgražajo nad takšno pogrošno produkcijo, nekateri jo pa delajo. Verjetno kakšen počne tudi oboje ?!
  Prastara finta, da se bo v naslednji epizodi zgodilo to in to….se bo nekdo spotaknil in padel v ….tri pike …bogve kaj pa itak še vedno deluje na vsaj pol milijona folka. A ni fajn!?

 24. Stascha! pravi:

  @dare: večjo težavo zame predstavlja vprašanje, ZAKAJ dotična stvar prinaša denar :)

 25. dare pravi:

  Aja, saj res :) !!!

 26. Rado Rado pravi:

  Sinoči sem gledal prvih petnajst minut te studijske Kmetije.

  Pa to je čisti “podn”. Voajerstvu navkljub je to popolnoma negledljivo. Me pa ob tem zanima, ali so ustvarjalci oddaje res tako prodane duše, da zgolj za denar brodijo po takšnem gnoju? Jim ob lastnem delu ne gre na bruhanje?

 27. Špelca pravi:

  Ne, Rado, ne gre jim na bruhanje – ker z denarjem plačujejo položnice.

 28. nevenka nevenka pravi:

  To kar nam televizijske hiše nudijo, to si mislijo o nas ali še huje, samo to nam privoščijo. Imajo nas za totalne debile ali si mislijo, da v sili še hudič muhe je.
  Se mi zdi, da ravno humor nalepše zrcali kulturno raven v neki deželi. Nam ponujajo samo še kristalno vulgarnost.
  No, lepa hvala. Smo to res mi? Kaj ne bi z veseljem kupili kaj boljšega?
  Počutim se prezirano.

 29. Rado Rado pravi:

  Špelca,
  potem smo izgubili boj za boljše, kulturnejše in bolj prijaznejše preživetje!
  Je življenje le še kruti boj za golo eksistenco?
  Smo skozi razvoj od človekovega prvega zavedanja samega sebe, ponovno prišli do izhodišča?

  Ne dvomim, da je življenje lahko tudi takšno, kot se kaže v tej oddaji. A če se bomo učili in povzemali po takšnem, potem bo naše kulturno povprečje tudi dosti nižje.

 30. Špelca pravi:

  ja, Rado, seveda, da ne gre povzemati življenja po dejanjih in dogodkih v tej oddaji – a ravno to bodo nekateri delali. Z mislijo, da je tako obnašanje kul in odlično, se bodo zgledovali po svojih ‘junakih’. Kulturno povprečje pa se bo (še naprej) nižalo.

 31. Dragica pravi:

  Citiram:

  “Nauk te basni …”

  Katere basni?

 32. Špelca pravi:

  Dragica, sem jaz to tudi mislila vprašat, potem sem pa še enkrat prebrala – eni hiši reče Marko prasica, tako da živali nastopajo :lol: ;)

 33. Glina pravi:

  Kmetija=Mario, Na zdravje. Žalostno je, ker nas Crnokovič prepričuje, da je kičast celofan pomembnejši od vsebine. Bog mu pomagaj, mi mu ne moremo.

 34. beduin pravi:

  Resničnostni šov kmetija je le simptom širšega družbenega problema, ki ga povzroča demokratična družbena ureditev skupaj s prostim trgom ter s posledično odsotnostjo absolutnih vrednostnih meril (ki jih je nekoč v Evropi predstavljala Cerkev, na drug način pa nekaj časa tudi Partija).

  V demokratični družbi s prostim trgom vlada zakon ponudbe in povpraševanja. Splošno ukoreninjeno razmišljanje je, da je stran ponudbe tista, ki kreira “umetne” potrebe in z neznanskimi vlaganji v trženje prepriča potrošnike, da so te “umetne” potrebe tudi dejanske. To prepričanje je zmotno.

  Končni kriterij, ali bo določena ponudba na trgu uspešna ali ne, so potrošniki in tisti izdelek, ki ga zavrnejo, umre, tisti, ki ga prebavijo, pa zaživi. Isto pravilo velja za vse vrste ponudbe: izdelke, storitve in politične ideje/osebnosti.

  Najbolj uspešni izdelek/storitev/polit.ideja je tisti, ki prepriča največjo množico ljudi. Ta množica = masa je neizobražena, revna, nekulturna, nevzgojena, skratka, primitivna.

  In počasi se vsa ponudba prilagodi povpraševanju ter postane primitivna, z njo pa tudi ves svet, ki nas obdaja. Zato nas obdaja sex na oglasih vseh vrst, turbo folk, razne Kmetije, Jankovići in podobni pojavi.

  S tem, ko smo se (kot civilizacija, ne samo Slovenci) odločili za demokracijo, smo se nevede odločili tudi, da družbenega razvoja ne bo določala elita, kot je bilo to v “starih” družbah, ampak primitivna množica. Kajti kot je lepo vidno tudi iz komentarjev k temu blogu, je sebe in svoje otroke težko zaščititi pred vsesplošno “kmetijo”, ki nas obdaja.

 35. Krava_iz_bavbava pravi:

  Kaj pa je Na zdravje na nacionalki? A to, ko pa poskušajo s cenenimi šalami in plehko dvoumnostjo namigovati na spolnost, pa ni debiloidnost brez primere???

  Pop-tvju očitam samo to, da v kmetijo ne vključi ekzaktnih sex scen. To je navsezadnje samocenzura….

  HOČEMO TIČA V PIČKI!

 36. Jadni Jado Jadikuje pravi:

  Kar zadeva vsebino Kmetije: saj nisem edini, ki ve, da je vse zrežirano in zaigrano, kaj?

  Kar zadeva like: ali ni malce sporno, da je eno največjih imen oddaje, čez katero pljuva MC, tudi eden njegovih hišnih blogerjev?

  Kar zadeva POP TV: hja, takle mamo, a ne. V takih časih živimo in vsi dobro vemo, da Kmetija ni ne prvi, ne najslabši simptom tega.

 37. NoMercy pravi:

  @ 35.Krava_iz_bavbava : saj je tič v pički: tisto “one” od Salome ga ima – no vsaj kožo lastnega tiča ima v sebi :P

 38. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  “Skratka: razlika med Kmetijo slavnih in programskimi vsebinami, kakršne predvaja TV Slovenija, je razlika med kurbirsko razgaljeno in našemljeno baburo, pobeglo iz bara za vogalom šoferskega motela, ki teka po mestu in kriči mimoidočim: “Jaz hočem seksat! Jaz hočem seksat!”, in med nevpadljivo napravljeno žensko, ki se zna spogledovati.”

  Ne razumem, zakaj si se tako potrudil pohvalit TV Slovenijo, verjetno “lapsus”, glede na to, da očitno štekaš:

  “Razlika med gnojem in slabim programom je velika in bistvena — predvsem pa se ne meri z ratingi.”

  Torej razumeš, da ima TV Slovenija slab program. Torej ni gospa, ki se zna spogledovati, ampak kvečjemu maškara, ki se sicer spogleduje, ampak to počne prekleto slabo!

  In ker to počne prekleto slabo, kurbirsko razgaljeni in našemljeni baburi, ki vrešči, da hoče seksat, skoči v lase kot neljubi konkurenci.

  “In ne sprejemam argumenta, da bi javni zavod najprej moral pomesti pred lastnim pragom, preden se gre pritoževat.”

  Popolnoma se strinjam. Za argumentirane pritožbe ne more takšen izgovor pit vode, v kolikor je interes pač izboljšanje določenega stanja, AMPAK!

  Ni pa vseeno, v kolikor v tem primeru javni zavod sploh ne pometa pred lastnim pragom, niti ne kaže tendenc, da bi kaj želel pometat, še huje, svojo ubožno mizerno neuspešno spogledljivost celo poveličuje, jo opravičuje, kot da bi šlo za gospo, ki se spogledovat zna, pa tega ne moremo razumet itd. V resnici gre za navadno nesposobno namigušo, ki jo žre samo eno dejstvo, da ji razgaljena razkurbana babura speljuje stranke, po logiki stvari, saj tako neuspešne spogledljivke že dolgo ne. In ta propadla flirtačica prav tako ni imela nobenega sramu, ko je lansirala nerazgaljeno baburo iz zadnje kafane in neprepričljivo vreščala, da hoče Strasti. Brez sramu je pobrala celo sredstva za razvoj, kar pomeni, da je tako zadevo tudi umevala in v ta namen, komično, prestavila še risanke, da bo familija do najmlajšega le na “broju”, ko se pornoidiotizem začne. O ponesrečenih flirtanjih tipa govedarski fukenafengunc in kvazihumorističnih fukenguncastih serij raje ne omenjam. Da so razne piramide slabše kot verzije sosedov, smo pa itak vajeni in sploh ne pričakujemo več dosežkov, kaj šele presežkov. Bolj glupa torej od razgaljene kurbetine, ki pač vrešči, da hoče fukat. Vlačuga je gnoj od gnoja, ja, ampak tista nesposobna namiguša je pa še ponsrečeno hipokritska vlačuga in, mimogrede, za svoj mizeren cirkus pobira prispevek iz davkoplačevalskih žepov, medtem ko se kurbetina trži “na cesti” in se pač reži konzumatorski blesavosti.

  Zato je potezo TV Slovenije težko dojemat drugače kot prav nič dostojanstveni naskok ponesrečene namiguše, ki tekmuje za stranke z razgaljeno kurbetino. Ženska, ki se zna spogledovati, se zadeve zagotovo ne bi lotila na tako nesamozavesten način. Raje bi se posmehovala kurbetini za cenene pare, medtem ko bi sama privabljala vedno elitnejše stranke na svojo stran, ne pa iskala neskončne izgovore, ker blesavo mežikajoča zmrzuje na cesti, medtem ko ji kurbetina pobira isto ciljno publiko – ceneno!

 39. Brot pravi:

  Čeb tise vipe alkej so že povabzu na moj kmegthijo neb meli cajta za m,onade še menj za kurbariju in tisti glup štern tut nebi nag pobirozu krompira tovam zaghtzavlam

 40. Ron Jeremy pravi:

  Aaaaah. Simona, ob tvojem odgovoru mi je prišlo. :D
  Ne, resno, se absolutno strinjam.

 41. Roza koza pravi:

  @Krava_iz_bavbava “HOČEMO TIČA V PIČKI!”

  Hočemo Arturja v Maji P ali M !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 42. NoMercy pravi:

  @ 38. SR: huh, da bi z mojim v obravnavi takale, pa bolj mastne stresala … bi bla carica dogodka :P

 43. vanja pravi:

  Meni golota na Kmetiji ni problem, problem mi je kako se ti ljudje med seboj tretirajo in kako tretirajo goloto. Goloto tretirajo na enak način kot jo cerkev…ne kot nekaj naravnega…temveč nekaj kar vodi v fuk in pohujšanje. S tem, da oni pohujšanje pač slavijo, cerkev ga pa prepoveduje, je pa oboje diamteralno nasprotno enakega. Ki mi kot svobodnemu človeku vsiljuje nek svoj degeneriran pogled, ki mi prepričuje, da svoboda, gola tečem po gozdu ali brodim ob morju…ker je golota postala nekaj svinjskega in avtomatsko povabilo na seks. Zato pizdim!
  Glede novic in vojn…to so stvari, ki se resnično dogajajo in zapirati oči pred tem ne pomeni, da bo to izginilo. Nasprotno! Ob informiranju kaj vojna naredi ljudem, se bodo narodi porda le nekoč osvestili in prenehali z nasiljem…Verjetno sanjam vendar ostajam idealist. Nasilje..glorificirano nasilje v filmih in drkanje na krvave prizore kjer do potankosti prikaže leteča čreva v počasnem posnetku…zato, ker je med nami lepo število sadistov…je pa že drug problem. Hujši od porničev, čeravno so tudi ti v veliki večini primerov eno samo nasilje nad žensko…ob redkem porniču se namreč naježim od užitka…uh tole bi pa pasalo…večinoma se stresem..auč tole bi pa bolelo in fuuuj nagravžno.

 44. Capo pravi:

  Hja, z vsako kritiko, komentarjem, odzivom itd. se samo še več piha v bedni “kmetijski mlinček”. Žal. Stvar preprosto ignorirati bi bilo edino pravilno, kar pa žal praktično ni mogoče (oz. lahko uspe le nekaterim).

  Jaz vsega skupaj nisem gledal niti 5 minut. Odkrito in z roko na srcu. Pa tudi nič me ne vleče da bi gledal. Raje preklopim na drug kanal ali pa sploh izklopim TV. Veliko drugega še obstaja na svetu in srečni smo lahko, da imamo možnost izbire :)

 45. Strojan pravi:

  mi šmo tut šlavni pa nas niso povabl

 46. Ramon pravi:

  No, da le imaš ti, Crnkovič, svojo nacionalko z Na zdravje, Mariem in nenehnimi protikomunističnimi dokumentarci.
  Je pa smešno: kot opozarja Modic v Mladini, ob vzniku vsakega resničnostnega šova pri nas izpod kamna prilezejo dežurni moralisti, polni frustracij in debilizma, ob vseh drugih spornih televizijskih vsebinah pa potihnejo.

 47. Jasna pravi:

  Mislila sem, da bom šla neomadeževana skozi Kmetijo ampak ni šlo. Bila sem na obiskih in sem videla to oddajo. Najbolj všeč so mi prašiči najmanj pa podgana po imenu Artur.

 48. soseda pravi:

  Ufffff veliko hrupa za nič…tako bi jaz to poimenovala. Koliko besed okoli oddaje, ki je baje večina vas sploh ne gleda??!!
  Jaz se pa prav iz srca nasmejim samozvanim slavnim kmetom, prav zanimivo mi je pogledati kako visoko mnenje imajo nekateri o sebi in kako so sveto prepričani, da so slavni??!! HAHAH Če pa se mi zdi, da so postali dolgočasni pa klik in preklopim kanal. Tako preprosto je to ljudje…energijo in črke pa prelijem v kaj bolj pametnega.

 49. office 2007 pravi:

  Microsoft Office 2007 accepts as factual in a continual development in analyze and discovery,Creating and distributing trading components along with other publications is easily supplied by Download Office 2010.The widespread characteristics of all the versions of the Office 2007 download if it is Professional or Standard or Ultimate or Home and Student are server-side devices and applications.The widespread characteristics of all the versions of the Office 2007 Professional if it is Professional or Standard or Ultimate or Home and Student are server-side devices and applications.The following, describing and distributing of data can be effortlessly and effectively finished with Office 2010.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.