Türk ne skače, ni Slovenc!

Ponedeljek, 23. november 2009

Redke so priložnosti, ko se slovenski narod veseli kot eden, zato je to še tem lepše doživeti. Tako je bilo v sredo zvečer po epohalni zmagi nad Rusijo oz. ob uvrstitvi na svetovno prvenstvo v nogometu prihodnje leto. Seveda pa se motijo tisti, ki ponavljajo to staro floskulo o nogometu kot najpomembnejši postranski stvari na svetu in verjamejo v njen pozitivni vpliv na narodno moralo. Nedvomno smo te dni zaradi zmage vsi boljše volje, vendar to ne bo rešilo nobenega problema, s katerim se soočamo. Delovalo bo kvečjemu kot placebo.

Toliko za streznitev glede dobre volje. To si piši za uho.

Daleč so že časi slovenske smučarske pravljice, toda morda se še kdo spomni stav, ki jih je sklepal Tone Vogrinec. Ena takih je recimo bila, da bo šel peš iz Ljubljane v Maribor, če Nataša Bokal osvoji kolajno v slalomu na svetovnem prvenstvu v Saalbach-Hinterglemmu leta 1991. In jo je (srebrno) — in Vogrinec je držal besedo.

Danes je vse drugače. Selektor Kek je očitno mojster motiviranja in izgrajevanja timskega duha — vendar ni on tisti, ki bi obljubil, da bo naredil to in to, če se ekipa uvrsti na svetovno prvenstvo. Ne. To je storil kdo drug kot premier Pahor. Če vam uspe, vam zloščim kopačke, je rekel v slogu spretnega, a lahkomiselnega piarovca in v isti sapi zadnjega puc-fleka. Se je komu razen njega in njegovi enturaži zdelo to duhovito? Da se predsednik vlade, torej človek z nepogrešljivo, a žal že načeto avtoriteto, v želji po duhovičenju spravi v situacijo, da bi nekomu moral čistiti čevlje? Ali mar misli, da mu to priliči? In ali mar misli, da bi to čiščenje bilo za nogometaše res tako nepozabno doživetje, da bi žrtvovali še tisti kanček energije več, da bi ja zmagali?

V sredo zvečer je postalo jasno, da sta odgovora na obe vprašanji nikalna. Pahorju se po tekmi to ni več zdelo duhovito, nepremagljiva enajsterica pa tudi ni bila navdušena. Premier je v slačilnici doživel mlačen sprejem — in kdo ga pa med najsrečnejšimi ljudmi na svetu ne bi, navsezadnje — in ga potem pred kamero opisal z zmedenimi besedami, ki so povedale le to, kot da jim v bistvu ni spucal kopačk.

[Post scriptumNekaj dni pozneje je po zaslugi tako rekoč viralnega videa, ki so ga SD-jevci lansirali, ceneni mediji pa hitro pograbili, postalo jasno, da je Pahor nekako — nekako — vendarle pucal kopačke. Delal se je, da puca kopačke. Izmislil si je nekakšno koreografijo pucanja kopačk. Izpadlo je bedno. Pa saj drugače niti ni moglo. Problem je bil v njegovi neumni obljubi: karkoli bi naredil — ali je naredil —, ne bi bilo oz. ni bilo prav. Nenazadnje pa še na tak način. Sarkić je verjetno presrečen, da je dobil tak sanjski job!]

Če bo še imel kdaj priložnost, naj raje obljubi izdatnejše financiranje NZS ali kaj takega. Bomo vsi za. Plebiscitarno.

A to še ni vse. Kakor hitro se je Pahor navidezno znebil zadrege s svojo obljubo, že je bleknil naslednjo neprimernost: “Še dobro, da nismo zmagali že v Moskvi, sicer bi me aretirali.”

Premier, ki je s prijateljsko državo nekaj dni prej podpisal pogodbo o strateškem plinovodu in ki prav tisti hip gosti njenega predsednika, ki se še nahaja v bližini, si ne bi smel privoščiti nevljudnega in neslanega namigovanja na avtoritarnost taiste države. Zanj bi bil preveč že vic, ki je začel med tekmo krožiti po internetu, češ, začnimo drva cepiti, ker bojo Rusi plin zaprli.

In kar je še veliko bolj presenetljivo, ni se izkazal niti predsednik Türk. V nasprotju s svojo zadržanostjo — ali verjetno prav zaradi nje, da bi populistično pokazal, da zna deliti z ljudstvom majhne radosti, kakršna je nogometna zmaga — se je po tekmi pojavil na terasi stadiona in pred nekajtisočglavo množico navijačev začel skandirati “Kdor ne skače, ni Slovenc!” in potem še “Šam-pi-ooo-ni! Šam-pi-ooo-ni!” Izpadel je kot riba na suhem, ki še nikoli ni nastopila pred jato, bolj veščo kruljenja.

Ko je na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji leta 2002 počilo med Zahovičem in Katancem, je takratni predsednik Kučan miril duhove z naslednjimi privzdignjenimi, tako rekoč državotvornimi besedami: “Ni idealnih kolektivov, ni idealnih ljudi. Veličina ljudi pa je prav v tem, da znajo in zmorejo živeti z razlikami.” Kaj ni bilo to lepo slišati? Nogomet je očitno še vedno vreden politične pozornosti, vendar je razlika med fiaskom in uspehom zreducirana na degradacijo predsedniškega bontona.

Pa še ena iz starih časov, tokrat medijska. Prenos odločilne kvalifikacijske tekme z Romunijo je bilo mogoče gledati tudi na Kongresnem trgu — pri čemer je TVS aktivno podpihovala vzdušje, v katerem so bili pijančevanje, neprištevnost in neartikulirani kriki legitimirani kot dopusten vedenjski vzorec. K temu pa je dodal svoje tudi tisk, ki nam je dan potem božal huronskega mačka s trditvami, da je bilo “častno in obvezno” jokati od sreče in da “v ujmi čustev” nihče ni mislil na delovne obveznosti.

Osem let pozneje so bili mediji že toliko zadržani, da niso intervjuvali ravno tistih, ki od pijanosti niso mogli govoriti. Namesto tega so se osredotočili — vse v funkciji navijanja, seveda — na visoke in visokostne obiskovalce iz Rusije. Niti resnejši mediji se temu niso mogli oz. hoteli izogniti, saj sicer ne bi razumeli, za kako pomembno zmago gre. Višek primitivizma pa je seveda bilo novinarsko zasledovanje tako imenovanih ruskih tajkunov in navajanje cen njihovih letal in stroškov poleta v Maribor. Po mojem se bo slovenska reprezentanca morala še velikokrat kvalificirati na velika tekmovanja, preden se bo narod — od premiera in predsednika pa do vseh drugih — naučil veseliti njihovih uspehov.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 23. November, 2009 ob 11:01 v kategoriji Dnevnik 2004-, Kolumne.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

50 komentarjev na “Türk ne skače, ni Slovenc!”

 1. AdevăRurile Amway șI Minciunile AdepțIlor Lor » Arhi « DIY Projects pravi:

  [...] Za narodov blogor » Objave » Türk ne skače, ni Slovenc! [...]

 2. Jasna pravi:

  Videla sem video in zdela se mi je vesela koreografija.
  A bi Pahorja pohvalil, če bi oligarhom spucal čevlje? A na to aludira ta kolumna? Kaj je tebi Marko zadnje čase?
  In kaj bi rekel ti, ko sovražiš maršala, da bi predsednik Slovenije postal bivši udbovc, tako kot je bivši Kgb-jevec postal predsednik Rusije? In kaj pomeni takoimenovani tajkuni? A to pomeni, da niso tajkuni? Ali so tajkuni? So mogoče razni Abramoviči obogateli z dolgoletnim trdim delom? In zakaj bi veselje predsednika bilo populistično? Mar ne obstaja možnost, da bi se človek iskreno veselil ter, da so mu popustile zavore? Jaz sem se tako veselila in to samo zato, ker so to Rusi.

 3. dorinho pravi:

  Ubistvu nisi povedal nič.

 4. Urša pravi:

  O Pahorju in njegovi obljubi rajši ne bi rekla nič. Se strinjam s tabo, da je usekal mimo. In to fejst.

  Če pa pogledamo praznovanje zmage nogometne reprezentance – se je v past navijaške subkulture ujel predsednik Türk. Reagiral je na način, ki njemu sploh ni lasten. Za malenkost se je pred časom prilagodil, ko je na začetku šolskega leta v nagovoru šolarjem uporabil slengovsko besedo, zdaj pa ga je navijanje potegnilo v svoje brezno.

  Sicer pa – organiziranje reprezentančne tekme in praznovanje zmage sta bili pravzaprav priložnosti, ki ju organizatorji niso znali izkoristiti – za praznovanje nogometne zmage bi lahko pripravili bolj ustvarjalen pristop in program. Nova gesla, nove himne, morebiti nekaj višje in boljšega od sedanjega, že izpetega skandiranja.

  Taka praznovanja, pa tudi praznovanja v počastitev kakega dogodka ali praznika so namreč priložnost naučiti se nekaj novega.

  Mariborski (saj mogoče bi kdo drug naredili isto) organizatorji pa so se pripravili na pojedino, na razne druge vipovske zadeve, ki pa niso nudile kulturne vsebine. Niso naredili nekaj novega, niso naredili iskrice, ki je razlog, da se slavje ponovi.

  Sicer pa so si Rusi pred tekmo tudi rezervirali prostor v zabavišču in v night klubih, kjer bi bili, če bi njihovi zmagali.

 5. Urša pravi:

  In dodajam, ja, če bi Pahor obljubil kaj drugega, vezanega na dejansko izboljševanje razmer v NZS, bi bilo edino smiselno. Tako pa … eh.

  Vsekakor pa je odlično, da so nogometaši zmagali in da so se uvrstili na svetovno prvenstvo. Do takrat pa lahko odgovorni in vpleteni opravijo popravni izpit in vsaj malo kultivirajo množično navijanje.

 6. eretw pravi:

  ‘Sarkić je verjetno presrečen, da je dobil tak sanjski job!’

  :)

 7. miks pravi:

  Sam to pri tebi že meji na pataloški negativizem.

 8. GalileoG pravi:

  Placebo Marko? A res? Potem je promocija Slovenije, ki jo je gospodarski minister ocenil na 50 mio € zate le placebo?

  Potem bo tistih nekaj sto (verjamem, da nekaj tisoč) novih turistov, ki bo obiskalo našo čudovito deželico tudi placebo? Posledično bo dvig prihodka v turizmu, ki se bo multipliciral v potrošnji tudi placebo?

  Dvig prepoznavnosti Slovenije in slovenskih blagovnih znamk v svetu je placebo? Dvig izvoza tudi?

  Če da, potem si želim, da bi živeli v placebu!

 9. izmisljeni pravi:

  Živel Pahor, brez njega se slovenski nogometaši nikoli ne bi uvrstili na svetovno prvenstvo in njegovo čiščenje kopačk je vrhunec slovenskega nogometa.

  A v resnici, koga sploh briga Pahorjevo čiščenje kopačk, ki hoče biti del uspeha, za to pa ni naredil čisto nič, saj je nogomet v Sloveniji še vedno napol-amaterski šport.

 10. anika pravi:

  Šampinjoni so šampioni :)

 11. anika pravi:

  V bistvu pogrešam “dolgočasnega” Drnija, zelo.

  Ker teli telebajski so vredni vsega krohota, ampak ko krohot mine nastane srhljiva tišina.

 12. Cocco pravi:

  O, jaz pa Drnovška niti od daleč ne pogrešam… Niti njegovih predsmrtnih svetobolnih krčev, še manj pa v resnici “zgodbo o uspehu” in “držbo znanja”, ob sadovih katerih mi gre na jok.

  Pahorjevo loščenje je medijsko napenjanje izjave, rečene v hecu, iz katere se je potem moral izvleči, vsaj meni pa se za spremembo zdi predsednik države, ki je iz sebe, dosti bolj človeški kot to sicer dovoljujejo okoliščine.

  Crnkovičev negativizem je pa res že asimptomatski. Ampak tako verjetno izgleda, ko pišeš kolumno na silo. Marko, vidno potreben si dopusta.

 13. David Pelko pravi:

  Vse je res, kar si napisal.

 14. Jure pravi:

  Tako si tudi jaz mislim… Najvišji politiki morajo vedeti kje so meje med “njimi” in “nami”. Se mi zdi da sta se osramotila oba…
  Dobra kolumna…
  LP!

 15. Niki pravi:

  Njuno obnašanje je vaš, ne pa njun problem. Slovenski narod ima raje zapeteže in tečnobe, kot je bil Drni in veseli me, da sta se Pahor in Turek požvižgala na kisleža Crnija in njemu podobne težake, ter igrala norčke. Slovenija v mednarodnem prostoru zaradi njunih norčij ne bo imela problemov, zmrdujejo se samo slovenjceljni, ki so sami zateženi in pričakujejo, da bodo vsi taki in jih ne bodo motili z navijaškimi šali, pesmicami in vzkliki.
  Naj ce Crni v času nogometne evforije s svojimi somišljeniki zavleče v kakšno luknjo in naj potem družno skupaj pljuvajo po ljudeh, ki se jim preveč utrga.

 16. NoMercy pravi:

  a to je šport, ki ima svetovno prvenstvo: da se tepeš za svinjski mehur, ko pa ga dobiš, ga pa brcneš stran :)
  kakršen šport takšni fani in politika :)

 17. razočarana gospodinja pravi:

  Rezultat nogometne evforije je pri meni samo ta, da ne vem kje je vodovodar, ki je obljubil, da pride v petek zjutraj popravit pipo. menda še vedno praznuje uvrstitev na svetovno prvenstvo.

 18. Rak pravi:

  Kdor ne skače ni Slovenc. Potlej pač jaz nisem Slovenc. Ampak povezati skakanje in nogomet…. narod, se ti je zmešalo. Kaj pa predsedniku? Za trenutek tudi? Ja potlej pa tak narod pač takega predsednika zasluži. Očitno ga bolj presunejo skakajoči kot že dolgo negibni.
  Reprezentanti igrajo dober nogomet, selektor prizadevno, odlično in odgovorno opravlja svoje delo, zato so dobri rezultati tu, le navijači se morajo še kaj naučiti. Predvsem pa javnega občudovanja željni visoki politiki. Zgledujte se po selektorju Keku.

 19. blitz blitz pravi:

  Mislim, da pahorizme javnost že kar preveč popadljivo nasadi. Meni se pa njegovo čiščenje kopačk ni zdelo tako napačno. Saj mi ni bilo všeč, da me ne bi kdo narobe razumel, ampak mi je zanj popolnoma vseeno. Me ne moti. Res ni treba skočiti na vsako njegovo nekomu nevšečno potezo.

  Moramo pa ga razumeti, da se trudi izpolniti vsaj eno dano obljubo. :wink:

  Se pa strinjam s tezo o neprimernosti njegove pripombe glede potencialne aretacije v Rusiji. To je pa že nivo Berlusconija – ne glede na to, da hec ni daleč od resnice. Tako lahko duihovičimo nikogoroviči, premier pa ne bi smel. In kaj bo naslednjič? Norčevanje iz Obaminega poznavanja geografije? Kaže pač, da naš premier ne pozna osnov političnega bontona.

  Tudi Türkovo skandiranje me ni motilo – res pa je, da je bilo nadvse očitno, da mu taka vloga ne leži. Ampak v teh težkih časih se je pač potrebno malo posončiti v žarkih uspešnih.

  Se pa strinjam s kritiko našega novinarskega ceha – mene je motilo predvsem to, da so na vsakem koraku (in to vsi, z I.E.Bergantom vred) omenjali dolge nosove in mrke obraze Aršavina in ruskih oligarhov. Če bi Kek in njegovi fantje imeli za cilj dolge nosove nasprotnikov, bi končali na zadnjem mestu v predtekmovalni skupini.

  Kar zaploskal sem Keku na tiskovni konferenci, ko si ni mogel kaj, da ne bi okrcal novinarja, ki ga je moril z “izgubljenimi” priložnostmi in kaj bi bilo, če,.. in mu dal jasno vedeti, da o športnem duhu nima pojma.

  Zanimivo je bilo primerjati oba komentatorja – Milovanoviča in Zahoviča. Oba prepotentna – ampak eden z backgroundom, drugi pa brez.

 20. chef chef pravi:

  Zahovič je tak debil, da je mene vmes za trenutek že zagrabilo, da bi videl njegov povešen nos.

 21. hanyo pravi:

  @chef: zaradi ZZ-ja bi ti pustil, da SLO zgubi? Pa četudi samo v mislih, luzer…

  @mc: Turkec je bil čisto ql, malo zrjavel a vseeno prikupno smešen!
  BTW: ti si letala pač ne boš mogel nikoli privoščit.

 22. chef chef pravi:

  @hanyo: A, to pa ne. Ne bi mogel privoščiti dolgih nosov vsem ostalim, še najmanj pa takim, ki vam je ostal samo še fuzbal.

 23. Wega pravi:

  Se mi zdi, da vsi skupaj jemljete zadeve preveč resno. Saj ne gre za vrh zasedanja združenih narodov ampak za fuzbal. ZA svetovno prvenstvo v fuzbalu pač. Še to ne – za kvalifikacije in uvrstitev na svetovno prvenstvo. Dajmo se malo sprostit in potegnimo kol iz ta zadnje! Ok, predsednika sta bila res malo štorasta ampak sedaj pa na vsakem koraku poudarjati, kako je navijaški slogan s skakanjem nekaj primitivnega je pa tudi že malo neumno. Saj ne gre za literarno delo – pač navijaški slogan, vsekakor veliko bolj prijazen od Jesenice so prasice recimo. Ok, vsakemu svoje, če te ne zanima te ne zanima, obiskuj svojo kulturo v svojih kulturnih ustanovah in po svojem okusu – in ne zaničuj vseh ostalih.

 24. ervinator pravi:

  Ne vem, zakaj te moti poročanje o cenah letal visokih gostov. Maribor takšnih gostov menda še nikoli ni imel, predsednika tuje države pa že od Hitlerja naprej ne?

  Skrbi me za nečimrnega Pahorja. Lahko bi bil prav spodoben predsednik države, zdaj pa se smeši kot predsednik vlade. Spodletelo mu je z obljubami o kadrovanju; ne priznavamo mu uspeha pri arbitražnem sporazumu; še reprezentančni nogometaši mu ne pustijo vsi, da bi jim očistil kopačke. Ampak če bo Pahor obupal, bo fevdalizem te koalicije povzročil Sloveniji samo še več škode.

 25. blitz blitz pravi:

  chef, pod “tisti z backgroundom” sem imel v mislih Zahoviča, ne Milovanoviča. Zahovič je prepotenten, ampak si to lahko privošči. Problem Slovenije je ravno, da ne toleriramo “vun metanja” in zvezdništva. Mi imamo radi tihe mravljice tipa Križaj ali Zdovc, raznim Vilfanom, Zahovičem in podobnim pa je treba jezike porezati, če ne kar glav.

  Pa de ne bo nesporazuma – Zdovc in Križaj sta legendi in kapo dam dol pred njima, ampak jaz dam kapo dol tudi pred Zahovičem.

  Zato pa bomo vedno vsaj malo zaostajali za svetom, ker elito smatramo za nebodigatreba jezikače. Seveda pa ni elita že vsak lokalni matador.

 26. brane pravi:

  Marko ti se mors v vsako stvar obregnit pa cetudi nimas pojma o nogometu in treba je vse skritizirat-tipicni zadrti slovenc ki ne privosci nikomur uspeha ce ne sodeluje in si ne lasti zasluge tud sam pa naj bo ze kakrsen kol(politicen,sporten,tajkunski) Vazno je kritizirat pohvalit pac ne zal je tako v nasi zafustrirani drzavi

 27. neznan pravi:

  En kreten je enkrat nekje lansiral, “Kdor ne skače, ni Slovenc!”, in zdaj smo vsi eni taki butalski telebajski, ki poskakujejo kot retardirane opice. Hvala Bogu, da je vsaj naš predsednik ohranil nekaj dostojanstva.

 28. Marko Crnkovič pravi:

  27. S čim oz. kako ga je pa ohranil?

 29. Rafael pravi:

  Je pač zaletav na vseh področjih (sporazum s Hrvaško). Pač jezik hitrejši, kot pamet.

 30. NoMercy pravi:

  Ob tem, da imamo odlične skakalce (na smučeh – celo letalce) je popoln nesmisel slogan:”Kdor ne skaće ni Sloven’c” uporabljati pri fuzbalu :)
  Ajde, pri košarki, odbojki (če že mora biti moštveni šport) bi še šlo :)
  Ampak, dokler je polpularno:” to/nekaj je za nič … ” (le za kaj / kakšno potem sploh je??) in, da je popularna “kava brez ” … se gremo pač “kmečko” logiko, ki nima zvevze z “common sense” oz. po pameti :P

 31. hanyo pravi:

  @chef: “še najmanj pa takim, ki vam je ostal samo še fuzbal.”

  Hvala za tipično predalčkanje in poniževanje.

 32. hxc pravi:

  @enznani
  “En kreten je enkrat nekje lansiral, “Kdor ne skače, ni Slovenc!”, in zdaj smo vsi eni taki butalski telebajski, ki poskakujejo kot retardirane opice. Hvala Bogu, da je vsaj naš predsednik ohranil nekaj dostojanstva.”
  Ne, pravzaprav si ti ker se razburjaš zaradi tako obskurne zadeve.
  Poglej na to iz svetle strani, še vedno imaš izbiro, opica / telebajs.

 33. tecnoba pravi:

  saj se ne gre za to, da turk nebismel jodlat in skakat. gre se za to, da on po naravi ni jodlar in skakač. in ne gre se za to, ali je zaho prepotneten ali ne, gre se zato, da ruse po javni tv zmerjat s prepotentneži pač ne gre. bruno v lastnem je namreč prvo.

 34. Jasna pravi:

  Marko: a si ti bil zraven, da veš, da je izpadlo bedno in neumno? Kako to veš? V mislih imam pucanje kopačk. Kako lahko nekaj izpade bedno v vsesplošnem veselju in zmagovalni evforiji? Zakaj bi predsednik v takšnem vzdušju moral ohraniti dostojanstvo? Evo en lušten komad za nogometaše, tebe, za Neznanega in ostale negativne komentarje.
  http://www.youtube.com/watch?v=yAAAQu0e95M

 35. peterk pravi:

  Verjetno je bilo obnašanje obeh predsednikov zabavno in neizmerno duhovito za oboževalce tv dober dan in naše male klinike. Torej za večino prebivalcev Slovenije.

 36. hxc pravi:

  Prosim da svojih osebnostnih lastnosti ter preferenc ne apliciraš na večino prebivalcev Slovenije. Hvala.

 37. neznan pravi:

  @28> Dostojanstvo je v tem primeru stvar konteksta. Ko se je umaknil Medvedjev, v predsednikovi bližini ni bilo več dostojanstvenih ljudi in v takšnem kontekstu dostojanstvo enostavno ohraniš že, če ne skačeš kot opica. In euphoria veritas, bi rekel Spock … ;)

 38. chef chef pravi:

  @blitz: Enkrat sem imel priložnost videti, kako se Zahovič obnaša v nobel restavraciji (če snobovskemu Asu seveda lahko tako rečemo). Ob njegovih prepotentnih šmarnogorskih in ostalih izjavah lahko zato mirne duše še enkrat povem, da je tip en navaden primitivec. Kar s fuzbalom sicer nima nobene neposredne zveze, ampak da jih enkrat fino dobi po buči, mu pa vseeno privoščim.

 39. Jasna pravi:

  Ej, Neznan jaz sem prebrala, da Rusi Čečencem prodajajo njihove mrtve. Kako dostojanstveno. No, pustimo….
  Mislim, da bi predsednik ohranil dostojanstvo, če bi ob zmagi reprezentance in uvrstitvi na SP lepo, umirjeno hladno in vzvišeno v svojem značilnem naglasu rekel: Državljani in državljnke v tem zgodovinskem trenutku………bla, bla, bla……
  po tvojem in Crnijevem bi to bilo edino pravilno. : )

 40. hxc pravi:

  “stvar konteksta. Ko se je umaknil Medvedjev, v predsednikovi bližini ni bilo več dostojanstvenih ljudi in v takšnem kontekstu dostojanstvo enostavno ohraniš že, če ne skačeš kot opica.”
  @enznan: Dej nehaj mešat hruške & jabolka, ker v vsej svoji želji da bi izpadu inteligenten dosežeš ravno nasprotno.
  A veš kaj je stvar konteksta, to da je Medvedjev navijal za svojo reprezentanco, ki je zgubila ter (očitno) ni imel razloga za veselje. Turk na drugi strani pač.
  Malce nedostojanstveno pa je to, da je Medvedjev takoj po porazu snel ruski šal ter ga malodane odvrgel. V kolikor rabiš še kakšno pojasnilo, sporoči.

 41. peterk pravi:

  Morda bi pa Turk lahko ohranil dostojanstvo s tem, da bi upravičeno rekel: “Nogomet je danes prvorazredna tema”

 42. peterk pravi:

  …ob drugih priložnostih s podobnimi izjavami pokaže partijsko ozkosrčnost

 43. blitz blitz pravi:

  chef, kolikor vem, tisto o nakupu Šmarne gore ni bila izjava, vsaj ne za javnost in v javnosti, ampak je bilo izrečeno v prepiru, v javnost pa je prišlo preko druge strani v sporu.

  V prepiru pa človek v afektu reče marsikaj. Kako je v zasebnem ambientu, pa ne vem.

  Ampak da bi pa As naj bil nobel restavracija, pa prvič slišim. Pa saj si že sam pravilno ugotovil, da nobel in snobovski ni istopomenka. :wink:

 44. ervinator pravi:

  Glede debate o komentatorskem paru Milovanovič-Zahovič. Komentar je ob golu v Ljudskem vrtu potekal takole: :)

  Ivo Milovanovič: Lepa poteza Korena. Pa Novakovič. Radosavljevič.

  Zlatko Zahović: Še enkrat več slab sprejem Novakoviča. Očitno je tista prva izgubljena priložnost pustila sledi, in upam, da bo se v drugem polčasu (…) pravega Novakoviča.

  Ivo Milovanovič: Birsa poda v kazenski prostor, Dedič in goooool! Ena proti nič!

 45. neznan pravi:

  @39,40> Očitno bolehata za isto boleznijo, ki se ji reče prehitro skakanje v zaključke. V predsednikovi bližini je zmanjkalo dostojanstvenih ljudi, ko je Medvedjev odšel (dostojanstven ali pač ne, o tem se nisem izrekal) in so padle še zadnje zavore. Potem se je razkrila pristnost državniške drže naših lokalnih velepomembnih nadutežev, ki po malem še vedno smrdijo po hlevskem gnoju svojih preprostih prednikov.

  Kaj bi bilo pravilno? Zaploskati, pomahati športnikom in publiki v pozdrav in se “dostojanstveno” umakniti iz prizorišča. Razvnete skakajoče raje pa res ne moreš nagovoriti z modrostmi kot – “Danes so dovoljene sanje …”. Predsednik se žal tega ni v celoti držal, a skakal pa le ni in zame je to vsaj malo bolje kot to, kar so počenjali preostali!!!

 46. chef chef pravi:

  @blitz: Izjava o Šmarni gori je bila tako tipično čefursko-naduto primitivna, da je vseeno, ali je bila izrečena v afektu. Bolje bi bilo, če bi mu tradicionalno jebal mater. Izjava, ki je namigovala na dejstvo, da je Zahovič v primerjavi s Katancem bistveno uspešnejši in bogatejši frajer, da praktično brez Zahoviča ne bi bilo Katanca, je preveč tipična za čefurje, ki jim je v nečem uspelo.

  Pa saj to nima nobene zveze z našimi politiki, ki si politične točke med primitivci nabirajo s skakanjem na tekmah in izjavami na ravni gostilniških pijančkov.

 47. markopigac pravi:

  MC – z uspehi reprezentance, se je Slovenija ponovno začela deliti. Na naše in vaše.

 48. pa saj niti ni važno pravi:

  Dobro, da navijaš za naše in ne za Srbe. Lepo to od tebe.

 49. Ptujskih 5 – Telebajski (Ptujskih 5 – Teletubbies) « ColdSip.com pravi:

  [...] Za narodov blogor » Objave » Türk ne skače, ni Slovenc! [...]

 50. office 2010 pravi:

  Office 2010 With the release of the new Microsoft Office , many old users are regarding that the decoration is not the best feature. Furthermore, many are saying that they prefer the old classic Menus and toolbars from Microsoft Office 2007 . One of the chief complaints is that with the new ribbon, MS Office 2007 it is hard to find which Tab on the decoration has the part that you are looking for. There is no need to worry anymore, as a group of software developers have came up with a program just to get around this problem. MS Office 2010 All you have to do is by the software, establish it, and you are done! You’ll back to the classic Menus and toolbars that we all recollect from Microsoft Office 2010.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.