Zaustavite levico!

Ponedeljek, 21. december 2009

Slovenija, konec prve dekade tretjega milenija: stranka na oblasti daje javno izjavo v zvezi z aktualnimi dogodki. Ker tega v takšni obliki ne bi posnela ali kaj šele (integralno) predvajala nobena televizija na svetu, se posnamejo sami in prilepijo na internet. Tako potem gledamo osem mandeljcev, oblečenih v črno in s sklenjenimi rokami, ki skoraj šest minut nepremično stojijo. Če ne bi eden od njih imel oranžne kravate, bi prisegel, da so pogrebci. Več kot tri minute skratka govori samo eden, minuto in pol ženska, pa spet malo prvi, nakar še petnajst sekund tretji. Drugih pet modelov, ponavljam, nepremično in molče stoji kot na pogrebu. Niti prikimavajo ne.

Gre seveda za Socialne demokrate. Samo bivši komunisti so zmožni posneti in izjaviti kaj takega, kot v posnetku naložita Potrč in Potratova. To je izjava, ki spominja na čase Centralnega komiteja ZKS — “ledeno dobo demokracije”, kot se je posrečeno izrazila Katarina Kresal —, ki se je moral urbi et orbi oglasiti, da bi obsodil družbene anomalije in razsvetlil zveste, a zbegane podanike.

Razlika med prejšnjimi in današnjimi časi pa je v tem, da so se SD-jevci pač morali navaditi, da se snemajo sami kot amaterji in da so zaradi tega — “radi tega”, kot rad reče Potrč na svoji oranžni črno-beli televiziji (kamor še edinole paše) — izpostavljeni eventualnemu posmehu. Ali nemara celo porazu na volitvah. Imažerija mogočnega CK-ja je degradirana na nivo zakotne partijske celice, toda vsebina je še vedno popolnoma komunistična.

Nisem pa še nič povedal o argumentaciji. Ta se zanaša na že neštetokrat povedana, za njih in za privržence samoumevna, zabetonirana stališča, od katerih ne odstopajo; na neizpodbitne, a tudi nedokazljive retorične kvalifikatorje, kakršni so “nesprejemljivo”, “zlobno” ali “zlonamerno”; na za lase privlečene pripombe, češ, “zakaj se ukvarjamo s preteklostjo, namesto da bi združili moči in skupaj poiskali izhod iz krize”, kot da se ne bi na sporen način začel s preteklostjo ukvarjati najprej tisti, ki ga SD zagovarja, ne pa tisti, pred katerimi ga branijo in ki so samo reagirali.

To je “komunistični determinizem”, ne pa Janševe misinterpretirane izjave o sosledju ekonomske, socialne in politične krize, ki na koncu pripeljejo do prevrata — kot ga je po nemarnem obtožil predsednik DZ Gantar.

Lepo od komunistov, da so brez oboroženega odpora sestopili z oblasti. Ampak po skoraj dvajsetih letih bi lahko že enkrat prenehali s svojim CK-jevskim nastopaštvom. Take pogrebne procesije so dejansko smešne, če jih kot take pač vzamemo. A ni nam treba biti zelo slabe volje, da to vzamemo zares — zares vsaj v smislu obupavanja in zgražanja nad nivojem politične retorike, debate in argumentacije v Sloveniji ob koncu prve dekade tretjega milenija. Ali če parafraziram: že res, da smo tudi v Sloveniji preživeli komunizem in se pri tem smejali — toda prav nič smešno ni več, da se imamo komunistom še danes za kaj smejati.

Na ozadju te retardirane politične folklore si ne morem kaj, da ne bi vsaj prizanesljivo in zadržano, če že ne z odobravanjem prisluhnil izjavam Janeza Janše o drugi Republiki in novi pomladi oz. o tem, da “se vidimo na slovenskih trgih in ulicah”. Sam dvomim, da je Janša hotel ljudi eksplicitno pozvati na demonstracije. Po mojem gre za spontano, ne popolnoma premišljeno in predvsem ne načrtno izjavo, ki so jo lévi lêvi pograbili in raztrgali kot mlado antilopo — Janša pa se ji zdaj pač noče odpovedati, saj navsezadnje zna stvari obračati v svoj prid.

Tudi njegovi nasprotniki sami sebi v tem prepiru ne delajo ravno uslug. Kresalova je izjavila, da to vodi v “destabilizacijo razmer”. A tako se zdaj temu reče, če nekdo z drastičnimi, a nikakor ne nelegalnimi metodami pridobiva volilce na svojo stran? Da ne bo pomote: nobenih demonstracij ne podpiram, vendar tudi proti nisem nobenim. In to še ni vse. Formalno gledano je ustavna obtožba zoper Türka, o kateri razmišlja SDS zaradi odlikovanja Ertlu, izgubljen primer. Vendar je tudi s takšno (ne)diplomatsko potezo mogoče kaj doseči. Kaj hočem reči?

Znašli smo se v situaciji, ko je oblast — in s tem mislim vlado (plus sindikate, ki jo držijo v šahu) plus predsednika države (plus v prestolnici še župana) — ideološko podivjala. Takšne samopašnosti in samozaverovanosti ne pomnim že od izteka dolge vladavine LDS, pa še tisto je raslo bolj iz pragmatizma in oportunizma. To zdaj pa je ideološko.

Evangelizacija Slovenije, o kateri ne preveč naglas kdaj sanja Cerkev, se mi nikoli ni zdela taka nevarnost, kot se mi zdaj zdi ta veliko bolj načrtna ideološka rekomunizacija Slovenije. Izvajajo jo: Türk z odlikovanji, Semolič z marksističnimi traktati o socialni pravičnosti, Janković z imeni ulic, Kresalova in Zalar pa s pokroviteljsko interpretacijo dogodkov. Da ne omenjam (več) Potrča in Stanovnika.

Zato mislim, da ni treba sesuvati personifikacije nasprotnikov španovijskega Zbora za rekomunizacijo Republike. Ker če je bilo nekoč legitimno zaustavljanje desnice, potem mora biti zdaj legitimno tudi zaustavljanje levice.

Dnevnikov Objektiv,

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 21. December, 2009 ob 22:23 v kategoriji Dnevnik 2004-, Kolumne.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

134 komentarjev na “Zaustavite levico!”

 1. Žogca pravi:

  Tale posnetek je bila pa zamisel nekoga, ki je, se opravičujem, popoln bebec. Pa sem drugače huda levičarka. Tistih sedem kljukcev zraven stoji zakaj že? :roll:

 2. aha pravi:

  Crni misli, da je Spomenka. not even close.

 3. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Lepo od tebe, da veš, kaj mislim.

 4. obelix pravi:

  Meaning of life – find the fish……..he,he ….A-fish, a-fish, a-fish, a-fishy, ooooh……Where can that fish be?……Yeah, it’s hidden in his trousers!

 5. Svet pravi:

  žogca – taki so v resnici. doriani grayi: prefarbani, večno mladi, lepi in sodobni, pod površjem pa pokvarjeni, mračni, gnusni lažnivi prevaranti in tatovi.

  (tudi jaz se imam za levičarja (karkoli že to pomeni) – a s temi kreaturami nimam in nočem imeti prav nič. s palico se jih ne bi dotaknil)

 6. David pravi:

  Dobro opisane razmere, filmček sem si predvajal točno 5s. Lepo od tebe, Marko Crnkovič, da si objektiven.

 7. Žogca pravi:

  Svet, jaz se pravzaprav nobenega izmed slovenskih politikov ne bi šla dotikat. Edini, ki sem ga marala, je že davno odstopil kot politik, verjetno je bil edini, ki ga ni bilo treba spraskati dol s funkcije, ampak je sam odšel, ker se ni strinjal s tem, kar se počne.

 8. Rado Rado pravi:

  Izjava SD je res nekoliko passe.
  A je po dometu vseeno povsem benigna. V nasprotju z izjavami Janše, katerega vsaka izjava napada demokracijo samo. Kadar mu kaj ni po volji in to je precej pogosto, se zaletava zdaj v rezultate volitev, ne priznava sodb ustavnega sodišča, računskega sodišča. Z zadnjimi izjavami kliče ulico, itd.

  Omalovaževati evangelizacijo Slovenije, za katero stoji najbogatejša korporacija na svetu – Vatikan in v Sloveniji nima konkurence in jo primerjati z enkratno izjavo SD-ja je v gornjem primeru šele prava šlamastika. Razsežnosti so povsem različne. Vatikan kot valjar čedalje globje prodira v ustavno ločenost . . .

  Pozabil si tudi Marko, da je SD prekopiral formo od SDS-a. Le ti so začeli nastopati v takšni formi lani pred volitvami!!!

  In poln razumevanja si Marko do tega kaj je mislil Janša s svojim pozivom. Zdi se, da tu ne gre več zgolj za tvojo novinarsko presojo. Tvoja kolumna že bolj spominja na politično agitacijo.

 9. ametist pravi:

  G Marko 10ka!
  Nič ne bom komentiral, vendar bi rad vedel in slišal stališče komentatorjev, kaj si mislijo na siolovi strani levo zgoraj. Namreč komentar na klavca STALINA, ki bo baje ostal v spominu za večno. Bral sem knjigo, 20 000 dni v Sibiriji, avtora Karla Štajnerja, avstriskega predvojnega komunista. Po moji presoji, veliko večji KLAVEC od HITLERJA!

 10. Rudolf pravi:

  Kdo sploh še bere tvoje kolumne v Objektivu?

 11. chef chef pravi:

  Ko sem jaz to videl na TV, kjer so očitno pokazali le del izjave, sem mislil, da me bo kap od smeha. Ob Türkovi zadnji eskapadi in ob teh posnetkih začenjam verjeti, da so tako zvane sile kontinuitete še kako žive.

  Menda si ni tega izmislil Sarkič?

 12. Niko Brumen pravi:

  Dragi Marko: morda kakšen argument za svoje trditve? Pa odbetoniraj svoje klišejske opredelitve!

  Poskusi! Boš videl, da se boš boljše počutil. In manj boš kontaminiral že brez tvojih omejenosti nezdravo ozračje.

  Lep črno-beli dan!

 13. Maša Tomažič pravi:

  Bravo Marko za odlično observacijo in tehten zapis. Smo že mislili, da razen nas romunskih prijemov socialnih demokratov ne bo nihče opazil…

  http://www.politikis.si/?p=3848

 14. NoMercy pravi:

  No ja, glede na to, da obravnavajo kao sedmino demokracije se držijo čisto primerno komorno :P
  Tudi k letom primerno :)
  Sicer niso “moji” pa vseeno majčken pogled na podrobnosti (ki MC_u rade uidejo): gre samo za nekaj članov Poslanske skupine!!! ne pa SD kot stranko!!.
  Sedaj pa na novo pisati blog :)

 15. tone pravi:

  Odlično g. Marko!
  Še malenkost o včerjšnjem “Studio City”

  Ali niste dobili občutka (kot gost), da vam je voditelj ne glede na temo vsiljeval Janšo v vseh mogočih negativnih oblikah (” … ampak Janša je.., ..toda Janša bi…”)?
  Tudi v “Pogrešani” so našteli le “desne”. Kaže da so levi še vsi krepko tam, ali pa so bili takšni kot v tem filmi – molče izpolnjevati naloge 150%-no in potem pozabiti 200% -no (novejša zgodovina)

 16. Fonzi pravi:

  rado, izjava SD ni “nekoliko passe”, ampak je lažniva in zavajajoča – in načrtna. in niko brumen, argumentov je ničkoliko.

  prepisujem komentar iz drugega bloga:

  potrč v tej izjavi za ertla in ostale pove: “danes je lahko rečt, da so s tem branili vodstvo in komunizem. ja, res, ampak branili so tudi vse Slovenke in Slovence …”

  no, ne, ti lažnivec nesramni. leta 1989 Slovenke in Slovenci niso bili del nekakšnega ‘komunizma’, ampak smo bili množično in iz srca proti. proti potrču, proti njegovemu ‘vodstvu’, proti njegovi tajni policiji in njihovim šefom, proti njegovi ideologiji, njegovi politiki in njegovemu prisvajanju rezultatov dela vseh nas. ertl in njegovi pa so branili – “ja, res,” – zgolj in samo svoje vodstvo (še ‘komunizem’ jim ni bil tako pomemben).

  *

  potrč nadaljuje: “… ne pristajamo pa na to, da bi se ne priznala vloga, ki so jo takrat ob novih strankah imele tudi stranke prejšnje oblasti …”

  ja ti lažnivec nesramni! kakšne ’stranke prejšnje oblasti’!? kako si drzneš opisati komunistično partijo, ki je vladala enostranskarskemu in totalitarnemu sistemu, kot ‘eno od strank prejšnje oblasti’! ukaz partijskega vodstva, da se še SZDL preoblikuje v stranko, je prišel šele leta 1990! morda, ti pokvarjenec, namiguješ, da je bila ZSMS ena od ’strank prejšnje oblasti’? nihče ni pozabil, baraba, da je na vaš ukaz odlikovani ertl dal aretirati kandidata za njenega predsednika! vi, baraba, in vaši ste si potem drznili Odboru za zaščito človekovih pravic prepovedat shod v podporo četverici 8. maja 1989, pa se vam je prav ZSMS uprla in je bil tisti shod poimenovan “razširjena seja predsedstva ZSMS” – se spomnite, na njem je Pavček prebral majniško deklaracijo, ki ste jo vi ‘obsodili’!

  *

  potrč nadaljuje: “… saj smo skupaj za 23. december, za plebiscit, podpisali tudi izjavo, da bomo skupaj delovali za samostojno in neodvisno slovenijo ….”

  ti nesramnež potuhnjeni prevarantski – plebiscit je bil decembra 1990, in do takrat ste se že – z odporom – obrnili po vetru in stopili zraven, ker ste ugotovili, da lahko vseeno ostanete politična in gospodarska elita. akcija sever, za katero se zdaj talajo odlikovanja, pa je bila novembra 1989, več kot eno leto prej – in takrat se vam solze z jugopartijskega kongresa še niso posušile!

  *

  potrč nadaljuje: “in da si nihče ne bo lastil zaslug, da je za te odločitve zaslužen samo on sam”

  saj si jih tudi ne. kar moti, ti lažnivec, je to, da si ti prisvajaš zasluge, ki jih nikdar nisi imel – ker si bil proti: proti koncu komunizma, proti koncu jugoslavije, proti demokraciji in proti samostojni sloveniji, ti lažniva baraba!

  kdo zdaj ‘zlonamerno izkrivlja resnico’, ti na oblast mahnjeni, kradljivi, požrešni, lažnivi, ogabni komunajzar?

 17. Vanja pravi:

  Zanimivo! Toliko napadov na levico, svet pa čedalje bolj desničarski. Še malo pa bodo morali komunisti in vsi napredno misleči ljudje v ilegalo…podobno se je nekoč že dogajalo. Siol je totalno trobilo SDS-a.

 18. Rak pravi:

  Meni pa ogled preko zgornjega linka sploh ni omogočen. Izgleda, da ima SD na svojem portalu za nekatere posebej selekcioniran “antivirusni” program.

 19. Rak pravi:

  Moram se demantirati, po ovinkih mi je uspelo aktivirati video. Vidim, da gre za isto sceno, kot sem jo videl že drugje. Kljub temu sem jo še enkrat pazljivo poslušal. In odkril nekaj novega. Čudovito odvajalno sredstvo. In zdaj sem sproščen.

 20. Dajana pravi:

  Rak: ;) Ti povem da… manj, ko se ukvarjaš s politiko v Sloveniji, bolje ti gre! :)

 21. otmar kovač pravi:

  Seveda je vse legitimno tovariš Crnkovič, tako kot je legitimna želja po personificirani varnosti, ki pa jo v tem trenutku želi prodati JJ and Co. Vse vas tako moti komunizem in posledično postajate bolj podobni komunistom kot si želite. Mislim da je imela bivša ZKS menda okoli 40.000 članov, kar nekaj pove o njenem vplivu, pove pa tudi, kako se je razlezla in je tudi del namišljene desnice v SLO. Tovariš Jambrek in podobni mu desničarski apologeti so menda še leta 1989 pisali razne marksističen priročnike… Torej ko se išče “komuniste”, se jih naj išče tudi med sabo, saj veste “metamorfi”, tisti, ki so sedaj največji demokrati, so seveda tudi največji poštenjaki… No spomladi pa le na ulice, saj živimo v demokraciji! Bavčar vas potrebuje, še ima nekaj časa, saj bo prisilna poravnava trajala naslednji 2 leti. Bodite hvaležni “osamosvojiteljem”, pomagajte jim osvoboditi kapital, ki so ga z samoprispevki in uravnilovko vzeli vašim staršem tako osovraženi komunisti… Imam občutek da slovenska namišljena desnica že skoraj bolj potrebuje komunizem in Tita kot pa kdo drug, in da sta ji komunizem in Tito svojevrsten vzgled… Menim da je slovenska namišljena desnica bolj komunistična kot bivši komunisti, saj ideološko zanika vse kar je bilo pred njo, to pa je že čisto soliden komunizem… Če se ne znate soočiti z preteklostjo jo pač kriminalizirajte in kriminalizirajte desetletja življena naših staršev, ki so bili tako neumni in zabiti, ter tako legalizirali neko sedaj tako osovraženo obdobje. Leta 1990 se ni zgodil plebiscit zato, da bi me leta 2009 hotel nekdo ponovno položiti v naročje enostrankarskega enoumja, ki ga tako podpira in si želi namišljena desnica… Vendar je v demokratični družbi vsaka nenasilna borba za oblast legitimna… Četudi je imbecilna, brez idej in zaprisega na ekonomski šoli Miltona Friedmana, kar je želel s pomočjo g. Sachsa izpeljati ta čudovite desnica takoj po osamosvojitvi… saj veste vse kar smo skupaj ustvarjali sedaj privatizirajmo v rokah “ta pravih” demokratov, metamorfov… Mogoče namen osamosvojitve ni bil samo “slovenstvo”…. Bavčar nam je to pokazal takoj ko je prišla desnica na oblast…

 22. Jasna pravi:

  Marko: Sploh ni res!!! Tale posnetek bi predvajala vsaka marketinško naravnana televizija. Tista, ki to ni pa res ne bi.
  Kako so zabavni in smešni. Že dolgo se nisem tako smejala. Rajši gledam Potrča in zborček kot stokajočega intelektualca za šporhetom, ki govori: “Zakaj voda po defoltu ni na mrzlo nastavljena”. O tovrstnem intelektualnem nastopaštvu za šporhetom pa ničesar ne poveš, ha? Ali pa nastopaštvo najboljšega odvetnika, ki tega ne skriva. Hočem ti povedati, da nastopaštvo ravno tako kot zastavice nista samo lastnost socijalizma in CK-ja. Ker vsi v CK-ju niso bili nastopači. Kučan in Stane Kavčić zagotovo ne. Glavni moto kapitalizma je : prodornost in nastopaštvo.

  A ti misliš, da zaradi neke ulice, ki jo bodo desni preimenovali brž, ko bodo lahko, zaradi Ertla (nič ne bi bilo drugače tudi, če ne bi Janšo zaprl) in zato, ker bi delavci rad jedli (sindikati) se rekomunizira republika? Ah, dej no! To so samo neke ideje, ki nimajo nobene zveze z ničemer pomembnim za življenja ljudi, ravno tako kot nobene zveze nima z ničemer pomembnim za sedanjost rehabilitacija škofa Rožmana, generala Rupnika in tistega, ki se je šel pokloniti Musoliniju (kakosežepiše?).

  Kot si včeraj povedal Janša ni kar neki brezveze bav bav. Spomenka ima prav. Mene ga je strah. Ko sem ga gledala in poslušala s tisto izjavo se mi je zdel zmešan in mislim, da je mislil resno.

  Tudi meni in vsakem normalnem ni všeč SD – jevski pijarovec. Še Hri-bar si ga je fino privoščil, ampak zaradi njega ti kot kolumnistu ni treba biti neobjektiven.

  Možina je včeraj v pogovoru s predsednikom primerjal Udbo s Stacijem. Ampak mar je treba bilo v bivši državi kopati rove, da bi šli v tujino? Pa tudi Gorbačov je dobil Nobelovo za mir pa je iz takšnega sitema kot je. In kaj potem težijo s tem Ertlom?

 23. Jasna pravi:

  Marko pozabila sem vprašati, če imaš mogoče ti kakšne traume iz socijalizma? A veš, da sem tuhtala kaj se ti je tako hudega zgodilo, ko s takšnim sovraštvom gledaš nazaj? Ali te je morda tovariš miličnik kdaj udaril s pendrekom? : )

 24. Ferdo pravi:

  Nekaj o “strahu” gospe/dične Jasne
  Da je raznih Jasen strah Janeza Janše je vendarle temeljni cilj takšnih bebavih net/televizijskih pogrebnih “spotov” in udarnih izjav o “ogrožanju stabilnosti”, kakršnih smo se naposlušali v prejšnem režimu že samo če je Ježek kakšno razdrl na račun rdečih.
  Paradoksalno je, da se Jasna v svojem prispevku cinično postavi v bran UDBE češ da “ni bila stasi”. Sklepam, da se Jasna udbe sploh ni bala. Niti za procent tako, kot se sedaj boji Janeza Janše. Jaz zato sprašujem Jasno – ali si dobila s pendrekom od Janeza Janše? Si bila utišana v 4 letih Janševe vladavine? So ti bile kratene osnovne človekove pravice? Si kopala rov na zahod pred janezom janšo? Si kopala morda rov na vzhod?
  Sram me je ljudi, ki jih ni strah “svojih”, ker so pač ti zapirali “njihove” in si bil pred njimi varen če si pač ubogal kar so ti zapovedali. Širijo pa strah pred “njimi”, ki jim NISO NIČ NAREDILI. Potem se takšni ljudje še oklicujejo za levičarje, demokrate in še več – na spletu pridigajo kaj je demokratično in kaj ne.
  Je kaj čudnega da levičarska hinavščina na svetu izgublja vse več podpore in se zato zateka tudi v skrajnosti?

 25. smoger pravi:

  Zeh.
  Levica=desnica=lopovi

  slov.politika=mehiške nadaljevanke

 26. Jasna pravi:

  Ferdo: Proti Janši nimam nič, čisto v redu je, da je vseskozi zraven. Je inteligenten ampak prefrigan. Tako kot je rekla Spomenka Hribar preveč oblasti (tako kot večini) mu škodi. Priznam, pri tistemu posnetku, kjer poziva ljudi na ulice me je kar stisnilo, čutila sem, da misli resno.

  Glede Udbe: Moj stari ata je bil Udbi hvaležen, ker se je kot hudič bal krvoločnih ustašev, ki so grozili, nadlegovali in strašili ljudi še v globoko v sedemdesetih. Udba jih je ščitila od takšnih.

  Vsaka država ima svojega “lovskega psa čuvaja” sistema. Ferdo, Američani imajo Cio in z njo so v pedesetih lovili čarovnice, mar ne?
  In jaz ne vem kaj sem nisem neka levičarka ampak nekakršen hibrid.

 27. Rado pravi:

  Fonzi,

  očitno je, da se zgolj ti in še mogoče Crni razburjata glede skupinskega slikanja in izjave SD. Ostali smo že po nekaj stavkih zazehali in se nehali vznemirjati. Tvoja analiza Potrča je bila torej odveč in brezpredmetna.

 28. nimiy nimiy pravi:

  kot sem že napisal pod komentarji na nekem drugem blogu je crknoviču s tem zapisom uspelo predvsem to, da je neko raven gostilniške debate, kjer se s komunisti zmerja bodisi tiste, s katerimi se ne strinjaš ali pa celo tiste, ki ti pač niso simpatični, dvignil na nivo “intelektualnega” diskurza.

  seveda poskuša to označevanje utemeljiti vsebinsko, ampak to je pač jalovo početje. obnašanje današnje oblasti ni nič drugačno od obnašanja prejšnjih ali pa obnašanja opozicije. gre se za povsem “normalen” politično udejstvovanje, ki je pač značilno za slovenijo.

  crnkovič današnje oblasti ne zmerja s komunisti, ker bi ti res bili komunisti ali zato, ker bi v njihovih dejanjih ali retoriki bilo kaj komunističnega ali bolj komunističnega od tega, kar recimo uprizarja opozicija. ne, zmerja jih s komunisti zato, ker mu niso simpatični. ker jim njihov medijski nastop ni simpatičen. skratka, tipična diskvalifikacija na neki povsem iracionalni, čustveni in subjektivni osnovi. crknoviča v bistvu sploh ne briga to, kaj recimo potrč dejansko pove, ne, crnkoviča v bistvu moti bolj potrčeva frizura iz 60ih in poza. zato je zanj potrč komunist. ker je komunizem nekaj antipatičnega. in potrč je crnkoviču antipatičen. zato je komunist. to je poanta.

 29. ametist pravi:

  Mislim in trdim, če bi bila pri nas LUSTRACIJA, bi bile človekove vrednote in dostojanstvo bolj zbližane z normami demokracije. Upam tudi povedati, da bi bilo gospodarsto na zeleni veji, čeravno se je zgodila zgodovinska kraja delavskega prebivalstva po vsem svetu. Majhni pri tem ne štejejo in ravno za to gre, da ne pomenijo veliko v svetovni ekonomiji.

 30. nimiy nimiy pravi:

  pa še to.

  po crnkovičem mnenju je treba ustavit levico. na levico udriha skozi vso kolumno, brez da bi seveda navedel kakršen koli vsebinski razlog. on pač govori o nekih komunističnih pozah, obrazih, videzu, ne pa vsebini. to se dotakne v enem samem odstavku (tipično) in sicer:

  “Evangelizacija Slovenije, o kateri ne preveč naglas kdaj sanja Cerkev, se mi nikoli ni zdela taka nevarnost, kot se mi zdaj zdi ta veliko bolj načrtna ideološka rekomunizacija Slovenije. Izvajajo jo: Türk z odlikovanji, Semolič z marksističnimi traktati o socialni pravičnosti, Janković z imeni ulic, Kresalova in Zalar pa s pokroviteljsko interpretacijo dogodkov. Da ne omenjam (več) Potrča in Stanovnika.”

  seveda tale argumentacija ni švoh samo v dolžini, ampak tudi vsebini. če recimo turk izvaja rekomunizacijo slovenije s tem, ko je pač ertlu podelil priznanje za nekaj, za kar je pač tehnično res zaslužen, potem je recimo tudi sodstvo izvajalo redomobranizacijo s tem, ko je ovrglo sodbo v primeru škofa rožmana. skratka, absurdna izjava.

  potem imamo semoliča. pustimo ob strani to, da so sindikati del evropske demokracije, ampak sprejmimo crnkovičevo teorijo, da gre za komunistično udejstvovanje. a ni recimo zanimivo, da se s temi bojda marksističnimi traktati o socialni politiki danes, v teh razmerah strinja bolj opozicija, kot pač vlada, ki naj bi bila komunistična? spomnem se celo tega, da je pred časom JJ direktno podprl zahteve semoličevega sindikata. tu nekaj ne štima, a ne? če je semolič komunist in je vlada komunistična, potem se meni zdi povsem nerazumljivo, da se ne morejo zmenit.

  glede imena ulic je spet isto. ali je imenovanje ene izmed ljubljanskih ulic po papežu pomeniko katolizacijo slovenije? a bejž no.

  kresalova in zalar pa sta očitno za crnkoviča komunista že samo zato, ker se v določenih zadeva strinjata s tistimi, ki so pač za crnkoviča komunisti. ja, argument in pol, ni kaj.

  da ne omenjam stanovnika in potrča, ki sta pač kriva zato, ker sta crnkoviču antipatična. eden zaradi frizure in govorne napake, drugi pa zaradi brk, predvidevam.

 31. smoger pravi:

  nimiy: PODPIS!

 32. Mitko pravi:

  Ko deželi vlada modri Danilo, ko predsednik vlade na kameli čisti kopačke, ko ni več skrivnost, da se imamo za osamosvojitev zahvaliti vrli Udbi in ko na Golem otoku raste najbolj zelena trava, ostaja le skrivnost, zakaj je bilo “nekoč legitimno ustavljanje desnice”.

 33. BD pravi:

  nimiy: Kot vrm Crni niti slučajno ni bil navdušen nad preimenovanjem ulice v ulico Papeža Pavla II. Se mi zdi da je o tem pisal tudi na blogu.

 34. otmar kovač pravi:

  Če bi bila desnica kdaj ustavljena se ne bi razvil Demos, ne bi bilo dela strank slovenske pomladi, ki smo jih na čelu z g. Pučnikom in g. Omanom podprli tudi tisti, ki se idnetificiramo kot libertalci. Je pa res da je v bivši Jugi zavrt razvoj katoliških političnih strank, oz. močno omejeno politično delovanje vesoljne cerkve. seveda je to za družbo tudi slabo, a ji najverjetneje ni naredilo velike škode. Še v 80-ih je bila podoba SLO cerkve dokaj jasna in bolj podobna tisti, ki si jo prenekateri vernik želi – ni bila omadeževana z biznisom, kapitalom, odpuščanjem gozdrajev v zg. savinjski dolini, kapitalskimi deleži v igralnicah v osrčju Afrike… Desnica je bila vedno prisotna in zato je lahko skupaj z levico tudi sprožila osamosvojitveni proces. Koliko pa je ta namišlkjena desnica res prava evropska desnica pa se da debatirati… V SLO namišljeni desnici je toliko komunističnega kot v SLO levici… Samo poglejmo si “pedigre” nekaterih glavnih akterjev zbora za republiko… Zvezde 70-ih in 80-ih, avtorji takrtnega modernega socializma in idej samoupravljanja… Ziheraši, ki so se dvignili, ko je bilo večino dela že narejeno, ljudje, ki so razvoj desnice zavrli z odrivanjem pravih SLO desničarjev kot so g. Oman, in pokojni dr. Pučnik… no še Hvalica jim je šel v nos…

 35. Ferdo pravi:

  Vsekakor. UDBA naj bi bila nekakšna CIA in vse lepo in prav. UDBA pač ni bila samo CIA. Bila je TUDI politična policija. Ščitila ni le interese države ampak tudi (in PREDVSEM) partije, enostrankarstva, kult osebnosti, oblasti enih in edinih….. Torej stvari, ki jih CIA ne ščiti. Vem da je marsikomu z levice težko potegniti ločnico med državo in “njihovimi” če so ravno ti na oblasti. Ampak to ni moj problem. Ne vem tudi, kaj se je tako bati pozivov k demokratičnim demonstracijam proti nečemu, s čemer se ne strinjaš? Spomnim se, da je Janez Janša doživel samo po letu vladavine najbolj množične demonstracije sindikatov v samostojni sloveniji. Na njih se je vpilo tudi “Janša pofafaj nam ga” in podobne levičarske spodobnosti. Pa je bil takrat trend brezposelnosti v strmem padu in gospodarska rast je bila v vzponu. Sem prepričan, da te Jasna, ni bilo prav nič strah pozivov raznih Semolićev na ulice.
  Kar je mene strah je to, da se trenutno vladajoča (miljonarsko bogata) levica ubada s popolnoma obskurnimi temami, politično provokacijo in manipulacijo. Sprejemamo kot po tekočem traku razne zakone o istospolnih partnerjih in vmešavanju v intimno vzgojo otrok, država pa v nasprotju z drugimi po evropi drvi v še večjo gospodarsko krizo, za ublažitev katere se ne stori praktično popolnoma nič. S tem in podobnim (odlikovanji udbaških falotov) se spodbudi metuzalemske ideološke delitve. To pa je teren, na katerem levičarstvo v sloveniji z revolucionarno mentaliteto najbolj cveti. Torej ne na ustvarjalnosti in iznajdljivosti ampak na nacistično-komunističnem širjenju strahu pred drugimi. Ali je to Janša, kapitalisti (čeprav so se sami najbolj okoristili s tem) črnci, židje…… niti ni važno. Važno je širjenje patološkega strahu in sovraštva.
  Še enkrat – drža in retorika vseh tistih mandeljcev na posnetku je izredno zgovorna. To so ljudje, ki v življenju niso vodili niti trafike oziroma niso postavili ene opeke ali karkoli ustvarjalnega naredili. Njihova bit je politično parazitstvo, profesija pa politična manipulacija.
  O Spomenki Hribar pa ne bom izgubljal besed. Če bi po njeno metali nageljne na tanke JNA namesto armbrustov, bi iz osamosvojitve naredila le neko metelkova style performans ne pa da smo dobili državo. Če v svoji branjevški zavisti tega ne more preboleti je to njen oseben problem.

 36. ivan grozni pravi:

  Kadar zagledam faco Potrča, Potrate, Pahorja ali Golobiča … se mi zazdi, da sem se znašel v muzeju polpretekle zgodovine, preden je direktorovanje prevzel Dežman. Tudi Klasinčeva ali Zalokar Oražmova, npr., sta eksponata iste zbirke, medtem ko po moje sodi Kučan že v prirodoslovni muzej.
  Muzejske značilnosti imajo tudi brki, kot so jih nosili Udbovci: take nosita npr. predsednika poslanskih skupin SDS in SD. Med tovrstne face sicer ne sodita Kresalova in mladi Juri (njegov brat Franco je medtem pridobil pravi videz in prilagodil osebni stil polpretekli dobi), vendar jima to nič ne pomaga, ko se oglasita.
  Turk pa je gotovo znosnejši v družbi gen. sekretarja OZN kot funkcionarjev ZZBNOV, torej kadar ima položaj v daljni deželi in v kaki instituciji, ki nima neposredne zveze z našo domovino.

 37. NoMercy pravi:

  najhujši so:
  - spreobrnjeni pijanec
  - bivši verižni kadilec
  - oslužena “profesionalka”
  .
  .
  a še koga nisem spredalčkal?
  Je kdo Marija, ki je edina lahko kamenjala Kristusa (ker je bila menda edina brez greha ) :)

 38. Pris Pris pravi:

  @ivan grozni:
  Pozabil si na Janšo, Jambreka, Rupla, Gorenaka … ;)

 39. hxc pravi:

  :lol:

 40. vaba pravi:

  Ena največjih miskoncepcij in pravzaprav zablod, ki se je tragično masovno naselila v ume slovenske inteligence inu “inteligence” je, demagoški stereotip, da je za civilizirano družbo predpogoj levica. Da je levica napredna, vse onkraj levice pa nazadnjaško, konzervativno, retrogradno in destruktivno celo.

  Resnica je na naših tleh, kako paradoksalno, ravno nasprotna.

  Naša takoimenovna “levica”, to je šele paradoks na globalni ravni, ima oblast v rokah že 64 let. In se krčevito oklepa statusa quo. In hoče konzervirati trenutno stanje. Torej, je po definiciji pač konzervativna.

 41. Ferdo pravi:

  Najhujši so paranoiki.

 42. Fonzi pravi:

  rado, a si slučajno zmešan? zelo visok funkcionar in poslanec s četico visokih funkcionarjev in poslancev neke stranke stopi pred kamere in vsem na očeh in v brk laže, sprevrača, potvarja, zavaja in spet laže – ti pa človeku, ki na to opozori, rečeš “ah, odveč in brezpredmetno…”!?

  in tip ne laže o nekih položnicah, kot oni zarukani kmetavzar (in prav tako poslanec) – brez sramu laže in potvarja zgodovino, ki je le 20 let stran, se tlači tja, kjer ga ni bilo in hvali šefe totalitarnega režima s tajno politično policijo na čelu!

  tip žali vse, ki smo se med leti 1988 in 1991 uprli prav njemu in njegovim jugokomunistom – in ne, kot on laže, “skupaj z njim” nekim “srbom in črnogorcem”.

  kako to, da te tip direkt in brez sramu žali in pljuva, Rado, a tebi je to “brezpredmetno”?

 43. miha pravi:

  BRAVO MARKO,
  Janši ni treba pozivati ljudi na ulice in trge.Ljudje bodo spomladi šli sami brez Janše in podobnih, ker imajo poln k…c vsega in ker jim je iz dneva v dan slabše.Ljudje so siti komunistične in LDS sovske nomenklature.Ta levica je nesramno obogatela in proti takim bodo ljudje vstali in šli na ceste.Saj nimajo kaj zgubiti, ko so izgubili dostojanstvo.In Janši ne bo treba pozivati in ščuvati ljudi. Oni ne rabijo Janše , ulica se bo zgodila spontano.

 44. nimiy nimiy pravi:

  “nimiy: Kot vrm Crni niti slučajno ni bil navdušen nad preimenovanjem ulice v ulico Papeža Pavla II. Se mi zdi da je o tem pisal tudi na blogu.”

  ja, ampak po mojem spominu samo zato, ker je v tej ulici živel tudi sam in mu je bilo sitno, da mora zaradi tega seveda menjati vse dokumente itd., ne pa za to, ker je to videl kot nek ideološki pritisk desnice. in ravno to je poanta tudi tokratnega izliva. ne gre za vsebino, ampak za neke povsem osebne preference. MC je, če poenostavim, eden tistih, ki vsebino ljudi ocenjuje, ne po tem, kaj govorijo in delajo, ampak po tem ali nosijo kravato ali ne.

 45. Rado pravi:

  . . . na očeh in v brk laže, sprevrača, potvarja, zavaja in spet laže – . . .
  Tega, dragi Fonzi še ne vemo. Namreč, ali res laže. To je zgolj tvoja trditev. Pa četudi njegove trditve o preteklosti ne držijo, se ni potrebno vznemirjati. Važneje je, kaj nam politiki govorijo o prihodnosti.

  “Zarukan poslanec”???
  Zdaj si pa osebno žaljiv Fonzi. Tako pač ni mogoče resno razpravljati!

 46. David pravi:

  Samo nekaj bi dodal. Zakaj to politično strujo še kar imenujemo levica in liberalci. Zakaj si napisal tak naslov? To ni levica, to so ostanki prejšnjega režima. Levice v Sloveniji še ni.

 47. ivan grozni pravi:

  Pris,

  naštel sem samo glavne eksponate in nisem pozabil skoraj na nikogar, ki se ga še lahko spomnim, razen mogoče na Grimsa (SDS) in na Gantarja (LDS): ta dva sta vsak posebej gotovo svojevrsten okras slovenske muzealske zbirke, na katero smo tako ponosni. Škoda samo, da sta še vedno aktivna, ker sicer bi ju lahko ohranjali v lepem spominu.

 48. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @nimiy:

  “da ne omenjam stanovnika in potrča, ki sta pač kriva zato, ker sta crnkoviču antipatična. eden zaradi frizure in govorne napake, drugi pa zaradi brk, predvidevam.”

  Hahahaha … Hvala za smeh.

  Potrč ima smolo, ker ga plešavost ne prisili v nujno spremembo frizure, ki bi zakrila po Crnkovičevem mnenju slab (po definiciji komunističen) okus za hairstajling. Če bi bil plešast, bi lahko predstavljal simbol nove pomladi, če bi si privoščil lasni vložek ali presaditev lasnih koreninic, pa bi postal poosebljenje turbokapitalista.

 49. Niko Brumen pravi:

  David, živijo!

  Je res dokaj grozno: Crni, aktivna VABA, Ivan Janez Janša, Ivan Grozni – manjka le Orleanka (če).

  Vaba, imaš delno prav: levica je bila desnici vedno pogoj za kurjenje grmad. Glej zgodovinsko, če že pišeš zgodovinsko (četudi z napako).

 50. janez bb pravi:

  Moj ata bi reku, KRIPEL BATALJON

  Kakor sem videl imajo vsi roke ,noge, oči,ušesa. mogoče je u glav kej narobe.
  Karte je trebe mešati na novo.LEVI skoz delajo renons.

 51. Tibor Jablonsky pravi:

  kako sem vesel, da ne volim. Več.

 52. anika pravi:

  Tolk keša je šlo v nič za brezplačnike, pa zakaj ga niso dali Crniju za en fejst cajtng :)

 53. polonika polonika pravi:

  Ha ha ha ha. Posnetek. Ja,

  Potrč bi zagovarjal tudi Hitlerja za gradnjo cest, če bi mu podelili priznaje. Sej, koliko židov je pobil, za Potrča res ni pomembno, glede na to, da je naredil ceste. Skratka Potrč, čisti komunistični zblojenec, ki ne dojame pointa.

  Druga stvar je Potrata. Oni se v letu 2009

 54. polonika polonika pravi:

  53 Druga stvar je Potrata. Oni se v letu 2009/2010 ukvarjajo s KRIZO. Janša jih je prosil celo leto 2009, da naj upoštevajo njegove predloge. Rotil skoraj. Pa niso storili NIČ. Zato ne, ker ni komunist. In po enem letu so kreteni dojeli, da se bi bilo dobro ukvarjati s krizo. Sedaj, ko so že vse zajebali in zafurali, kar so lahko.

  ZAME SO TO NORCI. Nori so. Tako neumnega in zaostalega odnosa in mentalitete na tako visokih položajih pa še ne.

  Če bi bila to odrska predstava iz Doma upokojencev bi se smejala, tako se bodo pa ljudje bolj jokali, ker se ne gre za odrsko predstavo ampak za resnične voditelje te države. Človeka, ki ima zdrav razum je takega vodstva pošteno strah. Ideološki fantizem in zaostala miselnost (glede krize).

 55. vaba pravi:

  “Na zadnji številki časnika Dobro jutro, izšla je 19. decembra 2009, piše, da so ga razdelili v 350.000 izvodih. Na naslovnici se bohoti slika Gregorja Golobiča, v notranjosti pa je intervju z njim, poleg obširne reportaže iz Celjskega erotičnega sejma, osrednji vsebinski prispevek. Uvodnik je napisal urednik Miha Štamcar, nekdanji urednik Mladine in glavni propagandist Draga Kosa v času afere Depala vas. Največja komercialna reklama v tej številki brezplačnika Dobro jutro je reklama za tednik Nedeljski dnevnik, ki ga izdaja podjetje iz politične orbite Gregorja Golobiča ter reklama Pivovarne Laško, ki jo nadzoruje državni kapital.”

 56. Aja pravi:

  Tolk keša je šlo v nič za brezplačnike, pa zakaj ga niso dali Crniju za en fejst cajtng :)

  halooo, kakšen namen pa misliš da majo takile sestavki?
  Ja, a moram razlagat, zato da bo Janša, ko bo spet brezplačnike skup spravljal, vedel kje poiskat glavnega urednika.
  A nisi prebrala med vrsticami: Hej, Janša, tuki sem, glej me, pisat znam, fasciniran sem nad tabo, hej, poglej no v mojo smer.
  LOL

 57. vaba pravi:

  Spomnim se rajnkega možiclja, smešnega koleričnega komunajzarja Jožeta Božička kako je leta 1990 pred TV kamerami naciji grozil” da je ZKS proti vsakršnim spremembam, ki ne podrazumevajo vodilne vloge ZKS “.

  Takrat, ko so na Slovenijo padali psihodelični žarki optimistične svetlobe svobode, se mi je ta ostareli komunajzer prdež zdel smešen, češ, kaj imaš ti pizdek za zahtevati, kmalu te bo odneslo na smetišče zgodovine.

  Napačno! Nisem se mogel bolje motiti!

  Ta nacija potem žal ni izpeljala glavnega koraka pomladne preobrazbe družbe. In poglejte ! Danes spet imamo to, kar je božiček v svojih mokrih sanjah sanjal. In veliko več kot to. Ne le da je vloga KPS KGB falange vodilna, saj so na oblastni poziciji, ampak celo dvakrat hujši socializem imamo kot smo ga v inkarnaciji prvi. In celo še na veliko hujše kaže vsakič ko na plano pljusknejo njih mokre sanje o poglobitvi komunajzer sistema !

  Nam se je pripetilo, da so se zlodeji, namesto, da bi vsaj s pognjeno glavo bili tiho, ostali najglasnejši in danes nam srdito in v galopu pospešeno zaostrujejo uravnilovske-boljševistično-fašistoidne kanone in politično-gospodarske doktrine, ki so vladale tudi v socalizmu 1.0.

 58. lordwales pravi:

  Marko!

  Kot prepričan levičar pa boš le držal z našimi.
  Res je, delajo napake, a bog ne daj janše na oblasti.
  Si res to želiš?

  Ustavimo desnico!

 59. lordwales pravi:

  In še to, dragi Marko, to ti objavi Dnevnik, časopis starih komunistov znan po tistem komentarju proti osamosvojitvi trakratnega urednika Mileta šetinca ( sem prav zapisal ) tik pred 10 vojno junija 1991.

  In v takem časopisu naj bi se pluvalo po sd -stranki ki nas je potegnila iz krize.

 60. lordwales pravi:

  Pa še to:

  Recimo da je Dnevnik danes politično najbližji Zaresu, pa se z takimi kometarji res dela medvedjo uslugo politični liniji časopisa – ki je izraziti sd.

 61. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Lord Wales: Tistega ni napisal Mile Šetinc, ampak Milan Meden.

 62. Jasna pravi:

  Tole je iz intrevjua, ki ga je naredil v Bukurešti Videmšek za SP:

  »Šele kasneje je postalo jasno, da so dogodke spretno režirali sovjetski, ameriški in francoski agentje, ki so bili ves čas v povezavi s svojim izbrancem Ionom Iliescujem, možem, ki nam je ukradel revolucijo in mladost. A ta dan bo za vedno ostal čudovit in poseben. Tedaj sem ubil ves strah, ki sem ga kadar koli čutil. V sebi sem prvič v življenju začutil nekaj božjega. Bilo je neverjetno.«

  Tajne službe naj bi organizirale prevrat, brez volitev nastavili Iliescuja, po “revoluciji” naj bi bilo likvidirano tisoč ljudi. In Romunji so v Eu nihče ne odgovarja za zločine in ta ista Eu žuga Sloveniji zaradi Ertla.

  Marko prav imaš ne smemo dovoljiti rekomunizacijo Republike. Moramo čuvati kapitalizem kot punčico svojega očesa.

 63. Jasna pravi:

  Ferdo:35: Vsaka država ima svojo službo državne varnosti in ne vem kaj je tukaj čudnega. Udba je ščitila sistem, ki ga je uspostavila, ker bi ga ga prevratniki zrušili. Cia pa je zrušila v Čilu demokratsko izvoljeno oblast in nastavila Pinocheta, ker se je tako paranoično bala komunizma. Kaj je Pinoche delal pa je znano.

  Ne razumem zakaj bi me bilo strah Semoliča, ker se bori za to, da bi delavci lahko od svoje plače jedli. Marku pa zamerim, ker tako piše kot, da jim tega ne privošči. Vede se kot kakšen okorjeli buržuj. To me je res prizadelo, ko sem prebrala.

  Spomenka je dobro premislila, ko je rekla: Ustavite desnico! Ni ona od včeraj.

  Otmar Kovač: Na začetku sta Spomenka in Tine Hribar podpirala desnico in bila za spremembe šele, ko sta videla kam to pelje sta pozvala naj se jih ustavi. Pa ne brez razloga.

  Ta posnetek je za crknit in levica je neučinkovita. Tudi, če bi desni bili na oblasti bi bili v težki gospodarski situaciji.

 64. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Imam enak problem kot Rak, le da ga nisem rešila, in ne pridem do linkanega posnetka SD. Verjetno gre za isti posnetek, ki je bil skrajšano predvajan tudi na poročilih. S piarovskega vidika brez dvoma polom. Glede na to, da Sarkič bojda skrbi za podobo stranke, je polom tudi njegov, ker mu ni uspelo (če je sploh kaj takšnega počel in kaj sploh počne?) prepričat določenih najvidnejših predstavnikov stranke, da v njihovo dobro na aranžmaje takšne sorte niti v sanjah leta 2009 ne bi smel pomislit nihče. Takšni piarovski koncepti prenašanja sporočil javnosti niso vredni enega centa plačila za piarovsko podporo, ampak kvečjemu pomislek na odškodnino … hehe … Neverjetno.

 65. Fonzi pravi:
 66. ivan grozni pravi:

  Ne se bat semoliča, jasna, saj njega ni na tem posnetku! On je prijazen pa koristen, in je bil vedno, tudi pred več kot trideset leti, pripravljen naredit veliko, da bi zaščitil tale naš sistem in njegovo nujno potrebno, vse večkrat odlikovano ali kako drugače nagrajeno udbo.
  Simona, noben piar ne more prešminkati realne podobe SD in njenih bolj ali manj zaresnih podružnic, tudi če to poskuša naredit z našimi najboljšimi videoreporterji, kakršnih na srečo ni prav dosti.

 67. nevenka nevenka pravi:

  Res je bolj komemoracija. In pojma nimam zakaj ta kolektivnost, kot da človek, ki govori, ni dovolj, da bi stal za svojimi besedami. Resen komunikacijski kiks.

 68. Rak pravi:

  Nevenka, kaj komunikacijski kiks, sporočilo, sporočilo…..!!!
  Se je za nekatere res ustavil čas?

 69. nevenka nevenka pravi:

  Itak vsak svoje trobi. Kaj drugih sporočil pa ne slišiš?
  Me res zanima kakšna bo ta nova stranka od Dimovskega. Unija. He, he…res sem skeptična.

 70. hxc pravi:

  V letu 2009 se ukvarjate ideološkimi razprtijami, ki so na ravni vsakodnevnega življenja pomembne toliko kot sneg prejšnjega tedna. Verjetno je to lažje, kot pa razmišljati konstruktivno in za boljšo sedanjost ter prihodnost. Načelo “Deli in vladaj”, se udejanja v polnem razmahu, asociacija na ovce pa je prav vabljiva..

 71. Rak pravi:

  Nevenka, slišim, slišim in si mislim…. Samo svetlih zvezd ne vidim.
  Ampak tukaj komentiram konkreten primer. :wink:
  Sicer pa so vsi podobni primeri v stilu: akcija, reakcija, reakcija na reakcijo,….skratka verižna reakcija. Never ending story. :evil:

 72. ametist pravi:

  G Fonzi hvala!
  Pogledal sem videospot tovariša Potrča in okteta v celoti. Res spominjajo na žalujoče ob krsti. Mogoče je to tudi namen, da bi se ljudem zasmilili. Ob govoru trija in pogled na oktet se mi je kar milo storilo. Porajala se mi je misel, da je to resnično pobožen oktet. V RKC se samo enkrat pokesaš pri spovedi, zmoliš kesanje in grehi so ti odpuščeni neglede na dolgoletno pregreho, katero si počel podzavestno, ali zavestno. Tako si je gospod, tovariš Ertl prislužil odlikovanje z blagoslovom PAPEŽA TURKA. Pomembno je pa bilo, da se onemogoči miting, kajti PETA KOLONA je samo čakala na povelje iz Srbije v soportu mitingašev ki naj bi naredili nered v LJ. Ne vem, če je tovariš Ertl vzel zaščitni jopič in orožje, ter šel v Dobovo, ali na Obrežje. Komandant Stane je bil vedno v prvi vrsti na bojišču v NOB in je bil pozneje proglašen za narodnega heroja. Mislim , da so to nalogo opravili POŠTENI miličniki, za kar sem jim osebno globoko hvaležen.

 73. Rak pravi:

  Še to, Nevenka, unija je zelo širok pojem. Vanjo jih lahko nanese iz vseh vetrov. Poznan je samo Dimovski, njegovi cilji še ne, se pa že slutijo ….
  En ograjen vrt več v tej naši zaplankani, a lepi in ljubi deželi.

 74. Ferdo pravi:

  Eh Jasna….. To je že klasična manipulacija. CIA je služba državne varnosti in UDBA je služba državne varnosti in viola….. vse je isto. Pa še kakšen post nazaj si se nekaj zmrdovala nad primerjavo STASI-ja in udbe češ da ni isto. Ooooo to pa ne. Kako to se debelo sprašujem, ko pa trdiš, da je služba državne varnosti pač služba. Torej je STASI isto kot UDBA in isto kot CIA in isto kot vatikanska švicarska straža. Ko takole zapadeš v paradoks lastnih besed se debate sprevržejo v absurde.

  Glede Smuliča – Ne vem sicer zakaj se on bori ker tega ni videti nikjer. Ko so delavci Gorenja SAMI pogruntali, da jih vodstvo nateguje, je sindikat potegnil z vodstvom podjetja. Zato so jih od delavcev tudi pošteno slišali. Tudi v Muri je bilo zelo podobno. Nobenih protestov do “opozorilne” stavke neko “soboto” nazaj. Ničesar. Za kaj so že stavkali takrat, ko je grdi pacek Janša vodil vlado? Proti enotni davčni stopnji menda al kako? Veš kaj… ti kar imej Semoliča. Jaz ti ga z veseljem prepuščam v oboževanje. Tip je takšno parazitsko tele in ideološka pokveka, da ne zasluži niti minimalne “murine” plače.
  Spomenka Hribar je tudi lahko komurkoli ljuba ženska. Meni ni. Kot nekateri na levici jo preveva patološka sovražnost do neke osebe, ki prehaja že v obsesijo. Kot vemo je neustavljena desnica leta 2004 prevzela oblast in vodil državo pod vodstvom grdeha Janeza Janše. Res me zanima, kako so nekateri ljudje preživeli v tolikšnem strahu cela 4 leta? Meni je nek delavec na Dnevniku dejal pred zadnjimi volitvami, da moramo vsi voliti levico, češ da bo Dnevnik drugače sesut, pa nekateri so celo celotno kataklizmo napovedovali v primeru ponovne janševe zmage.
  Res…… goebelsko latentno širjenje strahu pred “unutrašnjim neprijateljem” še vedno ni doživelo svoj “berlinski zid”.

 75. POLDI pravi:

  Saj ne morem verjet. Kaj naj bi to pomenilo?? Pred volitvami pa tako vneta agitacija v prid Borata Pahorja. Kakšnih izlivov simpatij smo bili deležni s strani Crnkoviča. Prav prilizovalsko ga je “kritiziral”, v bistvu pa navijal zanj. Imejte zdaj, kar ste volili, čisto nič, kar se dogaja, ni presenečenje.
  Ko bi bil crnkovič zdaj vsaj tiho.

 76. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Poldi ga pihne. Zakaj pa bil zdaj tiho? Bi moral enkrat za vselej hvaliti ene in iste in kritizirati ene in iste?

 77. vaba pravi:

  JJ je oponent zločincem, sicer tudi žal bivši član ZKS (KPS), kar ipak ni glavna lastnost takih ljudi, ampak je de facto glavno kaj drugega, (kar mu sicer ne šteje ravno v čast na enak način, kot bi mu recimo, če sploh nikdar ne bi bil član KPS, ma če je človek bivši in na seznamu sovražnikov KPS, kamor ga je uvrstila KPS sama, je meni dovolj ok in sem mu pripravljen dati novo šanso in legitimno prvico do sprememb doktrine in stališč na temelju spoznanja napak.

  Tako šanso bi po človeško dal tudi Pahorju, če se bi ta odpovedal zajedalski lopovski ideologiji in doktrini in lojalnosti do dokazano zločinske komunajzer partije, a se žal ni in je še naprej na tej liniji, ter član stranke pravne in formalne in politično-praksne sukcesorke KPS in se vede kot zagrizen gardijan komunajzer klavcev)

  …bil je torej odpadnik, disident, ki ga je partijska kamarilja na čelu s Kučanom, Pahorjem, Ribičičem, Potrčem, Anderličem, Tüë®kom, itd… zaprla, ko je na platformi prizadevanja za slovensko osvoboditev izpod jugo-unitarističnega škornja, deloval proti JLA in KomPartiji™ Milana Kučana.

  Kaj si pa ti sploh želel s tem povedati, a to da so Kučan, Pahor, Ribičič, Potrč, Anderlič, Tüë®k, ki so še vedno v Partiji™ in nikdar niso bili proti Partiji, boljši ali kaj bolj sprejemljivi, samo zato, ker je Janša nekoč naredil napako in bil v Partiji™? Na kakšen način lahko oni izpadejo bolje, če je on kdaj bil v njihovi KPS? Oni so gnoj tako ali tako, knede?

 78. NoMercy pravi:

  @77 vaba: malo popravka oz. dopolnitve o JJ – da ne bo zgledal tako polišpan kot Potrč &Co:
  JJ_a su fuknili iz ZK, ker je bil za njih preveč “eht”, ortodoksen. Če bi se tu končalo bi bil JJ danes celo car. Ampak ne – JJ tišast kot je, in ker mora biti po njegovo, je tiščal nazaj NOTER v ZK – njegova prošnja za vrnitev / ponovni sprejem je res pravi vzor lezenja v rit. :)

 79. butec pravi:

  Nmerc: to pa zagotovo ni res !!! JJ je poštenjak !

 80. Jasna pravi:

  Ferdo: Dejstvo je, da je Janševa vlada bila najuspešnejša. Tako pač kažejo podatki, gospodarska rast in te zadeve. Bila je uspešna tudi zato, ker se je ukvarjala z kratkoročnimi stvarmi in ne dolgoročnimi . Tudi, če bi zdaj bil Janša na oblasti bi imel iste težave kot Pahor, ker je so te težave deloma sami zakuhali. Evo, priznam pa, da se mi desni zdeli veliko bolj gospodarsko učinkoviti kot levi. Pri Pahorju se mi zdi edino Lahovnik nekaj vreden in to sem že pred meseci napisala tukaj pri Marku.

  Semolič pa res ne more vsakem delavcu stati za ritjo. Uglavnem delavce v njihovih namenih podpiram, ker menažerji bi radi, da so plače naših delavcev konkurenčen plačam kitajskih. Ker so tako nesposobni, da zaradi njihove lastne nesposobnosti kot je v Viatorju Vektorju je treba vzeti delavcem ali pa v primeru Mure prosjačiti pri državi naj pomaga.

  Nehajva s temi tajnimi službami, dejstvo je, da v bivši državi ni bilo treba kopati rovov, če si hotel v tujino in pika. Dejstvo je, da je Gorbačov dobil nobelovo za mir in dejstvo je, da so Rumunji v Eu a po prevratu ne revoluciji niso niti imeli svobodnih volitev. To je štala od države pa je v Eu. Tako, da nehajva s tem.

  Spomenka je uravnotežena, kritizira vse kar se ji ne zdi prav tako kot Marko.

  Simona: Nisi pomislila, da je morda namen tistega pijarovskega sporočila ni bil nič drugega kot to kar je. Ni bog ve kaj ampak vsaj je brez stroškov. Vlada je pokazala, da tudi varčevati in dosežti svoj namen. Zakaj bi plačevali televizije in drage marketinške strokovnjake, ko lahko zastonj in sami in name je dosežen.

  Kdaj bo še vrhunski intelektualec za šporhetom ugotovil, da je je presran, zoprn in da tovrstna preseravanja po tv, ki jim je namen (zaradi hitrosti tempa) promocija njega samega in njegove založbe. Mar misli, da smo gledalci nekritične ovce pa, da se da z nami da tako lahko manipulirati? Zopr je še bolj kot tisti video. Ampak Marko o tem nikoli ne bo zucnil niti besedice.

 81. POLDI pravi:

  @Marko Crnkovič: ja človek pač pričakuje neko držo, načela, točno to, ne moreš enkrat hvaliti ene pa drugič druge. Kar dovolj natančno se ve, kaj zastopajo eni, kaj drugi, tretji, četrti…..

 82. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Izvoli, voli ene in iste do smrti.

 83. POLDI pravi:

  Volk menja dlako, nravi pač ne, to se pri nas dnevno potrjuje. In ja, hvala za nasvet.

 84. POLDI pravi:

  Aja, pa še vesel, srečen in zdrav Božič vsem skupaj, če smem.

 85. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Hvala. Enako.

 86. smoger pravi:

  @Poldi: MC hvali enkrat ene enkrat druge zato ker so vsi enaki (lopovi). Simple as that!

 87. David pravi:

  Saj tudi tole hudo spada v kontekst tega prispevka, zato si bom dovolil tole pripeti:

  Starosta slovenske politike France Bučar je za MMC povedal, da Slovenija vse dotlej, dokler bodo nosilci funkcij na položaj gledali le kot plen, ne more biti moderna država.

  http://www.rtvslo.si/slovenija/bucar-nosilci-oblasti-naj-delajo-za-skupnost-ne-zase/219787

  Vse naj naj v letu 2010 tebi MC in vsem tvojim komentatorjem na tej strani.

 88. vaba pravi:

  Seveda, če pa pro-komunajzarji, tako kot vsak drug komunajzar pod pojmom “izdaja” misli na izdajo interesov kompartije, nesodelovanje s komunističnimi klavci in hostnimi teroristi. Kot bi to nesodelovanje bil kak validen kriterij oz. kaj slabega. To je tako, kot če bi zdaj v Afganistanu zmagali Osama in talibani in bi potem ljudi pobijali, ker niso sodelovali s Talibani, ker so torej “izdajalci”.

  Nesodelovati s teroristi in podobnimi zločinskimi karteli, je v civiliziranih deželah vrlina. V komunajzer Sloveniji pa seveda ne. Ker tu pri nas so komunistični teroristi, gardijani lika in dela teroristov in njihov podmladek pač na oblasti!

  Kajti če pogledamo koliko svojih sonarodnjakov so komunisti pobili med vojno, vidimo, da so jih nekajkrat več kot Nemcev. Če pa v sliko dodamo koliko so jih tik po koncu vojne, so jih kar nekajdesetkrat več mot Nemcev.

  Če pa v enačbo dodamo še koliko so jih uničili in njih talente onemogočili od leta 1945 do sedaj, potem je brez vsakega dvoma jasno, da komunajzer apologeti niso mogli imeti v mislih izdajo naroda, saj večje izdaje svojega naroda kot so jo zagrešili in jo ta moment še vedno počnejo komunisti, ni možno najti nikjer v galaksiji Mlečna cesta.

  Vzemi samo sicer ne-krvavi, a nikakor ne najmanj usodni del: Kdo že je na 45 komuanjzer-fevdalne podlage, v kateri je 99% nacije umetno držal na bednih , človeka nevrednih mezdah, sam pa zagonil 600 milijard EUR za komunisitčna podzemna gnezda, JLA in UDBO ter privilegije nomenklature Kompartije in delovanje Kompartije same?

  …torej, kdo je poslej tudi v 19 novih let nacijo ponižal v položaj sužnjev s pomočjo edino zaposlenim vsiljenega drakonskega uravnilovskega davka na delo in navzgor neomejenih paradavkov, prav tako vsiljenih samo na delo in v zvezi z delom?

  No, ta ki je to počel in počne še zdaj in srdito brani to zlodejsko uravnilovsko doktrino in režim, je največji izdajalec svojega naroda, ker narodu neposredno škodi. In valda se prokomunajzarji, morebiti pa celo pravoverni komunajzarji, si ne želite forumu pohvaliti, da so njegovi komunajzarji največji izdajalci slovenskega naroda oz. džavljanov.

 89. Ferdo pravi:

  Glede Crnkoviča mene sploh ne moti kdo kaj pove. Če ima rep in glavo se z napisanim pač strinjam. To ne pomeni, da se apriori potem s piscem strinjaš če bo pisal o hruševem ožigu ali podražitvi mleka.

  Jasna: To se strinjam, da bi imel tudi Janša težave. Je pa kriza zajela njegovo vlado še v fazi, ko je bil V.D. premieja in je nakazal nekatere hitre ukrepe za blažitev krize in lajšanje življenja podjetjem, ki jih je najbolj prizadelo. Vse to je Pahorjeva vlada pospravila v omare ali vrgla stran. So pa začeli po izvolitvi po stari partijski navadi višati davke in trošarine. Še dobro, da imamo Euro, ker bi verjetno lastno valuto naštampali po potrebi in po jugo navadi.

  Noben ni dejal, da mora Semulič vsakemu delavcu stati za hrbtom. To je spet manipuliranje. Delavci Gorenja so od svoje borne mezde vso delovno dobo plačevali sindikat in njegove predstavnike. Ti predstavniki so med nejevolne delavce prišli z grožnjo, da naj bodo tiho ker lahko izgubijo delovna mesta. Torej so uporabili besednjak proti kateremu naj bi se pravzaprav borili. Semulič je torej, kakor razumem, prvenstveno tu zato, da ob vladi neprave barve ne glede na stanje v državi organizira množične demonstracije pod krinko “civilne nestrankarske družbe”, ob krizi – če je vlada prave barve – pa vzdržuje socialni mir da ne “destabilizira države”. Abota.

  Glede tajnih služb se ne bova kar tako dajala. Američanom kljub CIA ni bilo treba plačevati državi, da so prestopili svojo mejo. Tudi niso imeli golega otoka zato, da bi tam prevzgajali “domače sovražnike”. Še tole: na slovensko italijanski meji je zadnja žrtev padla okoli leta 1985, ko so branitelji revolucije na meji ubili češko družino, ki je hotela prebežati v italijo.

  Spomenka zaradi mene lahko kritizira karkoli. Da pa velja za nekakšno “mater države” je pa absurd in v duhu sprevračanja še nedavne zgodovine. Crnkovič je “le” novinar.

  Torej karikature iz filmčka SD lepo povzamejo vso bedo kvazi levičarstva. Skupaj z miljonarji in hoštaplerji kvazi leve vlade s predsednikom države na čelu, ki pred rajo uprizarjajo plehke kvazi socialne čute, solze in odločnost, potem pa se potolažijo ob nakupih v Milanu in dragih najemih letal za “službene opravke” v le nekaj sto kolimetrov oddaljeni “bratski jugo republiki”.

  Še dobro da se bojimo Janeza Janše. Ker drugače bi ulica že zdavnaj pela in to pošteno.

 90. Ferdo pravi:

  Še želje. Vsem komentatorjem in piscu bloga, tudi tistim, s katerimi se ne strinjam želim vesele božične in novoletne praznike. Čim več uspeha, manj strahu in veliko hrabrosti v letu 2010.

 91. Jasna pravi:

  Crni se na vse spozna, če ne na hruškov ožig pa zagotovo na dizajn embalaže na mleku… boljše, da ni ozko ne specijaliziran, ker je tako bolj zanimljiv. In njegovo mnenje brez skrbi, da šteje. Opazila sem da ga večkrat, če ne vedno kopirajo v Peverjenem. O tistem o čem on piše oni ažurno naredijo prispevek. Najbolj očitno je bilo pri zastavicah, aranžmajih in otrocih Bushu v čast na Brdu. Mislim, da bi jim moral zaračunati avtorske pravice.

  Semolič in sindikati so je nestrankarski in deluje v prid delavcem ne glede katera vlada je na oblasti. Ne vem zakaj Crni pravi, da se zaradi sindikatov rekomunizira republika, ker Semolič je jasno povedal, da ni proti razliki med plačami 1: 10.

  Daj no nehaj s to kvazi bedo levičarstva, ko so desni v Eu ravno zato uspešni, ker so prevzeli in prilagodili levičarsko filozofijo po svoje in ublažili svojo ideologijo.

  Beden je kapitalizem (ne pa levičarstvo), ki je na izdihljajih ravno zato, ker se ljudje ne pustijo več manipulirati ampak se norčujejo, se smejijo in rogajo vremenske napovedi iz katere se dela drama iz komercijalki. Iz navadnih normalnih mrzlih zimskih vremenskih razmerij delajo dramo podkrepljeno z dramatično glasbo. Mar mislijo, da smo res vsi bebci, še pet letnem otroku je jasno zakaj gre. Marsikaerega človeka te stvari delajo živčnega veliko bolj kot ta video.

 92. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Fonzi:

  Najlepša hvala za delujoč link!

  @ivan grozni:

  Temna možna plat medalje piara je v šminkanju, ki hoče mizerno vsebino neupravičeno spravit pod vtis na višjem nivoju, sicer pa piar v pozitivnem smislu pomeni podajanje določene vsebine na čim bolj optimalen način, da se najbolje izrazi v svojem bistvu, kakršno pač je. Je že res, da noben fotomodel ni v resnici tako kičasto zglancan in lep kot v reklami za puder, vendar pa bi bilo enako nesmiselno trdit, da bi zadeva izpadla bolj realno prepričljivo v videospotu, ki bi ga posneli ob šestih zjutraj, minuto za tem, ko se fotomodel komaj skobaca v sedeč položaj. Temu bi se reklo neumen oglaševalski pristop za puder, ki prav tako ne odslikava funkcionalnega bistva sporočila, ampak ga potopi celo v nepotrebno negativo.

  @POLDI:

  Preveč laskaš Crniju. Tudi pred volitvami je s podobnimi prijemi kot tukaj, ki nimajo največ skupnega z vsebino, sesuval levico. Na primer skurcal plakat Boruta Pahorja (brez kakšnih pomembnejših vsebinskih opomb), kot da bi šlo za priorotetno in ne kvečjemu spremljevalno relevantno bistvo. Potem hvalil Janšo na kao prebrisan način – grajal je z razpredanjem o njegovi bojda neprijetni obsedenosti s pravico (oh, kako lepo … želimo si še več takšnih neznosnežev na sceni). Da je Pahorja kasneje tudi hvalil, ni nič posebnega, predvsem zaradi vsebinskih točk, na katerih ga je hvalil, ker so ga itak imeli iz istih razlogov najraje ravno desničarji, ko je z njimi na polno koketiral in takoj po volitvah uprizarjal trapaste komedije pri kadrovanju. Je pa res, da si ob vsej kampanji za spremembo – levice v tem primeru – ni upal drugega kot objavit, da je tokrat volil Zares, za razliko od prejšnji volitvev, ko je pametno spet podprl zmagovalno spremembo na desni (zakaj neki je volil Zares, saj jih ni podprll v kolumnah, ampak celo posral njihovo kampanjo, češ da je preintelektualistična in njihovih medijskih sporočil itak nihče ne razume, torej lahko sklepam, da je volivni glas njim pomenil tiho upanje, da SD ne bo uspelo zmagat, s čimer padejo na volitvah itak vsi, desnica mu bo pa koketiranje z levico zlahka odpustila, saj je vseeno veliko lepega spisal za njih, levica pa bo lažje odpustila morda sranje na njihov račun, saj jih je volil). Marko je vedno na točno “pravih” vsebinskih segmentih dvoličen.

  @jasna:

  “Nisi pomislila, da je morda namen tistega pijarovskega sporočila ni bil nič drugega kot to kar je. Ni bog ve kaj ampak vsaj je brez stroškov. Vlada je pokazala, da tudi varčevati in dosežti svoj namen. Zakaj bi plačevali televizije in drage marketinške strokovnjake, ko lahko zastonj in sami in name je dosežen.”

  Prepričana sem, da namen piarovskega sporočila ni bilo to, kar je. Ker bi to sicer pomenilo, da hočejo naredit politični samomor. Gledalcu spota se ob tako mizernem pogrebno komemorativnem konceptu težko uspe skoncentrirat na izpovedano vsebino, ker je zombijevski vtis premočan (zelo podobno so ga usrali SLS v predvolivnem sicer finančno gledano zagotovo dražjem spotu – so what!).

  Ne vem, zakaj bluziš o stroških in dragih marketinških strokovnjakih, ki še nikakor ne pomenijo pametnih konceptov. Govorila sem o piaru na bazi osnovne zdrave pameti, za kar ljudi že plačujejo oziroma imajo redno zaposlene in za kar niso potrebni nikakršni dodatni mega stroški. Že če bi se posedli pred strankarsko oglasnim ozadjem za mizo, kot je navada pri povsem klasičnih novinarskih konferencah, bi bilo bolje. Nobene potrebe ni, da zraven stoji nekaj človeških skulptur, ki itak molčijo in mrzlovoljno zrejo predse. Zakaj so tam? Gledalec bi lahko sklepal, da so tam zgolj zato, ker podpirajo besede Potrča in Potrate, kar bi pomenilo, da ostalo predstavništvo SD teh besed ne podpira – torej večina. Mislim, da tega niso nameravali sporočit. Potem so še nadaljnje težave s kastingom. Niti enega svežega novega obraza stranke, obraza tega časa, čeprav imajo v stranki tudi nove mlajše, zelo ambiciozne posameznike. Kaj to pomeni? Da stare garde ne popirajo? Jih sploh ne briga? Jih morda stara garda, zamrznjena v času, ne spusti zraven? Je še njihov skrbnik za podobo, Sarkič, plačan za to, da počiva, ko zamrznjeni v času podajajo svoja sporočila na način, ki naj bi bojda že izumrl?! Slab kasting, slaba dramaturgija, pristop v celoti, ki je nedovisen od namenjenega budžeta in za katerega zelo dvomim, da so želeli rezultat, kakršen je nastal. Vsebina, ki so jo izrazili, ni tako grozno mnenjsko nezaslišana (če se strinjamo z njo ali se ne), kot je izpadlo grozno nezaslišano rokovanje s podajanjem, s tem v paketu pa tudi vsebina zasijala v temnejši luči, kot je temna sama po sebi. In to pomeni slab piarovski prijem.

 93. POLDI pravi:

  Uauuu Simona, človeka res impresionira, ko zagleda tvoj prispevek. No, želim ti miren, kontemplativen Božič.

 94. polonika polonika pravi:

  Peta kolona ((komentar 72) srbi v Sloveniji, ki delujejo pod komando Srbije oziroma udbomafije) je prevzela spet oblast, kar se vidi po tem, da je skoraj vsak na ….vić, ki postane npr. direktor Telekoma (…vić), železnic, STA(…vić, vić) .. in drugih podjetij, ki sodijo pod MOL itd. Po mojem to ni nobeno naključje. Kar poglejte koliko ljudi so razrešili v nadzornih svetih in nastavili svoje, sem malo spremljala in podatki so šokantni.

  Kaj ima to veze s SD, Zares in LDS ne vem. In kaj ima to z ideologijo tudi ne vem.

  Občutek imam, da ta peta kolona futra te stare komuniste z neko ideologijo samo zato, da slovencem lahko diretktno iz proračuna krade denar (30 %). Tako kot včasih. Ti stari fotri so bili včasih podrejeni, ker so šli drugače na Goli otok. In taki so ostali tudi danes. Skratka idealni za krajo denarja. Sej že vedo, kako se morajo obnašati in samo kimati.

  Tako enostavno je to. Bolj ne more biti.

  Npr. namesto v razvoj občin, gre neznano kam (v udbomafijske kartele v tujino).

 95. Marko pravi:

  Levičarji jahajo in cuzajo Slovenijo od druge sv. vojne naprej. Da uspe lenuhom (so Potrč, Pahor idr. kdaj delali?) govoriti v imenu delavcev in jim istočasno speljati pol plače za davke je oksimoron vreden zajedalcev in izkoriščanih hkrati. Če kaj znate, pejte v tujino, ni idealno, ampak tako očitnega občutka zajedanja pa vseeno ni.

 96. Mitko pravi:

  Ferdo, vse si povedal, jaz sem tvoj fan, brez heca.

 97. Šenum Tuplesig Šenum Tuplesig pravi:

  Starejši kot sem, bolj spoznavam, da smo ljudje v svojem bistvu nikoli povsem odrasli otroci (tudi ko ubijamo drug drugega v strahu pred gospodarjem muh). Zmagajo prvi in se kujajo drugi. Nato se kujajo prvi, ko se jim drugi maščujejo s svojo zmago proti tretjim. Meni vse skupaj ni več žalostno temveč neizmerno smešno.

  Vsekakor pa intelektualno malo zaostala desna sfera našega kolektivnega duha nujno potrebuje oplemenitenje s pronicljivimi mislimi nam vsem dragega Marka. S tovrstnim ustavljanjem levice se zato več kot strinjam.

 98. vaba pravi:

  Morali se bomo sprijazniti z dejstvom, da Janša pač ve mnogo več od mas. Ve tudi dobro, kako so delovale partijske strukture, katerih član je do zaostritve situacije bil tudi sam. V partiji so bili tako ali tako vsi ambiciozni Slovenci. Razlika med njimi je le v tem, koliko svinjarij koga bremeni in kako kmalu je kdo spoznal zločinskost teroristične organizacije, ki je z nasiljem obvadovala ljudstvo. Zakaj so požigali arhive ?
  Ker je imela partija marsikaj na vesti, od zločinov do kulturnega in verskega nasilja, je dala uničiti arhive, ki so to dokazovali.
  Problem mladine pa je, da jim enostavno ne potegne, zakaj je takrat šlo.
  Šlo je pa za iste stvari, kot gre v danem trenutku. Gre za ohranjanje oblasti. Za vsako ceno poskušajo na račun ljudstva obdržati oblast, samo namensto kapitalistov, ki so do kapitala prišli z lastno sposobnostjo, dobivamo kapitaliste iz komunističnih struktur, ki jim je Stane Kavčič namenil novo vlogo pri vračanju v kapitalizem, ki je za enkrat edini delujoči gospodarski sistem.

 99. smoger pravi:

  Vesele praznike g.Crnkovič!

 100. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Hvala enako, tudi vam, g. Smoger.

 101. hxc pravi:

  Vaba: mladina nima problema, problem imaš ti ker jo želiš obremenjevati s svojim pogledom na svet.

 102. vaba pravi:

  101, Dokler boste takšni politični retardoti, kot si ti imeli volilno pravico, bo Slovenije ostala to kar je – Komunistični otok sred eu

 103. hxc pravi:

  @vaba, o tem veš največ sam :wink: j
  vaba,
  :lol:

 104. štulič pravi:

  Veliko lastnih solaž mr. Crnkovič in veseuga pa zdrauga!

  http://www.youtube.com/watch?v=W2CJO1-3lWM

 105. Pris Pris pravi:

  Ne vaba, Slovenija bo ostala to, kar je, dokler bo alternativa sedanji oblasti svoj politični credo črpala zgolj iz naslanjanja na “grozote” preteklega režima, ki mu je – paradoksalno – po mnogih vidnih članih (Janša, Jambrek, Jerovšek, Gorenak, Rupel) tudi sama vneto služila.

 106. vaba pravi:

  Posebnost te države, izhajajoča iz naše polpretekle zgodovine, je, da pri nas desničarsko-konzervativni elementi dokaj dosledno branijo demokratične procese, človekove pravice in pravno državo , levi “avantgardni” elementi (od katerih bi se vse to pravzaprav pričakovalo), pa te procese bodisi blokirajo, bodisi ignorirajo, bodisi direktno teptajo. ???????

 107. NoMercy pravi:

  menim, da je Božiček / Santa desnoopcijska figura :)
  vseeno pa me zanima, kako mu uspe priti skozi dimnik in ohraniti snežno belo frizuro in brado ter obrobe na oblačilu :)
  Očitno levosučnemu Dedku mrazu to ne gre in zato ne špila “raufbkerarja” :)

 108. Samo pravi:

  Nekoč sem na tem blogu, sicer sem bil takrat na blogos prijavljen preko svojega bloga, že zapisal, da sem razočaran nad nekaterimi mnenji Marka Crnkoviča, v primerjavi s tem kar sem nekoč bral v principih.
  Ampak ko sem spet prebral nekaj principov, sem v bistvu ugotovil, da je Marko že takrat mnogokrat pisal podobno in da sem bil premlad, da bi lahko povsem adekvatno ocenil nejgovo pisanje. Danes ugotovljam, da so vsekakor kolumnisti, ki mi mnogo bolj ležijo, po vrednotah in vsebini. Še najbolj mi je dandanes v zvezi z njim ostalo všeč to, da oba rada poslušava Zappo, drugače pa se v veliko kolumnah z njim ne strinjam v podrobnostih ali pa sploh ne!!

  Kar se tiče te teme, bi rekel, da posneti nek komentar na politično dogajanje, res ni noben problem. Strinjam se, da bi bilo bolje, če ne bi vsega skupaj posneli kot zborček, ampak da pa gre za neke komuniste in da celo preko ostalih ‘akterjev’ prihaja do rekomunizacije Slovenije, se mi zdi pa smešen komentar. Prvič je pomembno to, da so mnogi, ki so sicer bili v partiji(v njej je bil tudi Janša), poleg Demosa veliko prispevali k demokratizaciji in osamosvojitvi Slovenije in so bili torej že v drugi polovici osemdesetih zdemokratizirani, danes pa so še toliko bolj!! Poleg tega pa je v SD veliko mladih ljudi. Ampak ključno je, da ne gre za neke komunistične pozive v zvezi z Ertlom, kjer bi stari SD-jevci, ščitili tudi sami sebe, še manj pa gre za rekomunizacijo Slovenije.

  Gre pač za to, da je SD, kot najbolj leva stranka in stranka, ki tudi bolj kot ostale, podpira Turka, naredila javno gesto, da podpre podelitev nagrade, ki je bila podeljena za točno določeno dejanje in ki je bila podeljena na predlog veteranov. Vse stranke nenehno izvajajo javne geste in izjave in tako je tudi prav in skrajno desničarsko in janšistično je razmišljanje, da v primeru SD, Zares in LDS-a sploh gre za neke komuniste. To je razmišljanje dementnih dedkov in babic, ki poleg tega da nasedajo Janševemu populizmu in demagogiji, zaradi skromnih umskih kapacitet in morda medvojne pripadnosti domobrancem ne znajo trezno oceniti, da v Sloveniji ni več nobenih totalitaristov ali komunistov in to ne samo v političnih strankah, ampak tudi kar se tiče ljudi kot je Semolič, Turk, itd.

  Janševo pozivanje na ulico, pa je dejansko skrajno prevratniško in nasilno skandiranje, ki v demokraciji nima kaj iskati, saj lahko preprosto počakamo na volitve ali pa lahko Janša vloži interpelacijo.
  Kar se pa tiče Cerkve, pa imamo hude probleme s tem, ker Cerkev nenehno totalitarno sili v sfero nevernih in je totalitarna od samih začetkov, pa vse do danes, nihče drug pa danes v Sloveniji ni totalitaren(razen Janša)!!

  Kar se torej tiče tega, da je pa SD branil Turka in Ertla, to skratka nima nobene zveze s komunizmom, ker komunistov in totalitaristov(z izjemo Janše in njegovih)pri nas več ni in to da je Turk na predlog veteranov dal priznanje, ni Turkovo ukvarjanje s preteklostjo, ker si je Ertl priznanje v veliki meri zaslužil, čeprav se strinjam, da je zaradi njegove takratne funkcije vse skupaj nekoliko vprašljivo.In tisti ki rovari po preteklosti je Janša in išče dlako v jajcu. SD pa želi samo povedati, da Janša pleteniči in da so imeli tudi mnogi izmed teh, ki so danes v SD, LDS in Zares poleg Demosa pomebno vlogo pri osamosvojitvi!!Kar se pa tiče tega, da lepo, da so komunisti mirno sestopili z oblasti, pa ne gre le za to, ampak so tudi veliko pomagali pri osamosvojitvi.

  Pa na živce mi gre, vsakič ko nekdo uporablja izraz komunist na način, kot da je to neka posebna vrsta človeka. Komunizem je nekaj kar lahko človek opusti. Ključni problem pa je bil itak totalitarizem, a totalitaristov je bilo v Slovenijo v drugi polovici osemdesetih bore malo, ker se je veliko tistih, ki so bili na oblasti borilo za osamosvojitev in demokracijo in niso imeli nobene zveze s totalitaristi iz 40.ih in 50-ih 20. stoletja, ki so ubijali in zapirali ljudi!!

  Skratka Marko, če boš paranoično začel kot kak ostarel domobranec vsepovsod videt komunizem, ne vem če bom še kaj bral tvoj blog. Sicer pa če imaš morda kakšne zveze z Janšem, nas prosim obvesti, kdaj bo revolucija, da se pravočasno skrijemo, heh!!

 109. neznan pravi:

  Praviš, da je Janša uganka? Uganka je toliko, kot je uganka prototipni slovenceljn, ki se mu zaradi hoje po hribih morda res malo svetlika in ga je usoda naplavila med politično elito. V tej kombinaciji potem na trenutke za koga deluje že malo srhljivo psihopatsko, spet drugič pa pretežno neškodljivo shizofreno. Morda bi za izboljšanje stanja našega duha res prav prišel še en njegov mandat. Vsekakor bo manj škodljiv, kot je trenutno Pahorjev, ki je čista polomija, že skoraj katastrofa.

 110. nevenka nevenka pravi:

  Kakorkoli že, morda bi bil boljši naslov: Zaustavite neumnost! Deloval bi na nekoliko širše področje, ne samo levo. Kajti nihče nam ne ponuja nobene odrešitve.

  Srečno Marko!

 111. Niko Brumen pravi:

  Dober dan vsem!

  Komentar 108. (Samo) je še kako stvaren in gradi na realnosti tega trenutka in prejšnjih časov. Ko bo več državljanov znalo premisliti in ne kričati “auf biks”, bo bodočnost za mlade obetavnejša.

 112. vaba pravi:

  Pisuni bi morali Slovencem pod nos pomoliti neki drugi del tiskovne konference, neko drugo izjavo komunajzerjem svetega Slavoja Žižka. Žižek jim je opalil zaušnico, ko je nadebudni efdeve komsomolki na vpršanje o levici in desnici zabrusil, kje v Sloveniji vi vidite kakšno levico in desnico in potem dodal še nekaj eksplicitnega, da so v Sloveniji samo politik(ant)i, ki so zlizani s kapitalom in močjo, skratka klepto-partitokratska, klijentelizmu zavezana združba.

  Žižek, ki je orgazmiral, ko so sovjetski komunajzer tanki leta 1968 mendrali zlato Prago, mi sicer gre na k…., ma očitno on iz nekih svojih razlogov ima jajca in potrebo Sloveniji reči, kaj sanjate o levičarjih in desničarjih, ne enega in ne drugega nimate, o čem vi to nakladate, reveži, praznoglavi. Glede tega se seveda žnjim v celoti strinjam. he,he.

 113. nadja pravi:

  Tudi sama sodim k tistim, ki se zavzemajo za vrednote, ki so bile svojčas pojmovane kot “leve” (le da ne v prvi osebi množine!) in me tokrat tvoje pisanje prijetno preseneča.
  Mislim, da je večina Slovencev zdravo mislečih. Pride trenutek, ko se ne pustimo več vleči za nos (enim pozvoni prej, enim pa kasneje -odvisno pač od osebih okoliščin).

 114. Jasna pravi:

  Simona: 92.Strinjam se. Da se jim smeji vsa država pa res ne more biti namen tega videa. Pa saj niti ne vem kaj naj bi si o Sarkiću mislila. Včasih celo pomislim, da SD zanalašč smeši. Kot, da je tam za to, da jih smeši? Nikoli mu ne bi mogla zaupati in sprašujem se kako to, da mu sploh Pahor sploh lahko zaupa. Navsezadnje Sarkić je človek, ki je Papežu poljubil roko (iz golega norčevanja), če si je to upal narediti potem je zmožen čisto vsega.

  Samo: 100. To si v redu napisal. Razumem, ker se počutim enako in glede Crnega imam iste pomisleke kot ti. Crni je tudi politik ampak takšen balansirajoči.
  Gledala sem pogovor na nacionalki ob Dnevu samostojnosti in enotnosti. Dejstvo je, da desni levim ne bodo priznali nobenih zaslug pri osamosvojitvi. To glede Ertla je pa golo Janševo maščevanje. Zelo je maščevalen in to mi je pri njemu moteče a kot praviš sam je bil del tega sistema in član ZSMS-ja.
  Petrle pa sploh pojma nima kako in na kakšen način je padel berlinski zid in to meša z bivšo državo in z Partijo kot, da je bivša država imela kakršne koli zveze z ruskim blokom. Janša pa je imel nekaj populistični cvetk, ki ne držijo vodo (o korupciji in kriminalu). Levi so za moj okus v debati pustili boljši vtis.

 115. Joško pravi:

  Levica je za Slovenijo, kar so nacisti za Nemčijo.

 116. David pravi:

  Samo, tudi ti si komunist! Saj ne, saj se hecam, ti si tovarišijski kapitalist, ali pa podpornik tovarišijskega kapitalizma z Pavčkom, Kodrežom in kar je še ostalih SD-jevih pionirčkov oz. članov oz. tajkunčkov vred.

  S komunizmom ste vi že zdavnaj opravili. Zdaj ste kapitalisti z veliko politično močjo. Komunizem je za vas zgodovina za razliko od komentatorjev tukaj.

  Vsi smo mi Janša v cilju opraviti z vami in vam vzeti žlico s katero segate po podjetjih, ki jih niste ustvarili in državnemu proračunu v katerega niste nič pametnega, konkretnega prispevali.

  :D

 117. Maf0 pravi:

  Pa kako dolgo bom še moral gledati tega Potrča na politični sceni. Naj se že spravi v “zaslužen” penzion, upam da ga bo Pahor končno odstranil (ali pa bodo oni Pahorja) je bolj verjetno tole drugo.

 118. Niko Brumen pravi:

  Maf0, če boš tako veselo tankal metil alkohol, kot kaže, da ga, ti nikogar ne bo več treba prav dolgo gledati.

  :eek:

 119. Maf0 pravi:

  Ne razumem kakšno ceno ima metil alkohol s ceno bukovih drv ?

 120. Niko Brumen pravi:

  Maf0, kot ti z zdavo pametjo, hehehe!

  Tudi bukova drva lahko delno predelaš v katerega od metilov – kolikor vem. In evo ti povezave s ceno, hehehe!

 121. Gabrijel pravi:

  A zna kdo izračunati, če Slovenija sploh lahko zdrži še 3 leta komunizma? Bomo vsi na cesti lačni, 2 medija, ki bosta še ostala, pa nas bosta prepričevala, da gre za svetovno krizo? In da bosta vse rešili Kardeljeva in Kidričeva ulica v Ljubljani in Mariboru? Še kdo v Sloveniji dvomi, da bi Pahor uspel opraviti mini mental preskus http://www.lifemanagement.com/nextsteps/Mini_Mental_Status_Exam.pdf ?

 122. mafo pravi:

  Pa nazdravje z žganjem iz bukovih drv .-)

 123. Niko Brumen pravi:

  Mafo (pa saj ti nisi pravi, kajne, ko si z o in ne z 0?): če pri vas pijete metil namesto etila – daj mi čas, da spraznim naliti kozarec v kloako in napolnim s pijačo, kakršno pijemo pri nas.

  :D

 124. APM pravi:

  Pisci replik!
  Prečitajte svoje in replike vseh ostalih.
  Zamisliti se seveda ne morete, ker ste šablonsko naučeni papagajstva.
  Niste sposobni razmišljati niti podati svojih misli. Ostajate pri znanju, ki vam je bilo vceplejno v vaše butice. rdeče je rdeče, črno je črno, modro je modro. Janša je baraba, Crni je jegulja, Sarkič je lopovček, RKC je groza, vzhod je rdeč itd.
  Nihče med vami se ne vpraša, ali je kaj narobe s temi prenovitelji?
  Mar lahko starokopitni zakrknjeni komunist, kakršen je Potrč, ki je skupaj z Ertlom zatiral svobodo, govori o demokraciji?
  Mar ni sramota, da njegova podpornica in idejna somišljenica Majda Potrata magistrica lahko opravlja šolniške posle v Sloveniji. Mar ni nemoralno, da ženska, ki ne vidi pred pred seboj, ki je ortodoksna komunistka, enakovredna Lidiji Šentjurc in Vidi Tomšič, danes v začetku 21. stoletja govori o demokracji?
  Mar je to stranka, ki bo popeljala Slovenijo v lepšo bodočnost?
  Preživele in prežvečene misli marksistov so za smetišče zgodovine. Ni važno, kako so postavljeni relikti propadlega komunizma, ni važno, kako so oblečeni, ali se smeškajo, ali so žalostnih pogledov. Važno je, da z Ertlon in napihnjnim Turkom na sodijo v sodobno družbo. Vi, ki ste očitno maldi in še marsikaj pričakujete, se zavedajte, da ne boste prišli daleč.
  Zanseljivo pa na beraško palico, saj niste sposobni dojeti duševne bede, v katero ste zašli po zaslugi šolstva, ki vam je zakrknilao možgane.

 125. nimiy nimiy pravi:

  @APM,

  “Zamisliti se seveda ne morete, ker ste šablonsko naučeni papagajstva.”

  ko prebiram tvoje misli se mi vsebolj dozdeva, da je zgornji zapis namenjem predvsem tebi. ma o kakšnih komunistih ti govoriš? ma kje vidiš kak komunizem? a ti je tebi sploh jasno, kaj komunizem je, da ne vidiš nobene razlike? problem ni v tem, da bi tu imeli komunizem, problem je v tem, da taki kot si ti sploh ne razumete demokracije. vi bi radi ravno to, kar je komunizem bil, skratka vladavino ene partije, seveda pod pogojem, da je ta partija vaša. in to je ves problem. ne pa neki komunisti. a si ti bil titov pionir? titov mladinec? evo, potem si tudi ti komunist, kot je bil komunist več ali manj vsak, ki se je v prejšnjem sistemu politično ali pa družbeno udejstvoval. saj drugače bolj kot ne ni šlo. tudi janša je bil komunist, čeprav se je potem malo prebarval.

 126. Niko Brumen pravi:

  APM: S tabo nima pomena diskutirati, dokler je razumel temeljnega dejastva, da je človek eno, ideologija pa drugo in da je človek tisti, ki nekaj počne. Če nekdo krade, ne krade zaradi ideologije, če nekdo laže, ne lažezarai vere, če nekdo … in tako naprej.

  To so pa ločevanja, ki jih boste morali delivci naukov najprej razčistiti v svojih omejenih glavah.

  Te replike seveda ni pisla moja ideologija ali moja pripradnost čemurkoli – pisal sem jo jaz. In če tega ne razumeš, potem je pa res hudo.

 127. nevenka nevenka pravi:

  Bolj šablonski od APMja je že težko biti. Jaz že v naprej točno vem kaj bo pisaril. Res ne more presenetiti.

 128. APM pravi:

  Marko Crnkovič je izrazil zaskrblejnost, ker so vodilni predstavniki stranke ki je na oblasti in je naslednica nekdanje KP nastopili v predpotopnem spotu. Ošvrknil je tudi retoriko, nekoliko pa vsebino govorjenega.
  S tem je vzbudil polemiko, ki se nanaša na vse , samo ne na simboliko, ki jo takšna predpotopna reklama lahko vzpodbudi.
  To je zaskrbljujoče. Pa tudi to, da se koncepti od nekdanje KP niso nič spremenili, čeravno je vmes bil tektonski potres ob padcu Berlinskega zidu.
  Zato, dragi moji, kljub temu, da ste relativno mladi predstavljate dinozavre.
  Zamislite se. Vaša predpotopnost z demokracijo nima nobene zveze. Končno pa ni demokracija na svetu zato, da tolerira vsakovrstne neumnosti.

 129. Niko Brumen pravi:

  Pa poglejmo po tvoje APM: In kaj si ti? Naslednik tistih, ki so sežigali čarovnice (in spet jih bi, če bi bilo dano).

 130. Samo pravi:

  APM, ti imaš do teh ljudi iz SD odnos, kot da bi bili nekakšna komunistična gozdna zalega, ki iz skrivnega gnezda prilepi na internet nek filmček in pri tem popolnoma pozabiš, da gre za sposobne politike, ki so bili IZVOLJENI na demokratičnih volitvah!!!

  Marsikdo je bil v prejšnjem režimu v partiji(tudi Janša, kot sem že zapisal), ampak zadnje generacije partijcev so bile že zelo demokratične in so prispevale svoj delež pri osamosvajanju in tudi pri tem, da se proti koncu totalitarističnih časov, še zdaleč niso dogajale take grozote kot v 40-tih in 50-ih dvajsetega stoletja, ko je na oblasti pri nas res bilo precej primitivcev, ki so zapirali in ubijali, čeprav je treba upoštevati, da so bili povojni časi marsikje po svetu čudni, pri nas so po Jugoslaviji lovili nasprotnike komunizma, v ZDA pa so lovili in zapirali domnevne komuniste, kar pa je bilo izpeljano na podoben način kot lov na čarovnice v srednjem veku, torej tudi s podtikanji in podobnim.

  Skratka tudi ukrepanja povojnih generacij totalitarnih komunistov, kot je bilo to naprimer videti v filmu o Angeli Vode, kjer so ljudi zapirali in streljali preko montiranih procesov, je treba razumeti v luči tistih povojnih časov, ki so bili paranoični tako v komunističnih, kot v kapitalističnih deželah in so ljudi zapirali in ubijali zaradi nenehnih preganjavic, da jim nekdo poskuša rušiti komunistični ali na drugi strani kapilatistični sistem. Je pa seveda res, da atmosfera tistega obdobja nikakor ne opravičuje teh dejanj, jih pa zelo dobro pojasni!!

  Torej v napetem povojnem obdobju, je bilo zelo veliko strahu med vodilinimi komunisti, da bodo kolaboratorji delali probleme, če jih ne bodo pobili, zato so se zgodili povojni poboji in enako so se zgodile razne likvidacije in zapiranja ljudi, ker so se bali sabotaž. Kot sem rekel za to ni opravičila, ampak vsekakor pa to pojasni dejanja povojni totalitaristov, ki pa z zadnjimi generacijami komunistov v naši bivši državi nimajo nobene zveze!!!

  Ker pa so torej zadnje generacije komunistov pri nas delovale razmeroma normalno, demokratično, umirjeno in brez tiranije, so bili mnogi Slovenci z njimi iskreno zadovoljni in so jih volili tudi v samostojni Sloveniji in zato smo imeli večinoma vlade sestavljene iz strank LDS, SD in drugih podobnih strank.

 131. Samo pravi:

  Pa še nekaj: tudi če bi se naprimer v zadnjih generacijah komunistov pojavil kdo, ki bi dal koga naprimer likvidirat ali mučit, takšnega potem v samostojni Sloveniji ne bi volil takorekoč nihče, pa tudi stranka, naprimer SD, bi izgubila nekaj podopore, če bi imela takega član.

  Ampak takega človeka v SD, pa tudi drugih vladnih strankah ni!!!

 132. Jasna pravi:

  AMP: Meni pa se zdijo te neolibralni mladoekonomisti, ki so kar naenkrat utihnili in se potuhnili z čisto ispranimi možgani. Sploh ne znajo razmišljati drugače kot tako kot so jih v ZDA naučili. Nič drugačni niso od mojega starega fotra, ki je bil politične šole iz…. od kje že ? Aha iz Kumrovca.

 133. APM pravi:

  Komunisti na splošno niso slabi ljudje in jih niti ne kritiziram. Sem pa proti teorijam, ki so bile nekoč v Sloveniji zakon in zaradi takšnih zakonov je Slovenija ekonomsko propadla. Sedaj se obujajo običaji in tudi zakoni izpred davajsetih let. In ladja bo nasedla enako, kot je prvič. In tu ne pomaga demagogija, ne lepe, ne grde besede. Tukaj se je potrebno soočiti z realnostjo. Ta pa je jasna: komunizem, ali socializem komunističnega tipa je propadel in je mrtev. Ni ga možno več obuditi. Če želimo iz krize, bomo šli po poti, ki so jo začrtale države, ki v očeh blogarjev in replikantov predstavljao stebre kapitalizma. Vse druge poti so stran poti.

 134. blitz blitz pravi:

  Hohoho, šele zdaj sem si ogledal. Niti nisem dolgo poslušal – dovolj je bilo nekaj sekund – Grupa TNT meets Monthy Python.

  Tem ne bi prišel do živega niti The funniest joke in the world

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.