Velik fant

Petek, 8. januar 2010

Pridem v kopalnico in zagledam Oskarja, ki stoji na prstih pred straniščno školjko, s hlačami na gležnjih, in lula. Dobesedno naslanjal se je nanjo, luleka pa si je moral raztegniti čez rob, da ni šlo mimo. Začel sem se smejati in ga vprašal: “Kaj pa je zdaj to? Kako pa lulaš, Oskar?”

“Jaz sem že velik fant,” je važno odgovoril.

“Pa si res,” sem rekel ponosno in zadovoljno, celo samozadovoljno. In kaj te še vse čaka, sem pomislil sam pri sebi. Spomnil sem se namreč svoje zadrege, kako sem sam kot fantek — ko sem sicer že dolgo lulal stoje, v školjko — prvič lulal v pisoar. To je bilo v avstrijski vasici Winklern blizu Lienza, na stranišču neke gostilne, kjer smo se ustavili na poti na smučanje na Passo Pordoi. Pol avtobusa dedcev in dečkov se je usulo na že tako ali tako ne nenazaseden WC, tam pa mi ni preostalo drugega, kot da lulam v pisoar. Po mojem sem z nepremičnim pogledom prevrtal steno pred seboj. Očitno je bilo to res doživetje, da se takšne trivialnosti spominjam še po štiridesetih letih. Potem pa sem pojedel golaževo juho s kajzerico.

Toliko za nocoj o lulekih in lulanju.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 8. Januar, 2010 ob 01:10 v kategoriji BabyBlog, Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

58 komentarjev na “Velik fant”

 1. flybejba pravi:

  5 (odl).

 2. Špelca pravi:

  Ja, zdaj bo treba še zapet Šifrerjevo pesem o Martinovem lulčku …
  Otroci pa rastejo, prav zares :)

 3. Jean Tonic pravi:

  Mi smo dečki i pišamo stoječki!

 4. p_sin. pravi:

  Lulanje stoje je skrajno nehigienično – ša zlasti za tisto/tistega, ki mora potem čistiti wc. Če mi je dovoljeno, da pojasnim: pri lulanju stoje močno prši naokrog (difuzni pritisk curka na površino emajlirane školjke ustvarja močan pritisk, ki difuzno razprši kapljice in slednje potem pršijo vse naokrog školjke) in potem ko se reč zasuši prične širiti značilen vonj po uriniranju oziroma po scalini. Posledično mora uporabnik kopalnice – če seveda želi ustrezati sprejemljivim standardom socialno sprejemljive higiene – slednjo pogosteje kot sicer čistiti; ergo: porabi se več čistil in denarja, s čimer trpi tako družinski proračun kot onesnaževanje (segrevanje) planeta Zemlje, na kateri vsi mi tule zdaj živimo in to in pada sneg.
  Torej, predlagam, Marko, da sina naučiš lulati na način kot počnejo deklice oziroma ženske – sede. Pri nas v Zahodni Evropi je tak način lulanja med moškimi že zelo razširjen (po nekih raziskavah inštituta za antropologijo v Antwerpnu lula na ta način že okoli 37% odrasle moške populacije – na veliko veselje njihovih družic … pa ekologov seveda). Moški ki lula sede ni nič manj moški – naj posebej opozorim. Res ni.
  Druga opcija je namestitev pisoarja v kopalnico, vendar pa je njihovo naknadno inštaliranje precej dražje kot sedenje na školjki – vsekakor pa pride v poštev pri novogradnjah, kar pri nas v razviti Zahodni Evropi tudi že počne vse več malih investitorjev v zasebno gradnjo (po raziskavah inštituta Bauwerke iz Stuttgarta naj bi v letu 2008 kar 13 % novonastalih hiš že imelo pisoarje v kopalnici).

  Ups, malo sem se razpisal… no ja, mi je dolgčas, ko zunaj sneži, vse najnovejše novice o aktualnih aferah pa sem tudi že premlel… Torej v lulanju sede je prihodnost – upam, da bo moj zapis vsaj katerega izmed bralcev prepričal v pravilnost mojega sklepanja. Lp, P

 5. mweiss pravi:

  Torej, če povzamem! V “razviti(???) zahodni Evropi” dec tud scat več ne sme stoje. O moj bog?

 6. David pravi:

  Hočem odcepitev iz EU. Razlogov je milijon.

 7. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Ali ne paše k takovrstnim brezveznim drugorazrednim obveščujočim objavam še fotka?!

  @p _ sin:

  Hahaha … A si članica kakšne radikalne feministične organizacije, ki skuša jezit moške, kolikor se le da?

  Sicer pa ni neumestna poanta … se res sprašujem, zakaj neki, se je sploh prijelo, da naj bi moški scal po defoltu stoje? Okej, ker je pač možno in bolj enostavno samo zadrgo odpet, kot spustit hlače do kolen, ampak dodatno nameščanje pisoarjev je pa zelo potratno, glede na to, da ne morejo tudi srat stoje, scanje po školjki pa nehigienično, ja.

 8. David pravi:

  Simona, saj lahko tudi ti stoje. Poskusi, mogoče bo pa tebi “ratalo” ;)

 9. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  Neka lucidna višja sila preprečuje, da bi komentarji Simone Rebolj prihajali na moj mail naslov, kamor sicer prihajajo vsi.

  Ampak to nima zveze z vprašanjem, zakaj se Simona Rebolj še vedno čuti dolžno komentirati moje zapise in predvidljivo razkazovati svoja kao pikra mnenja.

 10. smoger pravi:

  @MC&S.Rebolj: A je pinkponk boljše igrati v zimskem al poletnem času? :D

 11. koment pravi:

  naj tukaj napovem obsiren odgovor Simone Rebolj v roku 2 ur

 12. Matic pravi:

  Men se zdi pa fajn ko Marko take lepe poste objavlja. Daj še kaj o ženi napiši – le zakaj o njej nikoli nič ne napišeš? ker se že zna branit mogoče?

  Ene stvari RES niso za v javnost…

 13. smoger pravi:

  Matic: Za moje pojme se Crnkovič še preveč razkazuje.

 14. lordwales pravi:

  Grem gledat MIchael Palin Nova Evropa.

  Marko mogoče kreativna kriza.
  Bo treba na dopust.

 15. lordwales pravi:

  Simona!
  Kapo dol – take blogerje rabimo!

  Da se tudi sede a to težje sede.
  O podrobnostih pa ne bi.

 16. lordwales pravi:

  Da bi dedci scali sede?
  tako slabo pa nam še ne gre.

 17. Sm pravi:

  Človek, ki viha nos nas vsem in vsakim, vesoljni Sloveniji razlaga o scanju svojega sina.

  Bog nam pomagi.

 18. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @MC:

  Kva?! Moji komentarji ne prihajajo na tvoj mejl? Verjetno res lucidna višja sila, ki dodatno ščiti moje komentarje pred morebitno silo tvoje roke, kolikor je pač mogoče … hehe …

  Simona se ne čuti dolžno komentirat tvojih zapisov, ampak preprosto hoče komentirat. Z občutkom dolžnosti bi verjetno precej manj uživala ob tem. Verjamem, da ti verjetno to zelo težko razumeš.

  @David:

  Saj lulam stoje po javnih sekretih, ker se mi gnusi sedet na školjki. No, zelo rahlo počepnem za boljše centriranje.

  @smoger:

  V zimskem! Ker poleti mora Marko preživet precej časa čez mejo na morju s familijo. Obiski ping pong placev na čezmejno daljavo se mu zreducirajo na samo enkrat na dan, za kar plačuje, ubožček, enormne stroške.

 19. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Matic:

  Saj napiše. Napisal je, kako je jokala, ko ni dobil mesta direktorja na direktoratu za medije. (Jaz bi ga na njenem mestu skloftala, da bi zajokal, potem bi cmerjenje pofotkala in izdelek poslala Požarju). Pa napisal je, kako mu je ploskala, ko je speštal neko kobilico na morju, ki je zašla v njihov apartma.

 20. olna pravi:

  Vau, Simona. Kaj pa to pomeni, da se takšnih drobnjarij spomniš iz MC-jevega življenja? A ima posebno mesto v tvojem življenju?

 21. David pravi:

  @Simona, to še vedno ni stoje, ampak čepe. Zakaj pa ne sedeš na školjko? Saj na ženskih WC-jih ni moških prikazni, ki bi špricale vsepovprek? Ali hočeš povedati, da ženske špricate tudi sede oz. čepe? A si odgovorila na moja vprašanja, A, B, C, D, …. na nekem prejšnjem zapisu?

 22. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @olna:

  Seveda. Spomnim se še bolj podrobnih podrobnosti. V bistvu to niti niso drobnarije za silo mojega spomina.

 23. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @David:

  V bistvu je skoraj stoje, bolj stoje kot čepe. Ja, na ženskih wcjih so ženske prikazni, ki ščijejo po školjki, ko se matrajo čepe ali stoje, ja. Pa tudi če školjka izgleda na videz celo neposcana, nerada delim odtise stegen z dekleti, ki si jih za kaj takšega ne izberem sama.

  Ne spomnim se, da bi odgovarjala na kakšno tvojo anketo? Pod katerim zapisom?

 24. Niko Brumen pravi:

  Dunaj. Pred kakšnimi dvajsetimi leti. Ura je blizu šestih. Izletniki s polnimi mehurji primencajo do javnega klozeta: bravo za moške, kajti le moški del s pisoarji je odprt. Uh, olajšanje … seveda tudi za ženske stoje in v pisoarje. Žal smo bili moški pred množičnim navalom žensk na pisoarje izgnani iz raja.
  Že eno boljšo zgodbo o ženski pišačini bom pa prihranil za drugič ali pa za svoj blog, ko ga bom imel.

 25. David pravi:

  A, se ne spomniš? Čaka te tam, kjer je tekla debata o tvojem omiljenem blond-fuehrerju, milijonarskem kartičarju, ki je ob prostem času še politik.

 26. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @David:

  Glede na to, da me kjer koli se pojaviš hkrati z mano hruliš zaradi blond fuehrerja, milijonarskega kartičarja, ki je ob prostem času še politik, pa magari če teče beseda o suhih češpljah, ne morem razvozljat, za kateri zapis gre. Edino, kar se mi svita, je, da gre za enega izmed zapisov na tem blogu, kjer se pač midva najraje in največkrat srečava, a ne.

 27. David pravi:

  @Simona

  Saj ne bi hrulil, ampak res nam ni več pomoči, če “takšni” intelektualci, kot si ti, podpirajo tako očitne lumpe, ki se gredo visoko politiko. Beda. Sramota. Ali samo kokoš?

  To je bilo pri božičnih hitih, na blogu, kjer nisva ravno najbolj zaželjena, :D

 28. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  A bi lahko prosim nehali obračunavat med sabo na mojem blogu? Poln kufer vas imam! No, vaju.

 29. anka pravi:

  Pod Winklernom sem seveda pričakovala fotko in najdem…zemljevid. Kakšen pomen ima? A naj grem po tem zemljevidu zdaj v Winklern, se ustavim v gostilni, da si ogledam sekret??’? :-) .

 30. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @David:

  Na tisto ti nisem odgovorila, ker si o GSO že zdavnaj prej dobil vse odgovore, kar se mojega mnenja tiče, a ni nič pomagalo. Na drugo in tretje vprašanje ti je pris odgovoril enako in bolj natančno, kot bi ti jaz, torej je bil odgovor odveč, na zadnje vprašanje ti pa lahko odgovorim, da je itak jasno, da moraš imet za uspešno furanje podjetja botre in podpornike iz ozadja ali ospredja, sicer si pri nas bolj kot ne v riti. Ultra pri tem ni nikakršna izjema in tega nihče nikoli ni trdil. Kreteneoidno je samo demoniziranje Ultre, ki ne služi ničemur drugemi kot rušenju Golobiča. In zame je mnogo bolj pomembno vprašanje, zakaj v bistvu stvari ter komu in čemu na ljubo bi se to zgodilo. Torej razmislek o post festum rezultiranju. Tvoje kričanje pač ne sega do tega nivoja umevanja kontekstov, zato si mi kot sogovornik o politiki nasploh precej nezanimiv, čeprav zabaven.

  Ne gre za podporo lumpov, ampak za podporo programu in obljubam, ki ti najbolj ustrezajo in za kar se ti zdi vredno post festum sploh polagat račune v smislu uresničenega ali neuresničenega. Gre tudi za primerjanje učinka in prioritet grehov med lumpi v sferi lumparije in oceno možnega boljšega ali manjšega izkoristka v primerjavi s škodo. Ti pa s svojim bojkotom volitev še vedno nisi nikamor prišel, ker si pač kapljica v morje. Tvoja teza o bojkotu volitev bi imela smisel samo, če bi se uresničevala v nekakšnem kolektivnem sporočilnem smislu.

  Okej, a bi lahko zdaj nadaljevala kvečjemu o lulanju, kar je tema tega zapisa, da ne bo Marko preveč slabe volje.

 31. Arnulf Sulsuf pravi:

  Kakšen ekvilibrij univerzuma in njegovih sil! Sine ščije v školjko, oča pa serje po blogu.

 32. JuRRe pravi:

  Simona, oprosti, samo si zelo butasta. Ne komentarji (tudi te), ampak smisel tvojega komentiranja (ker pač hočem) in tudi komentarji navsezadnje (“Kakšen pomen ima? A naj grem po tem zemljevidu zdaj v Winklern, se ustavim v gostilni, da si ogledam sekret??’? :-) .”)… Vse je glupo.
  Nevem kaj ti je do tega da serješ po tem blogu tu.

  Butasta, butasto.

  Kupi sudoku.

  Pa brez zamere.

 33. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @JuRRe alias Davidov alterego:

  Poleg idiotizma še preveč popivaš očitno, zato se ti pa prikazujejo neki zemljevidi in ustavljanja po gostilnah.

  Pa kar z zamero, če ti paše. Kakšno teslo mora bit človek, da serje te priskutne “brez zamere” floskule. Grow up!

 34. nevenka nevenka pravi:

  Trnova je pot moške identitete :-)

 35. afna pravi:

  Ista scena pri nas. Tudi komaj nacintra notri, tako da se mi na kakšnih drugih vecejih kar gabi, ko mora lulat. Aja, pa še ta zanimivost – lula obvezno prostoročno!
  Kaj če bi sprejeli gentlemenski dogovor, da lahko pri enem zapisu vsak komentira samo enkrat?

 36. direktni pravi:

  Ni kaj, vrhunski blog, in sploh ne dvomim da ne bo širno občestvo izvedelo tudi vse podrobnosti, ko se bo Oskar “napenjal” in naredil prisrčno “klobaso.” Saj ne moreš verjet, da nekateri samooklicani “intelektualci” pišejo kaj tako obskurnega ….

 37. Vranika pravi:

  In ker fotr ne reciklira, tako kot Kahel, je varianta eko vrtec :)

 38. pa saj niti ni važno pravi:

  Crnkovič, kaj si pa pričakoval? Da te bodo pametni ljudje brali? Takšen kot si ti, je večina lolekov na tvojem blogu zato pa je tako (kreganje).

  Vsi ste pametni, strokovnjaki ste v glasbi (kakšno glasbeno izobrazbo ima Crnkovič? Kdo mu daje pravico, da žali ljudi, po možnosti dobre pevce?), zelo se spoznate na televizijo itd. v resnici pa nimate pojma!

 39. David pravi:

  Reboljca, da ti ne bi domišljija kam preveč odpotavala…. jaz z jurretom nimam nobene povezave. Ne rabim (ali moj alterego) uporabiti drugega nicka, da ti povem, kar se mi zdi potrebno.

 40. JuRRe pravi:

  Sorry MC, samo še tole:
  Simona!
  Vidim da nisi niti prebrala kar sem napisal.
  Je po tvojem možno da ima kdaj, mogoče, kdo drug prav in ne ti?
  Imam občutek da si zelo osamljena, ker samo nergaš po blogih, pišeš neverjetno dolge commente in forsiraš svoj prav. Niti slučajno ne popivam (s kje ti to), in ne gledam zemljevidov pod linkom. Ampak to ni poanta. Poanta je kaj to tebe briga. Zakaj napišeš da se ne strinjaš, in zakaj to nestrinjanje ponavljaš na vsej jebenih besedilih na tem blogu.
  MC-jev blog berem (ne komentiram skoraj nikoli) 2 leti, in samo tvoji komentarji so 95% pogrešljivi, bedni, samodokazovalni, ponižljivi. Napišeš ogromno, poveš malo, pa še to je brezvezno.
  Pa kdo si ti da upaš govorit čez nekoga (v tem primeru MC), nekoga ki v družbi šteje kot intelektualec. Kdo si ti, da misliš , da ti blogerstvo, forumi in ta virtualna srečanja med različnimi ljudmi dovoljujejo, da ščiješ po blogih, in da nimaš odnosa do nikogar.

  Sicer mi je pa zate vseeno. Blog bom še naprej bral, ker mi je zanimiv, tvoje komentarje pa (kot do zdaj večinokrat) bom preskočil…

  LP,

 41. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @David:

  Ja, verjamem ti. Da mi poveš, kar se ti zdi, je en psevdonim povsem dovolj, nekateri drugi na tvojem blogu so jih potrebovali več, da so se prikradli skozi sito tvoje cenzure, še vseeno je pa JuRRe izpad tvoj alter ego, kadar doživiš napad praznega omembe nevrednega zmerjanja brez argumentov, zaradi česar si postal tudi že eden redkih izbrisanih na mojem blogu.

  @JuRRe:

  “Je po tvojem možno da ima kdaj, mogoče, kdo drug prav in ne ti?”

  Seveda je možno. V vsakem primeru pa je to najmanj pomembno od vsega. Pomembno je, kaj je prav ter kako in zakaj. Težko bi prihajala do karšnih koli spoznanj o prav ali narobe, če bi mi bilo pomembno predvsem, da imam prav, pa magari tako, da kogar koli, ki ima bolj prav, treščim z lopato po glavi, da se ga ne bi slišalo, in če ne bi spoštovala ljudi s prepričljivimi argumenti, se učila in razvijala misli in spoznanja.

  “Imam občutek da si zelo osamljena, ker samo nergaš po blogih, pišeš neverjetno dolge commente in forsiraš svoj prav.”

  Koga na svetu koji klinac briga, kaj želi nek anonimen posameznik, da bi si mislili, da misli? In koga koji klinac briga, kako se počuti in kaj počne neka Simona? Viš, v tem je velika razlika med nama. Ti misliš, da si blazno pomemben s svojimi izjavami samo zato, ker si, jaz pa mislim, da si totalno nepomemben omembe nevreden osebek med milijoni ljudi in da sem tudi jaz totalno nepomembna s svojimi izjavami zaradi izjavljanja. Zanimivo je lahko samo, zakaj in kako neko mišljenje nastane in čemu na ljubo. Nikomur ničesar ne vsiljujem! Samo napišem svoje brez kakršnega koli orožja ali vzvodov premoči v primerjavi z drugimi, da bi lahko kaj sforsirala.

  “Zakaj napišeš da se ne strinjaš, in zakaj to nestrinjanje ponavljaš na vsej jebenih besedilih na tem blogu.”

  Nikoli ne zapišem samo, da se ne strinjam. Vedno pišem argumente, zakaj se z nečim ne strinjam in zakaj se mi zdi nestrinjanje ali strinjanje pomembno. Nestrinjanje ali strinjanje je samo po sebi totalno nepomembno, razen za narcisoidne plehkeže, ki samo seštevajo, kdo se z njimi strinja, jim ima rad, jim da prav in podobne abervezne osebne emocionalne nebuloze, ki nikogar nič ne brigajo.

  “MC-jev blog berem (ne komentiram skoraj nikoli) 2 leti, in samo tvoji komentarji so 95% pogrešljivi, bedni, samodokazovalni, ponižljivi. Napišeš ogromno, poveš malo, pa še to je brezvezno.”

  Koga koji klinac briga, da nek anonimen posameznik bere MC-jev blog??? Celo vrstico si porabil samo zato, da si napisal brezvezno sporočilo, ki nikogar nič ne briga. V nadaljevanju pa si polpismeno nasul polno žaljivih pridevnikov na moje komentarje brez enega argumenta! Porabil si absolutno preveč prostora za tako malo povedanega! Koliko in kaj namreč kdo pove glede na število znakov besedila, se da preštet in tudi tehtat vrednost sporočila. Tvoj komentar je naravnost abotno dolg za prazno neargumentirano žaljivo blebetanje, s katerim sporočaš samo eno: da te jezijo komentarji neke Simone, ker niso naklonjeni Crnkoviču, ki ga pa očitno spoštuješ, ker si slišal, da velja v družbi za intelektualca. To nezanimivo sporočilo brez argumentov bi lahko napisal v samo treh vrsticah.

  “Pa kdo si ti da upaš govorit čez nekoga (v tem primeru MC), nekoga ki v družbi šteje kot intelektualec. Kdo si ti, da misliš , da ti blogerstvo, forumi in ta virtualna srečanja med različnimi ljudmi dovoljujejo, da ščiješ po blogih, in da nimaš odnosa do nikogar.”

  Jaz sem ena ženska, ki med drugim tudi piše, govori in za razliko od raznih primitivcev tvojega tipa nima nobenega rešpekta do nikogar, ker je bojda slišala, da naj bi nekdo veljal za intelektualca ali pa za idiota v kurčevi družbi. Mnenja si ustvarjam sama in pri tem me ne ovirajo nobena virtualna, niti osebna srečanja. Odnos imam pa do vseh. Vprašanje je samo kakšen odnos in zakaj takšen.

  Naj ti bo zame res vseeno. Koga neki to briga?! Kdo sploh si ti in kaj neki sem tebi jaz, da se sploh sprašuješ, ali ti je zame vseeno ali ne?

 42. NoMercy pravi:

  he he …

 43. David pravi:

  Simona pravi….. kadar doživiš napad praznega omembe nevrednega zmerjanja brez argumentov, zaradi česar si postal tudi že eden redkih izbrisanih na mojem blogu.

  Zopet lažeš, kot se za pripadnico te stranke spodobi. Jaz vedno razpravljam samo z argumenti. Samo z argumenti. Je pa res, da ti moji argumenti postavljajo na laž tebe in stranko Zares, ki jo podpiraš. Takrat je pa treba braniti svoje okope z lažmi. Simona Rebolj, ti se lažeš! In ja, pobrisala si moje komentarje, kjer sem na tvoje nesramne kletvice odgovoril z enako mero nesramnih kletvic. Je bilo prehudo, kaj? In pobrisal sem svoj blog, kjer sem spraševal, če stranka Zares laže. Hec je bil samo v tem, da sem se to spraševal teden dni pred afero Golobič, ki je samo potrdila moje vprašanje.

  Sicer pa, koga briga Simona Rebolj, Gregor Golobič ali pa stranka Zares. Dolgo več ne boste, preveč ljudi je spregledalo. Če je bil kakšen tudi zaradi mene in moje pomoči, je pa moje zadovoljstvo še toliko večje. In tudi takšni so bili.

 44. heineken pravi:

  Ali se samo meni zdi, da ga ni očeta, ki ne bi v sklopu svojega biznisa opozoril na sinov lulek. Andrej Šifrer je spesnil Martinovega lulčka, evo, Crnkovič piše kolumno o tem, pa še kdo bi se našel.

 45. guslar guslar pravi:

  Nič se ne norčujmo, to je za fantka zares pomemben trenutek. Edino tako se nekoč pride v situacijo, ko so pisoarji našravfani prenizko, kar je osnova za delovanje kritičnega uma.

 46. commonsense pravi:

  ne morem si kaj, da spet enkrat ne bi s simono potegnil, čeprav vem, da tega ne mara. kako ne bi, saj mi je izpolnila davno željo in zdaj že piše v odstavkih !

  skupaj z direktnim #36 nestrpno čakam na izčrpno poročilo o najimenitnejši klobasi. :mrgreen:

 47. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @David:

  Ne, ne razpravljaš vedno samo z argumenti.

  Demantiranje tvojih laži, ki naj bi pojasnjevale moje domnevne laži:

  1. Ne, nisem pobrisala tvojih komentarjev, kjer naj bi na moje nesramne kletvice odgovoril enako. Pobrisala sem tvoj komentar, ki se je pojavil zgolj poln zmerljivk brez kakršnega koli mojega predhodnega komentarja tebi, da bi bilo možno trdit, da si mi zgolj odgovoril. No, seveda pa že razumem tvojo logiko, da si dojel že zapis kot neposreden zmerljiv napad nate … hehe … Podobno me brezmejno zabavaš s svojimi obsedenimi izpadi preganjanja moje malenkosti zaradi Golobiča in stranke Zares. Počutim se, kot bi bila tvoja žena, pri kateri ves popizden počasi razkrivaš mračne skrivnosti, ki te hudo bolijo in presegajo zgolj osebne čustvene bolečine, saj napovedujejo korak k propadu države. Ob tvojih izpadih se počutim, kot bi bila Golobičeva ljubica in njegova desna roka v senci stranke Zares, pri čemer ti že veš, da naklepamo hudo zaskrbljujoč hitlerjanski pohod nad Slovenijo. Toliko pomembnosti, kot mi jo pripisuješ ti, še nisem doživela. Upam, da ne napišeš še romana z naslovom Slovenska Eva Braun, kjer bom lahko zasledila vse neverjetne podrobnosti o sebi in svoji neverjetni navezi z blond fuhrerjem. Pa ti si slovenski Dan Brown. Izkoristi talent, no.

  2. Nisem pripadnica te stranke in nimam članske izkaznice, niti kartice Urbana, za katero si nekoč trdil, da jo imam in da bojda prav tako pomeni članstvo fuhrerjeve stranke Zares.

  3. Nisi pobrisal bloga, ker naj bi se v zapisu spraševal ali stranka Zares laže, kar naj bi pomenilo dokaz tvojih neverjetnih preroških sposobnosti, ko je teden pozneje izbruhnila afera Ultra. Blog si pobrisal po objavi zapisa, ki je govoril o zakonu o GSO in ponudil si nekaj zavajajočih trditev, pri čemer si kar počez za vse zlo krivil stranko Zares. To pa z Golobičevem prikrivanjem deleža v Ultri nima zveze. Blog si pobrisal, ker se ti je to zazdela najboljša ideja, da cenzuriraš ponpetove komentarje tako, da ne bi izpadlo, kot da izvajaš cenzuro, ampak bi izpadel kot uboga žrtev, ki so mu zlobni komentatorji minirali blog, kjer je razkrival pomembne podatke o miniranju države. V lažnivi manipulantski stranki Zares, kakor jo doživljaš, bi bili tebi podobnih diplomatskih operativcev prav veseli. Vedno bolj se mi zdi, da je izvor tvoje sovražne obsedenosti s to stranko verjetno v tem, da sovražiš sebe, ker bi tako rad postal njihov član. Pripisuješ jim pač neverjetno moč in spletkarske sposobnosti, zaradi katerih bi ti kot malemu podjetniku, ki je razpizden nad tegobami, ki jih ves navdušen nad sladkim neoliberalizmom ima, lahko šlo odlično s fuhrerjem ob boku. In zdaj si našel madam braun, ki ti je najbolj pri roki in ustvarjaš meje verjetnosti svoje fantazijske realnosti.

  Mah, v bistvu sem ponosna, da si me izbral, no. Res. Če napišeš roman, ti pošljem v uporabo še fotko, za vtis večje dokumnetaristične prepričljivosti.

  @commonsense:

  Maram, zelo maram, da potegneš z mano. Kadar potegneš z mano, mi je najbolj všeč tvoj nick.

  Si pa krivičen. V odstavkih pišem komentarje že zelo dolgo in ne šele zdaj.

 48. Alenka pravi:

  Objemčka Oskarju in naj še naprej lepo raste v Velikega fanta, v veselje vsem, ki ga imate radi!

 49. janez pravi:

  tudi jaz imam spomine na otroštvo, ko sem opazoval svojega luleka, ki mi je takrat zaradi pretirane velikosti zbujal sram. Ko sem bil fant pri dvanajstih sem ga prvikrat dal v ljubkovanje malo mlajši punčki. Danes pa sem na svojo batino zelo ponosen, prav tako, kot bo nekega dne Oskar. Pridružujem se čestitkam.

 50. miran pravi:

  Simoni Rebolj raste nek nov organ.
  Obljubljam res lepo nagrado tistemu, ki ugane kateri.

 51. Tibor Jablonsky pravi:

  Gregor Golobič?

 52. David pravi:

  Saj se ne splača odgovarjati na tvoje bedarije. Samo okoli brisanja bloga. Seveda sem ga pobrisal, ker mi je bilo dovolj žaljenja na osebni ravni in laži. Dobil sem od ene osebe v eni uri 150 komentarjev, kjer ni bilo nič drugega kot žaljenje. Vmes so bili tudi protiargumenti, ampak vsak komentar s pridihom žaljenja. Brisal sem zaradi žalitev in ne zaradi komentiranja z protiargumenti.

  Sodiš zgodbo, ki je ne poznaš v celoti.

 53. David pravi:

  Ker ne razumeš, ti bom razložil malce drugače:

  Predstavljal si, da na vsak tvoj komentar odgovorim in na koncu sestavka OBVEZNO dodam žalitev na osebni ravni? In potem to ponovim 150 krat na uro.

 54. Basketball jerseys pravi:

  With summer approaching, we have to begin our work of looking for new clothes, shoes and even hair styles.Basketball jerseys are the best choice for wearing in summers. NBA is a magic word that associates with numerous dreams. We are not only interested in the games themselves but the Basketball jerseys, shirts and shorts that the players are wearing. Why not to buy a cheap NBA jersey on the lovejerseys.com?

 55. UGG boots sale pravi:

  It’s funny how we adopt words and adapt our lexicon to the times. This is a very useful slant on things.UGG boots sale

 56. office 2010 pravi:

  Office 2010 With the release of the new Microsoft Office , many old users are regarding that the decoration is not the best feature. Furthermore, many are saying that they prefer the old classic Menus and toolbars from Microsoft Office 2007 . One of the chief complaints is that with the new ribbon, MS Office 2007 it is hard to find which Tab on the decoration has the part that you are looking for. There is no need to worry anymore, as a group of software developers have came up with a program just to get around this problem. MS Office 2010 All you have to do is by the software, establish it, and you are done! You’ll back to the classic Menus and toolbars that we all recollect from Microsoft Office 2010.

 57. vibram five pravi:

  Another hand, she took a bookmark in the book, look in the vibram five process of reading, perhaps she walked in the far end willow tree, she is reading in the five fingers breeze. Perhaps this is the west wing of the book the vibram fivefingers unrelieved by or proper.

 58. vibram fivefingers pravi:

  vibram fivefingers is at an unprecedented pace experienced five fingers prospects the craze using the times, walking in the forefront using the times. the comparison of option styles is unique,it’s the five finger shoes which i like best.Often see this sort of modeling.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.