Raca. Jata rac

Torek, 16. marec 2010

Sinoči dobim mesidž od kolega novinarja. Čestita mi za nekaj, kar sploh ni res. O, hvala, se pohecam v odgovoru, tega pa niti sam nisem vedel. Že mogoče, odvrne spet on, ampak mi bomo to objavili. Shit, pomislim, to pa ne bi bilo dobro, da ne bo nastala cela zbrka. Ampak hej, urgiram nazaj, zakaj hudiča niste poklicali? Mene ali gospo to in to? Saj smo vsi stari kolegi (če že ne socialno omrežje, he-he). Hmm, spet pride odgovor, te pokliče ta in ta. In res. Čez nekaj minut pozvoni telefon. Človek se predstavi in vpraša: torej gre za dezinformacijo? Ja, potrdim, stvar je v resnici taka pa taka. Aha, reče, hvala za info, nasvidenje – in odloži.

Ostal sem dobesedno brez besed. Tako gre to z novinarskim preverjanjem. Lahko bi mu prodal karkoli. Célo jato rac.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 16. Marec, 2010 ob 11:27 v kategoriji Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

98 komentarjev na “Raca. Jata rac”

 1. dare dare pravi:

  Kot prvo mi je kar sapo vzelo, da se kaj takega dogaja, kot drugo bom pa skupaj z ogromno množico soljudi ob spanje in apetit zaradi neprestanega tuhtanja za kaj je šlo! Jebenti!

 2. Jasna pravi:

  Marko, zakaj je šlo?

 3. niko pravi:

  Tako je pri nas z novinarskimi racami: vedno v jatu in vedno letajo.

 4. nevenka nevenka pravi:

  Na, še tam so, kjer jih ni.

 5. NoMercy pravi:

  a’l prav se piše mesidž a’l mesiđ :)
  vseeno – zvemo itak ne za kaj je šlo :)
  ———————-
  jaz pa sem mislil, da novinarji kot punčico očesa vzdržujejo status tiste račke, po kateri so kot “fah” poimenovani :) – jebat ga, zgleda, da je brezmadežno spočela (večkrat, če ni bilo vmes kakšnega incesta) in ima sedaj kar jato :)

 6. Dinozaver pravi:

  shoot first, ask questions later.

 7. Špelca pravi:

  Potem bo pa pisalo:

  To pa to je (bilo). Vpleteni so neka gospa in MC. MC je po telefonu sicer zanikal, ampak …

  Ok, no, je pa res, da se vse novinarje le ne da vreč v isti koš. Eni preverijo, drugi ne, eni si izmislijo, drugi ne, …. eni imajo raco, drugi pa slab spomin, tretji stojijo za tistim, kar rečejo.

  ——-

  NoMercy – prav je besedilno sporočilo. ;)

 8. Tomac pravi:

  Ker veš za kaj gre, se ti zdi tale post verjetno zanimiv…Če pa se zmoreš distancirat in prebrat za sabo to, kar pripoveduješ nam (=nič), boš videl, da je tvoj prispevek popolnoma brezvezen

 9. hxc pravi:

  Popolna potrata prostora. Pravzaprav kraja, ukradel si mi 10 sekund da sem komentiral to sranje.

 10. smoger pravi:
 11. Robert pravi:

  Lahko pa, da je vse res … in samo sanjate, da ni …

 12. APM pravi:

  Kadar jata rac leti iz novinarske bisage, še ni preveč tragično. Zadnje čase sploh ne, ko je novinarstvo porumenelo. Mnogo bolj strašlijve pa so race, ki jih spušča blondinka KK s svojo plavo gardo.
  Tukaj ne gre več za humor, niti za šlamparijo, tukaj gre za mnogo več. Jata rac, ki nenehno vzleta iz biseage gospe KK, je zelo nevarna. Od odkritja pasjih bakanalij naprej, so te jate vedno bolj pogoste in vedno več rac je v njih. Žal pa nekateri že čutijo to pernato svojat na svoji koži. Eni so usrani, eni pa odstreljeni. Kaj šele bo, ko odleti BB in ko bo Brabika dobil komando, da pohvali raco med racami.

 13. Marko Crnkovič pravi:

  Dobro, dobro, APM, to smo že slišali. Vi bi komentirali KK, tudi če bi pisal iPhonu.

 14. Marko Crnkovič pravi:

  O iPhonu.

 15. Špelca pravi:

  Diagonalnega branja, branja med vrsticami, iskanja ‘pointa’ pa ravno ne obvladajo vsi. Saj ni finta v tem, za kaj se je šlo. To je še moj osnovnošolec obvladal, nekateri komentatorji pa ne. :lol:

 16. hxc pravi:

  Ja špelca to je to, zdaj vidim.
  Ampak važno da je spet zraven po nekem nepredstavljivem naključju notranja ministrica. Menda je odgovorna tudi za jedrsko oboroževanje Irana.

 17. milenči pravi:

  http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=15086

  je tole tudi raca?
  če ni, potem je nekaj hudo, hudo, hudo narobe…..
  Tako hudo, da me je strah

 18. David pravi:

  Marko Crnkovič.

  A si ti kje kakšnega novinarja videl?
  Beseda novinar ima nek pomen.
  To je podobno, kot bi rekel, da si včeraj videl marsovca! V Sloveniji, seveda!

 19. smoger pravi:
 20. niko pravi:

  Tako. fantje: meni je Kresalka všeč in to priznam. Vendar pa dejstvo ne zamegli moje presoje. Vam je enako všeč in tega ne priznate. Pa še presojo vam hkrati zamegli in kanalizira v domeno kazati se dominantne samčke.

  Tako zelo ste prozorni, da je prav klavrno.

 21. David pravi:

  Niko, meni ni všeč niti tako, niti drugače. Niti kot ministrica za notranje zadeve, še manj pa po izgledu, hehe!

 22. niko pravi:

  David, bi rekel – pa še je takih, ki se pred samozavestnimi ženskami počutijo inferiorno ali celo ogroženo (pa ni kaj prida vzrokov za taka počutja , kajti samozavestnih žensk je zelo malo – je pa vedno več prepotentnih: tega pa smo tako ali tako vajeni že pri moških, hehehe).
  Bi rekel, da je tudi najin gostitelj dokaj blizu temu …

 23. David pravi:

  Niko
  Samozavestne ženske me vedno navdajo z občutkom spoštovanja in se v takšni družbi vedno dobro počutim. Upam, da je tako tudi obratno,… ;)

  Najin gostitelj pa …. ;)

 24. olna pravi:

  Marko, od 11.28 dne današnjega gospodovega, grizem nohte, tuhtam, berem diagonalno v obeh smereh, med vrsticami, nad vrsticami, poleg vrstic, napenjam možgane, da me že lasje bolijo, za nobeno delo več nisem – samo še krčevito čakam, da se boš usmilil koga od nas nevednih ubožčkov in nam obelodanil, ZA KAJ je šlo?

  Saj ne bom zdržala do jutra! Dve tableti za spanje grem vzet…ne, tri. Ah, kako daleč je še jutro! Nocojšnja noč bo kot večnost… :( :( :(

 25. lola pravi:

  omg, večje AW od vas pa ni.

  đizs

 26. nevenka nevenka pravi:

  Upam, da bo direktor policije odstopil.
  Lažnjivci, fuj. Raztrganine celo na jetrih, ne samo v črevesju. To je bil cel masaker.
  Ogabneži politični, da jih ni sram. In taki nas ščitijo pred kriminalom. Krminalci.

 27. Milenči pravi:

  Niko- očitno- slepo in in klečeplazniško obožuje zgolj in samo eno vrsto babšetov
  :-)
  :-)

 28. niko pravi:

  Dober dan!

  Milenči – kaj je to: klečeplazništvo? Ko boš že razlagala, pa si vzemi čas in razloži še, kaj je oboževanje.
  Hvala za pojasnitev in razjasnitev.

  P.S.: Kaj je babšle, to vem.

  :razz:

 29. Dinozaver pravi:

  hočete reči, da gre tule za neko navezo MC in KK? oježešmarija, oježešmarija, saj smo vedeli, saj smo vedeli!

 30. APM pravi:

  Res je uvodnik kratek, vendar zapleten do te mere, da se iz njega ne da razbrati drugega, kot da gre za šlamparijo, ki končno rezultira v novinarsko raco. Takšne šlamparije so pogoste, kar je razbrati iz tiska in drugih občil, ki so porumeneli, kot da je v Sloveniji večna jesen.
  Novinarske race so pač race, ki se jih navadiš in niso usodne.
  Hujše pa so race, ki so nam jih začeli servirati politiki. Te postajajo ne samo nadležne, temveč tudi usodne.
  Morda te niso v kontekstu debate, gre pa za race, ki se producirajo na podobenm način, kot je v uvodu zapisano.

 31. vaba pravi:

  Ljudje raje gledajo prijetene obraze kot zoprneže, ki se repenčijo, sikajo in žalijo, medtem ko sebe razglašajo za vrhovne arbitre pametnosti in morale. Tudi ne ravno pretirana pametnost, ki kljub občem prepričanju ni pristna, je zgolj poza, zaigrani trik. KK daje obraz dejanjem, za katere drugi pišejo scenarij. Je, samovšečna in z veseljem razkazujoča se po medijih, je politična lupina.Čeprav se KK trži kot »nova ženska«, to sploh ni, je kvečjemu maskota za »tradicionalne« ženske vrednote

 32. niko pravi:

  Kaj imate na desni kot adekvaten primer? Novakovo?
  Lutko irglovo? … ????

 33. štulič pravi:

  Guske! Vratite nam guske, po sr_hr. Jato?!

  Pace Fratelle Nostre&Amichi miei!

 34. Simona Rebolj pravi:

  @niko:

  Koga neki in zakaj bi brigalo, da je nekemu niku ali komur koli že KK všeč? In kaj to sploh pomeni, glede na to, da ne polemiziraš argumentirano o njenih političnih dejanjih, kar bi bilo edino relevantno. Naj te obvestim, da se KK ne poteguje na izboru za mis, ampak je postavljena na dve visoki politični funkciji in tukaj lady debatke o pramenih, domnevni samozavesti in številki nedrčka nimajo nobene vrednosti. Če pa vrednost imajo, lahko rečem samo, da gre za presojo bebcev, za kakršne nam je žal, da in če hodijo na volišča. Koliko pizdenja je bilo v preteklosti že čez ženske, ker naj bi domnevno podpirale Pahorja na podlagi všečnosti, pa gre za človeka, ki na politični parket pač ni padel z modne piste, ker bi ga tja porinila kakšna zatreskana baba. A vidi ti zdaj moške. Pride neka všečna bejba brez enega dneva samozavestne borbe na političnem parketu na vodilni položaj stranke in moški že čvekajo take avšaste blesarije v podporo, ki jih nisem pri naklonjenosti Pahorju s strani žensk prebrala in slišala nikoli. Kvečjemu za zraven, ne pa kot prioriteto podpore za politične rezultate.

  Tudi ne razumem negativističnega omenjanja Irglove v primerjavi s KK. Kaj si hotel s tem povedat? Da če na desni strani uživa podporo na primer kakšna avša, je nezaslišano, na levi pa aplavza vredno???? Isto sranje je. Meni osebno na primer je Irglova vizuelno bolj všeč od KK, prava lepotica in dama je gospa Irgl, vključno z imidžem, načinom oblačenja itd. Še njen študij teologije deluje prav perverzno privlačno glede na ostalo v paketu … hehe … In KK se mi zdi lepa, dolgočasna in nekarakterna, ampak lepa, ker pač ni grda in ni kakor koli zanemarjena. Vendar nobene od njiju ne podpiram v politiki, pa če sta lepi ali pa bi bili zanemarjeni in grdi kot dve pijani svinji sredi štale. WTF!

  In tudi ocena o samozavesti je labilna in vaba ima prav. KK je kvečjemu maskota za tradicionalne ženske vrednote, kakor se izvajajo v današnjem modernem kapitalističnem svetu. Je lupina, postavljena na položaj predsednice stranke brez kakršne koli politične zgodovine, pri čemer bi lahko dokazovala samozavest. Pri ženski, ki deluje kot podaljšana roka moškega na vplivni funkciji, ne vidim razlike med gospodinjo, ki skrbi za šporhetom, da se mož lažje prebija skozi vsak dan in žensko, ki “gospodinjsko” delo opravlja v pisarni, ki je drugače opremljena od kuhinje. Obstajajo samozavestne ženske, ki so za svoj položaj nekaj ustvarile in jih niso zgolj neki moški prinesli izza enega štedilnika pred drug štedilnik, na katerem lažje po predloženih receptih kuhaš “familiji” bolj hranljive mineštre.

 35. zimb pravi:

  ljudje božji, zakaj so pa vsi komentarji o kresalovi? glede na to da originalni tekst govori cisto druge stvari … a ste vsi čist bolani?

 36. Rado pravi:

  Tako torej Simona.
  Ulica je presodila, da mora Katarina viseti. Prav. Pa jo obesite. (me prav zanima, kako vam bo to uspelo)

  Ampak, da Irglovo posebej gor jemlješ, je pa mnogo preveč***. Vse kar ona poćne, da vsakega, ki ga SDS dobi na piko, dobro oblaja. To je pa vse. O kakšni kredibilnosti pa pri njej ni govora.

  “KK je kvečjemu maskota za tradicionalne ženske vrednote”
  A tooo ti gre tako v nos? Da je ženska lahko uspešna tudi z ljubkostjo in ne zgolj z britjem in agresivnostjo,
  :-)
  Kar naj te jezi. Privoščim ti.

  ***
  Če bi za katero v Sloveniji poleg Zgončeve s POP TV rekel, da je kura, potem je nedvomno tudi Eva.

 37. David pravi:

  Rado, ravno zaradi takih oportunistov, kot si ti, pri nas ne bo nikoli bolje.

  Ko se tvoje delnice pod Šrotom rasle, si ga podpiral, čeprav je bilo vsakomur jasno, da tak način kupovanja podjetja ne more biti dober za okolico, zaposlene in družbo PL kot tako. In, ko si videl, da se zadeve ne odvijajo dobro si prodal delnice.

  Ti ne gledaš v korist družbe kot take, ampak samo na svojo osebno korist. Kako misliš, da bo tvoje mnenje štelo pri komerkoli?

  In nehaj že prilagajati in prikrajati besed, tako kot tebi paše. Kdo je kdaj izjavil, da mora KK viseti? Odstopiti bi morala, ker tako narekujejo standardi v demokratičnih družbah. In mi bi pač radi bili demokratična družba. Nekoč, čimprej, ker življenje odteka, škoda ga je bilo za te tranzicijske čase, čas bi že bil, da gre ta tranzicija mimo. Pa ne na tak način, da bomo na koncu “izgledali” kot nenakšna divja južnoameriška državica.

  Tebi bi to bilo čisto po godu, le ta bi tvoja rit bila sita in cela.

 38. niko pravi:

  OK, imona: imate tri: Novakovo, Lutko Irglovo in lutko Ssimono.

  Sprejel na znanje, čeprav me je presenetilo.

  P.S.: Spet si zašla, ker mi očitno jemlješ povsem osebno pravico do mnenja. Vključno mnenja o kokah, hehehe! Falila si pa skoraj o vsem, kjer si si v izjavah ušla izpod samonadzora.

  Greva po točkah? Tako mi je najljubše. In ne dopolnjevati ali spreminjati pomena zapisanega.
  Te še malo vzpodbodem? Pomlad je pred vrati in treba je koga =…

 39. Rak pravi:

  Simona, svoje blebetanje sem v komentatorskem blatenju (in blatu!) na blogih skrajno reduciral. To pot se oglašam samo zaradi tebe in tvoje ocene pod 34. Rad bi ti pritrdil…., palec gor!

 40. niko pravi:

  Rak: misliš, da rabi vzpodbudo? Potem pa le – razpravo je pa v tistem delu razmišljanja, ki leti name, že zašuštrala. In zgolj o tem delu bom razpravljal, kajti o Kresalovi in njenih mikih (primerjalno z drugimi frčafelami) se lahko navežem le ljubiteljsko in brez motivov.

  :D

 41. Antipat pravi:

  Pa kaj je z vami?! Bo Marko spet hud, ker se ukvarjate z vejicami, pikami ali pa Katarinami, namesto da bi ga spraševali, prosili in ugibali kaj hudiča se mu je takega zgodilo s temi racami, da se je spomnil deliti te intelektualne misli z anonimnimi debili, katerih komentarji so pač nujni flodr pod izvrstnim zapisom.

 42. David pravi:

  Niko, pri KK si čisto falil. Ta oseba je za moje pojme zelo brezbrižna. Brez pravega čuta. Ravno tistega, kar prodaja širnim množicam, sploh nima. Fejk reklama.

  Marko C., a so ti spet dodelili kakšno dobro plačano službo na ministrstvu?

 43. kobilica kobilica pravi:

  v Sloveniji novinar ni več poklic,
  ampak zanimanje…

 44. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Rado:

  Ulica hodi na volitve in zaenkrat še ni obešala, kolikor mi je znano. Bi pa morali ulici nujno omogočit, da bi lahko volili poslance, ne pa da nam stranke poslance podtikajo, ker odločitev za stranko pomeni glas za podtaknjenega poslanca. Seveda nas pa to ne odreši predsednikov strank in s tem ministrov. Osebno sem sploh proti, da je predsednik stranke koalicije lahko oziroma kar mora zasedat ministrski položaj.

  KK pa po mojem mnenju, če bi vladali normalni etični standardi, sploh ne bi prišla na tako ministrsko mesto. Gre namreč za osebo, ki je nekoč delala v odvetniški pisarni Senica in se posebej celo ukvarjala z gospodarstvom in stečajnimi postopki. Je članica združenja yes, kjer vemo, kakšna smetana se pajdaši in zakaj. Je celo intimna partnerica Senice, ki zastopa veliko gospodarstvenikov. Kaj lahko od osebe takšnega profila pričakujemo na tem položaju? Morda to, da bo tudi NPU odlično orodje, da se popuca na terenu gospodarskih špekulacij pač s tistimi, ki so klanu na poti. Bo preiskovala in preganjala yesovske prijatelje? Bo s partnerjem klepetala o zadevah, ki se dogajajo ali se bi lahko dogajale na NPU in primerjala s situacijo njegovih klientov, ki ga zavidljivo plačujejo?
  In potem je tu še gospod Zalar iz iste stranke, ki obvladuje pravosodni resor. Še Brezigarjeve se je treba znebit, pa imamo raj za vzpostavitev skoraj nedotakljivega mafijskega delovanja.

  Očitno nisi samo polpismen, ampak zelo verjetno umsko zaostal. O Irglovi sem zapisala, da je isto sranje kot KK in da je ne podpiram. Zakaj mi torej razlagaš, kaj ona počne v parlamentu, da je kura (oh, kako si argumetiran) in blejaš, da jo gor dajem??? Pohvalila sem jo, da je lepa in da se privlačno oblači, za čemer stojim. Tudi za KK sem zapisala, da je lepa, le atraktivna pač ni tako. Zakaj neki bi bila pa Irglova kura, Kresalova v tej primerjavi pa ne, mi ni jasno. Od obeh ne slišim nič pametnega, obratnega pa mnogo več.

  In ne, ljubkost me ne bi prav nič motila, a je nisem opazila. Kaj me moti v zvezi s tradicionalno žensko, če lahko temu tako rečemo, sem pa jasno zapisala, a si očitno preretardiran, da bi znal prebrat.

  Če nisi zaostal in tako izkazuješ zgolj žlehtnobo, se mi pa sploh smiliš. Raje izpadeš polpismen idiot v imenu žlehtobe. To je pravzaprav še bolj idiotsko zaostalo od povprečne zaostalosti.

  @Rak:

  Hvala za spodbudo.

  @niko:

  Ničesar nisi povedal, zato lahko izrazim le upanje, da te rakova spodbuda mojemu komentarju ne moti preveč. Lahko škodi zdravju.

 45. niko pravi:

  David, saj o Kresalovi Katarinci nisem podal nobenega svojega mnenja – le simpatijo (hkrati sem napisal, da to dejstvo ne zamegli moje presoje: ne o intuitivnem in ne v naučenem ravnanju, ki ga kaže). Da mi je pa simpatično všeč, pa o mojih (MOJIH) sodbah ne pove prav nič. Tudi Vanja mi je všeč, pa Dragica in enako Simona – ampak zaradi tega nobeni ne dajem gratisa, le simpatije. Za razliko o sebi, ki si nisem kaj posebej všeč, pa si včasih dajem gratis s tem, da ni treba, da sem si sploh všeč.

  Pač nismo vsi po istem kopitu – in tudi dva po istem kalupu je življenje različno kovalo.

  Jaz sem na svojo drugačnost ponosen, ali so drugi s to mojo drugačnostjo zadovoljni eli ne, me pa trajno ne skrbi.

  Barca je zmagala in večer je s tem dokaj lep. Planica je znova vrhunska in tudi zaradi tega mi je dan lepši. Pomlad prihaja – tudi to cenim in mi je všeč. Pa še pesa je vedno bolj dama …

  Lahko noč!

 46. Rado pravi:

  David,
  “Ko se tvoje delnice pod Šrotom rasle, si ga podpiral.”
  Ja kaj pa naj bi bi počel drugega? Mar naj bi bil kot moj oče, ki je za časa aktivnega življenja, med mirno uradniško službo uspel zgraditi tri hiše. Obenem pa je imel veliko povedati čez socializem, ki mu je to pravzaprav to omogočil.

  Za Šrotov poskus tajkunstva pa ne krivim njega, ampak politiko, ki je sprejela takšno zakonodajo.

  Simona,
  volilci bodo izbirali svoje politike in ne “ulica”. Ko pa omenjam “ulico” pa imam v mislih pregon in nekvalificirane obsodbe. O krivdi nekoga je pa vendarle treba presojati bolj kvalificirano.

  Biti odvetnica v odvetniški družbi Senica je negativna kvalifikacija? In stečajni postopki so kaj slabega? Saj ni ona zafurala podjetij! Priznam, slabo razumem tvojo konotacijo.

  Je Yes kriminalna združba? Pouči me prosim, ker tega pa zares ne ve vem.

  “Zalar obladuje pravosodni resor”
  A ga slabo vodi? Komu bi ga pa ti dala? In Brezigarca je nedvomno slaba in pristranska generalna tožilka. Še Drobnič, ki je bil razvpiti desničar, domobranec in član Nove slovenske zaveze, je mimo svojih političnih stališč, svoje strokovno delo opravljal povsem korektno. In tudi levica ga večinoma ni poskušala minirati.

  “preretardiran,” ? Očitno si zopet brez pravih argumentov, sicer ti ne bi bilo treba posegati po žaljivkah. Klasika!
  Se resno sprašujem, kakšne frustracije morajo biti zadaj.

  Irglova lepa?
  Zopet se spuščaš na področje, ki ga ne poznaš. Koliko žensk si že imela? (retorično)

 47. niko pravi:

  Hehehe, Rado: bravo za tri hiše in najmanj enega poštenega sina, ki ga je očitno tudi postavil.

  Irglova je pa menda bila nekoč miss, a od tega je ostal le zgrešek (no, pogrešek za tiste, ki jim je bolj pomemben zapis kot dejstvo).

  Ne pozabiti na Planico, tisti, ki vam to kaj pomeni … in lep dan!

 48. vaba pravi:

  (46)Nekako se je uveljavilo mnenje, da pojav tajkunov kaže, kam nas pripelje nebrzdan pohlep novodobnih kapitalistov. Po mojem skromnem mnenju vsaj v slovenskem okviru drži ravno nasprotno: tajkuni so zgled, in to ne edini, kam nas pripelje socialistična morala, če starodobnim komsomolcem dopustimo, da se gredo kapitalizem tako, kot so se o njem učili v partijskih večernih šolah.

  Tajkuni pri nas po svoji mentaliteti niso proizvod kapitalizma, ampak otroci socializma. Tako rekoč njegov zadnji udarec !

 49. Jasna pravi:

  Simona: Meni je Irglova lepa na zloben način. Idealno bi se ji podala vloga Sneguljčicine mačehe. Katarino Kresal že zdaj “zvija” v videz, kaj bo šele za nekaj let. Nič posebnega ni, dobra govornica pa vsekakor je.
  Samuel Žbogar me v obraz spominja na Schwarzeneggerja in zato mi je kar v redu, ampak deluje zelo strogo to mi ni v redu. Toliko o politični lepoti.

 50. hxc pravi:

  Zapis je o novinarskih racah vi pa nažigate o notranji ministrici :roll: OFFfuckingTOPIC, much?
  Če smo pa že pri Irglovi, obstaja slika ko je z pevcem ribje čorbe (predvidevam rahlo okajena) in kaže iztegnjene tri prste – simbol srbije ter srbskih nacionalistov. Toliko o državotvornosti poslanke SDS oziroma njenem nacionalnem ponosu.

 51. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Rado:

  Kaj pa definira ulico??? A so uličarji kakšna posebna sekta, ki ne hodi na volitve, torej niso volivci? Prvič slišim. In neki uličarji izvajajo pregon in delijo nekvalificirane obsodbe??? Prvič slišim. Pregon, kolikor je meni znano izvajajo samo za to poverjeni organi, nekvalificirane obsodbe ne obstajajo, res pa je, da se veliko krat pojavijo zmotne obsodbe s strani oseb, ki so sicer poverjene in se predpostavlja, da bi morale bit tudi kvalificirane. V najskrajnejšem primeru kdaj zato prenekateri ljudje tudi služijo dolgo zaporno kazen po krivem obsojeni.

  Če imaš pa v mislih kakšne aktivistične ali revolucionarne poulične akcije, pa spet ne vem, zakaj razprava o tem v navezi na KK. Nisem nikjer v medijih zasledila, da jo je kdo napadel. Sem pa zasledila, da se KK sama rada nastavlja kameram pri pouličnih druženjih, ki jih organizirajo geji ali borke za pravice žensk itd., kar ji samo koristi. Lahko bi rekli, da so predvsem tvoji uličarji največ naredili za pozitiven imidž KK … hehe … Razen če podajaš mnenje, da bi morali na primer ukinit novinarstvo in komentatorstvo, ukinit svobodo izražanja mnenja in argumentov in predat možnost izražanja javnega mnenja o politikih samo sodnikom, pa morda še policistom v imenu kvalificiranosti??? Hahahahaha … Mogoče bi te pa Kresalova pohvalila za tako idejo.

  Nikjer nisem zapisala, da je bit odvetnica v pisarni Senica negativna kvalifikacija. Nikjer nisem obravnavala ali presojala o stečajnih postopkih sploh. In ne, pojma nimam, ali je KK kriva, da so kakšna podjetja propadla. Napisala sem samo, da so bili njeni klienti eksplicitno gospodarstveniki, ki jih je kot odvetnica zagovarjala. In ja, res zelo slabo razumeš, pa ne konotacij, ker ne obstajajo, saj jasno zapišem, na kaj mislim, zato se ni treba ubadat s konotacijami.

  Ne, yes ni kriminalna združba oziroma jo nekateri tudi imajo za tako, ja … hehehe … bolj v smislu legalnega kriminala, ki ga včasih trpajo v pojme lobizma na primer. Yes je združenje predvsem gospodarstvenikov in kešelovcev, ki mrežijo. Ob omizju o yesovcih so izjavljali, da ne počnejo nič, ampak se samo družijo in izmenjujejo znanja in informacije. Hkrati so bluzili, da predvsem v imenu razvoja in napredka. Vendar nismo izvedeli, kje in kako se ta napredek pozna, glede na situacijo v gosp. in nasploh pa lahko rečemo, da so milo rečeno neuspešni. So pa uspešni pri skrbi za svoj blagor, saj je veliko yesovcev lepo posedenih na eminentne vodilne položaje. Članarina je 1000 evrov, ob tem pa trdijo, da so odprta družba in … hahaha … da so vabljeni tudi umetniki, profesorji in znastveniki (kateri umetniki pa … Cekuta???). Prenekateri omenjeni komaj poskrbijo za otroke, nimajo za tako članarino, četudi so po ustvarjalnosti in/ali znanstvenih uspehih olalala. No, ampak itak obstaja tudi skrivnostna nepoimenovana komisija, ki odloča, koga sprejmejo in koga ne.

  Skratka, KK ima močne povezave z gospodarstveniki z več vidikov, Senica ni samo njihov odvetnik, ampak tudi častni gostitelj Yesovcev itd. Kaj je pri tem sporno v smislu zaupanja, sem jasno napisala, pa tudi omenil nisi v repliki, ampak raje podtikaš neke konotacije. Oseba, ki je močna zastopnica raznih kapitalistov lahko preko MNZ in še konkretneje NPU, ki ga obvladuje (plus, da še pravosodje fura strankarski kolega), v bistvu vpliva na pometanje s kešelovci na sceni, ki niso po godi njeni mreži, medtem ko lahko usmerja, da se njej ljubih prijateljev ne preganja sploh. Zato tudi halo okrog stavbe na Dimičevi, ki je v lasti Pogačarja. Pri čemer se je že ujela v klopko, saj je zanikala prijateljstvo in se hvalisala z visokimi etičnimi standardi, ki očitno ne obstajajo, saj so dokazi o prijateljevanju kmalu procurljali.

  Zaupanje je pomemben faktor pri politiku! Za politika ni dovolj, da zgolj ni kriminalec, ker ga niso nikoli ujeli pri kriminalu. Javnost presoja tudi po stopnji zaupanja, kredibilnosti, sposobnosti itd.

  Zalar b bil lahko okej, če bi se malo manj ukvarjal z Brezigarjevo, pa precej bolj zagnano s problemi v sodstvu. Ima jih cel kup.

  “In Brezigarca je nedvomno slaba in pristranska generalna tožilka.”

  Od kod si pa daješ pravico za tako izjavo??? Si kvalificiran za to, da podajaš takšne obsodbe??? Je česa kriva? Je storila kakšno kaznivo dejanje???? Bednik! Samega sebe loviš v lastnih nebulozah, ki jih plozaš drugim, le da v tvojem primeru še konkretnih argumentov ni od nikoder.

  In kaj ima Drobnič pri vsem skupaj? Misliš na Antorna Drobniča, ki se je tako sprl z Zdenko Cerar, da jo je tožil … a o tem Drobniču, ki ga je levica tako rada imela teče beseda, sicer pojma nimam zakaj. …

  “Očitno si zopet brez pravih argumentov, sicer ti ne bi bilo treba posegati po žaljivkah. Klasika!”

  Ja, kakopak, tvojim argumentom je res težko parirat. KK je super, ker je ljubka, Brezigarjeva je pristranska (brez konkretnih argumentov, kje in kdaj) in slaba (brez pojasnila tega pridevnika, zakaj), Irglova pa ni lepa s podano kvalifikacijo, da ti že veš, ker si moški. Čudno, poznam ogromno moških, ki se jim zdi Irglova lepa, morda pa niso moški, morda si pa ti ena smotana pička, pa sploh moški nisi. Kdo bi vedel.

  In še nikjer nisem slišala, da moraš imet ženske (kakor ti temu praviš, sicer osebno ne poznam v demokratični družbi nikogar, ki bi žensko imel, ker bi bila njegova lastnina), da bi znal presojat o nekogaršnji vizualni lepoti. Tvoji idiotizmi so revolucionarni in bi sesuli nešteto modnih agencij, kjer delujejo pač ženske. Jao, bože. Sploh pa, kdo bi klepetal o kurah in ženskah sploh s sčlovekom, ki mu predstavlja vsestranski ideal Natačija Verboten. Plissss …
  V bistvu neverjetno škodiš KK. Če so njeni podporniki tako argumentirani in lucidni filozofi britja, ki jim retorika seže samo do podtikanja, sem še toliko bolj prepričana, da gospa ne spodbuja dobre klime … hehehe …

  @Jasna:

  S strinjam, ja, Irglova ima dangerous look predispozicije. Ampak obvlada imidž. Nekoč, ko je bila še tv voditeljica, ga ni. Z neko neposrečeo frizuro ni bila prav nič lepa. Zdaj je v top formi. Oblači se fenomenalno, za razliko od KK, ki je zgolj protokolarna in res ne razumem, zakaj je za tak dolgcajt treba plačevat visoke cene po Milanu. KK se mi zdi sicer tako dobra govornica kot Irglova. Takim govorcem rečem pifling blebetači. Kar se opazno napifla in ene in iste odstavke ponavlja v več intervjujih, gre zelo dobro. Ko so ujeti nenapovedano, da bi morali povedat kaj iz svoje glave, gre pa presenetljivo slabo vse skupaj.

  @hxc:

  Ja, Irglova je bila v ljubavni zvezi s pevcem Zakolonišče prepeva, ki so bili pravzaprav bolj srbski bend kot slovenski, čeprav so Slovenci. No, in pred leti so v LJ gostovali Riblja čorba, kar je bilo za Zaklonišče prepeva, ki so se opazno s svojo muziko in izvajanjem vokalista zgledovali po RČ, seveda ekskluziva in so se podružili. Naključno so zvečer rajali ravno v lokalu, kjer sem bila slučajno s svojo družbo. In verjetno je ravno takrat nastala ta fotka. In obstaja velika verjetnost, da pri njej ne gre za kakšno tako ali drugačno politikantsko filozofijo, ampak bolj za tipičen primerek zatreskane babe, ki pač zganja, kar zganja njen tip in ko je konec zveze, »pozabi«, in z novim tipom lahko zganja kaj povsem drugega ali celo nasprotnega. No, vem, da se je tisti večer za njih slabo končal, ker so Ribljo Čorbo okradli (jakne, denarnice). Samo njim. Ostalim gostom ni zmanjkalo nič. Zanimivo.

 52. NoMercy pravi:

  @ 51 SR: o Irglci … emmm kaj lahko babnica, ki se gre politiko zganja ?!?!? a lahko tudi pri The Dragu na štangi pleše in tangice sleka?!? —- ja lahko, če je potem TIHO o vsem, kar drugi počnejo “kao” nečednega!! — če je tiho o tem kdo je okupator, izdajalec … , da drugih ne ocenjuje po tem s kom se družijo in koga zaposlujejo, če je tiho o … VSEM!!
  Jebat ga – politk je javna oseba in kot takemu se mu čahko podrobi z vsem – še posebe s pekočim čilijem na rep.

 53. David pravi:

  Rado, a zdaj praviš da obsojaš tajkunstvo? Če se prav spomnim si lani podpiral to isto zadevščino in zakonodajo kot tako, ostale komentatorje na blogosu si “poučeval”, da je to pač kapitalizem, se spomnim, da sem ti moral obrazlagati, da kapitalizem ne pozna takšnega načina delovanja. In da je to bolj slovenski folklorni turbokapitalizem.

  Mah, nisi vreden odgovora.

  Če že praviš, da je tvoj oče kot uradnik v komunizmu pridelal tri hiše, nas lahko laike, ki smo tudi malce živeli v tem komunističnem blagostanju, obrazložiš, kako se do treh hiš pride “legalno”. Z uradniško plačo, seveda.

  Eno hiško se je ponavadi že dalo zgraditi, če si dobil pufe, ki jih je požrla inflacija, za tri si moral biti pa pravi mojster med uradniki, da ti je to uspelo. Kapo dol pred tvojim očetom. :mrgreen:

  Kako si luciden. Je pa značilno, da so najbolj zagrizeni levaki ravno tisti, ki se vedno “znajdejo” na slovenskem mutnem gospodarskem parketu in da so to v glavnem wannabe kao-kapitalisti.

  :D

 54. olna pravi:

  Hehe, pred kratkim sem gledala Irglico, ko je govorila v državnem zboru. Zabavno za valjat se. Njeni – takrat še dolgi – lasje so skrbno aranžirani viseli čez ves ekran in preko vijoličastih volančkov in pentljic njene oprave (kar videl si, kako dolgo si je pred omaro grizla nohte, kaj naj obleče, saj bo na očeh vesoljne SLO!), govorila je zelo počasi in z dramatičnimi poudraki in pri tem slikovito loputala z umetnimi trepalnicami. In kaj je povedala? Nič, običajno udrihanje po vladajoči stranki, ampak nekaj je bilo pa pet zvezdic vredno (BTW, Janša je kak dan prej sporočil, da se spomladi vidimo na ulicah): “Ne morem verjeti, kaj vse se je v tej državi počelo, samo da bi se prišlo na oblast!”

  Ah, Evica, kako res!

 55. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @David:

  Tale s tremi hiškami očeta uradnika je bila famozna, ja … hehe … Dvomim, da se je Rado tokrat za spremembo sploh zavedal, kaj je povedal. Se mu redno dogaja.

  @No Mercy:

  Ne razumem prav dobro komentarja. Mislim … ja, dejstvo je, da se politiki med seboj ščitijo tudi zato, ker so drug drugemu grožnja. Da se najlaže povzpnejo objestni kreteni, nam je že jasno … samo ne razumem, kaj ima tukaj posebej Irglca zraven in štanga … hehe … Na to lahko odgovorim samo, da ja, tudi pornostarleta hitreje pride v parlament kot kakšna pametna in sposobna ženska.

 56. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @hxc:

  Še to … ni res, da je razprava o KK off topic. Veže se na naslov prispevka … hehe

 57. kobilica kobilica pravi:

  …zdaj mi je jasno, zakaj sploh gre…..

  ta blog je oddan v najem….

 58. niko pravi:

  Simona, Rado se je zelo dobro predstavil: VEČINA SLOVENCEV, ČESA TAKEGA V TEM KONTEKSTU NE BI NITI OMENILA. Vsekakor zelo pošteno od njega.

  Moj oče je bil kar dobro plačan, pa ni postavil nobene hiše. Zakaj neki? Ni pil, kadil je le do štiridesetega in morda kakšno leto čez, a zelo disciplinirano. Ni preganjal bab in celo peš je hodil in se zasebno vozil le s kolesom. Bil je pameten in pošten do take mere, da v življenju ni vzel niti enega posojila.
  In v tem je fora: v posojilih, ki so se plačevala z inflacijo (tule bi pa postala razmišljanja in razpravljanja zanimiva in bi zajela vse od etike, do morale in zametkov razpada sistema, v katerem nam je šlo preveč dobro.
  Najdejo se tudi vratarji, ki so postavili dve hiši in ob tem kvalitetno opravljali vse možne pregrehe, ki jih je treba plačevati..Vsekakor so dejstva, s katerimi ni dobro opraviti le z eno možgansko hemisfero, hehehe …

 59. niko pravi:

  Kobilica, tebi pa očitno nikoli ne bo jasno, kar bi bilo treba razumeti.

 60. David pravi:

  Niko, s posojili ni bilo možno zgraditi treh hiš. Ni bilo dovolj posojil, da bi se lahko toliko zakreditiral. Tudi v komunizmu je veljala določena matematika.

 61. niko pravi:

  David, možno, možno! Ne verjamem, da si bil tako nerazgledan, da nekaterih dejstev nisi poznal. Malo je bilo seveda dobro tudi kolobariti in se še kako znajti.

  1. Čas proti koncu Juge pustiva pri miru, kajti v tem času, si lahko imenitno prišel do kapitala – kredit na kredit, kredit na depozit, depozit na kredit itd.

  2. Kredit ata, kredit mama, delavci zastonj, medsebojne pomoči. šverc komerc v podjetjih (TOZD-ih – še pomnite tovariš?) itd – marsikatere možnosti so bile dane celo povsem v mejah poštenosti in brez posebnega okoriščanja.

  3 Kredit za avto in potem malo šmugl import-eksporta in podobno.

  V večini primerov je pa zagonska sredstva pomenil kredit.

  Uh ,je bilo detajlov in možnosti. Ampak mene ne moti toliko to, da so ljudje veselo koristili vse možne dane dovoljene, mejne in prepovedane rabote, kot OSNOVNO POMANJKANJE POŠTENOSTI, DA ZDAJ NA VELIKO RAZGRAJAJO PROTI NEUMNI MATERI, KI JIH JE BOGATO OBDARILA., ŠE BOLJ IZDATNO PA SO JO ZLORABILI.

  TU JE PA PODROČJE, KI ME DVIGNE POD STROP.- NEPOŠTENOST.

 62. Rado Rado pravi:

  Simona,
  kot “ulico” definiram tisto brezprizivno, čustveno združevanje ljudi pri obsojanju človeka, dejanja, ali pojava, kjer se odvzema stroki, pooblaščenemu organu, pravico, da vendarle ve več od večine ljudstva, ki se odloča na podlagi predvsem napaberkovanih informacij.

  Primer Baričevič je že takšnen. Tisoči, ki so se tozadevno izobraževali v Slovenskih novicah in na podoben način, kriče zahtevajo glave.

  Sprašuješ me o Brezigarci in o argumentih za njeno kritiko. Oh, Simona. Povsem nepotrebno. Ta ženska ima pa toliko očitnega masla na glavi, da se mi tega res ne da povzemati vsega od Depale vasi naprej. Kot, da bi od mene zahtevala kaj kritičnega od Rupla.

  O Katarinci praviš da sem pristranski. Nikakor! Ocenjujem jo od posamičnih dejanj. Kar spomni se – tudi ti sodelovala pri diskusiji – v primeru Vojnovič, sem bil med njenimi velikimi kritiki, namreč da je z umaknitvijo policijske ovadbe proti Vojnoviču, nepooblaščeno posegala v delo Policije.
  Pa lani, ob zaprtju Trojanskega predora!
  Vidiš torej, da moja domnevna zaverovanost vanjo ni nekritična.

  O Irglci se ne bom več prepiral. Ni vredna.

  David,
  tajkunstvo je Janšatova pongruntavščina. Tega termina v pravu ni. Torej, če je Šrot česarkoli kriv, naj ga na podlagi obstoječih zakonov obsodijo. Če obstaja družbeni konsens, glede neprimernosti teh zakonov, potem naj jih politiki spremenijo, naš mandat imajo.
  In še nekaj David. Ne razumem o kašnem komunizmu govoriš? Kolikor sem bral Marxa, je bil komunizem rezerviran za stoletja, ki šele pridejo.

 63. David pravi:

  Niko, se strinjam s tabo 100%.

  Rado, izpadeš kot en froc, ki je padel v pogovore odraslih in treska neumnosti. Res si zgrešil spletno stran. In potem napišeš, da je Janša izumil tajkunstvo, se pravi, da je med drugim Janša boter tvojega denarja in delnic?

  Veš, pri(h)vatizacija se je v polnem razmahu dogajala že veliko let pred Janševo oblastjo, smo imeli že veliko tajkunov in tajkunčičev. V času Janše so nastali najbolj razvpiti tajkuni, pa še ti so temelje za svoje početje imeli postavljene v prejšnjih obdobjih.

  Odgovornost za krivično porazdelitev družbenega kapitala nosijo vse politične opcije, ki so bile v preteklosti na oblasti.

  Po podatkih o svojem premoženju in premoženju tvojega očeta, ki jih takole tu in tam potrosiš v eter, bi rekel, da si ti eden tistih državljanov, ki ga je družba preveč bogato nagradila za opravljeno delo. Da si tudi ti, Rado en takšen mali izkoriščevalec družbenega sistema. Tega in onega prejšnjega komunističnega, aja ti ne razumeš te besede, no prav, pa socialističnega. Zdaj razumeš?

 64. kobilica kobilica pravi:

  evidentno je, da nikoli ne bom razumel,…

  …kam letijo jate rac….

  čeprav je vsem jasno

 65. niko pravi:

  Je težko vijugati med temi parcialnimi resnicami posameznikov, ko poudarki padajo na potrebe po argumentih, ki jih v nekem trenutku kdo rabi.

  Moram pa dati Radu svoj za: v bistvu piše večino tega, s čimer se strinjam. Tajkunizacija? Hehe, razpad moralnih norm se je začel z Demosovo detronizacijo družbene lastnine – z osnovnim namenom, da se socializem ne bi več mogel vrniti. Ob hkratnem prikazu grabljenja kapitala s prodajo orožja. Pa Depalo vas in lepo BB lahko takoj pridenemo v ta žekeljc. Je treba videti celoto in detajle le namestiti na pravo mesto v mozaiku, ki se kaže v današnjih dimenzijah.

  No, ja: da se spregledati gozd, če šacamo eno samo drevo.

  :mrgreen:

 66. David pravi:

  Niko, na žalost se tudi tebi vidi obremenjenost z eno politično opcijo. Začelo se je z Demosovo privatizacijo, ki so jo izkoristili Vsi, predvsem pa gospoda iz “levih” strank. Pri orožju so imeli prste namočene vsi, čeprav se hoče v javnosti vse Janši nadmetnuti. Saj ti je verjetno jasno, da ostali playerji ne bi pustili samo Janši, da odnese cel žakelj, in to popolnoma nekaznovan. :mrgreen:

  Ni treba šacati eno drevo, ko pa se gozd jasno vidi.

 67. niko pravi:

  Za mojo obremenjenost bi morala doreči detajle, se ti ne zdi?
  Jaz sem le nakazal dejstva, ki jih ljudje preradi pozabljajo.
  Moramo začeti dojemati z razumom in upam, da ne bo kak tepec ali tepka vslilil-a prav neumnih detajlov.

  LP!

 68. vaba pravi:

  začetek tajkunitacije je SFRJ markovičeva zakonodaja… primer DIAMOND d.o.o ki je bil mišljen kot bypass zdravi del HIT Gorica,ki so ga ustanovili vodilni komunajzerji za 18.000 din .. no to je potem Hvalica nekako preprečil…

 69. vaba pravi:

  (67) Verjetno si študiral ali ukvarjal z marksistično kritiko kapitalizma in njegove politične ekonomije. Vse bolj sem, danes, prepričan, da je to pomembna izguba, ki onemogoča razumeti miselne tokove ljudi, ki so starejši in ki danes ključno vplivajo na usodo slovenskega gospodarstva. torej “Lastnina je tatvina, trgovina je prevara”
  Seveda so v tem duhu ravnali tudi številni, ki so imeli priložnost obogateti na račun drugih in so to storili tako rekoč v dobri veri, da sta prevara in kraja v današnjem sistemu neizogibni ali celo “produktivni”. Ravnali so v skladu s predstavami, ki jih je v njihovo pojmovanje vsadila dolgoletna indoktrinacija. Tajkuni torej po svoji mentaliteti niso proizvod kapitalizma, ampak otroci socializma. Tako rekoč njegov zadnji udarec.

 70. niko pravi:

  No, v 69. imamo primer takega tepca.

  Po pričakovanju.
  Teze, antiteze, analize, sinteze, dejstva so seveda povsem nepotreben balast za “miselno elito”, ki je zaključila svoje znanje s kakanjem v pleničke …

  :mrgreen:

 71. vaba pravi:

  (70)Jaz vidim eno samo razlago – tvoja slepa navijaška pamet, pač zgolj želi preusmeriti krivdo na neznanega storilca. Ker je preveč boleče zaključiti realno – da manipuliranje izvajajo oni, ki so na oblasti – v Sloveniji torej tvojisvoji. 19@45™.

 72. David pravi:

  @67. Dejstva, ki si jih nakazal so kar naprej na tapeti. Se jih ne da pozabiti. In kar naprej se nam vsiljuje samo en del zgodbe, pa vsi vemo, da ima medalja dve plati.

  Kakršnokoli polemiziranje je brezpredmetno. Megla na meglo, ker se pravih dejstev ne sme preveč na glas govoriti.

 73. niko pravi:

  Jezus, fanta: poslušam stvaritve tistega lepšega dela človekove ustvarjalnosti – mar ni dokaj normalno, da dajem prednost lepemu kot političnim zasvojencem najbolj napumpane sorte?

  Pa saj niti brati ne znata, kje daleč je šele razumevanje.

  Kar konkretno mi očitajta, kar mislita, da sta o meni ugotovila – A RES KONKRETNO, DA BOM LAHKO NA OČITKE KONKRETNO ODGOVORIL.

  … tule puščam prostor, da se bosta zaplezala.

  Hehehehe . … ta mi je najljubši od vseh smeškov, ko začnem jemati neumnosti resno.

 74. David pravi:

  @Niko. Kje sem se jaz pogovarjal o tebi? Jaz ti nisem nič očital. In od kdaj smo neopredeljeni volivci politično zasvojeni? Mene zanima samo lepša prihodnost s čim manj politike.

 75. niko pravi:

  Ej, David (74.), ne mi takih nalagat: neki David me je v 72. omenjal v tem smislu, da je razlagal moj donesek v 67. Jaz sem jaz – kaj ti nisi ti? :mrgreen:

  Glej nadloge – ker je nad tem, je torej povsem smiselno poimenovati nadloge in ne priloge.
  :D

 76. David pravi:

  Saj si res kar zvit. Pri tebi vedno dve zgodbi tečeta vzporedno.

  David je v 72 samo odgovoril na 67. Politična obremenjenost je bila obrazložena, ker si po “naključju” omenil samo grehe “desnakov” in nikjer ni bilo izpostavljenega nobenega greha “levakov”. Enosmerno komentiranje za moj okus.

  Ni bilo mišljeno osebno. Ti kot ti zagotovo nisi politično obremenjen. V dobri veri verjamem, da si pozabil na omembo kakšnega levega greha v protiutež, da se tudi to ne bi prehitro pozabilo :D

 77. niko pravi:

  Ej, David, kje si pa zdaj odkril, da sem imenoval desnocučne? Ne desnocučnih in ne levocučnih nisem omenil (če se ne motim), le o pregrehah sem nekaj napisal, jih pa nisem pripisal nobenim.

  Poglejva, če je treba – v sklopu tega sklopa in ne kakšnega drugega, pod drugim naslovom ali celo na drugem blogu.

  Le zakaj ljudje radi mislijo, da vedo, kaj mislim – jaz pa uživam, da jih napeljujem k izumiteljstvu, ki pa ni moje.

  PRILOGA: sAJ VEM, V ČEM JE FORA – V DEJSTVU, DA JAZ ČLOVEŠKE NAPAKE PRIPISUJEM LJUDEM IN NE IDEOLOGIJAM, ki res niso krive, da smo ljudje pokvarjeni.

  ČE PA POVSEM POŠTENO NAPIŠEM, JE PA TO Z MOJE STRANI NAČRTNO USPOSABLJANJE FOLKA, DA SPOZNA, KAJ SO NAPAKE LJUDI IN KAJ TEORIJ.

  LOPOV, MORILEC, LAŽNIK, … NI VERNIK ALI KOMUNIST ALI srednješolec, ali pek ali direktor ali – LOPOV JE VEDNO NEKI ČISTO DOLOČENI OSEBEK, KI JE NEKAJ ZAKRIVIL. Ko se bodo ljudje tega začeli zavedati, pa ne bo več toliko nesmislov o desnici, levici, strankarski pripadnposti in podobnem. Veš, Ivan Janez Janša ni bolestno ambiciozen zaradi nobene ideologije (čeprav je pripravljen katerokoli zlorabiti za svoje cilje) temveč zaradi svojega ega. In bedak je tudi bedak zaradi sebe in ne zaradi ideologije, katero je morebiti sprejel – pretežno zato, ker je ne razume, ima pa ambicije, da se bi profiliral …

  :D

 78. David pravi:

  Super, tudi jaz tako razmišljam. Zmotilo me je samo omenjanje ljudi iz enega tabora, čeprav jih nisi poimenoval. Ni samo Ivan Janez Janša tak v tej Sloveniji. Tudi ostali akterji iz istega, še posebej pa nasprotnega tabora so takšni. In še celo “uspešnejši”.

 79. kobilica kobilica pravi:

  Ideja za nedeljsko kosilo…

  raco med letom ujamemo
  na hitro jo polijemo s kropom, da premine,
  nato še oskubimo perje, ter odstranimo odvečne notranje organe-drobovino..

  natremo jo s soljo, začimbami, v rit porinemo paradižnik ter v pečici spečemo- preverimo hrustljavost kože po dveh urah…

  nato si jo serviramo tako, da jo primemo za eno nogo, odpremo okno,
  zalučamo, da ofrči naprej….

  zatem si v krožnik našpajzamo ričet in pojemo v miru….

 80. niko pravi:

  Omenjanje ljudi? Ja, saj za to gre – ZA OMENJANJE LJUDI. In ne za omenjanje narodnosti, državljanstva, strankarske ali ideološke ali kakršnekoli pripadnosti.

  Zdaj pa poskusi odkriti skrivnost, zakaj omenjam Janšo in ne Pahorja, petek in ne ponedeljka, novakovo in ne potrate … hehehe, saj ni težko, razjasniti te enigme, le pri meni je ne smeš iskati.

  Hehehe …

 81. Rado Rado pravi:

  David:
  “Rado, izpadeš kot en froc, ki je padel v pogovore odraslih in treska neumnosti. Res si zgrešil spletno stran. In potem napišeš, da je Janša izumil tajkunstvo, se pravi, da je med drugim Janša boter tvojega denarja in delnic?”

  Takšen dialog je šolski primer diskreditacijskega govora. Najprej je treba osebo osmešiti, ko pobebaviti, skratka jo narediti nekredibilno, tako da je presoja njegovih argumentov povsem nepotrebna, češ kaj pa sploh lahko bebec spravi dobrega iz sebe.

  Človeka se torej osmeši in fokus prisotnih se od teme diskusije preusmeri na “bebca”.

  To ni pogovor David, v katerm bi jaz hotel sodelovati. Delaj ti za bebca koga drugega.

  Tajkunstvo je pojem, ki ga je v slovenski politični prostor vpeljal Janez Janša, jeseni leta 2007. Takoj po tistem, ko se je skregal s “tajkunom” Šrotom, ki ga je s prodajo Mercatorja in prevzemom Dela, sam postavil.

  Pred tem smo poznali ta pojem le s Hrvaškega, od tistih Tudžmanovih 200 družin, ki naj bi olastninili celotno hrvaško gospodarstvo. No ti novopostali bogatuni niso postali pogon hrvaškega gospodarstva, ampak so predvsem začeli skrbeti za lastne riti – postali so tajkuni.

  Toliko o poreklu izraza tajkun na prostoru nekdanje Jugoslavije.

 82. vaba pravi:

  (80)Kaj si pa ti sploh želel s tem povedati, a to da so Kučan, Pahor, Ribičič, Potrč, Anderlič, Tüë®k, ki so še vedno v Partiji™ in nikdar niso bili proti Partiji, boljši ali kaj bolj sprejemljivi, samo zato, ker je Janša nekoč naredil napako in bil v Partiji™? Na kakšen način lahko oni izpadejo bolje, če je on kdaj bil v njihovi KPS? Oni so gnoj tako ali tako, knede?

  Oh, ti in tvoja bebava logika!

 83. vaba pravi:

  Pisunom kot so, rado, niko pod nos pomoliti neko drugo izjavo komunajzerjem svetega Slavoja Žižka. Žižek jim je opalil zaušnico, ko je nadebudni efdeve komsomolki na vpršanje o levici in desnici zabrusil, kje v Sloveniji vi vidite kakšno levico in desnico in potem dodal še nekaj eksplicitnega, da so v Sloveniji samo politik(ant)i, ki so zlizani s kapitalom in močjo, skratka klepto-partitokratska, klijentelizmu zavezana združba.

  Žižek, ki je orgazmiral, ko so sovjetski komunajzer tanki leta 1968 mendrali zlato Prago, mi sicer gre na k…., ma očitno on iz nekih svojih razlogov ima jajca in potrebo Sloveniji reči, kaj sanjate o levičarjih in desničarjih, ne enega in ne drugega nimate, o čem vi to nakladate, reveži, praznoglavi. Glede tega se seveda žnjim v celoti strinjam. he,he.

 84. niko pravi:

  Vaba – za kaj je bila tebi dana pamet?

  Za idiotije? Povsem možno.

 85. kobilica kobilica pravi:

  … recept za ričet….

  na šporet daš pisker vode,
  noter streseš ričet

  in kuhaš….

  …dokler raca ni pečena….

 86. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Rado:

  “kot “ulico” definiram tisto brezprizivno, čustveno združevanje ljudi pri obsojanju človeka, dejanja, ali pojava, kjer se odvzema stroki, pooblaščenemu organu, pravico, da vendarle ve več od večine ljudstva, ki se odloča na podlagi predvsem napaberkovanih informacij.”

  Tako preprosto že zgodovinsko prepoznavno pač ni in je povsem nekoristno na tako popreproščeni osnovi sploh debatirat o čemer koli. Ulica se je včasih aktivirala v pozitivnem revolucionarnem smislu, tudi proti diktatorskim režimom, kjer je stroka prevečkrat igrala zgolj lutko, fasado za nečedna politikantska izkoriščevalska izvajanja, na drugi strani je ulica odigravala tudi negativne vloge šikanacij in v prid združevanju določene diktature, pri čemer je bila seveda neukost zlorabljana s strani bolj prebrisanih politikantov, med katerimi so se ravno tako skrivali v imenu profesionalnosti prenekateri zgolj pohlepni izkoriščevalski klovni. Zato je vedno dobro in bolj smiselno preverjat dejanja elite in intelektualne sfere. Kako ravnajo in se obračajo pri posameznih primerih. Določene intelektualne manipulacije v zadnjem času namreč so bile kar tipični primerki spodbujanja kontraučinkov od domnevno zaželenih. Slabi, očitno manipulativni argumenti v preočiteb prid zaščite določene klike, delujejo seveda kontraproduktivno. Aktivira se ulica, ker se počuti upravičeno poniževana in nalagana. No, pa se še ni zgodilo, torej se ulica le ne aktivira tako hitro, se lahko manipulatorji pri koritih zajebavajo še kar dolgo in čez mejo dobrega okusa. Moj očitek je, da se ne ustavijo še pravi čas in da ne komunicirajo objektivno in spoštovanja vredno, da bi tako prispevali k preprečevanju poulične razglašene “glasbe”.

  “Primer Baričevič je že takšnen. Tisoči, ki so se tozadevno izobraževali v Slovenskih novicah in na podoben način, kriče zahtevajo glave. ”

  Ne izgubljam časa z nekimi ljudmi, ki domnevno hočejo neke glave kar tako, brez omembe vrednih argumentov in svrhe. Samo včasih, na primer v tvojem primeru, ker se kar naprej direktno name naslavljaš. Da bi pa sama iskala takšno publiko, me dolgočasi. Osebno sem se ukvarjala samo z relevantnimi argumenti, samo ti so vzbujali mojo pozronost, ne glede na to, kje so bili objavljeni. In odkrito povedano sem drhaljenja brez osnove v tem primeru zasledila zelo malo v primerjavi s kakšnimi drugimi primeri iz preteklosti, ki so domevali v javnosti. Še posebej če primerjam zavajanja in sprenevedanja po medijih, ki so upravičeno ljudi jezila pač. Kaj drugega pač ni za pričakovat.

  “Sprašuješ me o Brezigarci in o argumentih za njeno kritiko. Oh, Simona. Povsem nepotrebno. Ta ženska ima pa toliko očitnega masla na glavi, da se mi tega res ne da povzemati vsega od Depale vasi naprej. Kot, da bi od mene zahtevala kaj kritičnega od Rupla.”

  Kar je tebi tako očitno, komu drugemu očitno ni. Moja replika s eje nanašala izključno na uporabo vatlov, meril, ker ne uporabljaš enakih v vseh primerih. Zato te nič ne sprašujem, ker me sploh ne zanima. Si me premalokrat fasciniral s kakšnimi zanimivimi zaznamki, da bi me posebej zanimalo.

  “O Katarinci praviš da sem pristranski. Nikakor! Ocenjujem jo od posamičnih dejanj. Kar spomni se – tudi ti sodelovala pri diskusiji – v primeru Vojnovič, sem bil med njenimi velikimi kritiki, namreč da je z umaknitvijo policijske ovadbe proti Vojnoviču, nepooblaščeno posegala v delo Policije.
  Pa lani, ob zaprtju Trojanskega predora!
  Vidiš torej, da moja domnevna zaverovanost vanjo ni nekritična.”

  Ja, ja … hehehe … sporno se ti je zdelo dejanje, ki se je redko komu pri zdravi pameti sporno zdelo, glede na vsebino. Tipično.

  Še predobro se spomnim te poteze Kresalove, zato sem toliko bolj prepričana, da je povsem dobro seznanjena s svojo poverjenostjo, da nadzoruje in usmerja delo policije. Zato je toliko bolj sprenevedavo, da uporablja, ko ji prav pride, zgolj poudarjanje neodvisnosti dela policije. To je pač trhel teren. Na enakem terenu se dribla Brezigarjevo. Na razliki med poverjenostjo nadzora in usmerjanja in vtikanjem v potek dela. Ne enega ne drugega ni mogoče zanikat. Z ločevanjem imajo pa očitno težave strokovnjaki sami, saj nikakor ne znajo delovat po zakonu, kar pomeni, da niti zakonov ne znajo prebrat in se ne morejo zedinit, kdaj je nekaj kaznivo in kdaj zgolj, heh, nenavadno!

  “O Irglci se ne bom več prepiral. Ni vredna. ”

  Končno. Čemu si se sploh začel.

  In še ena pripomba na kasnejše komentarje … Tajkune si pač ni izmislil Janša. Ta izraz je obstajal že davno. Niti ni sproduciral tajkunov Janša, saj si lahko poslušal že nešteto strokovnjakov in konkretneje profesorjev, ki jasno priznavajo, da so se tajkuni začeli množit še s privatizacijo, tudi dilanjem s certifikati itd. Kar pa ne pomeni, da Janša ni sproduciral tudi nekaj tajkunov. Če komu ni všeč naziv, si lahko za isti profil ljudi izmislimo kakšen drugačen naziv … kot danes cigane imenujemo Romi, kndede. Ampak to še vedno isti ljudje pač.

  Ravno v tem je problem. Včasih se ogroženi zelo neposrečeno začnejo odzivat s površnimi infantilno prozornimi obrambami, s čimer si naredijo več škode kot koristi, ker izpadejo neverodostojni in sprenevedavi. Te fore z Janšo, ki je izumil tajkune, češ, prej jih ni bilo, je ena izmed takšnih na škodo levičarjem razpasenih floskul. Meni, kot volivki levega bloka, je samo žal. Res. Mi gre prav na jetra, ko včasih vidim, kako malo dela ima Janša pri trudu sesuvanja levice. Res komično. Verjetno se prav čudi, kako levici uspe, da si naredi sama toliko škode in mu je brezmejno dolgčas. Preprosto mu samemu nikoli ni uspelo sestavit tako učinkovite svinjarije proti levici, kot to uspeva njej sami proti sebi. Jočem od sramote.

 87. David pravi:

  Največ škode si levica dela ravno s tem, ker sploh ni levice v žlahtnem pomenu besede. Nič več.

  To je postalo izkrastilizirano interesno društvo yesovcev, določenih odvetniških pisarn in podjetij, ki imajo takšne in drugačne koristi od državnih poslov. Slovenska politika kot taka je servis “kapitalu”, ki ga sestavljajo isti akterji, ki se samo presedejo na drugo stran mize.

  In ljudstvo je res postalo dobro samo še za davke plačevat in delat za nekaj sto eurov, drugače je pa to drhal, neizobraženi kmetje, ulica, kot se nekateri slikovito izražajo.

  Ja, bo treba državljane zamenjat. Draga, nekonkurenčna drhal, brez razumevanja za zelo sposoben management in slovensko politiko.

  Še Kitajci so cenejši, da o bosancih (ne razumem, zakaj bežijo iz gradbišč), niti ne govorim :mrgreen:

 88. kobilica kobilica pravi:

  @85….

  lovorjev list sn puzabu….

 89. vaba pravi:

  (78)Za solidarnost in fer odnose v družbi je v bistvu potrebna zavezanost civiliziranosti , česar nujni in neizogibni prerekvizit je svoboda . (lat. liber, libertas)
  Ena največjih miskoncepcij in pravzaprav zablod, ki se je tragično masovno naselila v ume slovenske inteligence inu “inteligence” je, demagoški stereotip, da je za civilizirano družbo predpogoj levica. Da je levica napredna, vse onkraj levice pa nazadnjaško, konzervativno, retrogradno in destruktivno celo.
  Levičarstvo na izvedbeni ravni nujno v enačbo potegne državno-prisilno klepto komponento, diskrecijsko diktatorsko odločanje o usodi skupnosti mimo naravnih procesov, odmerjanje usode drugim po meri gnojnih samopašnih umov, boj za oblast za vsako ceno, ekcesivno in ekcesno državno prisilo, in tako dalje……
  Bog/Narava/Vesolje, kakorkoli ti je bolj všeč, so človeku podelili um in svobodo, ter svobodno voljo, in ga ni, ki sme podeljevati mandate za odvzem svobode.

 90. niko pravi:

  Vaba – in kaj počneš ti?

  Jemlješ si pravice za odvzem svobode mišljenja drugih (dovolj je tvoj donesek v 82. pogledati).

  Kaj je to, kar počneš drugega? Pišeš predstavitev svojih pogledov, ki so daleč od realnosti in svoje napake v presojah pripisuješ drugim.
  Ne bom trdil, da te svoje bedarije počneš dobro, jih pa vsekakor vztrajno.

  Ne odpusti jim, Gospod, dokler ne bodo poskušali vedeti, česa ne vedo!

 91. vaba pravi:

  (90)Jaz te sicer štekam, če tako percipiraš, misliš pač, da si na pravi poti, ma stari, človek dela največje napake, ko privzema. In ti si očitno preveč zadev privzel, če si rado “levičar” .
  Kao-levičarjev, pseudo-levičarjev pa jaz sploh ne jemljem resno, ker se pri večini, že po prvem vprašanju izkaže, da so za v predal – “Bog oprosti jim, saj ne vedo ne kaj počno, ne kaj so, ne kje so, ne kdo je tisti, ki ga malikujejo”.
  V resnici boš še hudo razočaran. Ker imaš preveč možganske mase, da bi nekega dne, ko te rukne, razodetje preživel kot ga preživijo povprečne ribospominske ovčice, ki v 120 milisekund pozabijo kakšno zablodo so ravnokar odkrile.
  ej nisi ti nikomur nič dovžan, čeprav misliš, da si, odjebaj to zlagano pozo in se spokori pred samim seboj, še je čas !
  Surrender your ego, be free!

 92. niko pravi:

  Čakaj, vaba, čakaj, bo treba kaj doreči in te postaviti na mesto, ki si si ga kar sam dodelil.

  Začenjam z najbolj preprostim – TVOJE IZHODIŠČE, ZAKAJ SI SE POIMENOVAL vaba, bo najboljši začetek, da najlažje prideva do konca.

  VABA? zAKAJ SE KDO TAKO POIMENUJE – NE STRELJAJ ZDAJ NESMISELNIH NEUMNOSTI, KI BI BILE ZA NAMEČEK CELO NERESNIČNE – boš vzdržal pri osnovni poštenosti, ki je v normalnih dialogih nujna? Bova videla.

  Vaba je seveda namenjena nekomu ali nečemu – in čemu bi bilo tvoje poimenovanje (tako si se poimenoval sam in nihče drug s tem transparentno nič ni imel)? Zanimivo: kot scenska glasba me iz ozadja spremlja pesem Tvoje goljufivo srce v izvedbi Hanka Williamsa. Simbolika?

  Vaba za izzivanje desničarjev? Jok, vaba, tega ti še zaplankani desničar ne bi verjel. Torej si računal, da boš s takim vzdevkom prodrl v Hollywood? No, boljše – to ti bi desničarji morda celo verjeli. In kaj realnega nama ostane vaba? Vaba za žabe? Morda vaba, ki bi podžigala in jezila levičarje?

  Kaj bova rekla glede na tvoje zapise, ki jih puščaš v svetu političnega blogovja.

  Le kaj, le kaj … hehehe, le kaj?

  In splača se doreči izhodišče, kajti potem bodo bravci lažje razumeli nadaljnje zaplete in končni razplet. Pa tudi relacije komuniciranja, ki so ti vodilo.

 93. niko pravi:

  Vaba, mislim, da sem ti dal ravno dovolj časa, da je dovolj in hkrati premalo, da boš odreagiral s pripombo, da sem o tebi kot vabi nekoč že nekaj nakazal. Veš, to zelo rad počnem, da prehitim koga, ki mi šele pripravlja odgovor.

  In razlika med zadnjič in zdaj? Preprosto: takrat se mi ni zdelo potrebno iti do konca v razkrinkavanju, zdaj si pa ponudil že dovolj opore, da je jasno, da ne boš nehal, dokler se ne boš spotaknil – in sem sklenil, da bom dobronamerno pri roki, da ti preprečim kakšno težjo poškodbo.

  Saj bo, vaba, saj bo – vsako vabo nekdo najde.

 94. CHEAP GUCCI SHOES pravi:

  Check out the new Nike Hyperize Andre; Iguodala EC. Iguodala lv jeans needs the euphoria of the situation at the moment. We found not only to the original, but gucci clothing for men Al has a deal with Nike that PE as fresh new discount gucci belt sneaker model.Iguodala louis Vuitton shoes original Nike Hyperize women’s gucci boots PES was the gucci t shirts NBA, because the rubber soles are prohibited. Great Victory, for example, that this couple to fill their emptiness. Black is used for the outsole and the list of fly-over.? white leather used on top of the boot table, including the legs. The red color used? As focusing on a strip of Nice midsole and swoosh. The cords were also displayed in red. You can use this cool pair of sneakers, kicks in case the website.

 95. Skechers Shape Ups pravi:

  Skechers Shape Ups addresses all these needs. I don’t know if you’ve ever worn this particular brand, but their sizes are consistent, so once you know what size you wear in Skechers Shape ups Shoes, you can order them sight-unseen and know that they’ll fit and that you won’t have to “break them in.”SRR Running Shoes You put them on and go.

 96. en's Reebok Zigtech pravi:

  There are Reebok Easytone Shoes, and then there are walking shoes that claim to boost your muscle tone by just walking around in them. Reebok EasyTone is one line that promises to increase your muscle tone – in fact, they claim it’s like taking the gym with you just by wearing the Men’s Reebok Zigtech. With celebrities like Stacey Keibler and the Kardashians promoting the

 97. Australia Ugg boots pravi:

  That is an awfully astounding column you’ve posted.Thanks a lot for that a fantastically amazing post!Australia Ugg boots

 98. moncler sweater online pravi:

  There is no paradise on earth equal to the moncler online 2011 union of love and innocence.(Jean Jacques Rousseau, French thinker)To really understand a Moncler clothing man we must judge him in Moncler clothes misfortune.(Bonaparte Napoleon, French emperor)We have no more right to consume moncler.com happiness without producing it than to consume wealth without black moncler jacket producing it. (George Bernard Shaw, British dramatist)At twenty years of moncler jackets age, the will reigns; at thirty, the wit ; and at forty, the moncler womens jacket judgment.(Benjamin Franklin,American president)Do you love moncler jacket life ? Then do not squander time ; for that’s the stuff5 moncler vest women life is made of.(Benjamin Franklin, American president)Each moment in history is a fleeting mens moncler coat time, precious and unique.(Richard Nixon, American president)Fish and visitors smell three moncler sweater online days.(Franklin Benjamin, American president)I am a slow walker, but I never walk backwards.(Abraham Lincoln, American president)If you want to understand today, you have to search moncler sweaters shop yesterday. ZHC

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.