18 let (30 let)

Četrtek, 27. maj 2010

Ta fotografija je bila posneta na današnji dan leta 1980 v Poreču. Na moj osemnajsti rojstni dan. Na končnem izletu v tretjem letniku gimnazije. Hja, takrat nismo hodili z agencijami in v razvedrilnem spremstvu estradnikov na Ios, ampak v Poreč. Kar pa seveda ne pomeni, da smo se lepše obnašali kot današnja mladina.

Iz fotografije ni razvidno najmanj dvoje: prvič, da je bila posneta z mojo minolto XD-7, in drugič, da imam strašnega mačka po precej divjaškem žuru. (Napol razviden je kvečjemu Šaci, zadaj levo.)

V Plavi laguni — ali Zeleni, tega nisem nikdar ločil — so nas prebukirali iz hotela v bungalove, ki pa so se izkazali za obupne celo za naše ne preveč zahtevne standarde. No, po našem dvo- ali tridnevnem bivanju jih je bilo vsaj nekaj še bolj obupnih. Anekdota je pa naslednja:

V enem od bungalovov se je torej razvilo veseljačenje. Nič posebnega, pač gimnazijska klasika: veliko alkohola in objestnosti, hrupna glasba in kričanje. A kakorkoli že, sredi noči, kdo ve kdaj, se je v bungalovu pojavil varnostnik. Mi smo v zadregi umolknili, on pa nam je začel prati glavo. Ampak zaradi česa nas je nadiral?! Ni ga motilo, da smo verjetno tudi kaj polili, (nenamerno) razbili, morda z ogorkom prežgali deko ali talni tapisom, da ne omenjam špricanja in mazanja s peno za britje in zobno pasto. Ne. Zoprnež je tako govoril: “Kako vas nije sramota? Nema ni mjesec dana otkako nam umro drug Tito, a vi ovako!”

Potem se je pobral ven, mi pa smo žurirali — no, čagali — naprej.

To noč sem zaradi alkohola bruhal. Skozi okno. Tako da v bistvu še kar v redu zgledam na tej fotki.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 27. Maj, 2010 ob 00:14 v kategoriji Po defaultu ZNB.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

94 komentarjev na “18 let (30 let)”

 1. bogimablog pravi:

  Pa stvarno,

  kako vas nije bila sramota Tito ni mjesec dana otkad je umro, a vi onako! Lep spomin, hitro se je pri nekaterih začelo čiščenje “duše” po odhodu generala – maistra.

  Čeprav veliko mlajši se živo spomnim, da so celo šolo zbobnali pred TV, ko so druga Tita peljali z vlakom po bivši Yugi – nas so zbezljali celo iz vrtca. Vsi so jokali, ker nisem prav razumel zakaj, sem jokal še sam.

  P.S. V Srbiji obstaja anekdota, da je “filozof” Šešelj – ne vem več ob kateri priložnosti – bil s Titom – oz. ga je pozdravil v okviru neke maldinske akcije. In Šešelj drzen kot je, ga ni pozdravil z generale ili druže Tito – temveč mu je rekel majstor (ključavničar) Tito. Baje so ga takoj zaprli za nekaj časa :)

 2. Mateja pravi:

  Marko, vse najboljše!

 3. NoMercy pravi:

  Čestitka za RD :)
  madona no, kaj se ti je pa pozneje zgodilo, da si postal tako zagrenjen (kot mi zgledaš v tvojih kolumnah) :)

 4. Floyd pravi:

  vse najboljše!

 5. Tomica Tomica pravi:

  Vse naj… bi ti oščil na Facebooku, pa te več ne najdem ;)

 6. Dajana pravi:

  oooooooooooo Veliki Brat nas je spomnil, da smo pozabili na njegov rojstni dan in naj mu voščimo. hehe, meni se je pa zdelo čudno, kdo ima že danes, 27.RD. Hej, vse najboljše! MWAAAAAAA.
  In ja, tudi mi smo hodili v Poreč, v Internationala, maturantski pa smo imeli v Dubrovniku (nobeden se ni spomnil na Grčijo, ker je Dubrovnik milijonkrat boljši). In obnašali smo se grozno. Tudi v Poreču… Hm, mogoče bi celo kaj napisala o tem, ko pride na vrsto.

  ps: MWAAAAAAA MWAAAAAAA MWAAAAAAA

 7. Marko Jenšterle Marko Jenšterle pravi:

  Vse najboljše!

 8. dare dare pravi:

  MC, hvala ti. Končno še nekdo, ki pritrjuje mojim besedam, da smo ga takrat ravno tako ali pa kvečjemu še bolj biksali kot ga biksa mladina danes.
  Sicer pa kongratulejšns, lp

 9. nevenka nevenka pravi:

  Mi ga pa nismo tako biksali. Čisto malo in sramežljivo smo ga.
  In sem precej zgrožena nad tem kar se dogaja danes.
  RD? Vse najboljše, Marko.

 10. NordStar pravi:

  Všečen zapis. 18 + 30 = 48. Ni slabo.
  Srečno.

 11. chef chef pravi:

  Čestitke!

 12. štulič pravi:

  Dal t” Vsevišnji, da se ti na lotu številke postrojile v potiljak!

  http://www.youtube.com/watch?v=3KObbw_HnhQ :-P

 13. samokodela samokodela pravi:

  Imaš pa na isti dan rojstni dan kot moj ata!! On je danes star 60 let!! Vse najboljše obema!!

  Čez dva dni bomo praznovali, nam pa je pred štrinajstimi dnevi umrla ena stara teta iz Ljubljane, tako da upam da ne bo kdo od starejših pripomnil, da še ni pravi čas za praznovanje, tako kot so vam zaradi Tita!!

 14. goliat pravi:

  kr neki

 15. Marko Crnkovič | dajana & co. pravi:

  [...] naj mu bo. Ker ima ravno rojstni dan. Pa ker imava tako simpatično razmerje že odkar sva se “spoznala” na blogu. Pa ker [...]

 16. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Sem hotela pohvalit, da si objavil prispevek s SP sredi tedna, potem ga pa držiš gor samo en dan in prekriješ z brezveznim obvestilom iz zasebnega življenja. To je za komentar k prejšnjemu prispevku, češ, tudi nas mlade so sekirali na slaboumen način.

  Škoda. Zadnji tvoj prispevek v SP je bil namreč presenetljivo trezen v poanti med poplavo hinavskih kretenoidnih cviljenj na tisto temo.

 17. smoger pravi:

  HB!

 18. markopigac pravi:

  Eni so podokničarji, drugi ste čezokničarji :) Vse najboljše, pa še enkrat toliko!

 19. markopigac pravi:

  Eni so podokničarji, drugi ste čezokničarji Vse najboljše, pa še enkrat toliko, majstore! :)

 20. Jasna pravi:

  Lahko bi si vzel čas pa “zakrpal luknje” na sliki. Lepe obrvi imaš. Vse najboljše za rojstni dan (z opravičeno zamudo). Berem tvojo sobotno kolumno in se od srca nasmejim: spomnim se Aleksandrove falange. Kako si zabaven!!!

 21. David pravi:

  Marko Crnkovič je napisal:

  Če vidim Katjo Šoba – ki ji sicer prerokujem, da bo čez pet ali največ deset let poslanka kakšne nove stranke, recimo SRSQ (Stranka radikalnega statusa quo), ob kateri se nam bo kolcalo po dobrih, starih časih, ko so v DZ sedele še take kot Melita Župevc, ki so se oportunistično včlanjevale v gerontološke stranke kot SD –, se mi zdi, da je stara najmanj toliko kot Majda Potrata (čeprav je ta bolj prijazna). Tudi če gledam že nekoliko izkušeno Mojco Kucler Dolinar, se mi zdi, da vidim Andreja Bajuka. Tudi če gledam Luko Jurija, v njem ne vidim nič več kot tako rekoč dinastični offspring za nadaljevanje politične vrste.
  Noben mladi politik še ni prinesel v politiko ničesar novega – ampak res ničesar! Svoje starejše strankarske kolege, svoje vzornike, mentorje in predvsem ključarje njihovega vstopa na politično sceno v najboljših primerih papagajsko posnemajo, v najslabših pa standarde starejših še znižujejo. Kar je seveda paradoks: edina oblika izvirnosti, ki si jo nekateri med njimi privoščijo, je radikaliziranje stališč starejših do te mere, da gre že za degradacijo političnih standardov.
  /…/
  Slovenija je kraljestvo negativne selekcije – in le zakaj bi bila politika med vsemi družbenimi podsistemi kakšna izjema? V Sloveniji morda res nenačrtno, a vendarle kot po pravilu sistematično odrivajo sposobnejše, pametnejše, podjetnejše, originalnejše. Slovenci se dejansko ne strinjajo glede ničesar (in tega tudi nikoli ne pozabijo poudariti), toda kot eden so si enotni ravno v tem, da ne dopuščajo nadpovprečnosti. Pri vsem tem dnevnem besedičenju o drugačnosti so naklonjeni le tistim sivim in nevpadljivim podpovprečnežem, ki znajo zapakirati svojo nezanimivost ali nesposobnost v perverzno obliko originalnosti in prizadevnosti.

  Ker zadnje mesece nisi napisal nič omembe vrednega, razen totalne kozlarije glede afere bullmastif, kot priden apartčik in ker boš tole zgoraj verjetno na svoj blog obesil z dvotedensko zamudo, sem si dovolil kopipejstati kar jaz.

  Zelo dobro napisano, BTW, ker je res. Resnično, res!

  K tej negativni selekciji s svojim delom zelo veliko prispevaš tudi Ti, Marko Crnkovič.

 22. AndrejM pravi:

  Bom kar pokomentiral zadnji prispevek v SP oz. tisto, kar je David že kopiral.

  Slovenska politika in podmladki so pač tipična posledica vsega, kar se v Sloveniji dogaja: do rezultatov v življenju se ne pride z delom in znanjem, pač pa z lopovščinami (zavitimi v pravniške seničarsko-čeferinske floskule in vpliv), prevarami… Saj, kdo je v Sloveniji največji potrošnik drog? Elita. Kdo največ krade? Elita. Kdo živi najbolj izprijeno, nenaravno življenje? Elita. No, t.i. oziroma samooklicana elita. In v elito prideš po raznih poteh, do poslov prideš po raznih poteh, vse pa so bolj ali manj povezane z družinskimi, fukaškimi ali podobnimi potmi. In zakaj bi bila omladina sploh zainteresirana, da bi pošteno delala, da bi imela ideje, če pa to ni prava pot za uspeh?

  Jasno, tisti, ki imajo znanje in ideje, so že zdavnaj v tujini in se nikoli ne bodo več vrnili, tile podpovprečni omladinčki pa bodo kmalu postali podpovprečni politiki, ki bodo vodili to podpovprečno vukojebino. Pred leti sem bil v VB kot opazovalec na enih od volitev in tam so vsi politiki po vrsti pripovedovali, kaj vse so naredili za uspeh v politiki: od dela vse družine in prijateljev do deset tisočev funtov lastnega denarja, ki so ga vložili.
  Pa tudi, zakaj bi človek bil pošten, ko pa vidimo, kaj se pri nas dogaja: veliki osamosvojitelj bo zdaj verjetno še dodatno nagrajen, ker je zjebal par sto milijonov evrov denarja. Kakšen evrček je verjetno od tega ostalo tudi njemu, revežu, no, pa saj je na koncu dobil še nagrado za svoje velike poslovne uspehe. Naša največja, še vedno državna banka, bo spet potrebovala pomoč države, no, ampak reveži v upravi ne razmišljajo, da bi si zmanjšali plače. Kaj šele tisti milijonček odpravnine tistemu revežu, bivšemu direktorju.

 23. ps9457 ps9457 pravi:

  Kaj MC objavlja na blogu! Neverjetno! Nima nič pametnejšega povedat? In SIOL je naravnost blažren in ponuja to kot vzorec!
  Spet me ne bo na ta SIOL nekaj mesecev, ker je vrednotenje tukaj podobno najslabšemu rumenemu tisku.

 24. smoger pravi:
 25. Anubis pravi:
 26. Lučka - 4.c Prva gimnazija Maribor pravi:

  Zdravo Marko!
  Ja, tisti Poreč nam je vsem ostal v spominu. Malvazija je bila vsega kriva!! Sredi noči smo na obalo zvlekli koce iz sob, da nismo ležali na trdih skalah….za crknit!
  Lepo se imej!

 27. Marko Crnkovič Marko Crnkovič pravi:

  O, Lučka! Hvala za dopolnilo, je zelo potrebno. Marsičesa se namreč ne spomnim, marsičesa pa bolje, da sploh ne povem! ;-)

 28. Tomo pravi:

  Pa Marko, sram te bilo!:)))))

  Lp generacija!

 29. Tomo pravi:

  Aja, članek v prejšnji Sobotni prilogi naravnost genialen!!! Nagledali smo se mi v 80 tih raznih pacifistov in borcev za študentsko prehrano še preveč….

 30. David pravi:

  Crnkovič. 10. junij smo, ti pa nisi še nič objavil. A se boš vsaj poslovil, naredil kakšno žurko, karkoli, anythink ???

 31. Matjaz pravi:

  Ce pazljivo pogledate fotografijo, utegnete v spodnjem levem kotu opaziti prikljucni kabel za iPhone. Ja, on ga je imel ze takrat. Bravo!

  Hm, da ni slucajno iPad?

 32. nevenka nevenka pravi:

  Marko, vsaj ti nam povej, kaj se je to nekaj čez noč vse reorganiziralo?

 33. smoger pravi:
 34. nevenka nevenka pravi:

  Oživljanje ne uspeva kaj preveč.

 35. GalileoG pravi:

  Marko, si opustil pisanje bloga?

 36. Špelca pravi:

  Seveda, da je opustil pisanje bloga, če pa je na blogosu in siolu velika reorganizacija. Mogoče pa piše kje drugje?

 37. nevenka nevenka pravi:

  Najbrž ni pisal bloga ravno iz veselja.

 38. Dajana pravi:

  Nevenka! :evil: Crni je bil plačan za to, da je urednikoval po Blogosu in iskal hišne, ki jih ni nihče bral!!!! Plačan je bil ZA NIČ! In zdaj, ko ni več plačan, ne piše več. In ti si ga upaš pomilovati in jokati za njim!

 39. Razočaran fan Marka Crnkoviča pravi:

  Minilo je 30 dni od tvojega zadnjega javljanja.

  Pa kaj je s tabo, Marko? A ne boš vsaj rekel nasvidenje? Bilo mi je lepo v vaši družbi ipd. Vsaj nekaj praznih floskul? Ker očitno se ti jebčka za tvoje zveste bralce na blogosu. A mogoče zato, ker ti siol ne plača nobenega sestavka več, pomeni, da ti ni potrebno več napisati nič? Niti nasvidenje?

  Tukaj se lepo vidi, da ti je vseeno za tvoje zveste bralce. Tvoji naročniki so tisti, ki te uporabljajo za tvoje delo opinion makerja, kajne?

  S svojo zadnjo potezo si dokazal to, kar so ti očitali nekateri blogerski nasprotniki.

 40. Dajana Dajana pravi:

  Uf, Pelko… a ti bi rad še kakšno poslovilno besedo? Aja, blogu je ime Za narodov blagor… :shock:

 41. chef chef pravi:

  Eh, pred petimi leti je bilo moderno bloganje, zdaj je pa tvitanje. MC ni noben opinion maker, on je samo trendy wannabe. Pred petimi leti je povsod govoril o bloganju, zdaj teži s tvitanjem o pasjih drekih in pisarjenjem o Ipadu.

  Razočaran sem nad nenačelnostjo, drugega ne. Čeprav ni rečeno, da ne bo odprl novega bloga.

 42. David pravi:

  Dajana, res se ne čudim, da so ti že vsi prepovedali dostop do komentiranja. Res si ena navadna hudoba.

 43. Dajana Dajana pravi:

  Dragi Pelko, samo negativka Vlatka in njen hlapec. ;) A imaš ti kakšen problem z mano? Zakaj sem hudoba? Sem ti kaj naredila? A je David Pelko tvoje pravo ime??? Joj, Pelko, nehaj biti hlapec, pa boš dobro živel. Pa saj si na pravem blogu. In veš, kaj je Cankar še povedal v zvezi s Hlapci? Piše v Wikipediji:

  V večini ostalih nastopajočih osebah se pokaže nenačelnost takoj, ko imajo od tega materialno korist. ;)

 44. David pravi:

  Ti imaš mene za hlapca? In ti meni daješ nasvete, kako naj živim? Hvala, ampak ti nisi kompetentna za dajanje kakršnihkoli nasvetov. Še manj si lahko dovoliš biti žaljiva in me kakorkoli omenjati. Ne omenjaj mojega imena, sploh če ne komentiram jaz in če ne komentiram tebi.

 45. vlatka vlatka pravi:

  David,

  a ti izdam skrivnost:

  večina ljudi je “gospo” zapustilo, tudi njeni najbližji na:kata.si.
  Iz prve roke ti povem.

  Lahko navedem tudi imena.

  In če te “gospa” omenja, pomeni, da si ji pri srcu, tako kot jaz, hehe… :D :D

 46. GalileoG pravi:

  Marko Crnkovič – €vrski hlastač, ki mu je malo mar za svoje bralce bloga???

  Iz vsake sobotne priloge dela bom iztrgal njegov članek in ga vrgel naravnost v koš. (oni mu plačujejo, torej verjetno piše samo še po nareku?!)

  Več informacij pod geslom: daj evre, pišem kar hočeš.

 47. Dajana Dajana pravi:

  Vlatka: Negativka, ane? Stoprocentno. Ne pomaga nobeno šlepanje na raznorazne shizofrene pesnice iz Bruslja. Si, kar si. Hudobna, zakomplesana itd.
  David: Zato, ker se obnašaš tako kot se obnašaš. ;)
  GalileoG: In? Pa naj mu plačujejo. Če so pa hlapci. ;)

 48. Nevenka pravi:

  Dajana, ne sekiraj se. Pusti ljudi, ki cel dan ali pa celo noč rabijo, da skupaj spacajo eno misel.

 49. GalileoG pravi:

  Dajana: Saj meni je super, da mu plačujejo. Samo potem mislim, da izgubi njegovo pisanje vsako kredibilnost – kar se bloga tiče, da se razumemo.

 50. Dajana Dajana pravi:

  GallileoG: Njegovo pisanje ni imelo nikoli nevem kakšne kredibilnosti. Je pač pisun. Piše za denar. ;) Sem in tja kakšna dobra misel – a to ima vsak bloger in tudi vsak komentator sem in tja. Njega diferencira ravno to, da očitno piše samo za denar, ne iz strasti in iz nuje, kot jaz na primer. ;) Ampak, gotovo bi pisal tudi iz nuje, pa… mu je zdaj po vsem tem, kar se je zgodilo, nerodno. On ni anonimen! To je njegov plus! Stoji za svojimi besedami. In če molči… to tudi nekaj pove, ane? Koliko ljudi – vključno s tabo – na internetu bi takoj zdaj prenehalo pisati, napadati, težiti, obtoževati, pisati grozne komentarje pri nekomu, ki je včeraj umrl… če bi se natančno vedelo, kdo je kdo? Zelo težko je biti to, kar res si in stati za svojimi besedami – o tem je govoril Jurij Gustinčič – zdaj se natančno ne morem spomniti njegovega citata. Gustinčič je rekel, da ne bi nikoli mogel pisati bloga, ker tam ne moreš biti anonimen, anonimen pa ne želi biti. Nekaj podobnega. O tem je pisala ena blogerka na Siolu, pa žal ne morem najti.

 51. Dado pravi:

  tale blogsiol je dolgčas od kar ni Crnija, ne morejo biti vsi elita, zgleda, da je čas za samotne jezdece, tako kot Jonas.

 52. matej.ogrez pravi:

  Ta bloger Crnkovič gladko dobi čez 1200 EUR za vsak svoj diletanstki članek v Sobotni. Se še kdo sprašuje zakaj taka tišina blogerja.

 53. butec pravi:

  Prenehajte kupovati časopis pa bo kmalu dobil plačano,toliko kot zasluži!

 54. Tina pravi:

  Joj, butec, ne gre zato,kelku zaslouži. Živleje ni zatou, kelku dinarof buš doubu, temveč kelku vesela boš ven spustu. Pa naj poje ta svoj denar. Boug mu požegnaj!

 55. NoMercy pravi:

  pa kaj se greste no :)
  MC ima pa ja same presežke :)
  brez njegovih bravur sploh nebi vedel kakšni “pacienti” so na tem svetu :P

 56. Martina pravi:

  O, NoMercy. Mwa Mwa Mwa. Kako je teb dolgčas. Še pri Nikotu se ti ne da pisat.

 57. nevenka nevenka pravi:

  Hvala bogu, da ga kdo dopolnjuje (MC-ja)

 58. xX pravi:

  Butec, sej si butec, ampak, a ti ne kapiraš, da če si fovš Crniju, pol ti ne boš dubu keša. O, Nevenka, a mi daš tvoj naslov, da ti pošlem slikco od ptičkov?

 59. Limün pravi:

  Marko Crnković bo dal meni denar, da bom šla kupit Delo, da ga bom čitala. Kaj pa on misli, da je? :evil:

 60. richa pravi:

  O, kolk lepa slikca iz Poreča. Moj gospod je bil tut tolk lep, ko je bil mlad. ;) Pa iste superge mava! :D

 61. Durek pravi:

  No, a bo Brumen kej zabrundal tukaj al ne? Čakamo! :evil:

 62. nevenka nevenka pravi:

  xX slikico od katerih ptičkov?

 63. xx pravi:
 64. nevenka nevenka pravi:

  Jaxx, kam ti naj pa dam naslov, če ga tu napišem, bo čisto javen…:-(
  Ja, ful so lepi ptički.

 65. Vanilija pravi:

  Ah, Nevenka, a ne vidiš, da te xx sam sekira? V bistvu hoče mojga moža ukrast, tko da se ti zatreskaš vanga. :evil:

 66. dr. Onyx pravi:

  Tale komentar zgoraj ni moj in prosim če ga pobrišeš.

 67. Igor pravi:

  Marko, ne bos vec pisal? :)

 68. Robert pravi:

  Mojster se je očitno naveličal … pregrdo ste ga …
  Še žal vam bo!

 69. Dr. Onyx pravi:

  Crnkoviććććć, mamicu ti muslomansko na češplo nataknem!!!! Isti si kot janković! Preklet pederu jedan!

 70. dr. Onyx pravi:

  Tole zgoraj ni moj komentar in ga prosim pobriši.

 71. Dajana Dajana pravi:

  O poglej, poglej, vse, kar Crni dela na Siolu, je hodi brisat netaprave komentarje. :roll:

  Crni!!!!! Kam si se skril? :evil:

 72. Anubis pravi:

  @ Dajana: Ti pa raje popeglaj svoje stavke, ker so neberljivi in nerazumljivi.

 73. butec pravi:

  Anubis ! Ne draži Dijane ! Bo hudič !

 74. Brane Kastelic pravi:

  Dajana, jaz bi te pofukal kot srednjeveško kurbo, brez deviškega pasu! OK?

 75. Športna trgovina pravi:

  A bo še kak blog?

 76. brooklyn condo price pravi:

  Brooklyn Condo – use 21123condo to buy affordable condo in brooklyn for sale and Brooklyn real estate. Use our search tools to find brooklyn condo market for sale and real estate in Brooklyn and research all aspects of the Brooklyn condo market including prices, bargains, deals and cheap Brooklyn condos for sale and rentals. Whether looking for new Brooklyn condos or older condos in Brooklyn, 21123condo can help. Our Brooklyn real estate market analysis gives you an average price and price per square foot so you can do the proper research necessary to find affordable Brooklyn condos for sale. If the Bedbugs NYC and rodents are running the show at your house Bedbugs Brooklyn, that’s just not right. You pay the Bedbug NYC bills, and those rats and roaches have to go. You’re going to do the right thing and call a professional exterminator in NJ. Why waste time trying anything else? You know you’ll only achieve long-term relief by calling a highly skilled and fully licensed Bedbugs NJ. It’s high time YOU ran the showexterminator bed bugs nj, so show those house pests the (death’s) door. Call an exterminator in NJ today!

 77. replica watches uk pravi:

  Replica watches are very popular for the people, you can buy cheap and high quality replica Rolex watches from replica watches UK online store. Replica watches store provides all kinds of famous brand watches, such as replica tag watches, replica omega watches and Swiss watches. Happy shopping from replica watches UK online for sale. at http://www.ireplicawatchesuk.com.

 78. Discount New Era Hats pravi:

  I enjoyed this post Abhishek. It was certainly creative and not what I was expecting when I clicked on the title – a title I might add, which is quite good. I know I had to find out what ways ‘guaranteed’ I could grow my list.Monster Energy

  hats

 79. informacije pravi:

  lol.. ker folk!

 80. igre za otroke pravi:

  igre za otroke

 81. Replica handbags pravi:

  Its outstanding, seeking in the time and work you Replica handbags place into your weblog and detailed facts you produce. I’ll bookmark Replica louis vuitton your web site and go to it weekly for the new posts. Welcome to our website.

 82. Zdravje pravi:

  Ful lušna fotografija!

 83. CHEAP GUCCI SHOES pravi:

  The shoes have a nice piece sewn with a nice letter N logo lining in contrast color pink. I love the accent of pink on the back with a beautiful design of pink, is also back it. Both shocking green eyes with a beautiful black lace come. Like the midsole and outsole in black and white. You will surely love this sneaker. The N logo is amazing? Stock log-in-the-dark.

  Friend Links : gucci loafers,CHEAP GUCCI SHOES

 84. Cheap NBA jerseys pravi:

  With summer approaching, we have to begin our work of looking for new clothes, shoes and even hair styles. Cheap NBA jerseys are the best choice for wearing in summers. NBA is a magic word that associates with numerous dreams. We are not only interested in the games themselves but the Cheap NBA jerseys, shirts and shorts that the players are wearing. Why not to buy a cheap NBA jersey on the lovejerseys.com?

 85. Skechers Shape Ups pravi:

  Skechers Shape Ups addresses all these needs. I don’t know if you’ve ever worn this particular brand, but their sizes are consistent, so once you know what size you wear in Skechers Shape ups Shoes, you can order them sight-unseen and know that they’ll fit and that you won’t have to “break them in.”SRR Running Shoes You put them on and go.

 86. en's Reebok Zigtech pravi:

  There are Reebok Easytone Shoes, and then there are walking shoes that claim to boost your muscle tone by just walking around in them. Reebok EasyTone is one line that promises to increase your muscle tone – in fact, they claim it’s like taking the gym with you just by wearing the Men’s Reebok Zigtech. With celebrities like Stacey Keibler and the Kardashians promoting the

 87. UGG boots pravi:

  The dissertation chapters should be perfectly composed by distinguished thesis service, when people want to present a writing talent. Thus, this is manifestly that you understand the right way to finish a superb issue referring to this topic. Thank you very much for distributing this.
  UGG boots

 88. replica watches uk pravi:

  I would love to track your future posts pertaining to the said topic we are able to read.

 89. Nike Air Max 90 pravi:
 90. Nike Air Max pravi:
 91. Digital Thermometer pravi:
 92. office 2010 pravi:

  Office 2010 With the release of the new Microsoft Office , many old users are regarding that the decoration is not the best feature. Furthermore, many are saying that they prefer the old classic Menus and toolbars from Microsoft Office 2007 . One of the chief complaints is that with the new ribbon, MS Office 2007 it is hard to find which Tab on the decoration has the part that you are looking for. There is no need to worry anymore, as a group of software developers have came up with a program just to get around this problem. MS Office 2010 All you have to do is by the software, establish it, and you are done! You’ll back to the classic Menus and toolbars that we all recollect from Microsoft Office 2010.

 93. True religion jeans pravi:

  Many people wear the jeans through the year for it is practical. A person without a pair of True religion jeans was just like a sentence has no verb. All kinds of jeans are hot sell in the True religion jeans store online. Surely, you will find the one you love to such as seven jeans, diesel jeans, and skinny jeans, mens jeans and so on.

 94. moncler sweater online pravi:

  There is no paradise on earth equal to the moncler online 2011 union of love and innocence.(Jean Jacques Rousseau, French thinker)To really understand a Moncler clothing man we must judge him in Moncler clothes misfortune.(Bonaparte Napoleon, French emperor)We have no more right to consume moncler.com happiness without producing it than to consume wealth without black moncler jacket producing it. (George Bernard Shaw, British dramatist)At twenty years of moncler jackets age, the will reigns; at thirty, the wit ; and at forty, the moncler womens jacket judgment.(Benjamin Franklin,American president)Do you love moncler jacket life ? Then do not squander time ; for that’s the stuff5 moncler vest women life is made of.(Benjamin Franklin, American president)Each moment in history is a fleeting mens moncler coat time, precious and unique.(Richard Nixon, American president)Fish and visitors smell three moncler sweater online days.(Franklin Benjamin, American president)I am a slow walker, but I never walk backwards.(Abraham Lincoln, American president)If you want to understand today, you have to search moncler sweaters shop yesterday. ZHC

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.